žiūriu armonikos karštligė tęsiasi
gaila, kad kiaulienos taip nevalgom, tikrai padaryčiau, nes iš jautienos tai bus sausa, manau
Šiandien pas mus buvo Adanos kebabai
4 kebabams reikės:
500 g. jautienos faršo (arba maišyto)
2 nedidelių svogūnų
2 skiltelių česnako
Druskos, šviežiai maltų pipirų
1 a.š. kmynų
2-3 v.š. džiūvesėlių jei naudojamas tik jautienos faršas
1 kiaušinio
Į dubenį sudėti faršą, mušti kiaušinį, paskaninti druska ir pipirais (jei norima aštriau, galima ir dž.paprika),kmynais, berti kelis v.š. džiūvesėlių (kad nebūtų labai sausas faršas), sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus bei spaustą česnaką.
Viską gerai išmaišyti ir minkyti kelias minutes, mėsą vis "pamušant" į indo sieneles.
Ant išmirkytų pagaliukų (mirkiau per naktį) aplipdyti gerai faršą, gerai vis paspaudžiant, kad nenukristų, dėti į skardelę išklotą kepimo popieriumi (aš kepiau orkaitėje, galima ir ant griliaus ar grill keptuvės). Kepti ~35-40 min. 180 C, vis pavartant iš visų pusių, kad gražiai paruduotų, bet per daug neapskrustų, nes mėsa bus sausa.
Mes valgėm su kepintais ryžiais (virti, atšaldyti ryžiai, gerai pakepinti ant sausos keptuvės), su jau minėtomis rukolos salotomis bei trintos fetos+natūralaus jogurto+šaldytų krapiukų mišiniu. Labai patinka toks derinys su salotomis, virtomis ar keptomis bulvėmis, su kai kuriais mėsos patiekalais ir skanu.
Sveikos,
as armonika dariau is elnienos kumpio skonis buvo nerealus
Didziausias aciu uz sita ipatingai skanu patiekala
as armonika dariau is elnienos kumpio skonis buvo nerealus
Didziausias aciu uz sita ipatingai skanu patiekala
Dieve is elniekos kumpioooo,ryju seiles,tikrai!
grange super kebabai ir salotas tavo pamirsau pagirt,bet vis va nuejus i parde apsipirkt,jos man akyse stovi is vis nepamenu ar sakaiua man toko patiekalai bais skanus
o armonika ir is vistienos gali daryt
grange super kebabai ir salotas tavo pamirsau pagirt,bet vis va nuejus i parde apsipirkt,jos man akyse stovi is vis nepamenu ar sakaiua man toko patiekalai bais skanus
o armonika ir is vistienos gali daryt
QUOTE(Ulė @ 2011 03 27, 16:47)
grange super kebabai ir salotas tavo pamirsau pagirt,bet vis va nuejus i parde apsipirkt,jos man akyse stovi is vis nepamenu ar sakaiua man toko patiekalai bais skanus
o armonika ir is vistienos gali daryt
man rukola bais patinka, galkėčiau su viskuo turbūt valgyt, aš ir su sumuštiniais valgau kartais
va iš vištienos idėja,reiks gal tikrai pabandyt.
[quote=pakasiukas,2011 03 26, 23:24]
1000 Skonis fantastiskas, vaizdas super, o ir kazkas naujo mano virtuveje
Aciu labai uz ideja
Atsiprašau už kvailą klausimą, bet susukus dėti kepti be plėvelės?????
1000 Skonis fantastiskas, vaizdas super, o ir kazkas naujo mano virtuveje
Aciu labai uz ideja
Atsiprašau už kvailą klausimą, bet susukus dėti kepti be plėvelės?????
QUOTE(Mil@na @ 2011 03 27, 19:15)
plevele padeda suformuoti kopustaini Gerai suspausti ir be pleveles jau troskinti padaze
QUOTE(Ulė @ 2011 03 25, 19:22)
Agurkus nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti agurkus, svogūnus, druską, pipirus ir pakepinti 2-3 min.
Pridėti krapų, grietinėlės, citrinos sulčių ir cukraus, gerai išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.
Ule, buk gera, pakomentuok si padaza Ar jis tikrai dera prie lasisos? Ar darytum toki padaza dar karta?
