Srove,niam niam O galima man dar alaus ir atskirai
Čia patiekalas kuris vadinasi: ja jego slepila iz togo čto bylo Trumpai sakant ką radau šaldytuve
Išverdame makaronus.
Turėjau jautienos kumpio gabaliuką sumuštiniams...
Svogūną,česnaką susmulkinau,apkepinau ant sviesto,sudėjau juostelėmis pjaustytą kumpį,šaldytus špinatus,įpyliau grietinėles ir sudėjau tarkuotą sūrį.Pakaitinau,išmaišiau ir viskas
QUOTE(Elena @ 2011 03 25, 13:49)
Išverdame makaronus.
Oi kaip mėgstu tokius patiekalus
O pas mane paslėgtas vyniotinis,pagal kažkurios mamytės išsamų receptą,didelis dėkui jai nes nesu nei karto gaminusi ir net nenutuokiau kaip tai daroma o pasirodo visai lengvai vakare ragausime,bet manau,kad ir skonis nenuvils. Dar viena karka laukia,jei viskas OK tai iš karto ir kitą gaminsiu
Ir dar vakar kepiau Varškės apkepą,regis Srovė buvo receptą įkėlusi tai ir niam-niam su braškių uogiene
Dėkui Jums už receptus
srove,bet lekstes apipavidalinimas
Lašiša su agurkų padažu
4 gabalėliai lašišos
2-3 šaukštai aliejaus
1 didelis agurkas
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 svogūnų laiškai
2 šaukštai smulkiai pjaustytų šviežių krapų
druskos, pipirų3 šaukštai grietinėlės
2 šaukšteliai citrinos sulčių
0,5 šaukštelio cukraus
Įkaitinkite orkaitę iki 230 C.
Skardą patepkite aliejumi.
Lašišos filė nuplauti vandeniu ir nusausinti popieriniu rankšluoščiu.
Supjaustyti gabaliukais ir pagardinti druska, pipirais ir šaukšteliu citrinos sulčių.
Dėti 2 minutėms į orkaitę.
Atsargiai apverskite ir kepkite dar 6-7 minutes.
Agurkus nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti agurkus, svogūnus, druską, pipirus ir pakepinti 2-3 min.
Pridėti krapų, grietinėlės, citrinos sulčių ir cukraus, gerai išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.
Patiekite žuvį su agurkų padažu.
Skanaus!!
Lašiša su agurkų padažu
4 gabalėliai lašišos
2-3 šaukštai aliejaus
1 didelis agurkas
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 svogūnų laiškai
2 šaukštai smulkiai pjaustytų šviežių krapų
druskos, pipirų3 šaukštai grietinėlės
2 šaukšteliai citrinos sulčių
0,5 šaukštelio cukraus
Įkaitinkite orkaitę iki 230 C.
Skardą patepkite aliejumi.
Lašišos filė nuplauti vandeniu ir nusausinti popieriniu rankšluoščiu.
Supjaustyti gabaliukais ir pagardinti druska, pipirais ir šaukšteliu citrinos sulčių.
Dėti 2 minutėms į orkaitę.
Atsargiai apverskite ir kepkite dar 6-7 minutes.
Agurkus nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti agurkus, svogūnus, druską, pipirus ir pakepinti 2-3 min.
Pridėti krapų, grietinėlės, citrinos sulčių ir cukraus, gerai išmaišyti ir nuimti nuo ugnies.
Patiekite žuvį su agurkų padažu.
Skanaus!!
QUOTE(Ulė @ 2011 03 25, 19:22)
srove,bet lekstes apipavidalinimas
Lašiša su agurkų padažu
Lašiša su agurkų padažu
Lasisa kam nors atiduodu, o pati pasiimu siu graziu gelyciu puokste
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 25, 22:45)
Lasisa kam nors atiduodu, o pati pasiimu siu graziu gelyciu puokste
na jau ne- lasisos ir 2 puokstes man prasom!
QUOTE(Ineta.V @ 2011 03 25, 08:53)
Jezau, *Keila*, kaip skaniai atrodo sriuba, jamu ir vieną beliašą Balcia, o recaptuką galima?
