Oho, kiek skanėstų
Aš irgi su suktinukais
Vištienos file suktinukai su sūriu
2 vištienos krūtinėlių
150 gr sūrio
50 gr sviesto
česnako 1 skilt.
pertažolių sauja
druksos, pipirų.
Kiaušinio plakinio ir miltų pavoliojimui.
File pjoviau išilgai kiekvieną puselę, gavosi 8 vnt. Labai gerai ir plonai išmušiau per maišiuką, gavosi dideli, ploni blynai. Pasūdžiau, pabarsčiau pipiraisĮdarui sutarkavau sūrį, susmulkinau česnaką bei petražoles, dėjau sviesto. Pirštais gerai viską išmaišiau, gavosi masė, kaip plastilinas.
Iš įdaro rankose padariau 8 volelius ir juos įvyniojau į mėsytę. Tada mirkiau į kiaušinį, į miltus ir kepiau nedideliame kiekyje aliejaus ant nedidelės ugnies uždengusi keptuvę iš abiejų pusių. Įdaras neišbėgo, nes rankomis truputį užspaudžiau galus, kiek įmanoma.
Iškepė pilnai, kepsniukai gavosi sultingi, minkštučiai
pjūvis:
P.S. Garnyras- bulvių košė bei morkų/obuolių/česnako/saulėgrąžų/majonezo salotėlės.
Kokie kepsniukai apetingi abiejų paskutiniai
kaip man patinka tokios salotos, ir dar darau tarkuotos morkos+razinos+apelsinų sultys.
o kad postas būtų bent kiek į temą, tai atnešu sparniukus , iš kurių liko tik kauliukai
1 kg sparnelių pamarinavau su druskos 1/2 a.š. + pipirų 1/2 a.š. + kario 1 a.š. + dž. paprikos 1 a.š. + kmynų 1 a.š. + majonezo 3 v.š. + garstyčių 1 a.š. mišiniu apie valandą.
Sudėjau į skardą ir kepiau, kol gražiai paskrudo ir mėsa paliko minkštutė.
Valgiau su šv. daržovių salotomis (ridikėliai, svogūnų laiškai, agurkas, kelios nedidelės šakutės krapiukų, jau užaugusių ant palangės, druska ir natūralus jogurtas).
niekada nevalgau nuo keptos ar virtos vištienos skūrelės, nu bet šiandien negalėjau pasakyt ne. Gražiai gelsva nuo kario, traški nuo majonezo, pakankamai aštri nuo paprikos, ir kt. prieskonių prašyte prašėsi suvalgoma... "paguodžiau" save tuom, kad nevalgau nei ryžių, nei bulvių kartu, tik daržoves, tai kompensacija už tai
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 03, 04:55)
bei morkų/obuolių/česnako/saulėgrąžų/majonezo salotėlės.
kaip man patinka tokios salotos, ir dar darau tarkuotos morkos+razinos+apelsinų sultys.
o kad postas būtų bent kiek į temą, tai atnešu sparniukus , iš kurių liko tik kauliukai
1 kg sparnelių pamarinavau su druskos 1/2 a.š. + pipirų 1/2 a.š. + kario 1 a.š. + dž. paprikos 1 a.š. + kmynų 1 a.š. + majonezo 3 v.š. + garstyčių 1 a.š. mišiniu apie valandą.
Sudėjau į skardą ir kepiau, kol gražiai paskrudo ir mėsa paliko minkštutė.
Valgiau su šv. daržovių salotomis (ridikėliai, svogūnų laiškai, agurkas, kelios nedidelės šakutės krapiukų, jau užaugusių ant palangės, druska ir natūralus jogurtas).
