[quote=brashke77,2011 05 03, 15:08]
Jau nebeturiu komplimentų-
[/quote]
Nigovori visi Elenos patiekalai super
[quote=NinaAtina,2011 05 03, 16:20]
[quote=Evelincik,2011 05 02, 17:33]
Kiauliena tešloje Guo bao
O tik pora saukstu padazo ant mesos uzpilti? o visa kita atskirai patiekti? Negalima viso supilti? Ar kaip cia turi buti?
[/quote]
Jei darysit is visos normos,tai galit visa uzpilt.o tiek kiek lekstej pavaizduota(1/4 visos mesos),uztenka 2 -3 saukstu padazo
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 02, 17:33)
Kiauliena tešloje Guo bao
Gaminau.Labai labai skanu .Dar ne karta bus gaminama.Tik padaza dariausi pagal save:naudojau sviesuji soju padaza,baltojo vyno acta,medaus dejau nepilna valgomaji sauksta ir cukraus kieki sumazinau iki vieno saukstelio (mums labiau patinka saldziarugste tokia ),imbiera beriau dziovinta malta.Vietoj valgomojo sauksto pomidoru padazo dejau arbatini sauksteli Santa Marijos astraus padazo Pepper Sauce.
Aciu uz recepta
Liulia kebabas iš vištienos faršo
Vištienos krūtinelė
nedidelis gabaliukas kiaulienos šonines
morka,petražolės,krapai,česnakai,svogūnas
druska,pipirai pagal skonį
1 didelis kiaušinis
maltų džiūvėsėlių truputis
sauja tarkuoto fermentinio sūrio
majonezo patepimui
Užmerkiame medinius iešmus.
Morką,petražolės,krapus,česnakus,svogūną supjaustome ir su blenderiu sutriname smulkiai.
Vištieną ir kiaulienos šoninę ir su blenderiu sumalame bet ant mažo greičio kad faršas būtų stambiai susmulkintas.
Į faršą sudedame morkų/žalūmynų masę,įmušame kiaušinį,dedame sūrį ir džiūvėsius,paskaniname su druska/pipirais ir minkome/maišome gana ilgai, kol faršas bus lipnus ir vienalytis.
Tada imame pamirkytus iešmus, šlapiomis rankomis formuojame kebabus ir maunam ant iešmo.
Kepame orkaitėje 200 l temperatūroje apie pusvalandį.Aš gražiai apklojau su foliją,prieš kepimo pabaigą foliją nuėmiau,sutepiau kebabus su majonezu ir įjungiau grilio funkciją.Kepiau kol gražiai apskrus.
Valgome su lavašu ir morkų salotomis: morkos,česnakai ir majonezas.
Vištienos krūtinelė
nedidelis gabaliukas kiaulienos šonines
morka,petražolės,krapai,česnakai,svogūnas
druska,pipirai pagal skonį
1 didelis kiaušinis
maltų džiūvėsėlių truputis
sauja tarkuoto fermentinio sūrio
majonezo patepimui
Užmerkiame medinius iešmus.
Morką,petražolės,krapus,česnakus,svogūną supjaustome ir su blenderiu sutriname smulkiai.
Vištieną ir kiaulienos šoninę ir su blenderiu sumalame bet ant mažo greičio kad faršas būtų stambiai susmulkintas.
Į faršą sudedame morkų/žalūmynų masę,įmušame kiaušinį,dedame sūrį ir džiūvėsius,paskaniname su druska/pipirais ir minkome/maišome gana ilgai, kol faršas bus lipnus ir vienalytis.
Tada imame pamirkytus iešmus, šlapiomis rankomis formuojame kebabus ir maunam ant iešmo.
Kepame orkaitėje 200 l temperatūroje apie pusvalandį.Aš gražiai apklojau su foliją,prieš kepimo pabaigą foliją nuėmiau,sutepiau kebabus su majonezu ir įjungiau grilio funkciją.Kepiau kol gražiai apskrus.
Valgome su lavašu ir morkų salotomis: morkos,česnakai ir majonezas.
Elena, na kodėl-kodėl viską gamini pagal mano skonį? : Fantastiškas kebabas, nei pridėsi nei atimsi
Įtariu, kad ir grilyje jie iškeptų puikiai
Nerilyte, bandutės tikrai vykę
Įtariu, kad ir grilyje jie iškeptų puikiai
Nerilyte, bandutės tikrai vykę
Blic varškės apkepas
Reikės:
3 kiaušinių,
500g varškės,
1 ind. kondensuoto pieno su cukrumi.
Kiaušinius išplakti su kondensuotu pienu, sudėti trintą varškę, gerai išmaišyti ir pilti į formą. Aš viską tryniau blenderiu, nes varškė tokia kieta atrodė, kepiau silikoninėje formoje. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 160 laipsnių apie 40-60 min. man kepė 55 min. žiūrėkite pagal savo orkaitę ir stebėkite, kad nesudegtų, patikrinkite mediniu smeigtuku.
Valgyti su trintomis uogomis, jogurtu ar grietine. Labai patiko Labai skanus, saldus apkepas Vertas išbandyti
Receptukas iš say7
Liulia kebabai puikūs
Reikės:
3 kiaušinių,
500g varškės,
1 ind. kondensuoto pieno su cukrumi.
Kiaušinius išplakti su kondensuotu pienu, sudėti trintą varškę, gerai išmaišyti ir pilti į formą. Aš viską tryniau blenderiu, nes varškė tokia kieta atrodė, kepiau silikoninėje formoje. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 160 laipsnių apie 40-60 min. man kepė 55 min. žiūrėkite pagal savo orkaitę ir stebėkite, kad nesudegtų, patikrinkite mediniu smeigtuku.
