Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(Srove @ 2011 04 06, 22:16)
Prašom vaišintis, jei yra norinčių tongue.gif  4u.gif

Nu jau kaip skaniai atrodo bigsmile.gif Rytoj prigrasiau vyra kad parnestu bulviu, darysiu cepelinus. Padaziukas isvis nerealiai atrodo, labai noreciau jo receptuko blush2.gif Aciu labai uz receptus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mykolina @ 2011 04 06, 22:28)
Nu jau kaip skaniai atrodo  bigsmile.gif Rytoj prigrasiau vyra kad parnestu bulviu, darysiu cepelinus. Padaziukas isvis nerealiai atrodo, labai noreciau jo receptuko  blush2.gif Aciu labai uz receptus  thumbup.gif

Ačiū!! 4u.gif
Apie padažą ir užmiršau blush2.gif
Turėjau liesos šoninės ~300gr., supjausčiau smulkiai, sumečiau į keptuvę, šaukštą al aliejaus, kepiau, kol tik suskrudo spirgučiai, tada kaip visada svogūną susmulkintą įdėjau, o kai ir jis pradėjo rausti, nubrauktą šaukštą miltų įdėjau ir pakepiau apie minutę, supyliau pilną stiklinę pieno su grietinėlės trupučiu(apie porą šaukštų) ir kai užvirė, užgesinau, įdėjau šaukštą grietinės, išmaišiau ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 04 06, 22:41)
Ačiū!! 4u.gif
Apie padažą ir užmiršau blush2.gif
Turėjau liesos šoninės ~300gr., supjausčiau smulkiai, sumečiau į keptuvę, šaukštą al aliejaus, kepiau, kol tik suskrudo spirgučiai, tada kaip visada svogūną susmulkintą įdėjau, o kai ir jis pradėjo rausti, nubrauktą šaukštą miltų įdėjau ir pakepiau apie minutę, supyliau pilną stiklinę pieno su grietinėlės trupučiu(apie porą šaukštų) ir kai užvirė, užgesinau, įdėjau šaukštą grietinės, išmaišiau ir viskas 4u.gif

Didelis aciu, seniai norejau suzinoti kaip toki padaza daryti, zinau kad zemaitiskas jis kazkaip vadinasi ax.gif Sonine rukyta dejot?
Atsakyti
QUOTE(Jolkuce @ 2011 04 06, 22:18)
blink.gif  blink.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  Uz cepelinus su varshke, atsiduociau nedraugavus  swoon.gif

Mat kaip hihihi.gif o dar vyrus keikiam, kad vyrai myli tik per skrandį, o pasirodo ir moteriškių griešnų yra lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Ne šoninė ne rūkyta, žalia, su varške man skaniau šviežia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 06 balandžio 2011 - 21:48
QUOTE(Jolkuce @ 2011 04 06, 18:18)
blink.gif  blink.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  Uz cepelinus su varshke, atsiduociau nedraugavus  swoon.gif


As irgi. blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 04 06, 22:16)

O kaip varske darote?
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 04 06, 20:16)


O čia prie to pačio, Elenos užmasinti cepelinai:)

Prašom vaišintis, jei yra norinčių tongue.gif  4u.gif


Labas rytas
Nu maniau kompe skyle iškasiu taip aš juos megstu o rad ir su varške . Mes kartais darbe dedavom spirgučius su svoguniuku kepintus ir skanu į varške. Ir cepelinai labai dailus .
Atsakyti
Karbonadas su špinatais ir mocarelos sūriu

Improvizacija...bet gavosi skaniai 4u.gif

Jums reiks:

Kiaulienos nugarinės
džiuvesėlių apvoliojimui
kiaušinio (išplakti)
druskos,pipirų,paprikos maltos
majonezo
špinatų
mocarelos sūrio

Susipjaustome kepsniukus.
Lengvai pamušame, pagardiname druska, prieskoniais, biški sutepame su majonezu ir paliekame pasimarinuoti.
Imame kepsnį mirkome į kiaušinio plakinį,apvoliojame džiūvėsiuose ir iškepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Paruošiame kiekvienam kepsniui po folgos gabaliuką.
Ištepame aliejumi,dedame stambiai pjaustytą svogūną,ant jo dedame savo karbonadą,špinatus ir mocarelos sūrio gabaliukus.
Špinatai pas mane buvo šaldyti,tiesiog užpyliau verdančių vandeniu ir nukošiau.
Mocarelos sūris gana švelnus,jei norite aštriau tada paskaninkite špinatus druska,pipirais ir kapotais česnakais.
Susukame folgą ir dedame į 200 l orkaitę maždaug 20 min, kol sūris išsilydys.