P.S. ,,armonika" isbandyta dekui
Soti sriuba
Gali būti ir pirmas patiekalas ir antras
Mėsa sriubai gali būtų įvairių rūšių,tad renkamės pagal skonį.
Savo sriubai aš paėmiau gabaliuką kiaulienos sprandinės ir vištienos kumpelius (be odos).
Dedame mėsą į pasūdytą vandenį,sudedame lauro lapus,svogūno galvą (vėliau ją išimame) ir verdame kol mėsa suminkštės.
Kai mėsa išverda išimame ir susmulkiname.
Dar susmulkiname parūkytas dešrelės,galima daktariškos dešros,kumpio kokio nors..ką turite šaldytuve.
Morkas sutarkuojame ir apkepiname ant sviesto,sudedame pomidorų padažą ir dedame biški cukraus.
Į sultinį kur virė mėsa dedame morkas ir tarkuotą raugintą agurką,česnako,druskos,pipirų pagal skonį. Kai agurkai suminkštėja sudedame visą mėsą kur paruošėme.Išjungiame. Pilame sriubą į lėkštę,dedame alyvuogių ir citrinos gabaliuką.
Paskaniname su grietinė.
Klasikiniai balandėliai
Įdarui:
Jautienos/kiaulienos faršas
Virti ryžiai
Morka,svogūnas,česnakas
Druska,pipirai pagal skonį
Dar reiks kopūsto.
Tarkuotą morką,smulkintus svogūnus ir česnaką apkepiname svieste.
Sudedame viską į faršą,dedame virtus ryžius,paskaniname druska,pipirais ir gerai išmaišome.
Kopūsto gūžę apverdame pasūdytame vandenyje.
Suminkštėjusius lapus nuimame vieną nuo kito, vėl dedame į vandenį, kol visa gūžė bus išardyta. Storesnius lapkočius apipjaustome.
Ant kiekvieno lapo dedame paruošto įdaro ir suvyniojame.
Balandėlius gaminau orkaitėje.
Imame kepimo indą,ant dugno dedame morką,svogūną,lauro lapus.Sudedame balandėlius.įpilame sultinio,formą uždengiame su foliją ir statome į orkaitę.
Temperatūra 230 l, kepame 30/40 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Skanaus
Lazanija
Lazaniją gaminau pagal savo skonio receptorius...panaudojau trijų rūšių sūrį
Jums reiks:
lazanijos lakštų
faršo
morkos,svogūnų,česnako
druskos,pipirų
sūrio: po gabaliuką mocarellos (supjaustome plonais gabaliukais), Parmezano ir Rokiškio (sutarkuojame)
konservuotų pomidorų be odos indėlis
Svieste pakepiname svogūną, sutarkuotą morką ir susmulkintą česnaką. Sudedame faršą ir apkepiname.
Supilame sukapotus pomidorus paskaniname druska ir pipirais ir troškiname 15-20 min.
Bechamel padažas:
Ištirpinamame sviestą, jame apkepiname smulkintą svogūną,sudedame miltus ir tada palaipsniui nuolat maišant pilame pieną.
Paskaniname padažą muskatu,druska,pipirais ir nuolat maišant užviriname.
Aš lazanijos lakštus trumpam dedu į virintą vandenį,bet galima to ir nedaryti...
Imame kepimo indą,sutepame sviestu ir dedame lazanijos lakštus kuriuos ištepame su faršo padažo, ant viršaus dedame Bechamel padažą .Apibarstome gausiai su Parmezano sūriu .
Vėl lazanijos lakštai,faršo padažas, Bechamel padažas ir dedame mocarellos sūrį...ir taip iki pabaigos.
Viršuje turi būti Bechamel padažas ir daug sūrio.
Uždedame gabaliukus sviesto, indą gerai apklojame su foliją ir dedame į orkaitę 250 laipsnių C maždaug 20/30 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Gali būti ir pirmas patiekalas ir antras
Mėsa sriubai gali būtų įvairių rūšių,tad renkamės pagal skonį.
Savo sriubai aš paėmiau gabaliuką kiaulienos sprandinės ir vištienos kumpelius (be odos).
Dedame mėsą į pasūdytą vandenį,sudedame lauro lapus,svogūno galvą (vėliau ją išimame) ir verdame kol mėsa suminkštės.
