QUOTE(juste10 @ 2011 05 06, 21:56)
Labas vakaras,gal ne visai i tema ,bet noreciau paparasyt lavaso ara tortilojos recepto,galkuri turit.Aciu
Jums reikės:
2 skiltelių česnako, faršo, 3 šaukštų pomidorų padažo, krapų, 3 šaukštų majonezo, pekino salotų, petražolių, pomidoro, sūrio, svogūno, 4 tortilijų, 2 marinuotų (raugintų) agurkų.
Paruošimas
Keptuvėje pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Supjaustome Pekino salotas, agurkus, pomidorus, viską išmaišome kaip salotoms. Tada ant tortilijos užtarkuojame sūrio ir įdedame į orkaitę, kad išsilydytų. Išėmę iš orkaitės išilgai dedame pakepintą faršą, ant viršaus - salotų ir užpilame paruoštu padažu (majonezą, kad būtų skystesnis, praskiedžiu vandeniu ir įtrinu česnako). Viską sudėję sulankstome kaip kebabą ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę. Aš sulankstytą paplotėlį persmeigiu dantų krapštukais, kad neišsiskirtų).
Aš tai dariau pagal tą receptą, tik nedėjau pomidorų padažo ir visus ingredientus sudėjusi, tortilijas susukau į foliją. Žodžiu, atskirai sūrio nelydžiau.
QUOTE(Egloja @ 2011 05 05, 09:51)
Vakar gaminau, kaip skanu! Nesu mesos megeja, bet su pasimegavimu valgiau, niam .
Tobulos bandeles, minkstutes, mano isrankios mergaiciukes skaniai valge, aciu uz recepta
Tobulos bandeles, minkstutes, mano isrankios mergaiciukes skaniai valge, aciu uz recepta
Smagu, kad patiko
Cukinijų-bulvių keksiukai
Reikės:
500g virtų su lupena bulvių,
250g cukinijų,
2 kiaušinių baltymų,
2-3 skiltelių česnako,
100g varškės,
2v.š. alyvų aliejaus,
svogūnų laiškų,
krapų,
druskos,
pipirų,
dž. baziliko,
dž. raudonėlio,
pabarstymui ferm. sūrio.
Padažui:
natūralaus jogurto,
varškės sūrelio su žalumynais,
česnako pagal skonį.
Virtas bulves nulupame, sutarkuojame su "burokine" tarka, sudedame tarkuotą cukiniją, jei turi sulčių, jas nusunkiame, sudedame varškę, pjaustytus svogūnų laiškus, krapus, druską, spaustą česnaką, pipirus, dž. prieskonius.
Kiaušinių baltymus išplakame iki putų, sudedame į bulvių-cukinijų masę, gerai išmaišome, dedame į silikonines keksiukų formeles, ant viršaus užberiame tarkuoto ferm. sūrio, kepame 170 laipsnių temp. 20-25 min.
Padažui viską sumaišome pagal savo skonį, česnako daugiau ar mažiau, galima vietoje jogurto dėti grietinę.
Labai, labai skanūs Net MB labai patiko, nors jis be mėsos negali gyventi
Reikės:
500g virtų su lupena bulvių,
250g cukinijų,
2 kiaušinių baltymų,
2-3 skiltelių česnako,
100g varškės,
2v.š. alyvų aliejaus,
svogūnų laiškų,
krapų,
druskos,
pipirų,
dž. baziliko,
dž. raudonėlio,
pabarstymui ferm. sūrio.
Padažui:
natūralaus jogurto,
varškės sūrelio su žalumynais,
česnako pagal skonį.
Virtas bulves nulupame, sutarkuojame su "burokine" tarka, sudedame tarkuotą cukiniją, jei turi sulčių, jas nusunkiame, sudedame varškę, pjaustytus svogūnų laiškus, krapus, druską, spaustą česnaką, pipirus, dž. prieskonius.
Kiaušinių baltymus išplakame iki putų, sudedame į bulvių-cukinijų masę, gerai išmaišome, dedame į silikonines keksiukų formeles, ant viršaus užberiame tarkuoto ferm. sūrio, kepame 170 laipsnių temp. 20-25 min.
Padažui viską sumaišome pagal savo skonį, česnako daugiau ar mažiau, galima vietoje jogurto dėti grietinę.
Labai, labai skanūs Net MB labai patiko, nors jis be mėsos negali gyventi
QUOTE(daivaP @ 2011 05 06, 23:26)
Labai skaniai atrodo, reiks bandyt
Bulviu - surio, kumpio pyragas
Produktai:
Tešlai:
150 g. miltų
100 g. varškės
100 g. sviesto
žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 g. bulvių ( 4 didelės bulvės)
5 v.š. pieno
30 g. sviesto
200 g. fermentinio sūrio
200 g. karšto rūkymo kumpio
100 g. miltų
4 kiaušiniai
druska,pipirai, petražolės, krapai
Aptepimui:
1 kiaušinis
Eiga: Į dubenį sudėti tešlai skirtus miltus, druską, varškę, pertrintą per sietelį ir sviestą, sutarkuotą burokine tarka. Viską išmaišyti (neminkyti) ir rankom suspausti į vieną gabalą. Stalą patepti aliejumi, iškočioti tešlą, perlenkti, vėl iškočioti, vėl perlenkti, uždengti ir padėti į šaldytuvą 20 min.
Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir karštas sugrūsti. Pašildyti pieną su sviestu, įpilti į bulves ir dar kartą viską išmaišyti. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, kumpį supjaustyti mažais kvardratėliais. 4 kiaušinius išplakti, sudėti sūrį, miltus, kumpį, pundelį smulkintų krapų, petražolių, pagardinti druska, pipirais. Įmaišyti bulvių masę.
