La žuvis.http://ribaude.blogs...tojas-ir-la.htm2 porcijom susirandam:
300 g baltos žuvies filė
2 šaukštus alyvuogių aliejaus
šlakelį citrinos (citrinų? Niekas gi nesako obuolio sultys) sulčių
pusę šaukštelio medaus
skiltelę česnako
aitriosios paprikos miltelių
juodųjų pipirų
svogūną
morką
100 g šaldytų žirnelių
pomidorą
porą šaukštų pomidorų pastos
druskos
pipirų
gabalėlį sviesto
Procesas:
Ištrinam medų su citrinos (ųųųų) sultim, supilam aliejų, sudedam prieskonius, įmaišom smulkiai pjaustytą/kapotą česnaką. Užpilam ant žuvies, paskirstom tolygiai ir paliekam valandai pailsėt. Ir išsiimam žirnelius iš šaldymo kameros.
Įkaitinam orkaitę iki 180, suvyniojam žuvį į foliją ir dedam pasišildyt. Po kokių penkiolikos minučių nulupam svogūną ir nuskutam morką. Pirmąjį kubeliais, tą kitą grėžinėliais. Nedidelėje keptuvėje išlydom sviestą, susdedam svogūnus ir morkas, sumažinam kaitrą ir penketą minučių patroškinam. Tuo metu susmulkinam pomidorą ir kartu su žirneliais į keptuvę pas apminkštėjusias daržoves dedam. Laikas nuo laiko pamaišydami, saugodami, kad nesviltų, kaitinam, kol pomidorai ištęžta. Kokias 7-8 minutes. Dedam pomidorų tyrę, pipirų saikingai, bet druskos negailint į žuvį, nepamirškim, nedėjom. Minutę kitą patroškinam ir ragaujam. Galimas daiktas, kad kažko trūksta. Tas kažkas gali būt žiupsnelis cukraus (viskas čia priklauso nuo pomidoro rūšies ir sunokimo laipsnio kai kuriais atvejais tik labai saikingai pasaldintas jis tinkamą skonį duoda). Nors man netrūko.
Kažkur šiuo metu jau turėtų būti iškepusi žuvis. Jei mėgstat apskrudusį maistą, dar penketą minučių be folijos orkaitėj pasikaitint palikit. O paskui į lėkštę, troškintų daržovių ant viršaus negailint ir ryžių pašonėj. Skanaus.