Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(world @ 2011 04 01, 11:48)
Alu megstam, ale pirkau Kalnapilio, jis is esmes kartokas, gal sakau nuo to g.gif Nes grynai alaus kartumas jautesi. O koki jus naudojot?

pati skaniausia biggrin.gif faxe

user posted image
Atsakyti
Sveiki,
Noriu paklausti Ulės arba tų,kas gamino VIŠTIENOS RAGU - ar nereikia uždengti folija?
http://skanusgyvenim...ienos-ragu.html

Nuotraukose ir aprašyme nematau,kad būtų tai daryta g.gif ...
Šiandien ketinu tai kepti,pažiūrėjau,kad visus ingridientus turiu rolleyes.gif .
Ačiū atsakiusioms 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnelė: 01 balandžio 2011 - 12:02
QUOTE(vyšnelė @ 2011 04 01, 12:01)
Sveiki,
Noriu paklausti Ulės arba tų,kas gamino VIŠTIENOS RAGU - ar nereikia uždengti folija?

Dėti į orkaitė uždengtą indą ir troškinti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Atrodo taip parasyta recepte mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nesusipratele @ 2011 04 01, 12:59)
Dėti į orkaitė uždengtą indą ir troškinti 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Atrodo taip parasyta recepte mirksiukas.gif

Ačiuks,neįsiskaičiau doh.gif .
Atsakyti
user posted image

La žuvis.

http://ribaude.blogs...tojas-ir-la.htm


2 porcijom susirandam:

300 g baltos žuvies filė

2 šaukštus alyvuogių aliejaus
šlakelį citrinos (citrinų? Niekas gi nesako – obuolio sultys) sulčių
pusę šaukštelio medaus
skiltelę česnako
aitriosios paprikos miltelių
juodųjų pipirų

svogūną
morką
100 g šaldytų žirnelių
pomidorą
porą šaukštų pomidorų pastos
druskos
pipirų
gabalėlį sviesto

Procesas:

Ištrinam medų su citrinos (ųųųų) sultim, supilam aliejų, sudedam prieskonius, įmaišom smulkiai pjaustytą/kapotą česnaką. Užpilam ant žuvies, paskirstom tolygiai ir paliekam valandai pailsėt. Ir išsiimam žirnelius iš šaldymo kameros.
Įkaitinam orkaitę iki 180, suvyniojam žuvį į foliją ir dedam pasišildyt. Po kokių penkiolikos minučių nulupam svogūną ir nuskutam morką. Pirmąjį – kubeliais, tą kitą – grėžinėliais. Nedidelėje keptuvėje išlydom sviestą, susdedam svogūnus ir morkas, sumažinam kaitrą ir penketą minučių patroškinam. Tuo metu susmulkinam pomidorą ir kartu su žirneliais į keptuvę pas apminkštėjusias daržoves dedam. Laikas nuo laiko pamaišydami, saugodami, kad nesviltų, kaitinam, kol pomidorai ištęžta. Kokias 7-8 minutes. Dedam pomidorų tyrę, pipirų saikingai, bet druskos negailint – į žuvį, nepamirškim, nedėjom. Minutę kitą patroškinam ir ragaujam. Galimas daiktas, kad kažko trūksta. Tas kažkas gali būt žiupsnelis cukraus (viskas čia priklauso nuo pomidoro rūšies ir sunokimo laipsnio – kai kuriais atvejais tik labai saikingai pasaldintas jis tinkamą skonį duoda). Nors man netrūko.
Kažkur šiuo metu jau turėtų būti iškepusi žuvis. Jei mėgstat apskrudusį maistą, dar penketą minučių be folijos orkaitėj pasikaitint palikit. O paskui – į lėkštę, troškintų daržovių ant viršaus negailint ir ryžių pašonėj. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 01, 10:36)
Kiauliena troškinta aluje

aguoneles ir sroves isbandytas receptukas thumbup.gif


kaip tik vakar išbandžiau šį receptuką irgi su kiauliena, super gavosi l. patiko, tik aš troškinau greitpuodyje, dažiau darysiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(dovile00 @ 2011 04 01, 18:21)
Papildyta:
sveikutes,esu cia naujoke,mano 6-metis daugiau moka elgtis su kompu nei as. tiesiog norejau padekot beliasu autorei, labai patiko mano maziams nespeju kept thumbup.gif dekui.

