Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

[quote=Evelincik,2011 03 23, 20:27]
Recepta radau Darbstuoles zurnaliuke,tai taip ir pavadinkim....
[b]Darbstuoles pyragas [/b
Sita pyraga ir as darbstuolej nusiziurejau,o jusu labai puikus 4u.gif
Atsakyti
Mmm..kaip skaniai pradėta nauja temukė, beliašai, sūris, maltinukai su grikiais, tefteliai, bet labiausiai dabar norėčiau tos raudonos sriubytės, nes prikimšta visokių bulkų lotuliukas.gif

Sultinga vištos krūtinėlė

vištos krūtinėlės
kukurūzų miltų 2-3 šaukštus
majonezo(dėjau kėdainių, pav., be konservantų)
česnako 3 skiltelės
pipirų, peletrūno, druskos
al. aliejaus 2šaukštai ir šlakelis kepimui
Krutinėlę įpjauti išilgai, išskleisti, dar kelis kart įpjauti šalia į raumenis, pabarstyti druska, smulk. česnakais, piprais, užpilti aliejų, uždengti ir padėti į šaldytuvą nakčiai.Įkaitinti gril keptuvę su tr. aliejaus, krūtinėlę patepti majonezu iš abiejų pusių, gerai apibarstyti kukurūzų miltais, dėti į keptuvę ir kepti abi puses, po tris, keturias min.Pabarstyti peletrūnu.
user posted image
user posted image

Korėjietiški garinukai
Tešlai:

470gr. miltų
250ml.pieno
15gr.šviežių mielių
1 ned. kiaušinukas
25gr. sviesto(minkšto)
pusantro šaukšto al. aliejaus
šaukštas cukraus
šaukštelis ned. druskos
Pieną vos pašildyti, sutrupinti mieles, sudėti cukrų ir palikti pusvalandžiui.Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą, ant stalo pasibarstyti miltų, tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus, nusiplauti rankas, pasimiltuoti ir milkyti apie 10min.Uždengti plėvele ir palikti kilimui kamb. temp. 2 val.Po to atsipjauti po gabaliuką tešlos ir iškočiavus dėti įdarą, užspaustą kraštelį dėti į apačią į garų puodą, arba ant garų grotelių, prieš tai įpylus šalto vandens į puodo dugną.Puodą uždengti ir užvirus garinti apie 30min.ant vid, ugnies.
Įdarui;

faršo kiaul., jaut. ~500gr.
svogūnas
trečdalis poro
šaukštelis druskos
pipirų
peletrūno pusė šaukštelio
kiaušinis
majonezo šaukštas
Faršą pakepinti apie 7min., tada sudėti sup. svog., porą, vėl kepti apie 5 min., intensyviai pamaišant, tada sudėti likusius produktus, dar šiek tiek pakepti ir įdaras paruoštas.Padažui galima naudoti kas kam patinka, korėjiečiai siūlo aštrų su pom. ir čili, aš maišiau kefyrą, svog. laiškus, krapus ir grietinės truputį.Galima tešlos ir negaminti namie, o tiesiog naudoti mantingos mielinę tešlą.
user posted image
user posted image

O kadangi tešlos liko, tai dar buvo ir pyragėlių iš tos pačios ir bandelių sumuštiniams labai minkštų ir skanių tongue.gif
user posted image
user posted image

karsta.gif
Atsakyti
[quote=jurga r,2011 03 23, 20:53]
[quote=Evelincik,2011 03 23, 20:27]
Recepta radau Darbstuoles zurnaliuke,tai taip ir pavadinkim....
[b]Darbstuoles pyragas [/b
Sita pyraga ir as darbstuolej nusiziurejau,o jusu labai puikus 4u.gif
[/quote]
Groziu aisku iki darbstuoles toli grazu blush2.gif bet skanus isejo.Dar nusiziurejau ten kiaulienos maiselius idarytus kiausiniais,manau neblogi turetu but
Atsakyti
Srove kaip visada nokautuoja su savo sedevrais smile.gif Viskas labai super atrodo..tad prasom man tos vistytes ideti paragauti thumbup.gif ir pora tu grazuciu bulkuciu thumbup.gif Saunuole smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 23, 12:51)


Labai skanu thumbup.gif
As panasiai darau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 23, 08:27)
Ryziu-pomidorine sriubyte
Is gabaliuko jautienos ir prieskoniu issiviriau apie 3,5 L sultinio.Ant keptuves pakepinau viena svoguno galva,2 skilteles cesnako,viena didele morka,kai suminkstejo sukreciau didele skardine konservuotu pomidoru.Pakepinau 5 minutes.Visa keptuves turini sutryniau blenderiu ir i puoda.Kai uzvire,i puoda supyliau stikline ryziu.Viskas,verdam kol ryziai suminkstes.Greita ir skanu

Evelincik, O as jeigu blenderiuko neturiu, tu manai per sieteli susitrintu man visas tas keptuves turinys, labai jau uzsimaniau tokia sriuba pasidaryti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Stusia @ 2011 03 23, 22:31)
Evelincik, O as jeigu blenderiuko neturiu, tu manai per sieteli susitrintu man visas tas keptuves turinys, labai jau uzsimaniau tokia sriuba pasidaryti  thumbup.gif

Stus jei gerai pakepsi svoguniukus ir morkytes iki minkstumo,sutrinsi manau ir per sieteli,darbelio aisku daugiau,bet turetu iseit.Labai rekomenduoju sriubyte,labai skani su grietine mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(londonas @ 2011 03 23, 18:18)
As is puses porcijos dariau,tai tesla tokia minkstute gaunasi, kaip gumine,rankas aliejum pasitepiau,kad neliptu ir formavau rankom toki plona blynuka,dejau farso ir uztaisiau galus,kad gautisi kaip zemaiciu blynas panasiai ax.gif Gal aiskiai parasiau blush2.gif  4u.gif

Supratau,aciu reiks siandiena pabandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2011 03 23, 14:54)
Atrodo labai skaniai. Sakykit ar nesigauna sis patiekalas riebus?


ne, jis riebus tik tiek, kiek riebumo turi pats camembert'o sūris mirksiukas.gif todėl, kad jis nekeptas riebaluose ( fritiūrinėje) kaip kad įprastai daroma, o keptas sausai orkaitėje thumbup.gif

aišku, tai nėra iš lengvai virškinamų patiekalų ( vis tik sūris su riešutais) niu bet skanu wub.gif
Atsakyti
Pomidoru sriubytei 10 balu 4u.gif labai patiko ir vaikams ir tevams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(violeetta @ 2011 03 23, 12:51)
Vakar gaminau Ules armonika is sprandines. Na, tiesiog FANTAAASTIKA, LAAABAI SKANU, greitai paruosiama, visa seimyna liko suzaveeeeta, gaminsiu dar ir dar karta smile.gif Aciu Ule  4u.gif



Ir aš gaminau. Tikrai skanu, tik man kepė gerokai ilgiau. unsure.gif
Atsakyti
Greita pica - mozzarella, pomidoras , vytintas kumpis

user posted image

user posted image

Receptas (2 - 4 porcijoms)

padui:

* 75 ml pieno
* 100 g miltų
* 50 tarkuoto fermentinio sūrio
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. džiovintų čiobrelių (aš dėjau kmynus)
* druska, malti piprai

įdarui - pasirinkinai : .... tarkuotas fermentinis sūris, mozzarella, fetos sūris ar pelesinis sūris; vytintas, virtas ar rūkytas kumpis, pomidorai, špinatų lapai, rauginti agurkėliai, ančiuviai,.... žodžiu, pagal savo skonį wink.gif


Inde išplakti kiaušinį su aliejumi, džiovintais čiobreliai (aš dėjau kmynus), įpilti pieno - gerai išmaišyti.
Suberti miltus ir vėliau - tarkuotą fermentinį sūrį - viską gerai išmaišyti.
Pagardinti druska ir pipirais.

Į apvalią (rekomenduoju 28 cm skersmens) kepimo formą, plonai išteptą sviestu , sukrėsti paruoštą masę - tolygiai paskirstyti kepimo formoje, išlyginti paviršių.

Kepti 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180-190°C .
Iškepus ištraukti iš orkaitės, sukrauti pasirinktą įdarą :

mano pasirinktas įdaras:

* 1 didelis pomidoras,
* saujelė smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* gabaliukas mozzarella sūrio
* 1 didelis griežinėlis vytinto kumpio
* džiovintų raudonėlių

Pado paviršių pabarstyti sūriu, sudėti griežinėliais pjaustytą pomidorą, ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytą mozzarella sūrį - apibarstyti džiovintais raudonėliais.

Sudėlioti juostelėmis plėšytą vytintą kumpį, ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytą mozzarella sūrį - apibarstyti džiovintais raudonėliais.

Vėl pastatyti kepti orkaitėje ~ 5 minutes, iki mozzarella kiek apsilydys.

Patiekti iš karto.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti