Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(saisyda @ 2011 04 15, 16:53)
Siandien ir as isbandziau si receptuka, skonis labai geras, tik man neissipute jie . Kazi kodel?


visiškai neišsipūtė? g.gif keista... g.gif o kaip konkrečiai ruošėte tešlą? mirksiukas.gif

gal nepakankamai išdžiovinote tešlą puode ( reikia pilnai užvirti vandenį su sviestu ir į verdantį vandenį su jau išsilydžiusiu sviestu berti miltus; tešlą reikia gerai padžiovinti subėrus miltus, iki tešla pati sušoks į gabalą ir atšoks nuo indo sienelių ) kiaušiniai maišomi tik po vieną ( pirmas labai gerai įmaišomas ir tik po to į tešlą įmaišomas kitas kiaušinis ir t.t.t ) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saisyda @ 2011 04 15, 16:53)
Siandien ir as isbandziau si receptuka, skonis labai geras, tik man neissipute jie . Kazi kodel?


Ir aš šiandien kepiau gougères thumbup.gif Puikiai iškylo. Dariau pusę tik su sūriu, o kitą pusę su dešra šalto rūkymo (kitos neturėjau). Laaabai skanu essen.gif Dar karta ačiū Irmulia first.gif
Atsakyti
ech, labai smagu bigsmile.gif , kad didžiajai daliai, kas juos gamino, patiko ir pavyko šie skanutėliai prancūziški pyragiukai wub.gif galutinai nusprendžiau, kad pas mus be jų nebeapseis nei viena vakarūška ar baliai biggrin.gif kad ir paprastai iškylai gamtoje tokia užkanda - puiki išeitis thumbup.gif
Atsakyti
"A la lazanija"
user posted image
Produktai: 

1 pakelis lazanijos lakštų ( 250 g.)
400 g. troškintos kiaulienos savo sultyse (tušonkės)
1 svogūnas
2 indeliai po 400 g. (netto) pomidorų be odelių savo sultyse
50 g. sviesto
50 g. miltų
900 ml pieno
250 g. fermentinio sūrio
druska, pipirai

gabalėlis sviesto

Eiga: Įkaitinti keptuvę, įdėti kiaulieną ir pakepti, kol išsileis. Svogūną, pomidorus sumalti su blenderiu ir įpilti į keptuvę su kiauliena. Viską patroškinti apie 5 min. Pagardinti druska, pipirais. Kitame puode ištirpinti 50 g. sviesto, įberti miltus, viską išmaišyti ir palengva supilti pieną. Kaitinti, kol sutirštės. Sūrį sutarkuoti burokine tarka. Kepimo skardą patepti aliejumi, iškloti lazanijos lakštais (kurių nereikia apvirti prieš tai), užpilti baltojo padažo, ant viršaus raudonojo ir pabarstyti sūriu. Uždengti kitais lakštais ir kartoti tą patį. Ant paskutinio lakštų sluoksnio užpilti gausiai baltojo padažo, užbarstyti likusio sūrio. Gabaliuką sviesto padalinti į kokias 4 dalis ir užmesti ant sūrio. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 200 laipsnių apie 35-40 min. Baigus kepti, leisti lazanijai dar 10 min. pastovėti, kad susigertų padažai.
Skanaus
user posted image
P.s.Aš naudojau vokišką "tušonkę". Mano skarda 20x20 cm, bet galėjo būti truputį didesnė, nes lipo į viršų viskas. Kepiau el. orkaitėj, 1 pakopa, f-ja: kepimas viršus - apačia, 200 laipsnių, 40 min.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 04 15, 20:01)
ech, labai smagu  bigsmile.gif , kad didžiajai daliai, kas juos gamino,  patiko ir pavyko šie skanutėliai prancūziški pyragiukai  wub.gif  galutinai nusprendžiau, kad pas mus be jų nebeapseis nei viena vakarūška ar baliai  biggrin.gif  kad ir paprastai iškylai gamtoje tokia užkanda - puiki išeitis  thumbup.gif


Ir aš apie tai pagalvojau, greita ir skanu, ir visiems patiko. O ir fantazuoti galima.... thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau labai skanų apkepą, ar tai užkepėlę, kaip pavadinsi- nepagadinsi ax.gif
Šeimyna buvo be žado, sakė, kad labai skanu blush2.gif
O man svarbiausia- greit padaroma ir nebrangu biggrin.gif

Užkepėlė su vištiena

Išeis 6 geros porcijos

Krūtinėlės 1 vnt ir ketvirčio 1 vnt- išimti kaulą, supjaustyti kubeliais.
Svogūnai 3 vnt,supjaustyti pusžiedžiais
Bulvės 8 vnt, supjaustytos itin plonom skiltelėm
Olandiškas sūris, tarkuotas 300 gr
Majonezas 4 šaukštai
Druska, pipirai, prieskoninių žolelių mišinys mėsai.

