Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

Lipnūs vištienos sparneliai

user posted image



Reikia:
1 kg. vištienos sparnelių
3 v. šaukštų medaus
2 v. šaukštų marinato nuo marinuoto imbiero arba ryžių acto
3 v. šaukštų pomidorų padažo
2 v. šaukšto sojos padažo
ė skiltelių česnako
1/2 chili pipiriuko
druskos
pipirų

Visus produktus marinatui sumaišykite iki vientisos masės.
Vištienos sparnelių trečią dalį ta ploniausią, aš nupjaunu, greit apdega, o ir valgyti nėra ką smile.gif, pamerkti į marinatą, apvalioti, kad sparneliai pasidengtu marinatu ir palikti bent 2 valandom, aš palikau per naktį.
Sudėti ant grotelių, po apačia dėti skardą su vandeniu ir kepti įkaitintoje 180°C orkaitėje apie 40 -50 minučių, po 20 minučių išimkite sparnelius ir apverskite ant kito šono. Patepkite likusiu padažu.
Padažas man gavosi labai skystas, tai aš jį supyliau į puodelį, pastačiau ant silpnos ugnies ir kaitinau,kol šiek tiek sutirštėjo. Tuomet aptepiau sparnelius.

Skanaus!!!

user posted image[img][/img]
Atsakyti
Wow, kokie sparneliai bigsmile.gif Labai skanuciai, panasiai darau, tik vietoj ryziu acto kokio kito pilu ir pom.padazo nededavau. Reiks isbandyt ir si varianta wub.gif
Dar ka pastebejau, kad lauke, griliuje labai dega sparneliai, kai medaus deta i marinata. Na, tas medus dega, tiksliau, mesa greiciau apsvyla... g.gif Nors skanu tai vienareiksmiskai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 03, 17:55)
Vištienos file suktinukai su sūriu

vakar dariau, viską taip, kaip parašėt, bet išbėgo įdaras, nors ir abu galus visų apkaišiau doh.gif ką galėjau dar netaip padaryt vis galvoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(kaunutė @ 2011 04 05, 09:06)
vakar dariau, viską taip, kaip parašėt, bet išbėgo įdaras, nors ir abu galus visų apkaišiau  doh.gif ką galėjau dar netaip padaryt vis galvoju  g.gif

gal idaro buvo daug? Gal jis buvo labai arti prie galu? As dejau per pati viduri, iki krastu palikdama daug vietos, tikrai neisbego..
Gaila.... 4u.gif Kitasyk galima 'apsidrausti' ir krapstukais galus susegt, paskui isimt
Atsakyti
Turiu krūtinėlių, kaži, o jei padarius kišenėles ir įdėjus ten sviesto su žalumynais ar gautųsi ala Kijevo kotletas??? Gal esate dariusios ką nors panašaus??
Atsakyti
Pitta

user posted image



Reikės:

500 gr. miltų
7 gr. sausų mielių
300 ml. šilto vandens
3 šaukštai aliejaus
žiupsnelis cukraus
arbatinis šaukštelis druskos

Mieles sumaišyti su vandeniu. Leisti pastovėti kelias minutes. Miltus sumaišyti su druska, cukrumi ir įmaišyti vandenuką, supilti aliejų ir minkyti tešlą apie į min. Tešla labai maloni, elastinga, nelimpa prie rankų. Paruoštą tešlą palikti kilti valandai ar ilgiau,kol pakils dvigubai. Perminkyti ir padalinti į 15 rutulėlių. Palikti juos vėl šiltai kilti apie 10-15 min. Kai vos pakils iškočioti maždaug 1.5-2 cm. storio lakštus ir vėl palikti iki 10 min. pailsėti.
Orkaitę su tuščia skarda įkaitinti iki 250 laipsnių.
Į įkaitintą orkaitę dėti iškočiotus tešlos lakštus. Aš kočiojau ant silikoninio kilimėlio, paskui tą kilimėlį greit į skardą karštą dedu. Orkaitės durelių kepant neatidarinėti!!! Kepti 7-8 min. ir greit traukti lauk. Dedant į orkaitę irgi stengtis karščio neišleisti, greit pravert vos dureles ir pašauti duonelei paruoštą tešlą.
Ištraukus išimti duoneles ir apkloti švariu audiniu, kad sumikštėtų.

Taip iškeptos pitos lieka traškios plutelės, o viduje orinės.

user posted image


2 Pittoms reikės:

sauja marinuotų agurkėlių
2 svogūnai
2 pomidorai
6 šaukštai jogurtinio padažo
2 agurkėliai
300 gr. vištienos, galima naudoti rūkytą
keli lapai aisbergo salotų

user posted image



Pittas įdarinėti prieš pat valgant. Dedame sluoksnį aisbergo salotų, pilame šaukštą padažo, sluoksnį agurkų, vištienos, svogūnų, pomidorų, padažo, marinuotų agurkėlių, vištienos, agurkų ir vėl padažo. Galima pašildyti sausoje keptuvėje ar griliaus pagalba.

Padažą gaminame iš jogurto maišyto tokiu pat santykiu su majonezu, kelių skiltelių česnako, krapų, druskos, pipirų.

Skanaus!!!


user posted image

Smulkiau stai cia

http://skanusgyvenim...nele-pitta.html

http://skanusgyvenim...a-vistiena.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 05 balandžio 2011 - 10:51
as taip galvoju,kad i kijevo kotleta ,tai tikrai nebus panasu,nes kijevo kotleta reikia plonai mesyte ismusti,o cia gautusi,labai storos mesos sieneles
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 04 05, 12:43)
Turiu krūtinėlių, kaži, o jei padarius kišenėles ir įdėjus ten sviesto su žalumynais ar gautųsi ala Kijevo kotletas??? Gal esate dariusios ką nors panašaus??

taip! As pernai Velykoms dariau si geri- tiesiog reikia mazesniu krutineliu, o kisenele pirstais padariau. Idara dejau ta, savo megiama su suriu sviestu ir zalumynais. Tikrai gausis 4u.gif

Ule, na pagaliau sulaukiau pitos recepto- atrodo labai skaniai, medali duociau , jei galeciau first.gif
Atsakyti
Ule, nuostabu 4u.gif Labai geras "bulkos" pakaitalas, neriebu ir turbūt labai skanu wub.gif
Atsakyti
[quote=brashke77,2011 04 05, 10:58]
taip! As pernai Velykoms dariau si geri- tiesiog reikia mazesniu krutineliu, o kisenele pirstais padariau. Idara dejau ta, savo megiama su suriu sviestu ir zalumynais. Tikrai gausis 4u.gif

Kokį sūrį dėjai?? Ir dar ko gero apvoliojai kiaušinyje ir džiuvėsėliuose????
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2011 04 05, 12:02)
Ule, nuostabu 4u.gif  Labai geras "bulkos" pakaitalas, neriebu ir turbūt labai skanu  wub.gif

aciu,tikrai labai labai skanuuu wub.gif

braske imu medali biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 05, 12:38)

braske imu medali biggrin.gif


Kokia nekukli hihihi.gif Tada imk ir nuo manęs lotuliukas.gif first.gif wub.gif

Vištienos šlaunelės su raug. kopūstais

4vnt.šlaunelių
~1kg.raug.kopūstų
~200gr.šalto rūkymo šoninės
didelis svogūnas
šaukštas cukraus
šlaunelėms įtrinti prieskonių-kmynų, pipirų įv.,česnako, druskos.

Kopūstai buvo rūgštoki, tai nuploviau, sudėjau į dubenį, sumečiau šoninę pjaustytą, svogūną, pjaustytą pusžiedžiais, cukrų ir viską išmaišiau, sudėjau į nedid. skardelę, užpyliau vištienos sultinio, kad visai neapsemtų, bet beveik ir ant viršaus šlauneles sudėjau, anksčiau pamarinuotas, dar prieš kepant viršų patepliojau majonezu ir kepiau tol, kol šlaunelės paraudo.
user posted image
Atsakyti