Glazuruota vistiena

Produktai:
4 vnt. vištienos ketvirčių
2 v.š. kambario temperatūros sviesto
5 česnako skiltelės
druska, pipirai
3 v.š. apelsinų sulčių
1 v.š. lydyto šilto sviesto
1 v.š. cukraus
1 v.š. garstyčių
Eiga: Vištienos ketvirčius perpjauti pusiau, atskiriant blauzdeles. Česnaką išspausti į dubenį, sudėti 2 v.š. sviesto, druską, pipirus, viską sutrinti ir gerai įtrinti vištieną. Sudėti į kepimo skardą ir leisti marinuotis 1-2 val.
Cukrų išmaišyti su tirpintu 1 v.š. sviestu, sudėti garstyčias, įpilti apelsinų sulčių. Šia glazūra aptepti vištieną ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Likusią glazūrą naudoti aptepimui kepimo eigoje.
Labai minksta, su saldziai traskia plutele
Skanaus
Recepto saltinis:
cia
ir prie to pacio lengva sriubyte
Vistienos sriuba su lydytu sureliu

Produktai:
350 g. vištienos krūtinėlės
3 vidutinio dydžio bulvės
1 svogūnas
1 didelė morka
250 g. lydyto tepamo sūrelio
druska,pipirai
Eiga: Išvirti vištienos krūtinėlę ir ją išimti. Į sultinį (apie 2 ltr.) sudėti kubeliais pjaustytas bulves, svogūnus ir smulkia tarka sutarkuotas morkas. Vištienos krūtinėlę supjaustyti kvadratukais ir taip pat sudėti į sultinį. Virti, kol suminkštės bulvės. Paskaninti druska, pipirais. Sudėti lydytą sūrelį ir užvirus išjungti.
Patiekiant pabarstyti krapais.
Skanaus
P.s. labai paprasta, bet labai švelnaus skonio sriuba. Aš naudojau klasikinį lydytą sūrelio kremą.