Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(Ulė @ 2011 04 13, 15:00)
Paidziaugem vakar svieziomis bulvemis biggrin.gif

2 kg. bulvių
3 svogūnų galvos
kiaušinis
druska
pipirai
lašiša
aliejus

Mirkalui:

200 gr. varškės
100 gr. kefyro
šaukštas grietinės
4 skiltelės česnako
druska, pipirai, krapai.

Varškę ištrinti su kefyru ir grietine, įspausti česnaką ir pagardinti prieskoniais.

Bulves sutarkuoti, svogūną taip pat, įmušti kiaušinį, pagardinti druska, pipirais ir kepti ant aliejaus keptuvėje.
Ant karštų traškių dėti po gabalėlį sūdytos lašišos ir valgyti mirkant į mirkalą.



O bulves reikia nusunkti kazkiek?
Atsakyti
QUOTE(invisible_shadow @ 2011 04 14, 07:23)
O bulves reikia nusunkti kazkiek?

jei labai isskiria daug vandens reiketu,man nereikejo 4u.gif
dar as kepdsama blynus niekada nededu po saukasta,visada dedu 2 saukstus tarkio,bet ne i ploti o i stori smile.gif tada jie ne taip greit sumiksteja islieka storesni ir traskesni, ir nedeti vieno ant kito irgi sunta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 04 11, 09:24)


Isbandziau.Greita,pigu(dariau su paprastu fermentiniu ir paparasta desryte),grazu ir labai skanu smile.gif O kiek dar vietos improvizacijai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o-pa-pa: 14 balandžio 2011 - 07:09
QUOTE(Akilanda @ 2011 04 04, 09:03)
Picos paplotėliai


Picos paplotėliai buvo išmėginti, laaabai patiko thumbup.gif

Šį vakarą susigundžiau su irmules receptuku ax.gif taip išgirtas jau čia visų 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Makaronai su baravykais

Labai greitas patiekalas biggrin.gif

Patiekalui naudojau šaldytus baravykus.

Dar jums reiks:
mėgstamų makaronų
svogūno
druskos,pipirų pagal skonį
grietinėles
tarkuoto sūrio pvz Džiugas


Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.

Susmulkiname svogūną,baravykus atšaldome,nuspaudžiame vandenį ir supjaustome.
Baravykus kartu su svogūnais apkepiname ant sviesto.
Paskaniname druska,pipirais.Įpilame grietinėles,sudedame tarkuoto sūrio ir dedame krapų.
Išmainome ir viskas...galima valgyti...
O jau kvapas wub.gif Na ir skanu aišku blush2.gif

user posted image

user posted image



Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2011 04 14, 07:08)
Isbandziau.Greita,pigu(dariau su paprastu fermentiniu ir paparasta desryte),grazu ir labai skanu  smile.gif O kiek dar vietos improvizacijai biggrin.gif


tikrai taip kad jie labai jau ekonimiški gaunasi thumbup.gif , o skonis visai neekonomiškas hihihi.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Koxamte @ 2011 04 14, 08:57)
Šį vakarą susigundžiau su irmules receptuku  ax.gif  taip išgirtas jau čia visų  4u.gif  bigsmile.gif


lauksim atsiliepimų mirksiukas.gif

pati sumąsčiau paeksperimentuoti su įvairiais miltais ir kokie skoniai gaunasi iš kokių grikių , ruginių, kama, ryžių , sojų ir pan. miltų biggrin.gif
Atsakyti
Rožytes su vištienos faršu


Jums reiks:

bemielės sluoksniuotos tešlos

Produktų kiekį apskaičiuoti sunku...nes priklauso nuo kukulio dydžio ir nuo tešlos dydžio irgi...na liks faršo kažką pagaminsit..pvz sriubą...liks tešlos irgi galima sugalvoti ką su ją nuveikti biggrin.gif

0,5 vištienos faršo (dariau iš kumpelių)
1 kiaušiniai
1 riekė padžiūvusio batono
50 ml neriebios grietinėlės
biški kmynų (nebūtina)
maltų pipirų,druskos pagal skonį

Apie kmynus...čia mano bzikas,labai juos mėgstu blush2.gif


Tešlą paliekame atšildome.

Paruošiame faršą:

Vištieną sumalame arba susmulkiname smulkintuve, batoną išmirkome grietinėlėje.
Batoną nuspaudžiame ir sumaišome su maltą vištieną.
Įmušame kiaušinį, gerai išminkome ir paskaniname druska ir pipirais,suberiame kmynus.
Ir gautos masės padarome graikinio riešuto dydžio kukulius.

Imame tešlą ir biški kočiojame.
Išspaudžiame su stiklinės pagalbą apskritimus.
Darome trys pjūvius iki apskritimo vidurio,pjūviai darome ne iki galo.
Per vidurį dedame kukulį ir pradedame sukti rožytę.
Pradžioje užsukame mažesnius gabaliuku tešlos,po to didesnį.
Kraštą užspaudžiame.
Gal nuotraukose matysis geriau tas procesas,bet manau kad aiškai parašiau blush2.gif
Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ,sutepame rožytes kiaušinio plakiniu ir kepame 180l temp. maždaug 30-40 min.

user posted image

user posted image

user posted image


Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 04 14, 10:25)

lauksim atsilepimų  mirksiukas.gif 
pati sumąsčiau paeksperimentuoti su įvairiais miltais ir kokie skoniai gaunasi iš kokių grikių , ruginių, kama, ryžių , sojų ir pan. miltų  biggrin.gif


Šiandieniniai pusryčiai, tik kepiau daug ilgiau, niekaip nenorėjo apskrusti. Gal temper. aukštesnėj reikėtų? g.gif Man laaaaabai patiko 4u.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 04 14, 10:18)
Šiandieniniai pusryčiai, tik kepiau daug ilgiau, niekaip nenorėjo apskrusti. Gal temper. aukštesnėj reikėtų? g.gif  Man laaaaabai patiko 4u.gif  4u.gif




puikūs thumbup.gif

šiaip galima 15 minučių kepti 180°C temperatūroje , o po to dar 10 minučų jau 210°C temperatūroje - čia kad jie greičiau apskrustų mirksiukas.gif

labai daug kas priklauso nuo orkaitės, maniškė yra gan kaitri, todėl turiu kažkur ~ 20°C sumažinti temperatūrą nei būna nurodyta receptuose mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai neturiu keksiukų formos doh.gif tai jaučiu beformius tokius darysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 04 14, 10:46)
[color=darkviolet]Rožytes su vištienos faršu


tongue.gif bus išbandyta thumbup.gif
Atsakyti
[12-ai didelių gougères:

Geriausio skonio būna tą pačią dieną.

Skanaus mirksiukas.gif
[/quote]

Kazin jei tik su suriu be jokiu desreliu daryt irgi geras skonis butu, nes dukra nevalgo mesos? g.gif
dar norejau paklaust kokie jie dydzio nes neturiu keksiuku formeles, tai jei skysti jie tai issiples bekepant? ar poros sauksru uzteks vienam, ar daugiau reiktu/?

aciu
Atsakyti