Kai mėsa išverda išimame ir susmulkiname.
Dar susmulkiname parūkytas dešrelės,galima daktariškos dešros,kumpio kokio nors..ką turite šaldytuve.
Morkas sutarkuojame ir apkepiname ant sviesto,sudedame pomidorų padažą ir dedame biški cukraus.
Į sultinį kur virė mėsa dedame morkas ir tarkuotą raugintą agurką,česnako,druskos,pipirų pagal skonį. Kai agurkai suminkštėja sudedame visą mėsą kur paruošėme.Išjungiame. Pilame sriubą į lėkštę,dedame alyvuogių ir citrinos gabaliuką.
Paskaniname su grietinė.
Klasikiniai balandėliai
Įdarui:
Jautienos/kiaulienos faršas
Virti ryžiai
Morka,svogūnas,česnakas
Druska,pipirai pagal skonį
Dar reiks kopūsto.
Tarkuotą morką,smulkintus svogūnus ir česnaką apkepiname svieste.
Sudedame viską į faršą,dedame virtus ryžius,paskaniname druska,pipirais ir gerai išmaišome.
Kopūsto gūžę apverdame pasūdytame vandenyje.
Suminkštėjusius lapus nuimame vieną nuo kito, vėl dedame į vandenį, kol visa gūžė bus išardyta. Storesnius lapkočius apipjaustome.
Ant kiekvieno lapo dedame paruošto įdaro ir suvyniojame.
Balandėlius gaminau orkaitėje.
Imame kepimo indą,ant dugno dedame morką,svogūną,lauro lapus.Sudedame balandėlius.įpilame sultinio,formą uždengiame su foliją ir statome į orkaitę.
Temperatūra 230 l, kepame 30/40 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
Skanaus
Lazanija
Lazaniją gaminau pagal savo skonio receptorius...panaudojau trijų rūšių sūrį
Jums reiks:
lazanijos lakštų
faršo
morkos,svogūnų,česnako
druskos,pipirų
sūrio: po gabaliuką mocarellos (supjaustome plonais gabaliukais), Parmezano ir Rokiškio (sutarkuojame)
konservuotų pomidorų be odos indėlis
Svieste pakepiname svogūną, sutarkuotą morką ir susmulkintą česnaką. Sudedame faršą ir apkepiname.
Supilame sukapotus pomidorus paskaniname druska ir pipirais ir troškiname 15-20 min.
Bechamel padažas:
Ištirpinamame sviestą, jame apkepiname smulkintą svogūną,sudedame miltus ir tada palaipsniui nuolat maišant pilame pieną.
Paskaniname padažą muskatu,druska,pipirais ir nuolat maišant užviriname.
Aš lazanijos lakštus trumpam dedu į virintą vandenį,bet galima to ir nedaryti...
Imame kepimo indą,sutepame sviestu ir dedame lazanijos lakštus kuriuos ištepame su faršo padažo, ant viršaus dedame Bechamel padažą .Apibarstome gausiai su Parmezano sūriu .
Vėl lazanijos lakštai,faršo padažas, Bechamel padažas ir dedame mocarellos sūrį...ir taip iki pabaigos.
Viršuje turi būti Bechamel padažas ir daug sūrio.
Uždedame gabaliukus sviesto, indą gerai apklojame su foliją ir dedame į orkaitę 250 laipsnių C maždaug 20/30 min.
Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame.
O as atkeliauju su kibinais,kepeme vakar,namai dar iki siol kvepia
KIBINAI SU AVIENA(tiksliau su jauno eriuko mesyte)
Teslai
3 kiausiniai
200g sviesto
200g grietines
ziupsnelis druskos
750g miltu(man uzteko 600g )
Idarui
600g eriuko mesytes
4-5 svogunai
druska,pipirai,saukstas sviesto,pora saukstu grietines,prieskoniai pagal pomegi.
Is teslos produktu ismainkome tesla ir padaliname i rutuliukus po 50g.Kociojame juos,idedam idara ir uzlankstom krastus.Kepame 180laipsniu 25-30min.Mum gavosi 23 kibinai su aviena,ir 8 kibinai su varske(jiems rutuliukus dariau po 30g.
