Perlinių kruopų košėKošei:
0.5 kg. greitai paruošiamų perlinių kruopų
3 bulvės
200 ml. pieno
druska
Padažui:
svogūnas
300 gr. lašinukų
2 šaukštai miltų
0.5l. pieno
druskos, pipirų
Išverdame kruopas kaip parašyta ant dėžutės, maždaug apie 40 min. likus iki pabaigos 5-6 min. sudedame smulkiai tarkuotas bulves ir visą laiką košę maišome.Pilame pieną, beriame druską, pipirus. Visą laiką maišant dar ant sumažintos ugnies paverdame iki 10 min.
Pakepiname lašinukus ,vėliau smulkintą svogūną, kaip gražiai pagels dedame kelis šaukštus miltų, gerai išmaišome ir maišant pilame pieną.Kaip padažas sutirštės išjungiame ugnį, pagardiname druska, pipirais.
Skanaus!!
Kepta vištaViskas labai elementaru, greita ir turime sultingą vištytę su traškia odele.
Višta iki 2 kg.
4-5 galvutės česnako
pipirų, druskos, čiobrelio
2.5 šaukštai sviesto
Į sviestą įspausti česnaką, berti kapoto čiobrelio, druską ir pipirus, gerai išsukti masę ir ja ištepti vištieną,po odele būtinai, visą vidų ir išorę. Palikti kelioms valandoms šaldytuve.
Dėti į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę ir kepti iki 1,5 val.