[quote=Evelincik,2011 03 23, 20:27]
Recepta radau Darbstuoles zurnaliuke,tai taip ir pavadinkim....
[b]Darbstuoles pyragas [/b
Sita pyraga ir as darbstuolej nusiziurejau,o jusu labai puikus
Mmm..kaip skaniai pradėta nauja temukė, beliašai, sūris, maltinukai su grikiais, tefteliai, bet labiausiai dabar norėčiau tos raudonos sriubytės, nes prikimšta visokių bulkų
Sultinga vištos krūtinėlė
vištos krūtinėlės
kukurūzų miltų 2-3 šaukštus
majonezo(dėjau kėdainių, pav., be konservantų)
česnako 3 skiltelės
pipirų, peletrūno, druskos
al. aliejaus 2šaukštai ir šlakelis kepimui
Krutinėlę įpjauti išilgai, išskleisti, dar kelis kart įpjauti šalia į raumenis, pabarstyti druska, smulk. česnakais, piprais, užpilti aliejų, uždengti ir padėti į šaldytuvą nakčiai.Įkaitinti gril keptuvę su tr. aliejaus, krūtinėlę patepti majonezu iš abiejų pusių, gerai apibarstyti kukurūzų miltais, dėti į keptuvę ir kepti abi puses, po tris, keturias min.Pabarstyti peletrūnu.
Korėjietiški garinukai
Tešlai:
470gr. miltų
250ml.pieno
15gr.šviežių mielių
1 ned. kiaušinukas
25gr. sviesto(minkšto)
pusantro šaukšto al. aliejaus
šaukštas cukraus
šaukštelis ned. druskos
Pieną vos pašildyti, sutrupinti mieles, sudėti cukrų ir palikti pusvalandžiui.Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą, ant stalo pasibarstyti miltų, tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus, nusiplauti rankas, pasimiltuoti ir milkyti apie 10min.Uždengti plėvele ir palikti kilimui kamb. temp. 2 val.Po to atsipjauti po gabaliuką tešlos ir iškočiavus dėti įdarą, užspaustą kraštelį dėti į apačią į garų puodą, arba ant garų grotelių, prieš tai įpylus šalto vandens į puodo dugną.Puodą uždengti ir užvirus garinti apie 30min.ant vid, ugnies.
Įdarui;
faršo kiaul., jaut. ~500gr.
svogūnas
trečdalis poro
šaukštelis druskos
pipirų
peletrūno pusė šaukštelio
kiaušinis
majonezo šaukštas
Faršą pakepinti apie 7min., tada sudėti sup. svog., porą, vėl kepti apie 5 min., intensyviai pamaišant, tada sudėti likusius produktus, dar šiek tiek pakepti ir įdaras paruoštas.Padažui galima naudoti kas kam patinka, korėjiečiai siūlo aštrų su pom. ir čili, aš maišiau kefyrą, svog. laiškus, krapus ir grietinės truputį.Galima tešlos ir negaminti namie, o tiesiog naudoti mantingos mielinę tešlą.
O kadangi tešlos liko, tai dar buvo ir pyragėlių iš tos pačios ir bandelių sumuštiniams labai minkštų ir skanių
Sultinga vištos krūtinėlė
vištos krūtinėlės
kukurūzų miltų 2-3 šaukštus
majonezo(dėjau kėdainių, pav., be konservantų)
česnako 3 skiltelės
pipirų, peletrūno, druskos
al. aliejaus 2šaukštai ir šlakelis kepimui
Krutinėlę įpjauti išilgai, išskleisti, dar kelis kart įpjauti šalia į raumenis, pabarstyti druska, smulk. česnakais, piprais, užpilti aliejų, uždengti ir padėti į šaldytuvą nakčiai.Įkaitinti gril keptuvę su tr. aliejaus, krūtinėlę patepti majonezu iš abiejų pusių, gerai apibarstyti kukurūzų miltais, dėti į keptuvę ir kepti abi puses, po tris, keturias min.Pabarstyti peletrūnu.
Korėjietiški garinukai
Tešlai:
470gr. miltų
250ml.pieno
15gr.šviežių mielių
1 ned. kiaušinukas
25gr. sviesto(minkšto)
pusantro šaukšto al. aliejaus
šaukštas cukraus
šaukštelis ned. druskos
Pieną vos pašildyti, sutrupinti mieles, sudėti cukrų ir palikti pusvalandžiui.Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą, ant stalo pasibarstyti miltų, tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus, nusiplauti rankas, pasimiltuoti ir milkyti apie 10min.Uždengti plėvele ir palikti kilimui kamb. temp. 2 val.Po to atsipjauti po gabaliuką tešlos ir iškočiavus dėti įdarą, užspaustą kraštelį dėti į apačią į garų puodą, arba ant garų grotelių, prieš tai įpylus šalto vandens į puodo dugną.Puodą uždengti ir užvirus garinti apie 30min.ant vid, ugnies.
