O man viskas gavosi labai puikiai ir skaniai Skonis nuostabus ir trapūs ir purūs ir niam niam niam
Tik per anksti pasibėdavojau, kad per mažai nes iš ties labai sotūs ir dar liko jų nesuvalgytų
QUOTE(Belle Du Jour @ 2011 04 14, 19:04)
as juos irgi siandien kepiau,tai man kazkaip nelabai skonis,jauciasi kiausiniai stipriai,ko negaliu pakest bet kiti seimos nariai valge noriai dar dariau siandien pietums cenakus kur ule kazkada buvo idejus,galiu pasakyt kad labai labai skaniai gavosi!
Gal pabandykite naminius, nes aš iš naminių gaminu, tai NIEKAS nesijautė. O parduotuviniai man smirdi
O Irmuliai dėkui, bus užkandėlė greita ir skani
Aciu atrasiusioms
Gal tikrai reiks bandyti, nes turiu laaaabai nemazai surio fermentinio, tik kad jis toks astraus skonio, kazkoks labiau pabrandintas.... gal tiks ir dar, jei vietoj desreles ar kumpelio ideciau sonines rukytos nelabai riebios smulkiai papjaustytos, ar tiktu?
Ir dar vienas klausimas, pas mus cia orkaite kazkokia idomi, kelios funkcijos tik, arba grilis, arba grilis su ventiliatorium tuo, arba orkaite bet irgi tik su ventiliatorium, tai nezinau ar tinka tokiem kepiniam sios funkcijos?
tiesa, kepiau du kartus vistienos blauzdeles ant orkaites funkcijos su tuo vejeliu ir 200 laipsniu karscio, tai iskepe gerai, bet sakyciau ilgokai kepe, virs valandos...
Gal tikrai reiks bandyti, nes turiu laaaabai nemazai surio fermentinio, tik kad jis toks astraus skonio, kazkoks labiau pabrandintas.... gal tiks ir dar, jei vietoj desreles ar kumpelio ideciau sonines rukytos nelabai riebios smulkiai papjaustytos, ar tiktu?
Ir dar vienas klausimas, pas mus cia orkaite kazkokia idomi, kelios funkcijos tik, arba grilis, arba grilis su ventiliatorium tuo, arba orkaite bet irgi tik su ventiliatorium, tai nezinau ar tinka tokiem kepiniam sios funkcijos?
tiesa, kepiau du kartus vistienos blauzdeles ant orkaites funkcijos su tuo vejeliu ir 200 laipsniu karscio, tai iskepe gerai, bet sakyciau ilgokai kepe, virs valandos...
Koxamte, smagu girdėti šiaip receptas tiek paprastas, kad nesigauti tiesiog negali o dėl kiekio tai taip, iš pirmo atrodo mažokai, bet jų užvalgius - per akis užtenak
Papildyta:
dar ir kaip tiks natūralūs ( tik su sūrio be nieko) jie labai švelnaus skonio , o su aštresniais sūriais ar mėsyte - pats tas ypač vyriškiams dėl rūkytos nežinau, nebandžiau ,nes pati labiau valgau ir mėgstu arba virtą kumpį arba vytintą bet gerai pagalvojus, tai skonis būtų toks labiau rūkytos mėsytės
aš kepu įjungus ventiliatorių, ir 25 minučių kepimui per akis
Papildyta:
apie tai net nesusimąsčiau, nes visada naudoju tik naminius kiaušinius ( labai retai kada pas mane pirktiniai pasitaiko), bet irgi manau, kad tai gali įtakoti skonį
Papildyta:
QUOTE(chantele83 @ 2011 04 14, 21:45)
Gal tikrai reiks bandyti, nes turiu laaaabai nemazai surio fermentinio, tik kad jis toks astraus skonio, kazkoks labiau pabrandintas.... gal tiks ir dar, jei vietoj desreles ar kumpelio ideciau sonines rukytos nelabai riebios smulkiai papjaustytos, ar tiktu?
dar ir kaip tiks natūralūs ( tik su sūrio be nieko) jie labai švelnaus skonio , o su aštresniais sūriais ar mėsyte - pats tas ypač vyriškiams dėl rūkytos nežinau, nebandžiau ,nes pati labiau valgau ir mėgstu arba virtą kumpį arba vytintą bet gerai pagalvojus, tai skonis būtų toks labiau rūkytos mėsytės
QUOTE(chantele83 @ 2011 04 14, 21:45)
Ir dar vienas klausimas, pas mus cia orkaite kazkokia idomi, kelios funkcijos tik, arba grilis, arba grilis su ventiliatorium tuo, arba orkaite bet irgi tik su ventiliatorium, tai nezinau ar tinka tokiem kepiniam sios funkcijos?
