Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

Labas vakaras,gal ne visai i tema blush2.gif ,bet noreciau paparasyt lavaso ara tortilojos recepto,galkuri turit.Aciu
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 05 06, 21:56)
Labas vakaras,gal ne visai i tema  blush2.gif ,bet noreciau paparasyt lavaso ara tortilojos recepto,galkuri turit.Aciu


Va čia

arba čia
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 05 06, 21:56)
Labas vakaras,gal ne visai i tema  blush2.gif ,bet noreciau paparasyt lavaso ara tortilojos recepto,galkuri turit.Aciu


Jums reikės:

2 skiltelių česnako, faršo, 3 šaukštų pomidorų padažo, krapų, 3 šaukštų majonezo, pekino salotų, petražolių, pomidoro, sūrio, svogūno, 4 tortilijų, 2 marinuotų (raugintų) agurkų.

Paruošimas

Keptuvėje pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Supjaustome Pekino salotas, agurkus, pomidorus, viską išmaišome kaip salotoms. Tada ant tortilijos užtarkuojame sūrio ir įdedame į orkaitę, kad išsilydytų. Išėmę iš orkaitės išilgai dedame pakepintą faršą, ant viršaus - salotų ir užpilame paruoštu padažu (majonezą, kad būtų skystesnis, praskiedžiu vandeniu ir įtrinu česnako). Viską sudėję sulankstome kaip kebabą ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę. Aš sulankstytą paplotėlį persmeigiu dantų krapštukais, kad neišsiskirtų).



Aš tai dariau pagal tą receptą, tik nedėjau pomidorų padažo ir visus ingredientus sudėjusi, tortilijas susukau į foliją. Žodžiu, atskirai sūrio nelydžiau.


Atsakyti
QUOTE(Egloja @ 2011 05 05, 09:51)
Vakar gaminau, kaip skanu! Nesu mesos megeja, bet su pasimegavimu valgiau, niam  rolleyes.gif.

Tobulos bandeles, minkstutes, mano isrankios mergaiciukes skaniai valge, aciu uz recepta smile.gif 4u.gif


Smagu, kad patiko smile.gif
Atsakyti
Cukinijų-bulvių keksiukai bigsmile.gif

user posted image

Reikės:

500g virtų su lupena bulvių,
250g cukinijų,
2 kiaušinių baltymų,
2-3 skiltelių česnako,
100g varškės,
2v.š. alyvų aliejaus,
svogūnų laiškų,
krapų,
druskos,
pipirų,
dž. baziliko,
dž. raudonėlio,
pabarstymui ferm. sūrio.

Padažui:

natūralaus jogurto,
varškės sūrelio su žalumynais,
česnako pagal skonį.

Virtas bulves nulupame, sutarkuojame su "burokine" tarka, sudedame tarkuotą cukiniją, jei turi sulčių, jas nusunkiame, sudedame varškę, pjaustytus svogūnų laiškus, krapus, druską, spaustą česnaką, pipirus, dž. prieskonius.
Kiaušinių baltymus išplakame iki putų, sudedame į bulvių-cukinijų masę, gerai išmaišome, dedame į silikonines keksiukų formeles, ant viršaus užberiame tarkuoto ferm. sūrio, kepame 170 laipsnių temp. 20-25 min.
Padažui viską sumaišome pagal savo skonį, česnako daugiau ar mažiau, galima vietoje jogurto dėti grietinę.

Labai, labai skanūs thumbup.gif Net MB labai patiko, nors jis be mėsos negali gyventi bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 05 06, 23:26)
Cukinijų-bulvių keksiukai bigsmile.gif



Labai skaniai atrodo, reiks bandyt 4u.gif
Atsakyti
Bulviu - surio, kumpio pyragas
user posted image
Produktai:

Tešlai:

150 g. miltų
100 g. varškės
100 g. sviesto
žiupsnelis druskos

Įdarui:

500 g. bulvių ( 4 didelės bulvės)
5 v.š. pieno
30 g. sviesto
200 g. fermentinio sūrio
200 g. karšto rūkymo kumpio
100 g. miltų
4 kiaušiniai
druska,pipirai, petražolės, krapai

Aptepimui:

1 kiaušinis

Eiga: Į dubenį sudėti tešlai skirtus miltus, druską, varškę, pertrintą per sietelį ir sviestą, sutarkuotą burokine tarka. Viską išmaišyti (neminkyti) ir rankom suspausti į vieną gabalą. Stalą patepti aliejumi, iškočioti tešlą, perlenkti, vėl iškočioti, vėl perlenkti, uždengti ir padėti į šaldytuvą 20 min.
Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir karštas sugrūsti. Pašildyti pieną su sviestu, įpilti į bulves ir dar kartą viską išmaišyti. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, kumpį supjaustyti mažais kvardratėliais. 4 kiaušinius išplakti, sudėti sūrį, miltus, kumpį, pundelį smulkintų krapų, petražolių, pagardinti druska, pipirais. Įmaišyti bulvių masę.
Darbo stalą ir kočėlą patepti aliejumi ir iškočioti 2/3 tešlos. Kepimo skardą (24 cm) iškloti tešla, pakeliant kraštus 3 cm. Tešlą subadyti šakute. Sudėti ant viršaus įdarą. Iškočioti likusią tešlą ir užkloti įdarą. Pyrago šonus užlenkti ir apspausti šakute. Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 laipsnių, 50 min. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengti folija ir kepti toliau.
Patiekti karštą. Tinka su grietine arba majonezo-pomidorų padažo-česnako granulių padažu.
Skanaus
user posted image
P.s. tešla norėjo lipti prie stalo, bet patepus aliejumi, ji gerai kočiojosi iki plonumo. Kepiau el. orkaitėje, 180 laipsnių, 50 min. 1 pakopa, f-ja: viršus-apačia-oras. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengiau folija ir kepiau toliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 07 gegužės 2011 - 11:12
Ule, lenkiu galvą už armoniką iš sprandinės. Sužibėjau kaip šeimininkė visomis spalvomis thumbup.gif AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 05 07, 22:30)
Ule, lenkiu galvą už armoniką iš sprandinės. Sužibėjau kaip šeimininkė visomis spalvomis  thumbup.gif AČIŪ

drinks_cheers.gif jau čia patiekals tai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 05 07, 22:36)
drinks_cheers.gif  jau čia patiekals tai  wub.gif



Panos, papasakokit man apie ta neraluma daugiau...

Jubilieju sestadieni "apturesiu", galvoju paruosti armonika. Ruosiau "paprikolu" MB, sake skanu, bet neipatinga. Svarbiausia, kad nedejau mazorelos ir rukyto kumpio, dejau kas liko saldytuve (t.y. pomidorai, svogunai ir pnvz suris lydytas). Ar tie originalus produktai priduoda nerealu skoni, ar kaip? Beje as marinavau per nakti majoneze...
Gal tiesiog pasibandyt su originaliais produktais, bet, kad nelabai yra kas valgo, mudu dviese nesuvalgiosim ten kazin kiek pasibandymui...

Zodziu ka nors pakomentuokit, arba patarkit jubiliejuj 20 zmoniu.

Beje, kiek reiktu kg sprandines 20 zmoniu pajamt? g.gif

Jetus kaip as cia sumaliau viska doh.gif sorry, tikiuosi suprasit wub.gif
Atsakyti
Aš dėjau visus originalius produktus. Skonis gavosi nerealus-tiesiog ištirpo burnoje. O per naktį tikrai nemarinavau. Vienintelė blogybė-nesugebėjau gerai užsukti folijos, tai išbėgo truputis sulčių, bet vistiek buvo nerealiai skanu. 10 žmonių suvalgė 3 kg. sprandinės. Prisivalgė kaip reikiant - su bulvėmis ir salotomis...Skanumėlis
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 05 07, 22:58)
Aš dėjau visus originalius produktus. Skonis gavosi nerealus-tiesiog ištirpo burnoje. O per naktį tikrai nemarinavau. Vienintelė blogybė-nesugebėjau gerai užsukti folijos, tai išbėgo truputis sulčių, bet vistiek buvo nerealiai skanu. 10 žmonių suvalgė 3 kg. sprandinės. Prisivalgė kaip reikiant -  su bulvėmis ir salotomis...Skanumėlis


10 zmoniu 3kg? Su bulvem ir salotom? blink.gif as galvojau su maximum 3 issitekt 20 doh.gif lotuliukas.gif optimiste blin...

O cia be jkiu papildomu valgiu, ar su? Nes pas mane dar kimsta vista bus ir daug kitokiu mesybiu...
Atsakyti