Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis!

QUOTE(saisyda @ 2011 03 30, 11:50)
Perziurejau visa temute nu kopustainio receptuko neradau, gal praleidau, gal imanoma pakartoti? 4u.gif  smile.gif

kopustainis
Atsakyti
Netikras zuikis

Skanus tiek karštas, tiek šaltas
user posted image
Produktai:

800 g. faršo (naudoju kiauliena/jautiena 80/20%)
2 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
2 v.š. manų kruopų
2 vidutinio dydžio svogūnai
2 vidutinio dydžio morkos
druska, pipirai

Eiga: svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti burokine tarka ir viską pakepti, kol suminkštės. Atvėsinti. Į faršą įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti, sudėti prieskonius, grietinę, manus ir vėl viską išminkyti. Galiausiai sudėti keptas daržoves ir perminkyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sušlapinti rankas vandeniu ir formuoti 2 didelius "kotletus". Kepti 180 laipsnių, 1 val.
Skanaus
user posted image
Atsakyti
sveikutes...megstu is jusu receptu vis ka pagaminti...aciu uz idejas...bet man daba iskilo klausimas, kepant vista su citrusais g.gif ta vista ar reik deti i kepimo vistai maiseli ar ne...nes jei desi i maiseli ir ant groteliu, tai jis issilydis, o jei nedesiu i maiseli ta iar per daug nesuskrus g.gif , nes man vista kaimiska, tai keps tikrai ilgai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2011 03 30, 17:02)
sveikutes...megstu is jusu receptu vis ka pagaminti...aciu uz idejas...bet man daba iskilo klausimas, kepant vista su citrusais g.gif ta vista ar reik deti i kepimo vistai maiseli ar ne...nes jei desi i maiseli ir ant groteliu, tai jis issilydis, o jei nedesiu i maiseli ta iar per daug nesuskrus g.gif , nes man vista kaimiska, tai keps tikrai ilgai blush2.gif


Aš dėčiau į maišą (kepimo rankovę) išsilydyti tikrai neturėtų. Kadangi višta kaimiška, geriau iškeps maiše, per daug nesuskrus. Pries baigiant kepti, 15 min. prakirpčiau maišą, kad apskrustų mirksiukas.gif
Atsakyti
Vištienos kepsneliai.
Reikės:
800 gr. vištienos file (naudojau mažąją file)
1 vidutinė morka
stiklinė konservuotų žirnelių
4-5 šaukštai majonezo
2 kiaušiniai
2 šaukštai krachmolo
prieskoniai.

Gamyba paprasta: vištieną labai smulkiai supjaustome, įdedam majonezą, truputį druskos, prieskonius (naudojau karį, vištienos prieskonius, pipirus, galima įspausti česnako). Visą šitą "košę" paliekam porai valandų pasimarinuoti. Į pamarinuotą masę įtrakuojam morkytę, įmušam kiaušinius ir suberiam krachmolą ir viską gerai išmaišom. Svarbu: žirnelius suberiam pačiame gale, kad nesusitraškytų bemaišant. Įkaitinam keptuvę su aliejumi ir šaukštu formuojam mažus kepsniukus. Apkepam iš abiejų pusių, kol paruduoja gražiai. 4u.gif Valgėm su ryžiais, salotom ir bet kokiu padažu, nes kepsnelių skonis ypač švelnus.
Masė:
user posted image
Kepam keptuvėj:
user posted image
Iškepę:
user posted image
Ir lėkštėje:
user posted image
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Keila,norėjau paklausti,o ką priduoda manų kruopos zuikiui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2011 03 30, 21:07)
Keila,norėjau paklausti,o ką priduoda manų kruopos zuikiui? g.gif


Tikriausiai tam, kad neišskystų.
Atsakyti
QUOTE(Lolo_ @ 2011 03 30, 21:54)
Tikriausiai tam, kad neišskystų.


nes aš nesu dėjusi,tai ir klausiu..gal sakau kažką tokio ax.gif niekad nededu į mėsa jokių priedų,na ta prasme,nebent receptas koks spec ax.gif
Atsakyti
[quote=mmergyte,2011 03 30, 20:07]Keila,norėjau paklausti,o ką priduoda manų kruopos zuikiui? g.gif
[/quote]



Surisa labiau. Bet visai nesijaucia tu manu zuikyje.
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 31 kovo 2011 - 08:33
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 30, 16:51)
Netikras zuikis


labai dailus thumbup.gif Sakykit, al turit kokia paslapti, kodel jis pas jus neitrukes?
As ir gerai isminkau farsa, ir ploju, metau, dauzau, glostau, musu, pleksnoju, o jis vistiek galu gale itruksta daugiau ar maziau doh.gif
QUOTE(ELlJA @ 2011 03 30, 19:03)
Vištienos kepsneliai.

kokie skanuciai! Labai gera mintis ideti daugiau darzoviu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2011 03 31, 09:24)
labai dailus  thumbup.gif  Sakykit, al turit kokia paslapti, kodel jis pas jus neitrukes?
As ir gerai isminkau farsa, ir ploju, metau, dauzau, glostau, musu, pleksnoju, o jis vistiek galu gale itruksta daugiau ar maziau  doh.gif


Aciu 4u.gif Jokios paslapties nera. As nei metau, nei dauzau biggrin.gif naudoju toki farsa, kur parasiau, pirma gerai isminkau su kiausiniais, paskui viska sudedu, isminkau. Slapiom rankom padarau du "kukulius", dar slapiom rankom apglostau ir kepu el. orkaitej 3 pakopa, f-ja: kaitinimas is virsaus ir apacios, 180 laipsniu, 1 val. Viskas. Niekada neitruksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 31, 11:29)
Aciu 4u.gif  Jokios paslapties nera. As nei metau, nei dauzau biggrin.gif  naudoju toki farsa, kur parasiau, pirma gerai isminkau su kiausiniais, paskui viska sudedu, isminkau. Slapiom rankom padarau du "kukulius", dar slapiom rankom apglostau ir kepu el. orkaitej 3 pakopa, f-ja: kaitinimas is virsaus ir apacios, 180 laipsniu, 1 val. Viskas. Niekada neitruksta g.gif

g.gif reiskia, viskas ranku miklume. Bandysiu glostyt, aciu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti