Cukinijų ir virto kumpio vyniotinis Reikės:* 2 vid. dydžio cukinijų
* 100 g fermentinio sūrio (nebūtinai)
* 4 kiaušinių
* tarkuoto parmezano sūrio (nebūtinai)
* 4-5 didelių riekelių virto kumpio (galima keisti mozzarella sūriu)
* 1 valg.š. alyvuogių aliejaus
Įkaitinti orkaitę iki 180°C karščio.
Cukinijas gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, sutarkuoti burokine tarka.
Ketuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti tarkuotas cukinijas ir ant didelės ugnies trumpai apkepti (jos neturi suminkštėti).
Apkeptas cukinijas sudėti į kiaurasamtį ir gerai nuspausti, kad visiškai neliktų kepimo metu atsiradusio skysčio.
Palikti atvėsti.
Atskirame inde kiaušinius išplakti šluotele, pagardinti druska bei maltais juodais pipirais.
Sutarkuoti fermentinį sūrį, suberti į išplaktus kiaušinius.
Sudėti atvėsusias ir nuvarvintas cukinijas - viską gerai išmaišyti.
Kepimo skardoje ikloti kepimo popierių , ant jo sudėti paruoštą masę, mentele tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti 20-25 min.
Iškepusį pagrindą atvėsinti, ant jo sudėti didelius virto kumpio griežinėlius, paviršių pabarstyti tarkuotu parmezanu ir dailiai suvynioti į vyniotinį.
Perkelti į kepimo skardą, vyniotinio paviršių lengvai pabarsyti tarkuotu parmezanu ir pastatyti kepti 5 min.
Patiekti iš karto su šviežiomis salotomis - bus puikūs lengvi pietūs arba pilnai atvėsinti, susukti į maistinę plėvelę ir palikti šaltai - kaip užkandis
Galimas dar lengvesnis variantas : tiesiog nedėti tarkuoto fermentinio sūrio į pagrindą. taip pat nebarstyti parmezano sūrio.
Taip galima vietoje virto kumpio įvynioti griežinėliais pjaustytą mozzarella sūrį.
Skanaus