Atnesu gal primirsta recepta vistienos
Glazuruota vistiena
Produktai:
4 vnt. vištienos ketvirčių
2 v.š. kambario temperatūros sviesto
5 česnako skiltelės
druska, pipirai
3 v.š. apelsinų sulčių
1 v.š. lydyto šilto sviesto
1 v.š. cukraus
1 v.š. garstyčių
Eiga: Vištienos ketvirčius perpjauti pusiau, atskiriant blauzdeles. Česnaką išspausti į dubenį, sudėti 2 v.š. sviesto, druską, pipirus, viską sutrinti ir gerai įtrinti vištieną. Sudėti į kepimo skardą ir leisti marinuotis 1-2 val.
Cukrų išmaišyti su tirpintu 1 v.š. sviestu, sudėti garstyčias, įpilti apelsinų sulčių. Šia glazūra aptepti vištieną ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Likusią glazūrą naudoti aptepimui kepimo eigoje.
Labai minksta, su saldziai traskia plutele
Skanaus
Recepto saltinis:
cia
ir prie to pacio lengva sriubyte
Vistienos sriuba su lydytu sureliu
Produktai:
350 g. vištienos krūtinėlės
3 vidutinio dydžio bulvės
1 svogūnas
1 didelė morka
250 g. lydyto tepamo sūrelio
druska,pipirai
Eiga: Išvirti vištienos krūtinėlę ir ją išimti. Į sultinį (apie 2 ltr.) sudėti kubeliais pjaustytas bulves, svogūnus ir smulkia tarka sutarkuotas morkas. Vištienos krūtinėlę supjaustyti kvadratukais ir taip pat sudėti į sultinį. Virti, kol suminkštės bulvės. Paskaninti druska, pipirais. Sudėti lydytą sūrelį ir užvirus išjungti.
Patiekiant pabarstyti krapais.
Skanaus
P.s. labai paprasta, bet labai švelnaus skonio sriuba. Aš naudojau klasikinį lydytą sūrelio kremą.
Na beliašai, tai labai skanučiai atrodo
Keilos vištiena ir sriubytė irgi šauniai atrodo, tik man jau būtų per riebu jei vištiena riebaluose plauktų , bet tikiu, kad patiekaliukai skanūs
Keilos vištiena ir sriubytė irgi šauniai atrodo, tik man jau būtų per riebu jei vištiena riebaluose plauktų , bet tikiu, kad patiekaliukai skanūs
Jezau, *Keila*, kaip skaniai atrodo sriuba, jamu ir vieną beliašą Balcia, o recaptuką galima?
QUOTE(irmulia @ 2011 03 24, 16:45)
Atsiprašau už Off Topic Tačiau negaliu nepasakyt-Irmulia jau jūsų blogas koks nuostabus Ir toliau džiuginkit savo gamintais skanumynais o aš gaminsiu, gaminsiu ir gaminsiu. Ačiū
Vištienos ragu
700 gr. vištienos blauzdelių
3 bulvės
2 morkos
cukinija
poras
2 svogūnai
sauja pievagrybių
3 pomidorai
2 skiltelės česnako
petražolių
druskos
pipirų
300 gr. grietinės
Visas daržoves jei reikia nulupti ir susmulkinti.
Vištieną pamarinuoti mėgiamais prieskoniais,česnaku, majonezu ir apkepti vos iki plutelės keptuvėje.
Į troškinimo indą sudėti apkeptą vištieną ir susluoksniuoti daržoves, pagardinti prieskoniais. Užpilti nedideliu kiekiu sultinio ( dalį sultinio išskirs daržovės).
Dėti į orkaitė uždengtą indą ir troškinti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Po 30 minučių troškinimo išimti indą ir užpilti grietinę, mentele vos sujudinti daržoves, kad grietinė prasiskverbtų iki dugno. Pabarstyti petražolėmis ir įspausti česnako. Dėti į orkaitę dar 30 min.
Skanaus!!!
700 gr. vištienos blauzdelių
3 bulvės
2 morkos
cukinija
poras
2 svogūnai
sauja pievagrybių
3 pomidorai
2 skiltelės česnako
petražolių
druskos
pipirų
300 gr. grietinės
Visas daržoves jei reikia nulupti ir susmulkinti.
Vištieną pamarinuoti mėgiamais prieskoniais,česnaku, majonezu ir apkepti vos iki plutelės keptuvėje.
Į troškinimo indą sudėti apkeptą vištieną ir susluoksniuoti daržoves, pagardinti prieskoniais. Užpilti nedideliu kiekiu sultinio ( dalį sultinio išskirs daržovės).
Dėti į orkaitė uždengtą indą ir troškinti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Po 30 minučių troškinimo išimti indą ir užpilti grietinę, mentele vos sujudinti daržoves, kad grietinė prasiskverbtų iki dugno. Pabarstyti petražolėmis ir įspausti česnako. Dėti į orkaitę dar 30 min.
Skanaus!!!
