Atnešu musų pietus
Grybų kotletai su bulvių-morkų koše su grietinėlės padažu
Kotletai-keptuvėje pakepinau svogūna su morka, kai suminkštėjo sudėjau atšildytus grybus, druskos, pipirų, patroškinau kol nugaravo skystimas, kai pravėso sumaliau su mėsmale kartu su riekute piene mirkyto batono, mušiau kiaušinį, pridėjau papildomai džiuvėsėlių, nes per daug skystimo buvo, todėl kita karta nedėsiu mirkyto batono, o tik į sumaltus grybus džiuvėsėlius, kurie išbrinks grybų skystyje kuris atsiranda juos sumalus. Šlapiom rankom formavau kotletus ir apvoliojusi miltuose kepiau įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrudo.
Bulvių ir morkų košė-nuluptas bulves ir morka supjausčiau, bėriau druskos ir išviriau, dar karštas sutryniau su gabalėliu sviesto ir verdančiu pienu.
Padažas-svieste pakepinau morkas, svogūnus, bėriau druskos, pipirų, pyliau grietinėlę ir viriau kol sutirštėjo iki norimo tirštumo.
Tikrai dar ne karta gaminsiu
QUOTE(Srove @ 2011 04 09, 14:25)
Negaliu įsivaizduoti kokio dydžio bulvės Jei bulvės nedidelės va pasvėriau specialiai šita sveria 120gr.(liaušinis didokas palyginimui)tai nusiskus bus 100gr., tai dešimt tokių maždaug bulvių .Jei nepavėlavau, nes dabar tik prisėdau pailsėti prie kompo
Aciu,cepelinai pavyko
Gougères au jambon - sūrio pyragėliai su kumpiu (receptas su eigos foto)
12-ai didelių gougères:
* 125 g miltų
* 100 g sviesto
* 115 g vandens (= 115 ml )
* 4 kiaušiniai
* 120 g tarkuoto sūrio pasirinktinai
* 150 g virto kumpio
* druskos, maltų pipirų
* malto muskato riešuto
Paruošti plikytą tešlą :
puode užvirti pasūdytą vandenį su sviestu, kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.
Kai vanduo pilnai užverda, vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo katinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą.
Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį.
Pastaba: kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti.
Pagardinti maltais pipIrais bei maltu muskato riešutu.
Sutarkuoti fermentinį sūrį (arba kitą , kurį pasirenkate pagal save) , suberti į tešlą, gerai išmaišyti.
Virto kumpio griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ir, sudėjus į tešlą, gerai išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C
Į keksiukų kepimo formas sudėti tešlos ( pakabinti po gerą valg. š. ) ir pastatyti kepti 20-25 minutėms.
Gougères'ų paviršius turi būti dailiai apskrudęs. Iškepusius pyragėlius patiekti iš karto (kaip antrą patiekalą) su kokiu bešamelio-pievagrybiu padažu, arba atvėsinti ir juos valgyti aperityvui.
Taip pat kaip pagrindiniam patiekalui galima kepti kaip didelį kepsnį ir aplieti paruoštu padažu
Skanūs tiek karšti, tiek šilti, ar pilnai atvėsę. Žalios, šviežios salotos prie jų labai gerai
Geriausio skonio būna tą pačią dieną.
Skanaus
12-ai didelių gougères:
* 125 g miltų
* 100 g sviesto
* 115 g vandens (= 115 ml )
* 4 kiaušiniai
* 120 g tarkuoto sūrio pasirinktinai
* 150 g virto kumpio
* druskos, maltų pipirų
* malto muskato riešuto
Paruošti plikytą tešlą :
puode užvirti pasūdytą vandenį su sviestu, kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.
Kai vanduo pilnai užverda, vienu ypu suberti miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišyti, iki masė pradės atšokinėti nuo katinimo indo sienelių ir sušoks į gabalą.
Tada tešlą perdėti į kitą indą ir įmaišyti po vieną kiaušinį.
Pastaba: kiaušinį reikia labai gerai įmaišyti, tik tada dėti kitą ir vėl įmaišyti.
Pagardinti maltais pipIrais bei maltu muskato riešutu.
Sutarkuoti fermentinį sūrį (arba kitą , kurį pasirenkate pagal save) , suberti į tešlą, gerai išmaišyti.
Virto kumpio griežinėlius supjaustyti plonomis juostelėmis ir, sudėjus į tešlą, gerai išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180°C
Į keksiukų kepimo formas sudėti tešlos ( pakabinti po gerą valg. š. ) ir pastatyti kepti 20-25 minutėms.
Gougères'ų paviršius turi būti dailiai apskrudęs. Iškepusius pyragėlius patiekti iš karto (kaip antrą patiekalą) su kokiu bešamelio-pievagrybiu padažu, arba atvėsinti ir juos valgyti aperityvui.
Taip pat kaip pagrindiniam patiekalui galima kepti kaip didelį kepsnį ir aplieti paruoštu padažu
Skanūs tiek karšti, tiek šilti, ar pilnai atvėsę. Žalios, šviežios salotos prie jų labai gerai
Geriausio skonio būna tą pačią dieną.
