Nežinau, ar košę pusrytinę galima priskirti rimtam antram patiekalui, bet karšta, ne pyragas, maistinga, tai gal, visgi?
Vanilinė ryžių košė su bananais.
Raceptas:
http://ribaude.blogs...sainius-ir.htmlVieniems pusryčiams susirandam:
stiklinę virtų ryžių (~200 g arba 50 g nevirtų)
pusantros stiklinės pieno
dosnų žiupsnį vanilinio cukraus
nedidenį bananą
cukraus pagal pomėgius
Procesas:
Viskas čia taip paprasta, kad net aprašinėt nejauku - bet reikia, nes verta. Ryžius (vakar virdami ryžius jūs juk juos pasūdėt?) ir pieną į puodą (jei ryžiai nevirti, tai, žinoma, prieš tai išverdam). Ant silpnos ugnies dvidešimčiai minučių. Bet gi mes žinom, koks nepatikimas reikalas tas verdantis pienas, ania? Tai nepamirštam laiks nuo laiko pažiūrėt ir pamaišyt. Po tų dvidešimties minučių, ryžiai turėtų būt ištižę, o pienas susigėręs/išgaravęs. Jeigu yra kitaip, verdam, kol pasieksim anksčiau aprašytą stadiją. Tada dedam vanilinį cukrų, šiaip cukrų ir bananą itarkuojam. Paliekam keletui minučių pailsėt, arbatos užsiplikom, muziką įjungiam ir kvėpuojam sekmadieniu.
O jei, visgi, ne, tai atsiprašau.