Gavosi labai skanus ir kvapnus
Tik lieka ismokt graziai islankstys krastus,su vyru konkuravom pas ka geriau gaunasi Abu dar zali sitoi sferoi
Papildyta:
O cia dar nuo vasaros likus nuotraukyte
Ant groteliu keptas karpis
Karpi isdorojame supjaustome norimo dydzio gabaliukais,pamarinuojame.As marinuoju taip-druska,pipirai,daug citrinos,sojos padazo,santa marija zuvies prieskoniai.(jei yra tinkair ivairios zoleles)
KIBINAI SU AVIENA(tiksliau su jauno eriuko mesyte)
Teslai
3 kiausiniai
200g sviesto
200g grietines
ziupsnelis druskos
750g miltu(man uzteko 600g )
Idarui
600g eriuko mesytes
4-5 svogunai
druska,pipirai,saukstas sviesto,pora saukstu grietines,prieskoniai pagal pomegi.
Is teslos produktu ismainkome tesla ir padaliname i rutuliukus po 50g.Kociojame juos,idedam idara ir uzlankstom krastus.Kepame 180laipsniu 25-30min.Mum gavosi 23 kibinai su aviena,ir 8 kibinai su varske(jiems rutuliukus dariau po 30g.
Gavosi labai skanus ir kvapnus
Tik lieka ismokt graziai islankstys krastus,su vyru konkuravom pas ka geriau gaunasi Abu dar zali sitoi sferoi
Papildyta:
O cia dar nuo vasaros likus nuotraukyte
Ant groteliu keptas karpis
Karpi isdorojame supjaustome norimo dydzio gabaliukais,pamarinuojame.As marinuoju taip-druska,pipirai,daug citrinos,sojos padazo,santa marija zuvies prieskoniai.(jei yra tinkair ivairios zoleles)
Sveikos, mergaitės,
labai seniai pas Jus rašiau, o skaitau dažnai ačiū visoms, kurios esate ir dalinatės, pasirodysiu ir aš
1. Brokoliai
brokolios apverdu puode su druska, keptuvėje ant mažai aliejaus apkepinu česnaką, dedu šiek tiek sviestuko, krapų, tada apvirtus brokolius ir ant viršaus olandiško paprastop sūrio, skanaus
2. Čirviniai blynai vaikams.
miltai, kefyras, cukrus, druska, aliejus, kepimo milteliai, viską dedu iš akies, dar galima pridėti razinų, obuolių.... kartais pridedu kokoso druožlių
3. Varškės apkepas su rududu
manus užpilu ir išbrinkinu su pienu, tada cukraus, varškės, kiašinių, viską išmaišau gerai ir kepu, kartais irgi dedu razinų
Papildyta:
ale Kijevas
vištienos krūtinėlę išmušam, ištepam prieskoniais, į vidų įdedame paruošto sviesto (sutrintas sviestas, česnakas ir krapai) susukame ir kepame įkaitusiame aliejuoje, aliejus turi apsemti.
Papildyta:
Piemenų pyragas pagal Beatą:
išverdame bulvių košę.
keptuvėje apkepame faršą su krūva mėgstamų prieskonių
atskirai pakepiname morkas, svogūnus, tada faršą ir morkas, svogūnus, česnakus sumaišome į vieną indą, dedame viską į kepimo indą, ant viršaus tarkuojame sūrio ir dedame bulvių košę, viską i orkaitę ir kepame apie 30 min 180 °C
skanaus
labai seniai pas Jus rašiau, o skaitau dažnai ačiū visoms, kurios esate ir dalinatės, pasirodysiu ir aš
1. Brokoliai
brokolios apverdu puode su druska, keptuvėje ant mažai aliejaus apkepinu česnaką, dedu šiek tiek sviestuko, krapų, tada apvirtus brokolius ir ant viršaus olandiško paprastop sūrio, skanaus
2. Čirviniai blynai vaikams.
miltai, kefyras, cukrus, druska, aliejus, kepimo milteliai, viską dedu iš akies, dar galima pridėti razinų, obuolių.... kartais pridedu kokoso druožlių
3. Varškės apkepas su rududu
manus užpilu ir išbrinkinu su pienu, tada cukraus, varškės, kiašinių, viską išmaišau gerai ir kepu, kartais irgi dedu razinų
Papildyta:
ale Kijevas
vištienos krūtinėlę išmušam, ištepam prieskoniais, į vidų įdedame paruošto sviesto (sutrintas sviestas, česnakas ir krapai) susukame ir kepame įkaitusiame aliejuoje, aliejus turi apsemti.