niekada nevalgau nuo keptos ar virtos vištienos skūrelės, nu bet šiandien negalėjau pasakyt ne. Gražiai gelsva nuo kario, traški nuo majonezo, pakankamai aštri nuo paprikos, ir kt. prieskonių prašyte prašėsi suvalgoma... "paguodžiau" save tuom, kad nevalgau nei ryžių, nei bulvių kartu, tik daržoves, tai kompensacija už tai
[quote=brashke77,2011 04 03, 18:55]
Oho, kiek skanėstų
Aš irgi su suktinukais
Vištienos file suktinukai su sūriu
Sitie tikrai labai skanus,mano MB ju vis praso ir praso,tik as nededu zalumynu ir volioju dziuveseliuose
Oho, kiek skanėstų
Aš irgi su suktinukais
Vištienos file suktinukai su sūriu
Sitie tikrai labai skanus,mano MB ju vis praso ir praso,tik as nededu zalumynu ir volioju dziuveseliuose
Netikras zuikis
500 gr. faršo
šiektiek manų
šiek tiek miltų
pipirų
druskos
viską išminkome
į vidų dėjau du virtus kiaušinius, virtą morką ir šv. žirnelius
suformavau zuikį ir keliau apie val.
Kumpis
Iš vakaro buvau pamarinavusi kumpį pipiriukais, duruska ir rozmarinu, peiliu įsmaigsčiau česnako gabaliukus.
Kepiau apie pusantos val. uždengusi folija. česnakau karamelizavosi l. skaniai gavosi.
Bulves keliau pagal Žmonese Arinos receptuką.
500 gr. faršo
šiektiek manų
šiek tiek miltų
pipirų
druskos
viską išminkome
į vidų dėjau du virtus kiaušinius, virtą morką ir šv. žirnelius
suformavau zuikį ir keliau apie val.
Kumpis
Iš vakaro buvau pamarinavusi kumpį pipiriukais, duruska ir rozmarinu, peiliu įsmaigsčiau česnako gabaliukus.
Kepiau apie pusantos val. uždengusi folija. česnakau karamelizavosi l. skaniai gavosi.
Bulves keliau pagal Žmonese Arinos receptuką.
QUOTE(Ulė @ 2011 04 01, 10:36)
Kiauliena troškinta aluje
aš vis nesiryžtu šitam patiekaluo, bet atrodo
sakykit, o patiekiat su skystimu?
QUOTE(grange @ 2011 04 03, 18:45)
tai atnešu sparniukus ,
jūs kaip norit, salotas aš imu
Picos paplotėliai
1 pakelio picos mišinio
3 šaukštų pomidorų pastos
150 g pjaustytos šoninės
1 mėlynojo svogūno
3 pomidorų
stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
šviežių petražolių
1 kiaušinio aptepimui
Picos tešlą sumaišyti kaip nurodyta pakuotėje. Tešlą iškočioti staciakampio formos. Tešlos paviršių patepti pomidorų pasta. Ant viršaus sudėti šoninės gabalėlius, grižinėliais supjaustytą svogūną bei susmulkintus pomidorus. Pabarstyti tarkuotu sūriu bei smulkintom petražolėm. Orkaitę įkaitinti iki 225 ? C. Tešlą su įdaru reikia suvynioti kaip vyniotinį, pradedant vynioti nuo ilgosios kraštinės. Vyniotinį supjaustyti 1,5 cm storio gabalėliais ir sudėlioti į kepimo popieriumi išteptą skardą. Patepti suplaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje apie 15 min, kol gražiai pagels
1 pakelio picos mišinio
3 šaukštų pomidorų pastos
150 g pjaustytos šoninės
1 mėlynojo svogūno
3 pomidorų
stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
šviežių petražolių
1 kiaušinio aptepimui
Picos tešlą sumaišyti kaip nurodyta pakuotėje. Tešlą iškočioti staciakampio formos. Tešlos paviršių patepti pomidorų pasta. Ant viršaus sudėti šoninės gabalėlius, grižinėliais supjaustytą svogūną bei susmulkintus pomidorus. Pabarstyti tarkuotu sūriu bei smulkintom petražolėm. Orkaitę įkaitinti iki 225 ? C. Tešlą su įdaru reikia suvynioti kaip vyniotinį, pradedant vynioti nuo ilgosios kraštinės. Vyniotinį supjaustyti 1,5 cm storio gabalėliais ir sudėlioti į kepimo popieriumi išteptą skardą. Patepti suplaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje apie 15 min, kol gražiai pagels
File pjoviau išilgai kiekvieną puselę, gavosi 8 vnt.
