Atsinešu troškinio tortilijoj ir idėjas apie likučių naikinimą.
http://ribaude.blogs...pamokos-ir.htmlTroškinys tortilijoj.2 porcijom susirandam:
porciją vakarykščio lęšių ir daržovių troškinio (arba bet kokio kitokio - mano ir jūsų šaldytuvų turiniai gali ir nesutapti)
2 tortilijas
keletą salotų lapų
nedidelį agurką
pusę svogūno
mėgstamo padažo (pomidorų, česnakinio, bet kokio)
žiupsnį mėgstamo sūrio (nebūtina, bet jei jau apie likučius kalbam, tai kodėl gi ne)
Procesas:
Orkaitė on: 180. Pusžiedžiais supjaustom svogūną, juostelėmis - agurką, o salotų lapus suplėšom. Tortilijas dedam ant folijos lakštų, vietom kukliai uždrėbiam pasirinkto padažo. Vienodai padalijam ką tik paruoštas daržoves ir tą likutį troškinio. Apatinį tortilijos kraštą truputį užlenkiam, čia bus dugnas. Tada užlenkiam šonus. Nežinau, kaip čia tiksliau nupasakot, tai susukit, kaip jums išeina. Aha, aha, įdaro ten gali pasirodyt daugoka ir tortilija gali nenorėt padoriai laikyti susilankstyta, bet tam mes foliją ir pasitiesėm prieš tai. Kad meiliai vos suvyniotą kebabo parodiją jos metaliniais gniaužtais apspaustumėm. Viskas. Dedam į orkaitę penkiolikai minučių, tiekiam pabarstę sūriu. Skanaus.
O štai ir pats troškinys.
http://ribaude.blogs...ptietiskas.htmlDaržovių ir lęšių troškinys.2 porcijom susirandam:
100 g žaliųjų lęšių
500 g mėgstamų šaldytų daržovių (aišku, šviežios geriau, bet šitai smarkiai kerta per apsukas)*
1-2 šaukštų grietinės
šaukšo pomidorų pastos
poros skiltelių česnako
druskos
pipirų
šaukštelio kario prieskonių
aitriosios paprikos miltelių
Procesas:
Lęšius perplaunam, sudedam į puodą, užpilam vandeniu, dosniai pasūdom, užkaičiam ir einam į dušą/persirengt/dar kokį velnią, kuriam neturim laiko. Praėjus 10 minučių nuo užvirimo (kadangi tuo metu buvom duše, tai tik intuityviai nujaučiam, kada išvis tam puode kokie nors procesai vyko) sudedam daržoves ir einam plaukų džiovintis. O paskui tikrinam, išvirė ar dar ne. Ko gero, dar minutės kitos trūksta, todėl nulupam ir susmulkinam česnaką, iš šaldytuvo išsitraukiam grietinę ir pomidorų tyrę, prieskonius susirandam. Puodo turinį nukošiam, pasilikdami pora šaukštų nuoviro tirštumo reguliavimo tikslais, vėl statom ant viryklės, sudėdami ten viską, ką pasiruošę buvom (galit ir dar ką nors pridėt (kokį gabalą šaldytuve užsilikusios keptos vištos nuo vakar pietų), ne mano reikalas, žinoma), nuoširdžiai išmaišom, patroškinam penketą minučių arba kol tirštumas tenkins, paragaujam, kaip reikalai su prieskoniais, jei prasti - sutvarkom. Paliekam minutei pailsėt ir einam valgyt. Tik, įspėju, net greitą maistą reikia valgyti lėtai!
*Šviežių daržovių atveju dėti jas į puodą atsižvelgiant, kad lęšiai išverda per 20-25 minutes