Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

O man viskas gavosi labai puikiai ir skaniai wub.gif Skonis nuostabus ir trapūs ir purūs ir niam niam niam thumbup.gif
Tik per anksti pasibėdavojau, kad per mažai lotuliukas.gif nes iš ties labai sotūs ir dar liko jų nesuvalgytų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Belle Du Jour @ 2011 04 14, 19:04)
as juos irgi siandien kepiau,tai man kazkaip nelabai skonis,jauciasi kiausiniai stipriai,ko negaliu pakest biggrin.gif bet kiti seimos nariai valge noriai biggrin.gif dar dariau siandien pietums cenakus kur ule kazkada buvo idejus,galiu pasakyt kad labai labai skaniai gavosi!


Gal pabandykite naminius, nes aš iš naminių gaminu, tai NIEKAS nesijautė. thumbup.gif O parduotuviniai man smirdi schmoll.gif
O Irmuliai dėkui, bus užkandėlė greita ir skani 4u.gif
Atsakyti
Aciu atrasiusioms bigsmile.gif

Gal tikrai reiks bandyti, nes turiu laaaabai nemazai surio fermentinio, tik kad jis toks astraus skonio, kazkoks labiau pabrandintas.... gal tiks g.gif ir dar, jei vietoj desreles ar kumpelio ideciau sonines rukytos nelabai riebios smulkiai papjaustytos, ar tiktu? g.gif

Ir dar vienas klausimas, pas mus cia orkaite kazkokia idomi, kelios funkcijos tik, arba grilis, arba grilis su ventiliatorium tuo, arba orkaite bet irgi tik su ventiliatorium, tai nezinau ar tinka tokiem kepiniam sios funkcijos?
tiesa, kepiau du kartus vistienos blauzdeles ant orkaites funkcijos su tuo vejeliu ir 200 laipsniu karscio, tai iskepe gerai, bet sakyciau ilgokai kepe, virs valandos... g.gif
Atsakyti
Koxamte, smagu girdėti mirksiukas.gif šiaip receptas tiek paprastas, kad nesigauti tiesiog negali biggrin.gif o dėl kiekio tai taip, iš pirmo atrodo mažokai, bet jų užvalgius - per akis užtenak biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(chantele83 @ 2011 04 14, 21:45)
Gal tikrai reiks bandyti, nes turiu laaaabai nemazai surio fermentinio, tik kad jis toks  astraus skonio, kazkoks labiau pabrandintas.... gal tiks  g.gif  ir dar, jei vietoj desreles ar kumpelio ideciau sonines rukytos nelabai riebios smulkiai papjaustytos, ar tiktu?  g.gif

dar ir kaip tiks thumbup.gif natūralūs ( tik su sūrio be nieko) jie labai švelnaus skonio , o su aštresniais sūriais ar mėsyte - pats tas ypač vyriškiams biggrin.gif dėl rūkytos nežinau, nebandžiau ,nes pati labiau valgau ir mėgstu arba virtą kumpį arba vytintą mirksiukas.gif bet gerai pagalvojus, tai skonis būtų toks labiau rūkytos mėsytės mirksiukas.gif

QUOTE(chantele83 @ 2011 04 14, 21:45)
Ir dar vienas klausimas, pas mus cia orkaite kazkokia idomi, kelios funkcijos tik, arba grilis, arba grilis su ventiliatorium tuo, arba orkaite bet irgi tik su ventiliatorium, tai nezinau ar tinka tokiem kepiniam sios funkcijos?


aš kepu įjungus ventiliatorių, ir 25 minučių kepimui per akis mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(pienia @ 2011 04 14, 20:36)
Gal pabandykite naminius, nes aš iš naminių gaminu, tai NIEKAS nesijautė. thumbup.gif  O parduotuviniai man smirdi schmoll.gif
O Irmuliai dėkui, bus užkandėlė greita ir skani 4u.gif


drinks_cheers.gif apie tai net nesusimąsčiau, nes visada naudoju tik naminius kiaušinius ( labai retai kada pas mane pirktiniai pasitaiko), bet irgi manau, kad tai gali įtakoti skonį mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, taip greit gavau visus atsakymus 4u.gif aciu labai, nu viskas, labai uzsidegiau, ryt bandysiu bigsmile.gif eiciau jauciu jau dabar kepti, bet sviesto neturiu doh.gif
O ta sonine tai net nerukyta realiai, pavadinimas tipo kad rukyta bet pirkta is parduotuves vakumuota, tai labiau kaip apvirta ir gal tipo parukyta, nors realiai tai gal ismirkyta kokiam "rukymo" skonio mirkale doh.gif zodziu, nu bet valgoma, visai skani ji blush2.gif bet daugiau nepirksiu, o tai stovi dabar ir nieks jos nenori is tikro, tai va sunaudosiu blush2.gif
Papildyta:
Dar keksiuku formeliu neturiu, tai gal bandysiu su saukstu deti, supratau kad jie puciasi todel reiks det per atstumus ax.gif o butinai ant kepimo popieriaus? gal galima tiesiog keramikinej kepimo formoj? tik tokia turiu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(chantele83 @ 2011 04 14, 22:00)
Dar keksiuku formeliu neturiu, tai gal bandysiu su saukstu deti, supratau kad jie puciasi todel reiks det per atstumus  ax.gif  o butinai ant kepimo popieriaus? gal galima tiesiog keramikinej kepimo formoj? tik tokia turiu...  blush2.gif


