Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 04 06, 09:22)
Sveiki, gal galetumete ir man ta recepteli parodyti.  4u.gif



QUOTE(editiana @ 2011 04 06, 11:38)
Sveikos kulinarės, radau Sonatinos receptą Kiaušinių ir faršo vyniotinis ir iškilo klausimas, ar galima analogišką patiekalą gaminti ne su sūriu ar majonezu biskvite, o  gaminant paprasta miltinį tik ne saldų biskvitą? nes tiek daug sūrio ir majonezo nelabai patinka tongue.gif o faršo turiu  ir noriu panaudoti  ax.gif


superinis sitas Sonatinos vyniotinis thumbup.gif daznokai darau, ir man labai patinka ir kita diena, gaunsi toks naminis vyniotinis, saltas jis labai gerai pjaustosi ir labai graziai atrodo leksteje.

o as dedu per puse majonezo ir grietines, tada labai gerai iseina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2011 04 06, 12:55)
superinis sitas Sonatinos vyniotinis  thumbup.gif  daznokai darau, ir man labai patinka ir kita diena, gaunsi toks naminis vyniotinis, saltas jis labai gerai pjaustosi ir labai graziai atrodo leksteje.

o as dedu per puse majonezo ir grietines, tada labai gerai iseina ax.gif



o ir darant viską kaip recepte, nesijaučia, akd jis labai riebus būtų, dar padažiuką su česnakais, pomidorų padažu ir majonezu darau
Atsakyti
QUOTE(*smilte* @ 2011 04 06, 11:48)


o dabar prie reikalo- skaniausias dalykas koki esu valgiusi tai karbonadas apkeptas suriu, pievagrybiais, ar morkom su svgunu ir agurkeliu.
Bet sakykit, kaip jus padarot, kad mesyte butu sultinga? man ji susitraukia, lieka sausa sad.gif
gal marinuojate?su garstyciomis? majonezu?

aciu 4u.gif smagu kai skoniai sutampa biggrin.gif

jei darote karbonada taj ji ismusus reiketu pafaneruoti dziuveseliuose nesusitrauks niekaip biggrin.gif ,o jei norite naturaliai reiketu mesyte pakapoti peiliu,per tuos ipjovimus kurie liks,mesa nesitraukia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2011 04 06, 11:50)
Tai gali daryti koldūnų vyniotinį pavyzdžiui Gustavo (9 žinutė) arba Ulės Rožytes taip pat gali sluoksniuotą tešlą ištepti faršu ir kepti  smile.gif Mums mama darydavo panašius tinginių koldūnus kaip Gustavo, suvyniodavo, pakepindavo iš abiejų pusių kur faršas matosi ir patroškindavo su daržovėm (kaip kotletus) pats skaniausias vaikystėje patiekalas man buvo smile.gif

ačiū labai už nurodoas ir pasiūlymus, tiesiog nužiūrėjus kiaušinių ir faršo vyniotinį užsinorėjau kažko panašaus (su puriu ne mėsiniu apvyniojimu o pagal rožyčių ir gustavo receptą tai gavosi kaip blyninė plona tešla smile.gif
bandysiu eksperimentuoti ir gaminti biskvituką tik be cukraus smile.gif tikiuosi pavyks smile.gif
Atsakyti
gaminau sprandinę troškintą aluje nu kleboniškas skonis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

autorėms ir juo pasidalinusioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif

receptukas jei ką čia
http://skanusgyvenim.....os patiekalai
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2011 04 05, 13:47)
Vištienos šlaunelės su raug. kopūstais

Viską jau turiu ir vakare arba ryt kepsiu ax.gif sakykite o bulvės čia ir orkaitėje keptos ir taip gražiai apskrudusios,kaip Jūs jas kepate. Manau atskiroje skardoje apšlakstytas aliejumi ir prieskoniais ar kaip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Goudute @ 2011 03 31, 19:37)
Vista idaryta blynais  thumbup.gif pasaka o ne patiekalas  wub.gif

aha, rode per kviestine vakariene smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2011 04 06, 11:55)
superinis sitas Sonatinos vyniotinis  thumbup.gif  daznokai darau, ir man labai patinka ir kita diena, gaunsi toks naminis vyniotinis, saltas jis labai gerai pjaustosi ir labai graziai atrodo leksteje.