Skanaus
Oi kaip imčiau pora prie kavutės dabar Puikūs, ačiū, Irmulia, kaip visada
brashke77 - na, manau, būtų galima ir pusryčiams tokių užkrimsti jie be galo sotūs o šiaip man patiko, kad juos pagaminti paprasta - vienas du, ir jau garuoja ant stalo
QUOTE(irmulia @ 2011 04 11, 10:53)
brashke77 - na, manau, būtų galima ir pusryčiams tokių užkrimsti jie be galo sotūs o šiaip man patiko, kad juos pagaminti paprasta - vienas du, ir jau garuoja ant stalo
tikrai- pažiūrėjau receptą, viskas aišku, paprasta, jokių įmantrybių, na, iš to ką namie turime galima pagamint. Oi, mėgstu tokius receptus
Čia plikytų sausainiukų principu daryta, ar ne? Tešlą turiu galvoje. Na, reiks būtinai pabandyt, tik formą keksiukų įsigyti belieka
Dedu į favoritus
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 11, 09:05)
... na, iš to ką namie turime galima pagamint. Oi, mėgstu tokius receptus
Čia plikytų sausainiukų principu daryta, ar ne? Tešlą turiu galvoje.
Čia plikytų sausainiukų principu daryta, ar ne? Tešlą turiu galvoje.
tikrai taip - tik būtinai nepamirštam įdėti tarkuoto sūrio į tešlą - kitaip jie nesiskaitys kaip Gougères
jap, čia plikytos tešlos pagrindas - šiuo atveju nereikia jokio pieno - pilnai užtenka vandens
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 11, 09:05)
nebūtina ta keksiukų forma galima tiesiog ant kepimo skardos šaukšto pagalba tokius tešlos kukulius sudėti ir kuo puikiausiai išsipūs - iškeps
Irmuliaaa,kaip aciu senai ieskau kazko panasaus
QUOTE(irmulia @ 2011 04 11, 10:14)
nebūtina ta keksiukų forma galima tiesiog ant kepimo skardos šaukšto pagalba tokius tešlos kukulius sudėti ir kuo puikiausiai išsipūs - iškeps
wow kaip puiku,nes ir aš neturiu keksiukų formelių
QUOTE(Kaliteja @ 2011 04 11, 09:49)
wow kaip puiku,nes ir aš neturiu keksiukų formelių
realiai jų ir nereikia (aš čia "mandrai" dariau ) galima tešlą dozuoti tiesiog šaukštu, galima imti konditerinę movą ( iš maišelio pasidaryti, tik smaigąlį nukerpam ir viskas ) ir kokią nors formą išraityti
Kalakutienos & morkų keksiukai
Labai skanūs, švelnaus skonio, įdaryti putpelių kiaušiniais.
12 keksiukų reikės:
12 putpelių kiaušinių
800 gr. maltos kalakutienos
300 gr. morkų
kiaušinis
50 gr. šaltai rūkytos šoninės
svogūnas
100 ml. grietinėlės
100 gr. džiūvėsėlių
kelios skiltelės česnako
druska, pipirai
Glazūrai:
šaukštas sojos
3 šaukštai aliejaus
šaukštas grūdėtų garstyčių
šaukštas pomidorų padažo
šaukštas medaus
Morkas sutarkuoti, kad gautusi tarkių masė, kaip cepelinams. Sumaišyti su malta mėsa, kiaušiniu, džiuvėsėliais, grietinėle, druska ir pipirais, įspausti česnako. Šoninę smulkiai supjaustyti ir pakepti keptuvėje su svogūnu. Įmaišyti į visą keksiukų masę. Gerai perminkyti ir dėti į formeles pateptas aliejumi. Į vidų įspausti virtą putpelių kiaušinį.
Gražiai aptaisyti keksiukų viršų ir patepti glazūra.
Dėtį į orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!!
Labai skanūs, švelnaus skonio, įdaryti putpelių kiaušiniais.
12 keksiukų reikės:
12 putpelių kiaušinių
800 gr. maltos kalakutienos
300 gr. morkų
kiaušinis
50 gr. šaltai rūkytos šoninės
svogūnas
100 ml. grietinėlės
100 gr. džiūvėsėlių
kelios skiltelės česnako
druska, pipirai
Glazūrai:
šaukštas sojos
3 šaukštai aliejaus
šaukštas grūdėtų garstyčių
šaukštas pomidorų padažo
šaukštas medaus
Morkas sutarkuoti, kad gautusi tarkių masė, kaip cepelinams. Sumaišyti su malta mėsa, kiaušiniu, džiuvėsėliais, grietinėle, druska ir pipirais, įspausti česnako. Šoninę smulkiai supjaustyti ir pakepti keptuvėje su svogūnu. Įmaišyti į visą keksiukų masę. Gerai perminkyti ir dėti į formeles pateptas aliejumi. Į vidų įspausti virtą putpelių kiaušinį.
Gražiai aptaisyti keksiukų viršų ir patepti glazūra.
Dėtį į orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!!