Papildyta:
Piemenų pyragas pagal Beatą:
išverdame bulvių košę.
keptuvėje apkepame faršą su krūva mėgstamų prieskonių
atskirai pakepiname morkas, svogūnus, tada faršą ir morkas, svogūnus, česnakus sumaišome į vieną indą, dedame viską į kepimo indą, ant viršaus tarkuojame sūrio ir dedame bulvių košę, viską i orkaitę ir kepame apie 30 min 180 °C
skanaus
QUOTE(pakasiukas @ 2011 03 27, 22:57)
Ule, buk gera, pakomentuok si padaza Ar jis tikrai dera prie lasisos? Ar darytum toki padaza dar karta?
nzn ka cia komentuot silti agurkai grietineles padaze ,nedaryciau,as megstu spirgus,svoguna ir grietine
ne mano cia patiekalas,nors va is kur paimtas receptukas demesio sulauke daug
Elena padirbejus
kibinaiiiiiiiiiiiiii
brilijantas,sveika sugryzus negaleciau gaminti ne pagal nei viena tavo pateikta recepta jei taip galima pavadinti, produktai surasyti ir tiek
Kepta antis su obuoliais
1. 8 kg.antis
bulvės
svogūnas
3 obuoliai
4-6 skiltelės česnako
aliejaus
druska ir pipirai
čiobrelių, kmynų
Dubenėlyje sumaišome 2 v.š. aliejaus, čiobrelius, kmynus, 0,5 a.š. druskos ir susmulkintus česnakus. Paruoštą aliejaus mišinį palaikome 10 minučių neliestą.
Per tą laiką nulupame bulves, obuolius ir svogūnus. Bulves ir svogūnus pjauname į keturias dalis, obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas. Viską suberiame į bendrą dubenį. Ant daržovių pilame 2 v.š. aliejaus, beriame 0,5 a.š. druskos, 1 a.š. kmynų, 1 a.š. čiobrelių ir rankomis išmaišome.
Imame antį ir gerai ją įtriname paruoštu aliejaus ir prieskonių mišiniu. Įtrintą antį marinuojame kelias valandas.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo indą ištepame aliejumi, dedame per vidurį antį, o aplink antį sudedame prieskoniuotas daržoves.
Kepimo indą su antimi ir daržovėmis dedame į orkaitę, kur kepame apie 1,5 valandos. Kad antis neišsausėtų, kas 15-20 minučių aplaistome aliejumi ar sultimis iš kepimo skardos.
Skanaus!!
1. 8 kg.antis
bulvės
svogūnas
3 obuoliai
4-6 skiltelės česnako
aliejaus
druska ir pipirai
čiobrelių, kmynų
Dubenėlyje sumaišome 2 v.š. aliejaus, čiobrelius, kmynus, 0,5 a.š. druskos ir susmulkintus česnakus. Paruoštą aliejaus mišinį palaikome 10 minučių neliestą.
Per tą laiką nulupame bulves, obuolius ir svogūnus. Bulves ir svogūnus pjauname į keturias dalis, obuolius pjauname pusiau ir išimame sėklas. Viską suberiame į bendrą dubenį. Ant daržovių pilame 2 v.š. aliejaus, beriame 0,5 a.š. druskos, 1 a.š. kmynų, 1 a.š. čiobrelių ir rankomis išmaišome.
Imame antį ir gerai ją įtriname paruoštu aliejaus ir prieskonių mišiniu. Įtrintą antį marinuojame kelias valandas.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kepimo indą ištepame aliejumi, dedame per vidurį antį, o aplink antį sudedame prieskoniuotas daržoves.
Kepimo indą su antimi ir daržovėmis dedame į orkaitę, kur kepame apie 1,5 valandos. Kad antis neišsausėtų, kas 15-20 minučių aplaistome aliejumi ar sultimis iš kepimo skardos.
Skanaus!!