QUOTE(keistuole @ 2011 04 13, 15:36)
gal ko nors panašaus receptuką po ranka turit
šiam kartui suktinukus siūlau
MB valgė , gyrė ir dar prašė
tik savo foto neturiu...(nespėjau nufotografuoti kaip greitai buvo sudorota
)
ok receptuką patalpinsiu, tik
foto bus ne mano
Baklažano ir jautienos suktinukai pomidorų tyrės padaže
Pastaba : drąsiai galima gaminti ir be jokios mėsytės - irgi labai skanu
šios foto paimtos iš orginalaus recepto šaltinio
4 asmenims
- 2 gabaliukai ėrienos po 200 g (keičiau į jautieną , taip pat labai tinka vištienos filė )
- 3 dideli baklažanai
- 1 svogūnas (keičiau į porą)
- 1 pomidoras
- 1 paprika (aš nedėjau
)
- 2 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejaus
- rozmarino, kmynų, petražolių
- parmezano sūrio (nebūtinai)
- 200 ml pomidorų tyrės (nebūtinai)
- druskos, pipirų
Įkaitinti orkaitę iki 160-180°C temperatūros.
Supjaustyti baklažaną išilgai plonais griežinėliais. Likusias baklažano dalis supjaustyti kubeliais.
Keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepti (perdaug nekepinti) baklažano juosteles iš abiejų pusių, padėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
tada smulkiai supjaustyti porą ir apkepti lašeliu alyvuogių aliejaus kartu su supjaustytais baklažano kubeliais. Sudėti trintą česnaką, kubeliais pjaustytą pomidorą prieskonines žoleles ir vis pavartant kepti 5 minutes ant mažos ugnies. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Mėsą supjaustyti juostelėmis ir apkepti keptuvėje ~ 5 min (kepiau kiek ilgiau), pagardinti druska ir maltais pipirais.
Ištiesti vieną baklažano griežinėlį, jį nukloti apkeptais baklažano ir pomidoro gabaliukais , padėti porą pakeptų jautienos juostelių ir susukti į vamzdelį - tokį suktinuką įdėti į kepimo indą. Lygiai taip pat įdaryti likusius apkeptus baklažano griežinėlius.
Apipilti pomidorų tyre (nebūtinai) ir vos vos pabarstyti tarkuotu parmezano sūriu (nebūtinai)
Orkaitėje palikti kepti 5 ~ 15 min.
Skanaus