taip, reikia palikti atstumus, kitaip, jie gali susiklijuoti mirksiukas.gif manau, gali ir keramikinėje kepimo formoje mirksiukas.gif

aš pati metalinių keksiukų formų niekuo netepiau ir pyragiukai puikiai išsiėmė thumbup.gif tad jie tikrai neprilips bekepant mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš ir eisiu šiandien kept jau tų pyragiukų, tris dienas tik apie juos skaitau, tai jau nebegaliu atsilaikyt lotuliukas.gif

O kiaušiniai tai manau lemia ne tai ar naminiai, ar parduotuviniai, o jų šviežumas. Naudoju aš visokius, smirda ir naminiai
Atsakyti
Irmule ačiū už puikiuosius gougères rolleyes.gif, paprasta, nors maniau, kad tešlos nemokėsiu padaryti smile.gif. Man skanūs jie ir šilti, ir šalti, niam.

Dar noriu pasiteirauti - gal žinote kokių receptų su ožkos sūriu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloja: 15 balandžio 2011 - 09:18
QUOTE(Egloja @ 2011 04 15, 11:16)

Dar noriu pasiteirauti - gal žinote kokių receptų su ožkos sūriu?  g.gif

pagaminkit gruziniska khachapuri bigsmile.gif
Seniai mane vilioja sis skanestas blush2.gif
va jis, grazuolis:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 15, 09:31)
pagaminkit gruziniska khachapuri bigsmile.gif
Seniai mane vilioja sis skanestas  blush2.gif

Labai skaniai atrodo, bandysiu tikrai. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloja: 15 balandžio 2011 - 10:45
Grikiai! Kad nenutiktų kaip tam anekdote.

user posted image


http://ribaude.blogs...lkine-kose.html


Šilkinė grikių košė su cukinijų ir grietinėlės padažu.

2 porcijom susirandam:

100 g grikių
vidutinio dydžio bulvę
druskos

šlakelį aliejaus
svogūną
nedidelę, visai visai mažulytę cukiniją
100 g liesos (arba ne) grietinėlės
džiovinto česnako
druskos
juodųjų pipirų

Procesas:

Grikius perplaunam, užpilam stikline vandens, pasūdom nekukliai ir uždedam virti. Uždengiam, savaime suprantama. Kai užverda, sumažinam kaitrą. Dangčio nekilnojam ir į jų gyvenimą dešimt minučių nesikišam. Tuo metu susmulkinam svogūną ir cukiniją kubeliais. Įkaitinam aliejų ir sudedam juos pasikaitinti nekaitriai, kol cukinijos suminkštės. Laikas nuo laiko pamaišom, žinoma. Bulvę nuskutam ir sutarkuojam pačia smulkiausia turima tarka, na, kaip kugeliui kokiam. Ir pas grikius po tų dešimties jų ramybės minučių. Išmaišom ir vėl paliekam dešimčiai minučių ramiai virti. Jei kartais visai netyčia nutiko taip, kad vandens kiekis trimituoja, jog po tiek laiko puodą jau nuo svilėsių šveist teks, tai šliūkštelim dar truputį, bet, būtų geriau, verdančio. Kažkur šiuo metu cukinijos ir svogūnai jau turėtų būti apminkštėję. Dosniai česnako jiems, šiek tiek druskos ir pipirų. Pakaitinam, kol pakvimpa prieskoniais du trečdaliai virtuvės ir pilam grietinėlę. Keptuvės nuo ugnies nenukeliam, kol toji (grietinėlė, žinoma, ne keptuvė) nesutirštėja. Pažiūrim, kaip gyvena košė. Skyčių turėtų būt nebelikę, grikiai - išbrikę. Jei taip - išjungiam viryklę ir paliekam dar penkioms brandos minutėms. Tiekiam su padažu. Arba kaip garnyrą. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 04 15, 06:53)
taip, reikia palikti atstumus, kitaip, jie gali susiklijuoti  mirksiukas.gif  manau, gali ir keramikinėje kepimo formoje  mirksiukas.gif

aš pati metalinių keksiukų formų niekuo netepiau ir pyragiukai puikiai išsiėmė  thumbup.gif  tad jie tikrai neprilips bekepant  mirksiukas.gif




Siandien ir as isbandziau si receptuka, skonis labai geras, tik man neissipute jie . Kazi kodel?
Atsakyti