Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(Gintarinė mama @ 2011 04 16, 14:14)
Užkepėlė su vištiena

Norėjau paklausti dėl užkepėlės.
Turiu virtos krūtinėlės.Ar galiu naudoti tokią?Manau,kad reiktų apkepti gal pirma g.gif ?
Atsakyti
merginos padariau balandėlius,sudėjau juos į puodą ir patroškinau dar,bet nieko nedėjau taip ir liko tas sultinukas nuo jų,bet norėtųsi kažkokio padažiuko g.gif ką pasiūlytumėt pagaminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 04 16, 16:11)
merginos padariau balandėlius,sudėjau juos į puodą ir patroškinau dar,bet nieko nedėjau taip ir liko tas sultinukas nuo jų,bet norėtųsi kažkokio padažiuko  g.gif  ką pasiūlytumėt pagaminti  ax.gif


as tai kai darau,idedu i puoda sviestuko ir pomidoru padaziuko,krapu nepagailiu ir viskas,pats skaniauasias padaziukas mums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cypas @ 2011 04 16, 10:28)
Kaip skaniai atrodo, mėgstu, o kokį sūrį įdarui naudojote?


Aš naudoju Mocarelos sūrį, Fetos ir geltoną lietuvišką kurį nors thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2011 04 16, 16:17)
as tai kai darau,idedu i puoda sviestuko ir pomidoru padaziuko,krapu nepagailiu ir viskas,pats skaniauasias padaziukas mums  4u.gif

aha jau prisiskaičiau visokių,bet kažkaip atskirai norėtųsi kažkokio,na pabandysiu kokį sumeistrauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 04 16, 16:32)
aha jau prisiskaičiau visokių,bet kažkaip atskirai norėtųsi kažkokio,na pabandysiu kokį sumeistrauti  biggrin.gif


atskirai mes kartais daromes cesnakini:majonezas ir pomidoru padazas lygiom dalim ir cesnako spausto pagal skoni.arba jei nenorit su majonezu galima grietine pakeist,tada toks svelnesnis bus,dar galima rauginto arba marinuoto agurkelio itarkuoti ir zalumynu kokius megstate ir turite po ranka prideti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikte;) @ 2011 04 16, 16:38)
atskirai mes kartais daromes cesnakini:majonezas ir pomidoru padazas lygiom dalim ir cesnako spausto pagal skoni.arba jei nenorit su majonezu galima grietine pakeist,tada toks svelnesnis bus,dar galima rauginto arba marinuoto agurkelio itarkuoti ir zalumynu kokius megstate ir turite po ranka prideti  4u.gif

ačiū už įdėjas 4u.gif
Atsakyti
prašau pagalbos,gal žinot koks ira santikis sausu ir šviežiu mieliu man reikia gaminiui 20gr šviežiu mieliu,o sausom kiek tai buti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2011 04 16, 20:25)
prašau pagalbos,gal žinot koks ira santikis sausu ir šviežiu mieliu man reikia gaminiui 20gr šviežiu mieliu,o sausom kiek tai buti? verysad.gif

21 gr svieziu = 7 gr sausu
Atsakyti
Ir niekada mums košių nebus per daug...

user posted image

http://ribaude.blogs...ristatymas.html

Kuskusas su trijų rūšių sūriu. Žalias.

2 porcijom susirandam:

100 g špinatų
100 g brokolio žiedynų
porą saujų šaldytų žirnelių
gabalėlį sviesto
100 g kuskuso
druskos
60 g mozzarellos
40 g amerikietiško tipo sūrio
pora žiupsnių tarkuoto parmezano

Procesas:

Špinatus ir brokolius susmulkinam. Žirnelius traukiam iš šaldymo kameros ir viską nuplikom verdančiu vandeniu. Nedidelėje keptuvėje išlydom sviestą ir sudedam daržoves. Uždengiam ir troškinam, kol žirneliai suminkštės. O tuo metu skaitom kuskuso virimo instrukciją (nes tą, kurį pirkdavau Lietuvoje, virti reikėdavo gal kokias tris minutes, naudojamą dabar pakanka užplikyti ir palikti išbrinkt - bijau duoti tikslius nurodymus). Pagal ką tik sužinotas proporcijas į keptuvę su jau paruoštais žalėsiais pilam vandens, užverdam, dedam kuskusą, pasūdom (sūriai, čia bus sūrių - nepamirštam) ir elgiamės taip, kaip skaitėm. O kol kuskusas verda/pampsta, smulkiais gabalėliais supjaustom mozzarellą ir tą kitą, iš vokelių ištraukštą. Suverčiam į keptuvę, išmaišom, dedam į lėkštes, pabarstom parmezanu ir apsimetam, kad nieko apie jokias alergijas pienos baltymams girdėję nesam. Skanaus.
Atsakyti
Balandėliai



user posted image

Kiekviena šeimininkė turi savo balandėlių darymo būdą, manau, nelabai čia ką paeksperimentuosi per daug, bet pasidalinsiu savu smile.gif

Reikės:


Kopūsto galvos (gaila, dar neradau šviežaus)
3-4 nemažų morkų
Jautienos faršo (na ar kiaulienos, pagal skonį)kiekio nepasakysiu, priklauso kokia didelė galva kopūsto
2-3 v.š. ryžių (priklauso nuo faršo kiekio)
Prieskonių faršui (naudojau druską, pipirus, raud. papriką, bei baziliką)
Naudojant jautienos faršą dedu 1 v.š. džiūvesėlių
1 kiaušinio
Kelių gabaliukų sviesto
2 v.š. grietinės
Kelių lapelių lauro lapų
2 v.š. pomidorų pastos

Bulvių košei:

Bulvių, pieno, sviesto, druskos ir krapų.


Pirmiausiai apsiverdu kopūstą.
Išpjaunu vidurį kiek galiu, dedu į puodą, beveik, kad visą apsemtų, ir paverdu kol pradeda lapai savaime atsilupti ir taip po vieną nuimu ir dedu ant apversto dubens, kol visi gražiai nusiima. Paskutinių mažųjų lapelių nebeiimu.

Kol kopūsto lapai vėsta, pasiruošiu įdarą:
Sutarkuoju morkas, faršą sumaišau su plaktu kiaušiniu, prieskoniais, džiūvesėliais bei nevirtais ryžiais.
Imu kopūsto lapą, nupjaunu per viršų tą storesnę dalį, dedu įdaro ir susuku kaip jau paprasčiau.
Į puodo dugną dedu tuos likusius mažus kopūsto lapelius, kelius nedidelius trupiniukus sviesto (dar pasilieku kitiems sluoksniams),lauro lapelį, pastą sumaišau su vandeniu ir vis sluoksniuodama pilu po kelis arbat. šaukštelius, ir dedu susuktus balandėlius, sluoksniais berdama morkas/mažą kieki pom. pastos/ kelis mažus trupiniukus sviesto/po lauro lapelį.
Viršutinį sluoksnį paliekų tarkuotų morkų. Pilu vandens beveik iki viršaus, ir palieku troškintis -pirmiausiai ant didelės ugnies, kol pradeda virti, o paskiau jau ant minimalios ~ 2 val. Į pabaigą troškinimosi dedu grietinę, gerai pakratau, dar patroškinu kelias min. ir jungiu lauk.
Su šv. kopūstu būtų trumpiau, bet su pernykščiu, kuo ilgiau troškinas, tuo skanesni.

Bulvių košę pasiruošiu įprastai, išsiverdu bulves, dedu šiek tiek sviesto, pieno (aš nevirinu), viską sutrinu ir tada suberiu pjaustytus šviežius krapiukus.
Tiekiam į lėkštę ir nieko nelaukiant skanaujam!
Buvom pasiilgę, dabar lauksiu šviežių kopūstų ir darysiu dar.

user posted image
Atsakyti
: grange,megstu as balandelius labai bigsmile.gif tavieji atrodo labain skaniai wub.gif wub.gif
Atsakyti