aš kepu įjungus ventiliatorių, ir 25 minučių kepimui per akis
Papildyta:
QUOTE(pienia @ 2011 04 14, 20:36)
Gal pabandykite naminius, nes aš iš naminių gaminu, tai NIEKAS nesijautė. O parduotuviniai man smirdi
O Irmuliai dėkui, bus užkandėlė greita ir skani
O Irmuliai dėkui, bus užkandėlė greita ir skani
apie tai net nesusimąsčiau, nes visada naudoju tik naminius kiaušinius ( labai retai kada pas mane pirktiniai pasitaiko), bet irgi manau, kad tai gali įtakoti skonį
Oi, taip greit gavau visus atsakymus aciu labai, nu viskas, labai uzsidegiau, ryt bandysiu eiciau jauciu jau dabar kepti, bet sviesto neturiu
O ta sonine tai net nerukyta realiai, pavadinimas tipo kad rukyta bet pirkta is parduotuves vakumuota, tai labiau kaip apvirta ir gal tipo parukyta, nors realiai tai gal ismirkyta kokiam "rukymo" skonio mirkale zodziu, nu bet valgoma, visai skani ji bet daugiau nepirksiu, o tai stovi dabar ir nieks jos nenori is tikro, tai va sunaudosiu
Papildyta:
Dar keksiuku formeliu neturiu, tai gal bandysiu su saukstu deti, supratau kad jie puciasi todel reiks det per atstumus o butinai ant kepimo popieriaus? gal galima tiesiog keramikinej kepimo formoj? tik tokia turiu...
O ta sonine tai net nerukyta realiai, pavadinimas tipo kad rukyta bet pirkta is parduotuves vakumuota, tai labiau kaip apvirta ir gal tipo parukyta, nors realiai tai gal ismirkyta kokiam "rukymo" skonio mirkale zodziu, nu bet valgoma, visai skani ji bet daugiau nepirksiu, o tai stovi dabar ir nieks jos nenori is tikro, tai va sunaudosiu
Papildyta:
Dar keksiuku formeliu neturiu, tai gal bandysiu su saukstu deti, supratau kad jie puciasi todel reiks det per atstumus o butinai ant kepimo popieriaus? gal galima tiesiog keramikinej kepimo formoj? tik tokia turiu...
QUOTE(chantele83 @ 2011 04 14, 22:00)
Dar keksiuku formeliu neturiu, tai gal bandysiu su saukstu deti, supratau kad jie puciasi todel reiks det per atstumus o butinai ant kepimo popieriaus? gal galima tiesiog keramikinej kepimo formoj? tik tokia turiu...
taip, reikia palikti atstumus, kitaip, jie gali susiklijuoti manau, gali ir keramikinėje kepimo formoje
aš pati metalinių keksiukų formų niekuo netepiau ir pyragiukai puikiai išsiėmė tad jie tikrai neprilips bekepant
Aš ir eisiu šiandien kept jau tų pyragiukų, tris dienas tik apie juos skaitau, tai jau nebegaliu atsilaikyt
O kiaušiniai tai manau lemia ne tai ar naminiai, ar parduotuviniai, o jų šviežumas. Naudoju aš visokius, smirda ir naminiai
O kiaušiniai tai manau lemia ne tai ar naminiai, ar parduotuviniai, o jų šviežumas. Naudoju aš visokius, smirda ir naminiai
Irmule ačiū už puikiuosius gougères , paprasta, nors maniau, kad tešlos nemokėsiu padaryti . Man skanūs jie ir šilti, ir šalti, niam.
Dar noriu pasiteirauti - gal žinote kokių receptų su ožkos sūriu?
Dar noriu pasiteirauti - gal žinote kokių receptų su ožkos sūriu?
QUOTE(Egloja @ 2011 04 15, 11:16)
pagaminkit gruziniska khachapuri
Seniai mane vilioja sis skanestas
va jis, grazuolis:
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 15, 09:31)
Labai skaniai atrodo, bandysiu tikrai. Aciu
Grikiai! Kad nenutiktų kaip tam anekdote.
http://ribaude.blogs...lkine-kose.html
Šilkinė grikių košė su cukinijų ir grietinėlės padažu.
