Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(Shokoladka @ 2011 04 20, 20:03)
Kepėte orkaitėje? kiek laiko tada? ir beje, jie skanesni karšti ar šalti?

kepiau orkaiteje,kiek laiko nezinau,niekada neziuriu.kol paruduoja tol kepu biggrin.gif skanus ir karsti ir salti.pora suvalgiau pietums su virtomis darzovemis,o veliau dar uzkandau saltu vienu paciu.taigi skanaukite i sveikiata. 4u.gif
Atsakyti
Ule, o gaminant cukiniju laivelius nereikia pilti skyscio i bleka? g.gif
Kazkaip nedrasu ryzius det nevirtus "sausai" g.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 04 20, 21:34)
Ule, o gaminant cukiniju laivelius nereikia pilti skyscio i bleka? g.gif
Kazkaip nedrasu ryzius det nevirtus "sausai" g.gif

ne nereik 4u.gif as ant kepimo poppieriaus kepu 4u.gif
o ryzius visada ir balandeliams naudoju nevirtus 4u.gif
Atsakyti
Kopūstainis

user posted image

Kopūstainiui:


Apie 2 kg. kopūsto (idealu šviežias)
1 kg. maltos mėsos (aš naudojau kiauliena su jautiena)
kiaušinis
3 svogūnai
3 morkos
450 gr. grietinės
2 šaukštai krakmolo
druska, pipirai,kmynai
džiuvėsėlių

Kiautui:

Miltai, vanduo, kmynai

Padažui:

150 gr. grietinės
šaukštas sviesto
150 gr. pomidorų padažo
kelios skiltelės česnako
200 ml. pieno
šaukštas miltų.

user posted image


Kopūstą išskirstyti lapais, storąją lapo "gyslą" nupjauti. Pakepinti 2 svogūnus ir 3 morkas.
Į mėsą įmušti kiaušinį, suberti krakmolą, įpjaustyti likusį svogūną, pagardinti druska ir pipirais.
Į skardą įtiesti kepimo popierių. Dėti lapą kopūsto, maltos mėsos, aptepti grietine ir pabarstyti kmynais,druska ir pipirais.

user posted image

Dėti sekanti lapą ir aptepti keptomis morkomis su svogūnais.

user posted image

Sekantis lapas vėl su mėsa, grietine ir kmynais.Taip susluoksniuoti visa kopūstą. Viršutiniam sluoksniui lapai lieka nedideli, todėl dedame po kelis. Aptepame grietine, pabarstome prieskoniais ir džiuvėsėliais, rankomis paformuojame, kad kopūstas taptu apvalesnis.

user posted image


Iš miltų, kmynų ir vandens išminkome tešlą kiautui. Iškočiojame maždaug 0.7-1cm. storio ir apklojame kopūstą, kad neliktų tarpelių. Su šakute subadome skylutes.

user posted image



Dedame į orkaitę 1 val ir 30 min.
Kol kopūstainis kepa pasiruošiame padažą.
Ištirpiname sviestą, įspaudžiame česnaką, sudedame grietinę ir pomidorų padažą. Vos pakaitiname, beriame miltus ir nuolat maišome. Maža srovele supilame pieną, nuolat maišome. Kaip padažas tampa vienodos konsistencijos, padažas paruoštas.

Išimame kopūstainį ir atidengiame kevalą.

user posted image

Be galo kvapnus, nežinau ar gerai pasakysiu sušutęs smile.gif kopūstainis.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 09:05)
Kopūstainis


Nerealiai, su visa fotosesija! Bet turbut buvo ka veikti su juo... g.gif Ale vistiek kepsiu bigsmile.gif
Atsakyti
Negalejau neisbandyti tu prancuzisku keksiuku su suriu ir kumpiu , labai patiko visai seimai 4u.gif aciu labai uz receptuka 4u.gif 4u.gif
user posted image
user posted image

skonis nepakartojamas, o kaip lengva padaryti 4u.gif


Man jie vistiek siek tiek nusileido sad.gif kad daryti kad to nebutu, gal reik palikti juos orkaiteje ilgeliau , ar is karto isimti, kaip jus darote?
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 10:05)
Kopūstainis


sakykit,o kodel ta kiauta reikia daryti is teslos?ka tai priduoda?o negalima tiesiog folija uzdengti,juk kaip suprantu tas kiautas nevalgomas? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2011 04 21, 16:43)
sakykit,o kodel ta kiauta reikia daryti is teslos?ka tai priduoda?o negalima tiesiog folija uzdengti,juk kaip suprantu tas kiautas nevalgomas?  rolleyes.gif

negalima folja schmoll.gif
nesusus jis,reikia sunkaus,nepraleidziancio oro dangcio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 21, 16:54)
negalima folja schmoll.gif
nesusus jis,reikia sunkaus,nepraleidziancio oro dangcio smile.gif


aisku,aciu 4u.gif reikes meginti pagaminti,nes atrodo super thumbup.gif
Atsakyti
sveiki, na nerealiu cia recepciuku pas jus yra thumbup.gif
saunuoles, tiek daug visko prigalvojat... as irgi keliais jusu receptais pasinaudojau blush2.gif , ir va siandien dariau prancuziskus keksiukus su suriu ir kumpiu, na skonis tikrai super, bet labai prikibo prie blekos(keksiuku formeliu) gal reikia su sviestu istepti ar kaip...
Atsakyti
QUOTE(Cherry_ @ 2011 04 21, 15:27)
.....Man jie vistiek siek tiek nusileido sad.gif kad daryti kad to nebutu, gal reik palikti juos orkaiteje ilgeliau , ar is karto isimti, kaip jus darote?


g.gif gal nepilnai išdžiovinote tešlą? g.gif nes maniškiai nesusileido mirksiukas.gif kiek išsipūtė tokie ir liko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(atutee25 @ 2011 04 21, 17:35)
.... labai prikibo prie blekos(keksiuku formeliu) gal reikia su sviestu istepti ar kaip...


o kiek labai prikibo?
matyt nuo kepimo skardos dangos priklauso, gal kitą kartą vertėtų kokiu riebaliuku plonai ištepti g.gif
Atsakyti
Dariau ir aš gūžerius šiand. Vaikai įvertino idealiai skaniai lotuliukas.gif
Ir man pakrito išimti, bet tai turbūt kad tešlą per mažai viriau, nes pirmą kart dariau tokio tipo, sekantį krtą ilgiau kaitinsiu.

Iš formos labai lengvai išsiėmė.
Atsakyti