Mėsą pamarinuoti prieskoniuose. Bulves irgi lengvai pabarstyti druska, galima ir kmynų.

Į stiklinę skardelę sluoksniuojam:
Bulvių skiltelės, mėsa, svogūnai:
user posted image
Barstome sūrį ir galiausiai-plonai patepam majonezu:
user posted image
Pašauname į orkaitę apie 180 laipsnių
Pradžioje apie valandą kepti pridengus folija , paskui atidengti ir kepti kol apskrus viršus, patikrinkite šakute, ar nebekietos bulvės.
Viskas, valgoma su raugintu agurkėliu essen.gif

Nespėjau nei paserviruoti gražiai doh.gif Tad rodau pjūvį biggrin.gif :
user posted image

Viso man kepė gan ilgokai apie pusantros valandos, bet tirpo burnoje 4u.gif
Vandens ar kito skysčio pilti nereikia- atsirado pakankamai iš viso turinio, net laukiau, kol nugaruos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 15 balandžio 2011 - 20:37
Braske kaip cia skanuuuuuu wub.gif thumbup.gif as daznai taip darau drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=brashke77,2011 04 15, 21:16]
Šiandien kepiau labai skanų apkepą, ar tai užkepėlę, kaip pavadinsi- nepagadinsi ax.gif
Šeimyna buvo be žado, sakė, kad labai skanu blush2.gif
O man svarbiausia- greit padaroma ir nebrangu biggrin.gif

Užkepėlė su vištiena

si recepta butinai isbandysiu, lb skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Ulė,2011 04 16, 08:12]
Braske kaip cia skanuuuuuu wub.gif thumbup.gif as daznai taip darau drinks_cheers.gif
[/quote]
taip, cia ne naujiena, as irgi seniai zinau si dalyka, tik niekaip daryt neprisiruosdavau.
Cia jau fantazija gali pasireiksti: galima ir pievagrybiu ideti, cukiniju ir tt ir tt 4u.gif
Aciu!

[quote=Kristi_25,2011 04 16, 10:27]
[quote=brashke77,2011 04 15, 21:16]
Šiandien kepiau labai skanų apkepą, ar tai užkepėlę, kaip pavadinsi- nepagadinsi ax.gif
Šeimyna buvo be žado, sakė, kad labai skanu blush2.gif
O man svarbiausia- greit padaroma ir nebrangu biggrin.gif

Užkepėlė su vištiena

si recepta butinai isbandysiu, lb skaniai atrodo bigsmile.gif
[/quote]
aciu, tikrai nenusivilsit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 15, 10:31)
pagaminkit gruziniska khachapuri bigsmile.gif
Seniai mane vilioja sis skanestas  blush2.gif

Kaip skaniai atrodo, mėgstu, o kokį sūrį įdarui naudojote?
Atsakyti
QUOTE(Cypas @ 2011 04 16, 12:28)
Kaip skaniai atrodo, mėgstu, o kokį sūrį įdarui naudojote?

ne, cia ne as dariau, tiesiog radau foto ir recepta, kur galima panaudoti ozku suri 4u.gif
Kaip suprantu, originale jis ir turi buti naudojamas, bet perskaiciau daug variantu, kur naudojamas ivairus suris, ar net keli 4u.gif
Olandiska irgi maciau smile.gif
Atsakyti
[quote=brashke77,2011 04 15, 21:16]
Šiandien kepiau labai skanų apkepą, ar tai užkepėlę, kaip pavadinsi- nepagadinsi ax.gif
Šeimyna buvo be žado, sakė, kad labai skanu blush2.gif
O man svarbiausia- greit padaroma ir nebrangu biggrin.gif
Užkepėlė su vištiena

Ji jau mano orkaitėj.... Atrodo skaniai labai...
Atsakyti