Ule, kaip skanu
Viskas- einu daryt, nes viska turiu savo saldytuve absoliuciai , isskyrus cukinija
Viskas- einu daryt, nes viska turiu savo saldytuve absoliuciai , isskyrus cukinija
QUOTE(brashke77 @ 2011 03 25, 12:39)
Ule, kaip skanu
Viskas- einu daryt, nes viska turiu savo saldytuve absoliuciai , isskyrus cukinija
Viskas- einu daryt, nes viska turiu savo saldytuve absoliuciai , isskyrus cukinija
o fain
man net nesmagu buvo det fotkes,nes vaizdelis ne koks makas toks
bet kaip cia buvo skanuuuu
viskas savo sultyse troskinta,vistytes taj ne kramtyt nereikejo tikrai gaminsiu dar taip pat
Ule, o jei grietinę dėt iš karto sumaišius su sultiniu? Bus blogai?
Žinau, kad ją sutraukia, bet jūsų recepte ji vis tiek 30 min dar kaitinama, tai gal nieko tokio jei visas 60 ji ten bus
Ar čia kažkame kitame reikalas
Žinau, kad ją sutraukia, bet jūsų recepte ji vis tiek 30 min dar kaitinama, tai gal nieko tokio jei visas 60 ji ten bus
Ar čia kažkame kitame reikalas
QUOTE(keistuole @ 2011 03 25, 13:18)
Ule, o jei grietinę dėt iš karto sumaišius su sultiniu? Bus blogai?
Žinau, kad ją sutraukia, bet jūsų recepte ji vis tiek 30 min dar kaitinama, tai gal nieko tokio jei visas 60 ji ten bus
Ar čia kažkame kitame reikalas
Žinau, kad ją sutraukia, bet jūsų recepte ji vis tiek 30 min dar kaitinama, tai gal nieko tokio jei visas 60 ji ten bus
Ar čia kažkame kitame reikalas
as nededu is kart,nes norejau,kad pasitroskintu savo sultyse vistiena ir darzoves,daug minkstesne buna,aromatingesne,paskui grietine pries gala dedu tik,kad skoni "'praturtint''
QUOTE(Ulė @ 2011 03 25, 14:24)
as nededu is kart,nes norejau,kad pasitroskintu savo sultyse vistiena ir darzoves,daug minkstesne buna,aromatingesne,paskui grietine pries gala dedu tik,kad skoni "'praturtint''
vandens, laimei, pyliau vos vos ant dugno, o sulciu atsirado pakankamai
Kvapas nerealus
Jūsų mergytės keptos, troškintos vištytės puikios Aš vakar Aguonėlės jautieną aluje išbandžiau, labai patiko.
Jautiena, troškinta aluje
jautienos ~700gr.
alaus 300ml.
3morkos
2svogūnai
al. aliejaus kepimui
šv. čiobrelio (neturėjau, tai vietoj jo dėjau rozmarino, raudonėlio, gabaliuką čili pip.)
rudo cukraus šaukštelis
miltų 2šaukštai
lauro lapelių, pipirų, druskos
Mėsą supjausčiau gabaliukais (naudojau mentę) sumečiau į maišelį su miltais, pakračiau apkepiau įk. keptuvėje su aliejumi, prieš tai toje pačioje keptuvėje apkepiau susmulkintus svogūnus ir morkas, kuriuos sudėjau į troškintuvo dugną, ant viršaus keptą mėsą, tada sudėjau visus kitus iš. ingriedijentus, užpyliau alų(kaip suputojo:)) uždengiau ir į orkaitę 180temp. 1,20min.kepiau, mano indas buvo platus, tai mėsytės viršus apkepė, nes alus nepadengė jos visos, manau čia galima pasireguliuoti, kaip norima, daugiau skysčio, neapkeps taip, mažiau apkeps kažkiek.Ačiū, Aguonėle!
http://aguonele.blog.../label/jautiena
Jautiena, troškinta aluje
jautienos ~700gr.
alaus 300ml.
3morkos
2svogūnai
al. aliejaus kepimui
šv. čiobrelio (neturėjau, tai vietoj jo dėjau rozmarino, raudonėlio, gabaliuką čili pip.)
rudo cukraus šaukštelis
miltų 2šaukštai
lauro lapelių, pipirų, druskos
Mėsą supjausčiau gabaliukais (naudojau mentę) sumečiau į maišelį su miltais, pakračiau apkepiau įk. keptuvėje su aliejumi, prieš tai toje pačioje keptuvėje apkepiau susmulkintus svogūnus ir morkas, kuriuos sudėjau į troškintuvo dugną, ant viršaus keptą mėsą, tada sudėjau visus kitus iš. ingriedijentus, užpyliau alų(kaip suputojo:)) uždengiau ir į orkaitę 180temp. 1,20min.kepiau, mano indas buvo platus, tai mėsytės viršus apkepė, nes alus nepadengė jos visos, manau čia galima pasireguliuoti, kaip norima, daugiau skysčio, neapkeps taip, mažiau apkeps kažkiek.Ačiū, Aguonėle!
http://aguonele.blog.../label/jautiena