Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(LolitCafe @ 2011 04 28, 07:37)
Sventems dariau tokius verinukus, ale saslykus  smile.gif
.....
vistienos file, cukinija, paprika supjaustyti ir pabarstyti prieskoniais, paskui viska verti ant iesmeliu, pievagrybius ir vistiena aptepti majonezu ir apibarstyti suriu, viska pasauti i orkaite ikaitinta 180 laispniu ~20min


..


skaniai atrodo ,reikės pabandyti - mėgstu cukinijas thumbup.gif tik gal kiek korekcijų bus ( be sūrio, majonezo, paprikos ir pievagrybių rolleyes.gif )
Atsakyti
QUOTE(LolitCafe @ 2011 04 28, 08:37)
Sventems dariau tokius verinukus, ale saslykus  smile.gif

Skaniai atrodo.Reiks butinai išsikepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LolitCafe @ 2011 04 28, 08:37)
Sventems dariau tokius verinukus, ale saslykus  smile.gif

Kepiau ir aš tokius, tik be pievagrybių, majonezo ir sūrio.. man sausi gavos doh.gif doh.gif tad kitąkart jau keptuvėj kepsiu ir paniruosiu į tešlą rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 04 29, 00:46)
Kepiau ir aš tokius, tik be pievagrybių, majonezo ir sūrio.. man sausi gavos doh.gif  doh.gif tad kitąkart jau keptuvėj kepsiu ir paniruosiu į tešlą rolleyes.gif  wub.gif


todel sausoki ir gavosi mirksiukas.gif
jei aptepti majonezu, suriu vistiena ir pievagrybius bus sultingi ax.gif
Atsakyti
Cukinijų ir žuvies suktinukai su pomidorais ir traškiais cukinijų kubeliais

user posted image

user posted image


1 asmeniui

* 1 menkės filė (arba kitos žuvies)
* 1 cukinija
* 1 šakelės šviežio čiobrelio ( tiks ir koks bazilikas sausas )
* druska, pipirai
* 1 skiltelė česnako
* 1/2 pomidoro

Nuplauti cukiniją, išilgai supjaustyti itin plonais griežinėliais ( jie turi vos nepersišviesti) (galima supjaustyti skutuko pagalba) . sudėti cukinijos juosteles taip vieną ant kitos, kad persidengtų , kitaip tariant suformuojant "kilimėlį".

Ant tokios cukinijų "paklodės" padėti žuvies gabaliuką (pagardinti druska ir bazilikais) , įvynioti į cukinijos juosteles.


Paruoštus suktinukus ( gaunasi 2 suktinukai ) sudėti į troškintuvą ( išteptą alyvuogių aliejumi ir ištrintą česnako skiltele) , suktinukų paviršių lengvai pašlaikstyti alyvuogių aliejumi.

Nuplauti pomidorus, supjaustyti plonais griežinėliais.
Pomidorų griežinėlius sudėti ant suktinukų, sudėti šviežių čiobrelių šakeles arba apibarstyti džiovintu baziliku.
Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Kepti orkaitėje ~15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje ( žuvis turi būti iškepusi ir minkšta).

Patiekti su likusios cukinijos kubeliais : cukinijos kubelius lengvai apkepti keptuvėje ( manau, galima virti garuose) su trintu česnaku ir ir lašeliu alyvuogių aliejaus.

Skanaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2011 04 29, 00:46)
Kepiau ir aš tokius, tik be pievagrybių, majonezo ir sūrio.. man sausi gavos doh.gif  doh.gif tad kitąkart jau keptuvėj kepsiu ir paniruosiu į tešlą rolleyes.gif  wub.gif

Atsiprasau uz of topika,nu bet jusu avataras nemirtingas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Atsinešu troškinio tortilijoj ir idėjas apie likučių naikinimą. smile.gif

http://ribaude.blogs...pamokos-ir.html

user posted image

Troškinys tortilijoj.