Valgyti su trintomis uogomis, jogurtu ar grietine. Labai patiko Labai skanus, saldus apkepas Vertas išbandyti
Receptukas iš say7
Liulia kebabai puikūs
QUOTE(due drops @ 2011 05 04, 01:59)
Gaminau.
smagu,kad patiko as daugiau su tuo tamsiuoju irgi nedarysiu,sian uzmaisiau su paprastu,visai kitas reikalas
QUOTE(daivaP @ 2011 05 04, 17:02)
Blic varškės apkepas
Kokia forma kur tokia rast?noriu
QUOTE(kaktuusas @ 2011 05 04, 17:45)
o kiausiniu nereikia atskirti nuo baltymo? na tam kad nesubliukstu, o butu issiputes? o gal kepimo milteliu... ar cia ir be ju taip graziai issiputes?
Man irgi kilo tokių klausimų. Ir dar ar jis tvirtas ir neišsibarsto begnybiant
Viliuojantis Blic varškės apkepas
Baklažanų - vištienos suktinukai pomidorų padaže (visa gaminimo eiga)
4 asmenims
reikės:
- 2 gabaliukai vištienos po 200 g (galima dėti ėrieną ar kitą mėsytę))
- 3 dideli baklažanai
- 1 svogūnas (keičiau į porą)
- 1 pomidoras
- 1 paprika (aš nedėjau)
- 2 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejauss
- rozmarino, kmynų, petražolių
- 200 ml pomidorų tyrės (nebūtinai)
- parmezano sūrio (šį kartą nedėjau)
- druskos, pipirų
Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių temperatūros.
Supjaustyti baklažaną išilgai plonais griežinėliais. Likusias baklažano dalis supjaustyti kubeliais.
Supjaustyti pomidorą mažais kubeliais .
Sutrinti nuluptas česnako skilteles.
Baklažano pailgus griežinėlius lengvai iš abiejų pusių apkepti keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus.
Išimti iš keptuvės sudėti ant popierinio rankšluosčio - kad sugertų aliejaus perteklių.
Smulkiai supjaustyti porą (arba svogūną)
Vištienos filė supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepti su lašeliu aliejaus - pagardinti druska ir maltais pipirais. Iškepusias vištienos filė juosteles iš keptuvės perdėti į lėkštę - dabar ruošime įdarą.
Į keptuvę sudėti paruoštus įdarui skirtus ingridientus: smulkintą porą, baklažanų kubelius -apkepti su lašeliu alyvuogių aliejaus.
Sudėti trintą česnaką bei supjaustytą pomidorą ir pjaustytą papriką (aš jos nedėjau) pagardinti žolelėmis , prieskoniais, apkepti ant silpnos ugnies kokias ~ 5 min.
Ant lentos ištiesti apkeptus balkažano griežinėlius, juos nukloti apkeptais baklažano ir pomidoro gabaliukais.
Ant viršaus sudėti kelias juostelės vištienos filė - ir susukti į vamzdelį.
taip paruoštus suktinukus sudėti į kepimo indą , apipilti pomidorų tyre ( galima ją pasigaminti ir namų sąlygomis) pabarstyti džiovintomis petražolėmis arba tarkuotu parmezanu ( šį kartą jo neturėjau po ranka).
Pastatyti kepti 5 -15 min. Patiekti iš karto.
Skanaus
4 asmenims
reikės:
- 2 gabaliukai vištienos po 200 g (galima dėti ėrieną ar kitą mėsytę))
- 3 dideli baklažanai
- 1 svogūnas (keičiau į porą)
- 1 pomidoras
- 1 paprika (aš nedėjau)
- 2 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejauss
- rozmarino, kmynų, petražolių
- 200 ml pomidorų tyrės (nebūtinai)
- parmezano sūrio (šį kartą nedėjau)
- druskos, pipirų
Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių temperatūros.
Supjaustyti baklažaną išilgai plonais griežinėliais. Likusias baklažano dalis supjaustyti kubeliais.
Supjaustyti pomidorą mažais kubeliais .
Sutrinti nuluptas česnako skilteles.
Baklažano pailgus griežinėlius lengvai iš abiejų pusių apkepti keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus.
Išimti iš keptuvės sudėti ant popierinio rankšluosčio - kad sugertų aliejaus perteklių.
Smulkiai supjaustyti porą (arba svogūną)
Vištienos filė supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepti su lašeliu aliejaus - pagardinti druska ir maltais pipirais. Iškepusias vištienos filė juosteles iš keptuvės perdėti į lėkštę - dabar ruošime įdarą.
Į keptuvę sudėti paruoštus įdarui skirtus ingridientus: smulkintą porą, baklažanų kubelius -apkepti su lašeliu alyvuogių aliejaus.
Sudėti trintą česnaką bei supjaustytą pomidorą ir pjaustytą papriką (aš jos nedėjau) pagardinti žolelėmis , prieskoniais, apkepti ant silpnos ugnies kokias ~ 5 min.
Ant lentos ištiesti apkeptus balkažano griežinėlius, juos nukloti apkeptais baklažano ir pomidoro gabaliukais.
Ant viršaus sudėti kelias juostelės vištienos filė - ir susukti į vamzdelį.
taip paruoštus suktinukus sudėti į kepimo indą , apipilti pomidorų tyre ( galima ją pasigaminti ir namų sąlygomis) pabarstyti džiovintomis petražolėmis arba tarkuotu parmezanu ( šį kartą jo neturėjau po ranka).
Pastatyti kepti 5 -15 min. Patiekti iš karto.
Skanaus
QUOTE(Elena @ 2011 05 04, 10:24)
.....
Užkibau. Labai skaniai atrodo
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 04, 17:19)
Kokia forma kur tokia rast?noriu
Maximoj
daivut,o jau apkepo formos grozis cia silikonine tokia?