QUOTE(*AMRI* @ 2011 04 07, 09:22)
Labai daug būdų naudoju varškei pasidaryti, žiūrint, ką turiu iš pieno produktų.Dažniausiai tai į trilitrį naminio drungno pienuko (galima ir į parduotuvės, tik išeigos žyymiai mažesnės išeina)įpilu stiklinę kefyro, pridengiu servetėle ir pastatau šiltesnėje vietoje, labai gerai surūgsta, tada kaitinu, maišyti nedaug ir atsargiai, lengvai, tik tada, kai jau pradeda kraštuose kilti varškė, jokiu būdu neturi užvirti, nes varškės tada išeis mažai, dedu ant koštuvėlio su marle ir nukošiu, taip gaunasi pusrūgštė, o jei noriu labai saldžios ir lipnios, tai užvirinu dar pienuko litrą ir užvirus jam, išjungiu ir į saldų karštą pieną sumetu sutraukintą varškę, arba parduotuvinę varškę ir palaikau, kol išsiskiria išrūgos ir jau tada darau, ką noriu, sūrį, arba ruošiu įdarams, tuomet varškė gaunasi labai saldi ir lipni.Kartais, kai turiu nedaug rauginto pieno, tai maišau su saldžiu pienu iš karto, laukiu, kol išsiskirs išrūgos ir pradės kilti varškė(tada išjungti ugnį, vėl žiūrėti, kad neužvirtų) ir nukošti.Kartais, kai nėra rūgusio pieno ir tais naujoviškais būdais traukinu saldų pieną, kai užvirus jam pilama citrinos rūgštelė, ar sultys.Daug tų būdų yra, galima bandyti, koks labiausiai pritiks, tokį ir naudoti, nežinau, ar dabar vaistinėse yra skysto kalcio, anksčiau būdavo, tai į saldų pieną įpildavai to skystimėlio, iškart sutraukdavo į varškę, labai saldi kalcinuota varškė išeidavo, mažiukus su tokia lepindavom