Įdarui;
faršo kiaul., jaut. ~500gr.
svogūnas
trečdalis poro
šaukštelis druskos
pipirų
peletrūno pusė šaukštelio
kiaušinis
majonezo šaukštas
Faršą pakepinti apie 7min., tada sudėti sup. svog., porą, vėl kepti apie 5 min., intensyviai pamaišant, tada sudėti likusius produktus, dar šiek tiek pakepti ir įdaras paruoštas.Padažui galima naudoti kas kam patinka, korėjiečiai siūlo aštrų su pom. ir čili, aš maišiau kefyrą, svog. laiškus, krapus ir grietinės truputį.Galima tešlos ir negaminti namie, o tiesiog naudoti mantingos mielinę tešlą.
O kadangi tešlos liko, tai dar buvo ir pyragėlių iš tos pačios ir bandelių sumuštiniams labai minkštų ir skanių
[quote=jurga r,2011 03 23, 20:53]
[quote=Evelincik,2011 03 23, 20:27]
Recepta radau Darbstuoles zurnaliuke,tai taip ir pavadinkim....
[b]Darbstuoles pyragas [/b
Sita pyraga ir as darbstuolej nusiziurejau,o jusu labai puikus
[/quote]
Groziu aisku iki darbstuoles toli grazu bet skanus isejo.Dar nusiziurejau ten kiaulienos maiselius idarytus kiausiniais,manau neblogi turetu but
[quote=Evelincik,2011 03 23, 20:27]
Recepta radau Darbstuoles zurnaliuke,tai taip ir pavadinkim....
[b]Darbstuoles pyragas [/b
Sita pyraga ir as darbstuolej nusiziurejau,o jusu labai puikus
[/quote]
Groziu aisku iki darbstuoles toli grazu bet skanus isejo.Dar nusiziurejau ten kiaulienos maiselius idarytus kiausiniais,manau neblogi turetu but
Srove kaip visada nokautuoja su savo sedevrais Viskas labai super atrodo..tad prasom man tos vistytes ideti paragauti ir pora tu grazuciu bulkuciu Saunuole
QUOTE(irmulia @ 2011 03 23, 12:51)
Labai skanu
As panasiai darau
QUOTE(Evelincik @ 2011 03 23, 08:27)
Ryziu-pomidorine sriubyte
Is gabaliuko jautienos ir prieskoniu issiviriau apie 3,5 L sultinio.Ant keptuves pakepinau viena svoguno galva,2 skilteles cesnako,viena didele morka,kai suminkstejo sukreciau didele skardine konservuotu pomidoru.Pakepinau 5 minutes.Visa keptuves turini sutryniau blenderiu ir i puoda.Kai uzvire,i puoda supyliau stikline ryziu.Viskas,verdam kol ryziai suminkstes.Greita ir skanu
Is gabaliuko jautienos ir prieskoniu issiviriau apie 3,5 L sultinio.Ant keptuves pakepinau viena svoguno galva,2 skilteles cesnako,viena didele morka,kai suminkstejo sukreciau didele skardine konservuotu pomidoru.Pakepinau 5 minutes.Visa keptuves turini sutryniau blenderiu ir i puoda.Kai uzvire,i puoda supyliau stikline ryziu.Viskas,verdam kol ryziai suminkstes.Greita ir skanu
Evelincik, O as jeigu blenderiuko neturiu, tu manai per sieteli susitrintu man visas tas keptuves turinys, labai jau uzsimaniau tokia sriuba pasidaryti
QUOTE(Stusia @ 2011 03 23, 22:31)
Evelincik, O as jeigu blenderiuko neturiu, tu manai per sieteli susitrintu man visas tas keptuves turinys, labai jau uzsimaniau tokia sriuba pasidaryti
Stus jei gerai pakepsi svoguniukus ir morkytes iki minkstumo,sutrinsi manau ir per sieteli,darbelio aisku daugiau,bet turetu iseit.Labai rekomenduoju sriubyte,labai skani su grietine
QUOTE(londonas @ 2011 03 23, 18:18)
As is puses porcijos dariau,tai tesla tokia minkstute gaunasi, kaip gumine,rankas aliejum pasitepiau,kad neliptu ir formavau rankom toki plona blynuka,dejau farso ir uztaisiau galus,kad gautisi kaip zemaiciu blynas panasiai Gal aiskiai parasiau
Supratau,aciu reiks siandiena pabandyti
QUOTE(Makra @ 2011 03 23, 14:54)
Atrodo labai skaniai. Sakykit ar nesigauna sis patiekalas riebus?