2 porcijom susirandam:

porciją vakarykščio lęšių ir daržovių troškinio (arba bet kokio kitokio - mano ir jūsų šaldytuvų turiniai gali ir nesutapti)
2 tortilijas
keletą salotų lapų
nedidelį agurką
pusę svogūno
mėgstamo padažo (pomidorų, česnakinio, bet kokio)
žiupsnį mėgstamo sūrio (nebūtina, bet jei jau apie likučius kalbam, tai kodėl gi ne)

Procesas:

Orkaitė on: 180. Pusžiedžiais supjaustom svogūną, juostelėmis - agurką, o salotų lapus suplėšom. Tortilijas dedam ant folijos lakštų, vietom kukliai uždrėbiam pasirinkto padažo. Vienodai padalijam ką tik paruoštas daržoves ir tą likutį troškinio. Apatinį tortilijos kraštą truputį užlenkiam, čia bus dugnas. Tada užlenkiam šonus. Nežinau, kaip čia tiksliau nupasakot, tai susukit, kaip jums išeina. Aha, aha, įdaro ten gali pasirodyt daugoka ir tortilija gali nenorėt padoriai laikyti susilankstyta, bet tam mes foliją ir pasitiesėm prieš tai. Kad meiliai vos suvyniotą kebabo parodiją jos metaliniais gniaužtais apspaustumėm. Viskas. Dedam į orkaitę penkiolikai minučių, tiekiam pabarstę sūriu. Skanaus.

O štai ir pats troškinys.

http://ribaude.blogs...ptietiskas.html

Daržovių ir lęšių troškinys.

2 porcijom susirandam:

100 g žaliųjų lęšių
500 g mėgstamų šaldytų daržovių (aišku, šviežios geriau, bet šitai smarkiai kerta per apsukas)*
1-2 šaukštų grietinės
šaukšo pomidorų pastos
poros skiltelių česnako
druskos
pipirų
šaukštelio kario prieskonių
aitriosios paprikos miltelių

Procesas:

Lęšius perplaunam, sudedam į puodą, užpilam vandeniu, dosniai pasūdom, užkaičiam ir einam į dušą/persirengt/dar kokį velnią, kuriam neturim laiko. Praėjus 10 minučių nuo užvirimo (kadangi tuo metu buvom duše, tai tik intuityviai nujaučiam, kada išvis tam puode kokie nors procesai vyko) sudedam daržoves ir einam plaukų džiovintis. O paskui tikrinam, išvirė ar dar ne. Ko gero, dar minutės kitos trūksta, todėl nulupam ir susmulkinam česnaką, iš šaldytuvo išsitraukiam grietinę ir pomidorų tyrę, prieskonius susirandam. Puodo turinį nukošiam, pasilikdami pora šaukštų nuoviro tirštumo reguliavimo tikslais, vėl statom ant viryklės, sudėdami ten viską, ką pasiruošę buvom (galit ir dar ką nors pridėt (kokį gabalą šaldytuve užsilikusios keptos vištos nuo vakar pietų), ne mano reikalas, žinoma), nuoširdžiai išmaišom, patroškinam penketą minučių arba kol tirštumas tenkins, paragaujam, kaip reikalai su prieskoniais, jei prasti - sutvarkom. Paliekam minutei pailsėt ir einam valgyt. Tik, įspėju, net greitą maistą reikia valgyti lėtai!

*Šviežių daržovių atveju dėti jas į puodą atsižvelgiant, kad lęšiai išverda per 20-25 minutes
Atsakyti
nezinojau, kur deti si patiekala, nes jis skanus tiek saltas, tiek karstas 4u.gif
Lietuviskas kaimiskas triusienos zlegtainis
user posted image
Produktai:

1,200 kg triušienos (be kaulų)
2 dideli svogūnai
50 g. sviesto
430 g. vištų kepenėlių
100 g. parūkytų kiaulienos lašinių
1/2 citrinos sulčių
4 skiltelės česnako
200 g. šaltai rūkytos šoninės
druska, pipirai