1 psl. buvo receptukas, nukopinu
Teslai mums reikes
apie 0.600 ml silto vandens
apie 1.5 kg miltu
40-50 gr mieliu
...ziupsnelio druskos ir cukraus
3 saukstu aliejaus
is visu produktu uzminkyti tesla ir pakildinti ja apie 40min
kol tesla iskils galime pasiruosti ydara
mums reikes farso apie 0.5 kg
keletos svogunu galvu
cesnako 2 skilteles
druskos, pipiru
2 kiausiniu ir salto vandens
viska isminkome iprastu budu ir beminkydamos ipilame salto vandens,tuomet ydaras bus sultingesnis
iskilus teslai dar karteli lengvai permynkome su aliejuotuomis rankomis (MILTU JAU NEREIKES)
is teslos (0.50g) formuojame spurgele i kurios vidu dedame ydara
ir aplankste graziai visus krastelius dedame i padekliuka patepta aliejumi
taip beliasai turi keleta minuciu pakilti
pries dedant i ikaitusi alieju kiekviena beliasa reikia suploti,tada jis geriau ir greiciau iskeps
isvirusius beliasus deti i puoda ar didesni dubeni iklota ranksluosteleliu (popierinis netinka) ir butinai uzdengti dangciu ,taip beliasai nebus kieti.Ju plutele turi suminksteti.Deti visus kol isvirs paskutiniai
Vištiena su citrina
200g kuskuso
400ml vištienos sultinio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 nedidelės cukinijos, tarkuotos
1-2 citrinų
2 vištienos krūtinėlės
1. Sudėti kuskusą į dubenį ir užpilti sultiniu. Uždengti ir palikti 10min, kol kruopos pasidarys purios ir sugers visą sultinį. Įkaitinti 1 šaukštą aliejaus, apkepti jame tarkuotas cukinijas kol jos suminkštės. Sudėti į kuskusą ir gerai apšlakstyti citrinos sultimis (pusės citrinos). Pagal pageidavimą galima dėti ir truputį druskos.
2. Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjauti perpus-horizontaliai. Truputį pamušti, kad būtų minkštesnė (kiekvieną gabaliuką įvilkti į maistinę plėvelę ir atsargiai pamušti kočėlu, taip vištiena nesuplyš). Paprieskoniuoti (druska ir pipirais). Įkaitinti likusį aliejų ir apkepti krūtinėlę maždaug po 2-3min iš abiejų pusių. Į lėkštę dėti ir kelis griežinėlius citrinos, kad ir kuskusą ir iškeptą vištieną būtų galima apšlakstyti citrinos sultimis.
Skanaus!
200g kuskuso
400ml vištienos sultinio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 nedidelės cukinijos, tarkuotos
1-2 citrinų
2 vištienos krūtinėlės
1. Sudėti kuskusą į dubenį ir užpilti sultiniu. Uždengti ir palikti 10min, kol kruopos pasidarys purios ir sugers visą sultinį. Įkaitinti 1 šaukštą aliejaus, apkepti jame tarkuotas cukinijas kol jos suminkštės. Sudėti į kuskusą ir gerai apšlakstyti citrinos sultimis (pusės citrinos). Pagal pageidavimą galima dėti ir truputį druskos.
2. Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjauti perpus-horizontaliai. Truputį pamušti, kad būtų minkštesnė (kiekvieną gabaliuką įvilkti į maistinę plėvelę ir atsargiai pamušti kočėlu, taip vištiena nesuplyš). Paprieskoniuoti (druska ir pipirais). Įkaitinti likusį aliejų ir apkepti krūtinėlę maždaug po 2-3min iš abiejų pusių. Į lėkštę dėti ir kelis griežinėlius citrinos, kad ir kuskusą ir iškeptą vištieną būtų galima apšlakstyti citrinos sultimis.
Skanaus!
Sveikos,
Gal kas bandėte kepti tą mėsos kepsnį, pagal Ules recepta, Armonika, bet ne su sprandine, o su nugarine? Susimaišiau, ir nugarinės nusipirkau .
Gal kas bandėte kepti tą mėsos kepsnį, pagal Ules recepta, Armonika, bet ne su sprandine, o su nugarine? Susimaišiau, ir nugarinės nusipirkau .
QUOTE(Bjjanka @ 2011 03 26, 16:55)
Sveikos,
Gal kas bandėte kepti tą mėsos kepsnį, pagal Ules recepta, Armonika, bet ne su sprandine, o su nugarine? Susimaišiau, ir nugarinės nusipirkau .
Gal kas bandėte kepti tą mėsos kepsnį, pagal Ules recepta, Armonika, bet ne su sprandine, o su nugarine? Susimaišiau, ir nugarinės nusipirkau .
Bandė, anoj temoj gal rašė kažkuri.