Salotos: kopūstai,morkos,petražolės,citrinos biški,druska,pipirai ir majonezas/grietinė.

Skanaus 4u.gif


[/IMG]user posted image

user posted image

Atsakyti
Elena, nuostabu 4u.gif paprasta ir turbūt labai skanu (bent jau atrodo, tai labai skaniai) 4u.gif
Bet kaip žiauru čia ateiti per pietus, vis ką nors randi gundančio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 04 07, 09:22)
O kaip varske darote?


Labai daug būdų naudoju varškei pasidaryti, žiūrint, ką turiu iš pieno produktų.Dažniausiai tai į trilitrį naminio drungno pienuko (galima ir į parduotuvės, tik išeigos žyymiai mažesnės išeina)įpilu stiklinę kefyro, pridengiu servetėle ir pastatau šiltesnėje vietoje, labai gerai surūgsta, tada kaitinu, maišyti nedaug ir atsargiai, lengvai, tik tada, kai jau pradeda kraštuose kilti varškė, jokiu būdu neturi užvirti, nes varškės tada išeis mažai, dedu ant koštuvėlio su marle ir nukošiu, taip gaunasi pusrūgštė, o jei noriu labai saldžios ir lipnios, tai užvirinu dar pienuko litrą ir užvirus jam, išjungiu ir į saldų karštą pieną sumetu sutraukintą varškę, arba parduotuvinę varškę ir palaikau, kol išsiskiria išrūgos ir jau tada darau, ką noriu, sūrį, arba ruošiu įdarams, tuomet varškė gaunasi labai saldi ir lipni.Kartais, kai turiu nedaug rauginto pieno, tai maišau su saldžiu pienu iš karto, laukiu, kol išsiskirs išrūgos ir pradės kilti varškė(tada išjungti ugnį, vėl žiūrėti, kad neužvirtų) ir nukošti.Kartais, kai nėra rūgusio pieno ir tais naujoviškais būdais traukinu saldų pieną, kai užvirus jam pilama citrinos rūgštelė, ar sultys.Daug tų būdų yra, galima bandyti, koks labiausiai pritiks, tokį ir naudoti, nežinau, ar dabar vaistinėse yra skysto kalcio, anksčiau būdavo, tai į saldų pieną įpildavai to skystimėlio, iškart sutraukdavo į varškę, labai saldi kalcinuota varškė išeidavo, mažiukus su tokia lepindavom smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 07 balandžio 2011 - 11:16
Elena, nuostabus kepsniai thumbup.gif Jauciu, Velykoms taip reiks pasidaryt 4u.gif
Atsakyti
Mozzarella kepsneliai su šviežiomis salotomis

user posted image


user posted image



Reikės :

1 didelio gabalo mozzarella sūrio
1 gera sauja maltų džiūvesėlių
1 kiaušinis
1 valg. š. miltų
1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnis džiovinto baziliko

aisbergo salotų
šviežio agurko
žiupsnis džiovinto baziliko
kitų šviežių daržovių / salotų, kurias rasite savo šaldytuve wink.gif


Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.

Mozzarella sūrį ( nusausintą) supjaustyti į griežinėlius ( gaunasi 3-4 priklausomai nuo sūrio dydžio) , sūrio griežinėlius apvolioti miltuose, iš visų pusių pamirkyti išplaktame kiaušinyje su žiupsniu pipirų ir žiupsniu džiovinto baziliko, tada apvolioti maltuose džiūvesėliuose.

Paruoštus sūrio kepsnelius sudėti į kepimo skardą, pastatyti kepti ~ 5-10 min ( iki sūris suminkštės).


Patiekti ilgai nedelsiant su plėšytomis aisbergo salotomis ir šviežio agurko griežinėliais, apibarstytais džiovintais bazilikais.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti