Lipnūs vištienos sparneliai
Reikia:
1 kg. vištienos sparnelių
3 v. šaukštų medaus
2 v. šaukštų marinato nuo marinuoto imbiero arba ryžių acto
3 v. šaukštų pomidorų padažo
2 v. šaukšto sojos padažo
ė skiltelių česnako
1/2 chili pipiriuko
druskos
pipirų
Visus produktus marinatui sumaišykite iki vientisos masės.
Vištienos sparnelių trečią dalį ta ploniausią, aš nupjaunu, greit apdega, o ir valgyti nėra ką , pamerkti į marinatą, apvalioti, kad sparneliai pasidengtu marinatu ir palikti bent 2 valandom, aš palikau per naktį.
Sudėti ant grotelių, po apačia dėti skardą su vandeniu ir kepti įkaitintoje 180°C orkaitėje apie 40 -50 minučių, po 20 minučių išimkite sparnelius ir apverskite ant kito šono. Patepkite likusiu padažu.
Padažas man gavosi labai skystas, tai aš jį supyliau į puodelį, pastačiau ant silpnos ugnies ir kaitinau,kol šiek tiek sutirštėjo. Tuomet aptepiau sparnelius.
Skanaus!!!
[img][/img]
Wow, kokie sparneliai Labai skanuciai, panasiai darau, tik vietoj ryziu acto kokio kito pilu ir pom.padazo nededavau. Reiks isbandyt ir si varianta
Dar ka pastebejau, kad lauke, griliuje labai dega sparneliai, kai medaus deta i marinata. Na, tas medus dega, tiksliau, mesa greiciau apsvyla... Nors skanu tai vienareiksmiskai
Dar ka pastebejau, kad lauke, griliuje labai dega sparneliai, kai medaus deta i marinata. Na, tas medus dega, tiksliau, mesa greiciau apsvyla... Nors skanu tai vienareiksmiskai
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 03, 17:55)
Vištienos file suktinukai su sūriu
vakar dariau, viską taip, kaip parašėt, bet išbėgo įdaras, nors ir abu galus visų apkaišiau ką galėjau dar netaip padaryt vis galvoju
QUOTE(kaunutė @ 2011 04 05, 09:06)
vakar dariau, viską taip, kaip parašėt, bet išbėgo įdaras, nors ir abu galus visų apkaišiau ką galėjau dar netaip padaryt vis galvoju
gal idaro buvo daug? Gal jis buvo labai arti prie galu? As dejau per pati viduri, iki krastu palikdama daug vietos, tikrai neisbego..
Gaila.... Kitasyk galima 'apsidrausti' ir krapstukais galus susegt, paskui isimt
Turiu krūtinėlių, kaži, o jei padarius kišenėles ir įdėjus ten sviesto su žalumynais ar gautųsi ala Kijevo kotletas??? Gal esate dariusios ką nors panašaus??
Pitta
Reikės:
500 gr. miltų
7 gr. sausų mielių
300 ml. šilto vandens
3 šaukštai aliejaus
žiupsnelis cukraus
arbatinis šaukštelis druskos
Mieles sumaišyti su vandeniu. Leisti pastovėti kelias minutes. Miltus sumaišyti su druska, cukrumi ir įmaišyti vandenuką, supilti aliejų ir minkyti tešlą apie į min. Tešla labai maloni, elastinga, nelimpa prie rankų. Paruoštą tešlą palikti kilti valandai ar ilgiau,kol pakils dvigubai. Perminkyti ir padalinti į 15 rutulėlių. Palikti juos vėl šiltai kilti apie 10-15 min. Kai vos pakils iškočioti maždaug 1.5-2 cm. storio lakštus ir vėl palikti iki 10 min. pailsėti.
Orkaitę su tuščia skarda įkaitinti iki 250 laipsnių.
Į įkaitintą orkaitę dėti iškočiotus tešlos lakštus. Aš kočiojau ant silikoninio kilimėlio, paskui tą kilimėlį greit į skardą karštą dedu. Orkaitės durelių kepant neatidarinėti!!! Kepti 7-8 min. ir greit traukti lauk. Dedant į orkaitę irgi stengtis karščio neišleisti, greit pravert vos dureles ir pašauti duonelei paruoštą tešlą.
Ištraukus išimti duoneles ir apkloti švariu audiniu, kad sumikštėtų.
Taip iškeptos pitos lieka traškios plutelės, o viduje orinės.
2 Pittoms reikės:
sauja marinuotų agurkėlių
2 svogūnai
2 pomidorai
6 šaukštai jogurtinio padažo
2 agurkėliai
300 gr. vištienos, galima naudoti rūkytą
keli lapai aisbergo salotų
Pittas įdarinėti prieš pat valgant. Dedame sluoksnį aisbergo salotų, pilame šaukštą padažo, sluoksnį agurkų, vištienos, svogūnų, pomidorų, padažo, marinuotų agurkėlių, vištienos, agurkų ir vėl padažo. Galima pašildyti sausoje keptuvėje ar griliaus pagalba.
Padažą gaminame iš jogurto maišyto tokiu pat santykiu su majonezu, kelių skiltelių česnako, krapų, druskos, pipirų.
Skanaus!!!
Smulkiau stai cia
http://skanusgyvenim...nele-pitta.html
http://skanusgyvenim...a-vistiena.html
Reikės:
500 gr. miltų
7 gr. sausų mielių
300 ml. šilto vandens
3 šaukštai aliejaus
žiupsnelis cukraus
arbatinis šaukštelis druskos
Mieles sumaišyti su vandeniu. Leisti pastovėti kelias minutes. Miltus sumaišyti su druska, cukrumi ir įmaišyti vandenuką, supilti aliejų ir minkyti tešlą apie į min. Tešla labai maloni, elastinga, nelimpa prie rankų. Paruoštą tešlą palikti kilti valandai ar ilgiau,kol pakils dvigubai. Perminkyti ir padalinti į 15 rutulėlių. Palikti juos vėl šiltai kilti apie 10-15 min. Kai vos pakils iškočioti maždaug 1.5-2 cm. storio lakštus ir vėl palikti iki 10 min. pailsėti.
Orkaitę su tuščia skarda įkaitinti iki 250 laipsnių.
Į įkaitintą orkaitę dėti iškočiotus tešlos lakštus. Aš kočiojau ant silikoninio kilimėlio, paskui tą kilimėlį greit į skardą karštą dedu. Orkaitės durelių kepant neatidarinėti!!! Kepti 7-8 min. ir greit traukti lauk. Dedant į orkaitę irgi stengtis karščio neišleisti, greit pravert vos dureles ir pašauti duonelei paruoštą tešlą.
Ištraukus išimti duoneles ir apkloti švariu audiniu, kad sumikštėtų.
Taip iškeptos pitos lieka traškios plutelės, o viduje orinės.
2 Pittoms reikės:
sauja marinuotų agurkėlių
2 svogūnai
2 pomidorai
6 šaukštai jogurtinio padažo
2 agurkėliai
300 gr. vištienos, galima naudoti rūkytą
keli lapai aisbergo salotų
Pittas įdarinėti prieš pat valgant. Dedame sluoksnį aisbergo salotų, pilame šaukštą padažo, sluoksnį agurkų, vištienos, svogūnų, pomidorų, padažo, marinuotų agurkėlių, vištienos, agurkų ir vėl padažo. Galima pašildyti sausoje keptuvėje ar griliaus pagalba.
Padažą gaminame iš jogurto maišyto tokiu pat santykiu su majonezu, kelių skiltelių česnako, krapų, druskos, pipirų.
Skanaus!!!
Smulkiau stai cia
http://skanusgyvenim...nele-pitta.html
http://skanusgyvenim...a-vistiena.html
QUOTE(Mil@na @ 2011 04 05, 12:43)
Turiu krūtinėlių, kaži, o jei padarius kišenėles ir įdėjus ten sviesto su žalumynais ar gautųsi ala Kijevo kotletas??? Gal esate dariusios ką nors panašaus??
taip! As pernai Velykoms dariau si geri- tiesiog reikia mazesniu krutineliu, o kisenele pirstais padariau. Idara dejau ta, savo megiama su suriu sviestu ir zalumynais. Tikrai gausis
Ule, na pagaliau sulaukiau pitos recepto- atrodo labai skaniai, medali duociau , jei galeciau
Ule, nuostabu Labai geras "bulkos" pakaitalas, neriebu ir turbūt labai skanu
[quote=brashke77,2011 04 05, 10:58]
taip! As pernai Velykoms dariau si geri- tiesiog reikia mazesniu krutineliu, o kisenele pirstais padariau. Idara dejau ta, savo megiama su suriu sviestu ir zalumynais. Tikrai gausis
Kokį sūrį dėjai?? Ir dar ko gero apvoliojai kiaušinyje ir džiuvėsėliuose????
taip! As pernai Velykoms dariau si geri- tiesiog reikia mazesniu krutineliu, o kisenele pirstais padariau. Idara dejau ta, savo megiama su suriu sviestu ir zalumynais. Tikrai gausis
Kokį sūrį dėjai?? Ir dar ko gero apvoliojai kiaušinyje ir džiuvėsėliuose????
QUOTE(ELlJA @ 2011 04 05, 12:02)
Ule, nuostabu Labai geras "bulkos" pakaitalas, neriebu ir turbūt labai skanu
aciu,tikrai labai labai skanuuu
braske imu medali
QUOTE(Ulė @ 2011 04 05, 12:38)
Kokia nekukli Tada imk ir nuo manęs
Vištienos šlaunelės su raug. kopūstais
4vnt.šlaunelių
~1kg.raug.kopūstų
~200gr.šalto rūkymo šoninės
didelis svogūnas
šaukštas cukraus
šlaunelėms įtrinti prieskonių-kmynų, pipirų įv.,česnako, druskos.
Kopūstai buvo rūgštoki, tai nuploviau, sudėjau į dubenį, sumečiau šoninę pjaustytą, svogūną, pjaustytą pusžiedžiais, cukrų ir viską išmaišiau, sudėjau į nedid. skardelę, užpyliau vištienos sultinio, kad visai neapsemtų, bet beveik ir ant viršaus šlauneles sudėjau, anksčiau pamarinuotas, dar prieš kepant viršų patepliojau majonezu ir kepiau tol, kol šlaunelės paraudo.