kažkada teko jį kepti ir man - labai patiko : skanus tiek karštas, tiek šaltas (riekeles supjausčius ir pakepus keptuvėje labai dailiai apskrunda) thumbup.gif
Atsakyti
na tai,kad uzvedziau su sonatinos vyniotiniu,tai prasom pasivaisinti blush2.gif

user posted image
user posted image

Receptukas

padui:5kiausiniai,250gr majonezo,350gr fermentino surio.kiausinius isplakti ir sumaisyti su majonezu bei burokine tarka tarkuotu suriu.pilti i skarda isklota kepimo popieriumi ir kepti ~200laipsniu temp. as kepiau kokiu 15min,nes jau maciau,kad jam gana biggrin.gif

idaras:500gr farso,1svogunas,1morka,druska,pipirai ir megiami mesos prieskoniai.svoguna supjaustyti,morka smulkiai sutarkuoti,apketi keptuveje kol suminkstes,sumaisyti su farsu,deti prieskonius,druska,pipirus.

pada isemus is orkaites truputeli atvesinti,pakelti nuo popieriaus,kad nebutu prilipes,kloti farsa,paskirstyti per visa pada ploti ir susukti i vynioti.deti atgal i orkaite ir kepti ~200laipsniu temp. as kepiau 30min.

gal truputi receptelis ir gamyba skiriasi nuo originalo,bet parasiau kaip pati dariau.
valgem su salotom:paprastu salotu lapai,pomidoras,agurkas,zaliosios alyvuoges.viskas apslakstyta puses citrinos sultimis ir alyvuogiu aliejumi,pagardinat druska ir pipiriuku 4u.gif
Atsakyti
Nervas ima skaitant ir ziurint tokius vaizdus pries miega doh.gif . I kuna tai tikrai neina, ale jau reikia eiti miegot - ryt i darba anksti, nera laiko kada gaminti biggrin.gif . Visoms po medali 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jūja: 06 balandžio 2011 - 21:10
QUOTE(Kaliteja @ 2011 04 06, 18:19)
Viską jau turiu ir vakare arba ryt kepsiu  ax.gif  sakykite o bulvės čia ir orkaitėje keptos ir taip gražiai apskrudusios,kaip Jūs jas kepate. Manau atskiroje skardoje apšlakstytas aliejumi ir prieskoniais ar kaip  blush2.gif


Orkaitėje keptos bulvikės, dedu į maišą su kmynais, druska, įv. mėg. žolelėmis, aliejumi ir gerai sukratau, suberiu į skardelę ir kaip kada, žiūrint kaip ką kepu, įpilu truputį į dugną vandenuko, nedaug pusę stiklinės, ar stiklinę, priklausomai nuo skardos dydžio ir bulvių kiekio, jei trumpiau ką kepu, tai biški apverdu kartais, bet retai ir kaip būtų smagu, jei galėtume ant tu pereiti:) 4u.gif

O čia prie to pačio, Elenos užmasinti cepelinai:)
Suminkyti košę iš 5 vid. išvirtų bulvių, bulvių košės išėjo 420gr.Tarkių šį sykį jau nuspaustų išėjo 530gr.(iš kg. nuskustų tarkiams bulvių) Suminkius abi mases(reikia gerai išminkyti, kad cepai nesišypsotų) padaryti blyniukus, dėti įdaro, gerai apspaudyti, galima tarp rankų padaužyti:)Iš tokio kiekio išeina nemaži 9 cepelinai.
Varškę namuose dariau pati, nes man patinka, kai varškė nebyra, cepeliną atskverbus, arba blogiausiu atveju dedu surelio šiek tiek lydyto, ar fermentinio įtarkuoju, taigi varškės tokiam bulvių kiekiui sunaudojau 250gr. ir mažą kiaušinuką.Padarytus cepelinus dėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir nuo užvirimo virti apie 15, 20min., žiūrint kokio dydžio cepelinai:) Krakmolo šįkart nedėjau, kartais dedu kokį šaukštą, jei bulvės nepatinka, kokios skystesnės pasitaiko.Būtinai peletrūno dedu į varškę.
Prašom vaišintis, jei yra norinčių tongue.gif 4u.gif
P.s. bet jau norėtųsi šviežių bulvikių wub.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 06 balandžio 2011 - 21:17
QUOTE(Srove @ 2011 04 06, 22:16)


blink.gif blink.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Uz cepelinus su varshke, atsiduociau nedraugavus swoon.gif
Atsakyti