Eiga: atskirti triušieną nuo kaulų. Virtuvės kombainu susmulkinti triušiena, kad matytųsi atskiri mėsos gabalėliai. Svogūnus susmulkinti ir pakepinti ant sviesto. Lašinius bei kepenėles supjaustyti mažais kvadratėliais. Viską sudėti į dubenį, apšlakstyti citrinos sultimis, išspausti česnakus, pagardinti druska, pipirais, viską išmaišyti, uždengti ir dėti nakčiai į šaldytuvą.
Kepimo indą (aš naudojau keksinę) iškloti šoninės juostelėmis. Sudėti triušienos masę ir uždengti šoninės juostelėmis. Jeigu indas su dangčiu, tai uždėti jį, jei neturite - uždengti folija. Kepti 150 laipsnių orkaitėje 1 h 30 min. Nuimti foliją arba atidengti dangtį, padidinti temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepti dar apie 10-15 min., kol šoninė apskrus. Ištraukus, atsargiai išpilti susidariusį skystį ir paslėgti 2-3 val.
Skanaus
P.s. šaltą valgyti skanu su krienais arba garstyčiomis. Prie karšto padariau dar grybų padažą. Aš naudojau karšto rūkymo šoninę. Kepiau el. orkaitėj, 1 pakopa, infraterminis kaitinimas, 150 laipsnių - 1h30min., nuėmus foliją, 180 laipsnių - 10 min.
Atsakyti
Kiauliena tešloje Guo bao

user posted image

4 porcijom reikes:

500 gr liesesnes kiaulienos
2-3 saukstai soju padazo

Teslai:

2 baltymai
2 saukstai kukuruzu krakmolo(galima ir bulviu)

Padazui:

3 v.s.soju padazo
puses citrinos sulciu ar v.s.acto
v.s.medaus
2-3 a.s.cukraus
v.s.tomatu pastos
2 v.s krakmolo
cesnako
aitriuju papriku(jei norisi astriau)
imbiero puse saukstelio tarkuoto(sio neturejau,nedejau )


Kiauliena supjaustyt plonais mazais gabaliukais,panasiai kaip befstrogenui ir pamarinuot soju padaze valandele.Baltymus sumaisyt su krakmolu,kol neliks gumuliuku.Trynius pasilikt,prireiks garnyrui.Padazui skirtus produktus sumaisyt iki vientisos mases.
Prireiks dvieju keptuviu(ar nedidelio puodo ir keptuves)Viename ikaitinam(gerai) nemazai aliejaus,mesos gabaliukus mirkom i baltymus ir kepam ant nedideles ugnies kol graziai paruduoja.Geriau daug neprikraut i keptuve,kad nesuliptu .Iskeptus isemiau kiaurasamciu ir perdejau i kita sausa keptuve,uzpyliau pora saukstu padazo ir ant mazos ugnies pakaitinau pora minuciu kol padazas sutirstejo ir visi gabaliukai juo pasidenge tolygiai..
user posted image
Issiverdam ryzius,trynius pakepinam keptuveje,mentele pasmulkinam ir beriam i isvirtus ryzius.Jei norit traskios kiaulienos,padaza pateikit atskirai ,pries tai pakaitinus

P.S.padazui naudojau tamsuji soju padaza,todel toks juodas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelincik: 02 gegužės 2011 - 16:37
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 02, 18:33)
Kiauliena tešloje Guo bao


skanumelis.... wub.gif wub.gif cool.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Kepiau bandeles su dešrelėmis, vaišinkitės 4u.gif

Bandelės su dešrelėmis

Tešlai: 500g miltų
250ml pieno ar vandens
20g šviežių mielių arba 3 a.š. sausų
1 kiaušinis, ( ir dar vienas aptepimui)
50g. cukraus
50g. aliejaus ar margarino
1/2 a.š. druskos
Mėgstamų dešrelių, perpjautų per pusę.
Iš produktų paruošiame mielinę tešlą, miltų galima kiek dadėti, jei labai lips prie rankų, bet nedaug. Pakildinti. Perminkyti, suvynioti volelį ir supjaustyti apie 20-25 gabaliukų. Dešrelę vynioti į pakočiotą tešlą, dėti į skardą, pakildinti. Aptepti kiaušinio plakiniu, apibarstyti sezamais. Kepti orkaitėje 20-25min. 200laipsn.
Skanaus. Gavosi purios, nuostabios bandelės, tešla maloniai salstelėjus. thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 02 gegužės 2011 - 17:30
QUOTE(Evelincik @ 2011 05 02, 16:33)
Kiauliena tešloje Guo bao



Atrodo labai skaniai, mėgstu tokius dalykus, bandysim thumbup.gif
Atsakyti