Aciu Ulei uz ""armonika""...labai skanu!
Bjjanka, kita karta as taip pat planuociau kepti su nugarine.....del vaiku, jiems joks lasinukas neimanomas , parasyk kaip gavosi
Bjjanka, kita karta as taip pat planuociau kepti su nugarine.....del vaiku, jiems joks lasinukas neimanomas , parasyk kaip gavosi
Aš ir šiandien su vištiena.
Vištienos suktinukai
4 porcijoms reikės:
3 nedidelių vištienos krūtinėlių
~1 v.š. sviesto
Šviežių žolelių (naudojau krapus ir petražoles)
Kelių juostelių sūrio
1 kiaušinio
Džiūvesėlių apvoliojimui
1 v.š. grietinėlės (nebūtina)
Prieskonių vištienai (druska, pipirai, karis)
Medinių pagaliukų
Vištienos krūtinėlės mažąsias dalis nupjauti, pačią krūtinėlę pjauti per vidurį, bet neįpjauti iki galo.
Ją "atidaryti", pamušti šiek tiek mėsos plaktuku, apibarstyti prieskoniais.
Sviestą sumaišyti su krapais ir petražolėmis (naudojau iš šaldiklio). Krūtinėlės vidų aptepti sviesto ir žolelių mišiniu, reikia po nedaug, dėti po mažą sūrio juostelę ir susukti krūtinėlę priešinga kryptim nei buvo pjauta. Medinių pagaliukų pagalba gerai "užsiųti" pjūvio vietą. (Vieną krūtinėlę sudursčiau su 3-4 pagaliukais).
Kiaušinį gerai išplakti su 1.v.š. grietinėlės (kadangi liko nuo duonos gaminimo,tai sunaudojau, nebūtina).
Suktinukus merkti į kiaušinį, apvolioti džiūvesėliais, ir dar kartą merkti į kiaušinį ir vėl į džiūvesėlius, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti ~30 min. orkaitėje (~180 C), kol gražiai paruduos. Mažąsias dalis krūtinėlės taip pat pavoliojau džiūvesėliuose ir iškepiau.
Valgėm su rukolos salotimis (rukolos salotas dariau TAiPbei virtais ryžiais.
Vištienos suktinukai
4 porcijoms reikės:
3 nedidelių vištienos krūtinėlių
~1 v.š. sviesto
Šviežių žolelių (naudojau krapus ir petražoles)
Kelių juostelių sūrio
1 kiaušinio
Džiūvesėlių apvoliojimui
1 v.š. grietinėlės (nebūtina)
Prieskonių vištienai (druska, pipirai, karis)
Medinių pagaliukų
Vištienos krūtinėlės mažąsias dalis nupjauti, pačią krūtinėlę pjauti per vidurį, bet neįpjauti iki galo.
Ją "atidaryti", pamušti šiek tiek mėsos plaktuku, apibarstyti prieskoniais.
Sviestą sumaišyti su krapais ir petražolėmis (naudojau iš šaldiklio). Krūtinėlės vidų aptepti sviesto ir žolelių mišiniu, reikia po nedaug, dėti po mažą sūrio juostelę ir susukti krūtinėlę priešinga kryptim nei buvo pjauta. Medinių pagaliukų pagalba gerai "užsiųti" pjūvio vietą. (Vieną krūtinėlę sudursčiau su 3-4 pagaliukais).
Kiaušinį gerai išplakti su 1.v.š. grietinėlės (kadangi liko nuo duonos gaminimo,tai sunaudojau, nebūtina).
Suktinukus merkti į kiaušinį, apvolioti džiūvesėliais, ir dar kartą merkti į kiaušinį ir vėl į džiūvesėlius, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti ~30 min. orkaitėje (~180 C), kol gražiai paruduos. Mažąsias dalis krūtinėlės taip pat pavoliojau džiūvesėliuose ir iškepiau.
Valgėm su rukolos salotimis (rukolos salotas dariau TAiPbei virtais ryžiais.
QUOTE(kastaneda @ 2011 03 26, 19:17)
Aciu Ulei uz ""armonika""...labai skanu!
Bjjanka, kita karta as taip pat planuociau kepti su nugarine.....del vaiku, jiems joks lasinukas neimanomas , parasyk kaip gavosi
Bjjanka, kita karta as taip pat planuociau kepti su nugarine.....del vaiku, jiems joks lasinukas neimanomas , parasyk kaip gavosi
Ryt vakare kepsiu