2 porcijom susirandam:
100 g grikių
vidutinio dydžio bulvę
druskos
šlakelį aliejaus
svogūną
nedidelę, visai visai mažulytę cukiniją
100 g liesos (arba ne) grietinėlės
džiovinto česnako
druskos
juodųjų pipirų
Procesas:
Grikius perplaunam, užpilam stikline vandens, pasūdom nekukliai ir uždedam virti. Uždengiam, savaime suprantama. Kai užverda, sumažinam kaitrą. Dangčio nekilnojam ir į jų gyvenimą dešimt minučių nesikišam. Tuo metu susmulkinam svogūną ir cukiniją kubeliais. Įkaitinam aliejų ir sudedam juos pasikaitinti nekaitriai, kol cukinijos suminkštės. Laikas nuo laiko pamaišom, žinoma. Bulvę nuskutam ir sutarkuojam pačia smulkiausia turima tarka, na, kaip kugeliui kokiam. Ir pas grikius po tų dešimties jų ramybės minučių. Išmaišom ir vėl paliekam dešimčiai minučių ramiai virti. Jei kartais visai netyčia nutiko taip, kad vandens kiekis trimituoja, jog po tiek laiko puodą jau nuo svilėsių šveist teks, tai šliūkštelim dar truputį, bet, būtų geriau, verdančio. Kažkur šiuo metu cukinijos ir svogūnai jau turėtų būti apminkštėję. Dosniai česnako jiems, šiek tiek druskos ir pipirų. Pakaitinam, kol pakvimpa prieskoniais du trečdaliai virtuvės ir pilam grietinėlę. Keptuvės nuo ugnies nenukeliam, kol toji (grietinėlė, žinoma, ne keptuvė) nesutirštėja. Pažiūrim, kaip gyvena košė. Skyčių turėtų būt nebelikę, grikiai - išbrikę. Jei taip - išjungiam viryklę ir paliekam dar penkioms brandos minutėms. Tiekiam su padažu. Arba kaip garnyrą. Skanaus.
http://ribaude.blogs...lkine-kose.html
Šilkinė grikių košė su cukinijų ir grietinėlės padažu.
2 porcijom susirandam:
100 g grikių
vidutinio dydžio bulvę
druskos
šlakelį aliejaus
svogūną
nedidelę, visai visai mažulytę cukiniją
100 g liesos (arba ne) grietinėlės
džiovinto česnako
druskos
juodųjų pipirų
Procesas:
Grikius perplaunam, užpilam stikline vandens, pasūdom nekukliai ir uždedam virti. Uždengiam, savaime suprantama. Kai užverda, sumažinam kaitrą. Dangčio nekilnojam ir į jų gyvenimą dešimt minučių nesikišam. Tuo metu susmulkinam svogūną ir cukiniją kubeliais. Įkaitinam aliejų ir sudedam juos pasikaitinti nekaitriai, kol cukinijos suminkštės. Laikas nuo laiko pamaišom, žinoma. Bulvę nuskutam ir sutarkuojam pačia smulkiausia turima tarka, na, kaip kugeliui kokiam. Ir pas grikius po tų dešimties jų ramybės minučių. Išmaišom ir vėl paliekam dešimčiai minučių ramiai virti. Jei kartais visai netyčia nutiko taip, kad vandens kiekis trimituoja, jog po tiek laiko puodą jau nuo svilėsių šveist teks, tai šliūkštelim dar truputį, bet, būtų geriau, verdančio. Kažkur šiuo metu cukinijos ir svogūnai jau turėtų būti apminkštėję. Dosniai česnako jiems, šiek tiek druskos ir pipirų. Pakaitinam, kol pakvimpa prieskoniais du trečdaliai virtuvės ir pilam grietinėlę. Keptuvės nuo ugnies nenukeliam, kol toji (grietinėlė, žinoma, ne keptuvė) nesutirštėja. Pažiūrim, kaip gyvena košė. Skyčių turėtų būt nebelikę, grikiai - išbrikę. Jei taip - išjungiam viryklę ir paliekam dar penkioms brandos minutėms. Tiekiam su padažu. Arba kaip garnyrą. Skanaus.
QUOTE(irmulia @ 2011 04 15, 06:53)
taip, reikia palikti atstumus, kitaip, jie gali susiklijuoti manau, gali ir keramikinėje kepimo formoje
aš pati metalinių keksiukų formų niekuo netepiau ir pyragiukai puikiai išsiėmė tad jie tikrai neprilips bekepant
aš pati metalinių keksiukų formų niekuo netepiau ir pyragiukai puikiai išsiėmė tad jie tikrai neprilips bekepant
Siandien ir as isbandziau si receptuka, skonis labai geras, tik man neissipute jie . Kazi kodel?