mums irgi labai patiko beliasai. thumbup.gif
Atsakyti
turbut cia megstamiausia mano tema thumbup.gif ,visad randu ideju pietums,daug kas isbandyta ir viskas skanu,aciu cia esancioms mergaites uz idejas
o cia rozytes kepiau kovo 8d,tai vyras buvo suzavetas biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akilanda @ 2011 04 01, 20:55)
o cia rozytes kepiau


Kokios gražios wub.gif

Zrazai su jaut.kumpeliu ir sūriu

faršo~600gr.(mano buvo maišytas-kiaul., jaut., vištiena, svogūnas, kiaušinis, šaukštelis krakmolo, prieskoniai)
4gab.pjaust.fermentinio sūrio(naudojau dvaro)
4gab.jautienos kumpelio plonai pjaustyto
kukurūzų miltų voliojimui
grietinėlės 100gr.
majonezo šaukšto
druskos, pipirų, mairūno
Faršą gerai suminkyti, padaryti iš jo paplotėlius, į vidų dėti įdarą ir formuoti pailgus zrazus.Įdarui susukti sūrį į kumpelį ir suploti ranka, kad nesivyniotų atgal.Zrazus gerai išmiltuoti kukurūzų miltuose ir dėti į keptuvę su aliejumi, gerai apkepti, tada įpilti vandens, ar sultinio, mažiau nei iki pusė zrazų, įberti druskos, prieskonių, uždengti ir pavartant troškinti po~3min.abi puses, paskui grietinėlę sumaišyti su majonezu supilti ant zrazų ir minutėlę dar troškinti.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Akilanda @ 2011 04 01, 20:55)
turbut cia megstamiausia mano tema thumbup.gif ,visad randu ideju pietums,daug kas isbandyta ir viskas skanu,aciu cia esancioms mergaites uz idejas
o cia rozytes kepiau kovo 8d,tai vyras buvo suzavetas biggrin.gif

thumbup.gif kaip gražu,o tema tikrai superinė,atrandu vis daugiau įdėjų pietums thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lapsiene @ 2011 04 02, 16:43)
Pasidalinkit receptuku mirksiukas.gif labai jau graziai ir skaniai atrodo wub.gif

rozytes
Atsakyti
Mergaitės, kiek puikių patiekaliukų bigsmile.gif Visoms po 4u.gif

Siūlau "Rūkytos mėsos suktinukų"

Reikės:
apie 300g rūkyto kumpelio,
50g mocarelos sūrio,
50g fermentinio sūrio,
1a.š. garstyčių(aš naudojau grūdėtas),
bulvių, košei išvirti,
1 virtos morkos,
krapų,
svogūnų laiškų,
pieno košei pagardinti.

Plonai susipjaustome rūkytą kumpelį, labai lengvai jį pamušame mėsos plaktuku(mušu uždėjus maistinį maišelį), patepame garstyčiomis, dedame sutarkuotą sūrį( abu sūrius sutarkuojame ir sumaišome), susukame suktinuką ir surišame siūlu.
Išverdame bulvių košę, sutriname, įpilame karšto pieno, įpjaustome virtą morką, sudedame pjaustytus krapus ir svogūnų laiškus, viską gerai išsukame.
Suktinukus apkepame keptuvėje ant trupučio aliejaus, nurišame siūlus, perpjauname per pusę, dedame į lėkštę košę, šalia suktinukus ir skanaujame smile.gif Valgėme su aisbergo+agurko+pomidoro+svogūnų laiškų+krapų+grietinės+druskos salotomis bigsmile.gif

Skanaus 4u.gif

user posted image

Suktinukų receptas iš knygos "Sena, gera virtuvė"
Atsakyti