ne, jis riebus tik tiek, kiek riebumo turi pats camembert'o sūris todėl, kad jis nekeptas riebaluose ( fritiūrinėje) kaip kad įprastai daroma, o keptas sausai orkaitėje
aišku, tai nėra iš lengvai virškinamų patiekalų ( vis tik sūris su riešutais) niu bet skanu
Pomidoru sriubytei 10 balu labai patiko ir vaikams ir tevams
QUOTE(violeetta @ 2011 03 23, 12:51)
Vakar gaminau Ules armonika is sprandines. Na, tiesiog FANTAAASTIKA, LAAABAI SKANU, greitai paruosiama, visa seimyna liko suzaveeeeta, gaminsiu dar ir dar karta Aciu Ule
Ir aš gaminau. Tikrai skanu, tik man kepė gerokai ilgiau.
Greita pica - mozzarella, pomidoras , vytintas kumpis
Receptas (2 - 4 porcijoms)
padui:
* 75 ml pieno
* 100 g miltų
* 50 tarkuoto fermentinio sūrio
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. džiovintų čiobrelių (aš dėjau kmynus)
* druska, malti piprai
įdarui - pasirinkinai : .... tarkuotas fermentinis sūris, mozzarella, fetos sūris ar pelesinis sūris; vytintas, virtas ar rūkytas kumpis, pomidorai, špinatų lapai, rauginti agurkėliai, ančiuviai,.... žodžiu, pagal savo skonį
Inde išplakti kiaušinį su aliejumi, džiovintais čiobreliai (aš dėjau kmynus), įpilti pieno - gerai išmaišyti.
Suberti miltus ir vėliau - tarkuotą fermentinį sūrį - viską gerai išmaišyti.
Pagardinti druska ir pipirais.
Į apvalią (rekomenduoju 28 cm skersmens) kepimo formą, plonai išteptą sviestu , sukrėsti paruoštą masę - tolygiai paskirstyti kepimo formoje, išlyginti paviršių.
Kepti 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180-190°C .
Iškepus ištraukti iš orkaitės, sukrauti pasirinktą įdarą :
mano pasirinktas įdaras:
* 1 didelis pomidoras,
* saujelė smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* gabaliukas mozzarella sūrio
* 1 didelis griežinėlis vytinto kumpio
* džiovintų raudonėlių
Pado paviršių pabarstyti sūriu, sudėti griežinėliais pjaustytą pomidorą, ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytą mozzarella sūrį - apibarstyti džiovintais raudonėliais.
Sudėlioti juostelėmis plėšytą vytintą kumpį, ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytą mozzarella sūrį - apibarstyti džiovintais raudonėliais.
Vėl pastatyti kepti orkaitėje ~ 5 minutes, iki mozzarella kiek apsilydys.
Patiekti iš karto.
Skanaus
Receptas (2 - 4 porcijoms)
padui:
* 75 ml pieno
* 100 g miltų
* 50 tarkuoto fermentinio sūrio
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. džiovintų čiobrelių (aš dėjau kmynus)
* druska, malti piprai
įdarui - pasirinkinai : .... tarkuotas fermentinis sūris, mozzarella, fetos sūris ar pelesinis sūris; vytintas, virtas ar rūkytas kumpis, pomidorai, špinatų lapai, rauginti agurkėliai, ančiuviai,.... žodžiu, pagal savo skonį
Inde išplakti kiaušinį su aliejumi, džiovintais čiobreliai (aš dėjau kmynus), įpilti pieno - gerai išmaišyti.
Suberti miltus ir vėliau - tarkuotą fermentinį sūrį - viską gerai išmaišyti.
Pagardinti druska ir pipirais.
Į apvalią (rekomenduoju 28 cm skersmens) kepimo formą, plonai išteptą sviestu , sukrėsti paruoštą masę - tolygiai paskirstyti kepimo formoje, išlyginti paviršių.
Kepti 20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180-190°C .
Iškepus ištraukti iš orkaitės, sukrauti pasirinktą įdarą :
mano pasirinktas įdaras:
* 1 didelis pomidoras,
* saujelė smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
* gabaliukas mozzarella sūrio
* 1 didelis griežinėlis vytinto kumpio
* džiovintų raudonėlių
Pado paviršių pabarstyti sūriu, sudėti griežinėliais pjaustytą pomidorą, ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytą mozzarella sūrį - apibarstyti džiovintais raudonėliais.
Sudėlioti juostelėmis plėšytą vytintą kumpį, ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytą mozzarella sūrį - apibarstyti džiovintais raudonėliais.
Vėl pastatyti kepti orkaitėje ~ 5 minutes, iki mozzarella kiek apsilydys.
Patiekti iš karto.
Skanaus