Kaip jum taip išeina file supjaustyti?
Kaip jum taip išeina file supjaustyti?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 04 04, 11:27)
File pjoviau išilgai kiekvieną puselę, gavosi 8 vnt.
Kaip jum taip išeina file supjaustyti?
Kaip jum taip išeina file supjaustyti?
na, is 2 vistu krutineliu gaunasi 8 taip: kiekviena krutinele perpjaunu, o tada ta pusele pjaunu isligai per viduri, ne riekutemis o per visa ilgi... pries tai nupjauna mazaja file.
Tuomet labai gerai issimusa, gaunasi diiidelis kepsnys... Nezinau, ar aiskiai parasiau
Grange, sparneliai atrodo puikiai, o ir salotos tokios pavasarines
QUOTE(Akilanda @ 2011 04 04, 09:03)
Picos paplotėliai
1 pakelio picos mišinio
3 šaukštų pomidorų pastos
150 g pjaustytos šoninės
1 mėlynojo svogūno
3 pomidorų
stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
šviežių petražolių
1 kiaušinio aptepimui
Picos tešlą sumaišyti kaip nurodyta pakuotėje. Tešlą iškočioti staciakampio formos. Tešlos paviršių patepti pomidorų pasta. Ant viršaus sudėti šoninės gabalėlius, grižinėliais supjaustytą svogūną bei susmulkintus pomidorus. Pabarstyti tarkuotu sūriu bei smulkintom petražolėm. Orkaitę įkaitinti iki 225 ? C. Tešlą su įdaru reikia suvynioti kaip vyniotinį, pradedant vynioti nuo ilgosios kraštinės. Vyniotinį supjaustyti 1,5 cm storio gabalėliais ir sudėlioti į kepimo popieriumi išteptą skardą. Patepti suplaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje apie 15 min, kol gražiai pagels
1 pakelio picos mišinio
3 šaukštų pomidorų pastos
150 g pjaustytos šoninės
1 mėlynojo svogūno
3 pomidorų
stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
šviežių petražolių
1 kiaušinio aptepimui
Picos tešlą sumaišyti kaip nurodyta pakuotėje. Tešlą iškočioti staciakampio formos. Tešlos paviršių patepti pomidorų pasta. Ant viršaus sudėti šoninės gabalėlius, grižinėliais supjaustytą svogūną bei susmulkintus pomidorus. Pabarstyti tarkuotu sūriu bei smulkintom petražolėm. Orkaitę įkaitinti iki 225 ? C. Tešlą su įdaru reikia suvynioti kaip vyniotinį, pradedant vynioti nuo ilgosios kraštinės. Vyniotinį supjaustyti 1,5 cm storio gabalėliais ir sudėlioti į kepimo popieriumi išteptą skardą. Patepti suplaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje apie 15 min, kol gražiai pagels
kiek mazdaug iseina paploteliu?
QUOTE(Auksutis @ 2011 04 04, 10:49)
kiek mazdaug iseina paploteliu?
ziurint kokio dydzio isikociosit ir kokio plocio susipjaustisit,man kazkur apie 20 gavos
QUOTE(Akilanda @ 2011 04 04, 09:03)
Šiandien manau išmėginsiu Ačiū už idėją
Sveikos, senokai lankiausi, bet kai pritrukau ideju, uzsukau. o kad jau nebuciau tusciomis atnesu keleta paprastu patiekaliuku
Makaronai su baklazanais ir mesyte (o istikro likuciu balius )
Reikes:
pasirinktu makaronu
1 baklazanas
1-2 pomidorai
pora saukstu raugintu kopustu
1 svogunas
mesytes (turejau kiaulienos likuciu, keptu orkaitej )
kecupo
Eiga:
uzstatome virti makaronus su siek tiek druskos ir pora saukstu aliejaus. per ta laika viska susipjaustome gabaliukais, nuo pomidoru nepamirstam nulupt odeles ir viska pasikepame: pradzioj svoguna su mesyte, veliau dedam kopustus, baklazanus ir pomidorus. troskiname ant letos ugnies apie 20min. beriame megiamus prieskonius, zoleles, ir pora saukstu kecupo. isvirus makaronams galima viska sumaisyti, o galima valgyti atskirai. Skanaus!
Vistienos krutinele su voveruskomis
Reikes:
vistienos krutineliu (apie 300gr)
voverusku (as naudojau pirktines, saldytas)
makaronu
1 svoguno
100ml grietineles
Eiga:
velgi uzsistamom virti makaronus. Voveruskas reiketu taip pat apvirti. kadangi as pirkau saldytas, rase, kad jau galima tiesiai kept. keptuveje apsikepiau pjaustyta svoguna, sudejau pjaustytas krutineles ir voveruskas. troskinau apie 20min. pabaigoj beriau prieskonius:druska,pipirai, krapai, petrazoles ir supylus grietinele dar pora min patroskinau.skanaus!
Vistyte
Reikes:
keletos vistos ketvirciu
bulviu apie 1kg
poros morku
2 v/s majonezo
2 v/s garstyciu
1 v/s medaus
krapu, pora skilt. cesnako
Eiga:
nuskutam bulves, pjaunam pusiau. morkas griezineliais. pasiruosiam padaza. puodely susimaisom majoneza, garstycias, medu, isspausta cesnaka, krapus, druska, pipirai. viska ismaisom ir aptepam vista su bulvem/morkom. dedam i skarda ir kepam 180 laipsniu, apie valanda, pusantros. kol apskrus. Skanaus!
norejau ideti siek tiek daugiau patiekaliuku, bet vaikas pabudo. liks kitam kartui. iki
P.S. siandien gaminsiu vistienos suktinukus su suriu. dekuj uz ideja!
Makaronai su baklazanais ir mesyte (o istikro likuciu balius )
Reikes:
pasirinktu makaronu
1 baklazanas
1-2 pomidorai
pora saukstu raugintu kopustu
1 svogunas
mesytes (turejau kiaulienos likuciu, keptu orkaitej )
kecupo
Eiga:
uzstatome virti makaronus su siek tiek druskos ir pora saukstu aliejaus. per ta laika viska susipjaustome gabaliukais, nuo pomidoru nepamirstam nulupt odeles ir viska pasikepame: pradzioj svoguna su mesyte, veliau dedam kopustus, baklazanus ir pomidorus. troskiname ant letos ugnies apie 20min. beriame megiamus prieskonius, zoleles, ir pora saukstu kecupo. isvirus makaronams galima viska sumaisyti, o galima valgyti atskirai. Skanaus!
Vistienos krutinele su voveruskomis
Reikes:
vistienos krutineliu (apie 300gr)
voverusku (as naudojau pirktines, saldytas)
makaronu
1 svoguno
100ml grietineles
Eiga:
velgi uzsistamom virti makaronus. Voveruskas reiketu taip pat apvirti. kadangi as pirkau saldytas, rase, kad jau galima tiesiai kept. keptuveje apsikepiau pjaustyta svoguna, sudejau pjaustytas krutineles ir voveruskas. troskinau apie 20min. pabaigoj beriau prieskonius:druska,pipirai, krapai, petrazoles ir supylus grietinele dar pora min patroskinau.skanaus!
Vistyte
Reikes:
keletos vistos ketvirciu
bulviu apie 1kg
poros morku
2 v/s majonezo
2 v/s garstyciu
1 v/s medaus
krapu, pora skilt. cesnako
Eiga:
nuskutam bulves, pjaunam pusiau. morkas griezineliais. pasiruosiam padaza. puodely susimaisom majoneza, garstycias, medu, isspausta cesnaka, krapus, druska, pipirai. viska ismaisom ir aptepam vista su bulvem/morkom. dedam i skarda ir kepam 180 laipsniu, apie valanda, pusantros. kol apskrus. Skanaus!
norejau ideti siek tiek daugiau patiekaliuku, bet vaikas pabudo. liks kitam kartui. iki
P.S. siandien gaminsiu vistienos suktinukus su suriu. dekuj uz ideja!