Darbo stalą ir kočėlą patepti aliejumi ir iškočioti 2/3 tešlos. Kepimo skardą (24 cm) iškloti tešla, pakeliant kraštus 3 cm. Tešlą subadyti šakute. Sudėti ant viršaus įdarą. Iškočioti likusią tešlą ir užkloti įdarą. Pyrago šonus užlenkti ir apspausti šakute. Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 laipsnių, 50 min. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengti folija ir kepti toliau.
Patiekti karštą. Tinka su grietine arba majonezo-pomidorų padažo-česnako granulių padažu.
Skanaus
P.s. tešla norėjo lipti prie stalo, bet patepus aliejumi, ji gerai kočiojosi iki plonumo. Kepiau el. orkaitėje, 180 laipsnių, 50 min. 1 pakopa, f-ja: viršus-apačia-oras. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengiau folija ir kepiau toliau.
Produktai:
Tešlai:
150 g. miltų
100 g. varškės
100 g. sviesto
žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 g. bulvių ( 4 didelės bulvės)
5 v.š. pieno
30 g. sviesto
200 g. fermentinio sūrio
200 g. karšto rūkymo kumpio
100 g. miltų
4 kiaušiniai
druska,pipirai, petražolės, krapai
Aptepimui:
1 kiaušinis
Eiga: Į dubenį sudėti tešlai skirtus miltus, druską, varškę, pertrintą per sietelį ir sviestą, sutarkuotą burokine tarka. Viską išmaišyti (neminkyti) ir rankom suspausti į vieną gabalą. Stalą patepti aliejumi, iškočioti tešlą, perlenkti, vėl iškočioti, vėl perlenkti, uždengti ir padėti į šaldytuvą 20 min.
Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį ir karštas sugrūsti. Pašildyti pieną su sviestu, įpilti į bulves ir dar kartą viską išmaišyti. Sūrį sutarkuoti burokine tarka, kumpį supjaustyti mažais kvardratėliais. 4 kiaušinius išplakti, sudėti sūrį, miltus, kumpį, pundelį smulkintų krapų, petražolių, pagardinti druska, pipirais. Įmaišyti bulvių masę.
Darbo stalą ir kočėlą patepti aliejumi ir iškočioti 2/3 tešlos. Kepimo skardą (24 cm) iškloti tešla, pakeliant kraštus 3 cm. Tešlą subadyti šakute. Sudėti ant viršaus įdarą. Iškočioti likusią tešlą ir užkloti įdarą. Pyrago šonus užlenkti ir apspausti šakute. Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 laipsnių, 50 min. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengti folija ir kepti toliau.
Patiekti karštą. Tinka su grietine arba majonezo-pomidorų padažo-česnako granulių padažu.
Skanaus
P.s. tešla norėjo lipti prie stalo, bet patepus aliejumi, ji gerai kočiojosi iki plonumo. Kepiau el. orkaitėje, 180 laipsnių, 50 min. 1 pakopa, f-ja: viršus-apačia-oras. Po 30 min. kepimo, pyragą uždengiau folija ir kepiau toliau.
Ule, lenkiu galvą už armoniką iš sprandinės. Sužibėjau kaip šeimininkė visomis spalvomis AČIŪ
QUOTE(Mil@na @ 2011 05 07, 22:30)
Ule, lenkiu galvą už armoniką iš sprandinės. Sužibėjau kaip šeimininkė visomis spalvomis AČIŪ
jau čia patiekals tai
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 05 07, 22:36)
jau čia patiekals tai
Panos, papasakokit man apie ta neraluma daugiau...
Jubilieju sestadieni "apturesiu", galvoju paruosti armonika. Ruosiau "paprikolu" MB, sake skanu, bet neipatinga. Svarbiausia, kad nedejau mazorelos ir rukyto kumpio, dejau kas liko saldytuve (t.y. pomidorai, svogunai ir pnvz suris lydytas). Ar tie originalus produktai priduoda nerealu skoni, ar kaip? Beje as marinavau per nakti majoneze...
Gal tiesiog pasibandyt su originaliais produktais, bet, kad nelabai yra kas valgo, mudu dviese nesuvalgiosim ten kazin kiek pasibandymui...
Zodziu ka nors pakomentuokit, arba patarkit jubiliejuj 20 zmoniu.
Beje, kiek reiktu kg sprandines 20 zmoniu pajamt?
Jetus kaip as cia sumaliau viska sorry, tikiuosi suprasit
Aš dėjau visus originalius produktus. Skonis gavosi nerealus-tiesiog ištirpo burnoje. O per naktį tikrai nemarinavau. Vienintelė blogybė-nesugebėjau gerai užsukti folijos, tai išbėgo truputis sulčių, bet vistiek buvo nerealiai skanu. 10 žmonių suvalgė 3 kg. sprandinės. Prisivalgė kaip reikiant - su bulvėmis ir salotomis...Skanumėlis
QUOTE(Mil@na @ 2011 05 07, 22:58)
Aš dėjau visus originalius produktus. Skonis gavosi nerealus-tiesiog ištirpo burnoje. O per naktį tikrai nemarinavau. Vienintelė blogybė-nesugebėjau gerai užsukti folijos, tai išbėgo truputis sulčių, bet vistiek buvo nerealiai skanu. 10 žmonių suvalgė 3 kg. sprandinės. Prisivalgė kaip reikiant - su bulvėmis ir salotomis...Skanumėlis
10 zmoniu 3kg? Su bulvem ir salotom? as galvojau su maximum 3 issitekt 20 optimiste blin...
O cia be jkiu papildomu valgiu, ar su? Nes pas mane dar kimsta vista bus ir daug kitokiu mesybiu...