QUOTE(Kaliteja @ 2011 04 06, 18:19)
Viską jau turiu ir vakare arba ryt kepsiu
sakykite o bulvės čia ir orkaitėje keptos ir taip gražiai apskrudusios,kaip Jūs jas kepate. Manau atskiroje skardoje apšlakstytas aliejumi ir prieskoniais ar kaip
Orkaitėje keptos bulvikės, dedu į maišą su kmynais, druska, įv. mėg. žolelėmis, aliejumi ir gerai sukratau, suberiu į skardelę ir kaip kada, žiūrint kaip ką kepu, įpilu truputį į dugną vandenuko, nedaug pusę stiklinės, ar stiklinę, priklausomai nuo skardos dydžio ir bulvių kiekio, jei trumpiau ką kepu, tai biški apverdu kartais, bet retai ir kaip būtų smagu, jei galėtume ant tu pereiti:)
O čia prie to pačio, Elenos užmasinti cepelinai:)
Suminkyti košę iš 5 vid. išvirtų bulvių, bulvių košės išėjo 420gr.Tarkių šį sykį jau nuspaustų išėjo 530gr.(iš kg. nuskustų tarkiams bulvių) Suminkius abi mases(reikia gerai išminkyti, kad cepai nesišypsotų) padaryti blyniukus, dėti įdaro, gerai apspaudyti, galima tarp rankų padaužyti:)Iš tokio kiekio išeina nemaži 9 cepelinai.
Varškę namuose dariau pati, nes man patinka, kai varškė nebyra, cepeliną atskverbus, arba blogiausiu atveju dedu surelio šiek tiek lydyto, ar fermentinio įtarkuoju, taigi varškės tokiam bulvių kiekiui sunaudojau 250gr. ir mažą kiaušinuką.Padarytus cepelinus dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir nuo užvirimo virti apie 15, 20min., žiūrint kokio dydžio cepelinai:) Krakmolo šįkart nedėjau, kartais dedu kokį šaukštą, jei bulvės nepatinka, kokios skystesnės pasitaiko.Būtinai peletrūno dedu į varškę.
Prašom vaišintis, jei yra norinčių
P.s. bet jau norėtųsi šviežių bulvikių