Temos taisyklės:
* čia keliami tik antrųjų patiekų receptai su nuotraukomis.
* patiekalų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-650 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.
* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be asmeninio perspėjimo.
* nuotraukos necituojamos.
Sena tema!
Marinuoti sparneliai ir ketvirčiai
Receptas: http://mikaelos.word...eji-patiekalai/
Marinatui reikės:
2- 3 šaukštų pomidorų padažo
šaukštelio medaus
įvairių prieskoninių žolelių
žiupsnelio druskos, pipirų, maltos aitriosios paprikos
šaukštelio sojų padažo
šaukštelio vorčesterio padažo
valgomojo šaukšto baltojo vyno acto
Visus reikalingus produktus sumaišyti ištrinti sparnelius bei ketvirčius ir palikti 1-2 valandoms. Vištienai pasimarinavus dedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus.
http://mikaelos.word...eji-patiekalai/
Makaronų užkepėlė
Makaronus kokius mėgstame išvirti(aš viriau spagečius ir smulkius forminius). Kol makaronai verda galima pasidaryti padažą. Kumpį ar dešrą apkepinti keptuvėje(aš kartu apkepinau ir svoguno galvą), dėti sojos padažą, karį, šaukstelį garstyčių), tada dėti šiektiek miltų, viską gerai išmaišyti, įdėti šiektiek grietinės ir vėl viską pamaišyti, truputį pakepinti ir padažas baigtas(į padažą įdėjau du šaukštelius lydyto sūrio). Kai makaronai jau yra išvirę, o padažas baigtas, į paruoštą kepimui indą pilti sluoksnį padažo, tada dėti makaronus (į makaronus dar įmaisiau gorgonzolos sūrio ir pusę pomidoro). Ant makaronų vėl dėti sluoksnį padažo, ant viršaus uždėti siektiek pomidorų padažo bei užbarstyti sūriu.Kepti orkaitėje apie 15 min.Skanaus.
Receptas: http://mikaelos.word...eji-patiekalai/
Marinatui reikės:
2- 3 šaukštų pomidorų padažo
šaukštelio medaus
įvairių prieskoninių žolelių
žiupsnelio druskos, pipirų, maltos aitriosios paprikos
šaukštelio sojų padažo
šaukštelio vorčesterio padažo
valgomojo šaukšto baltojo vyno acto
Visus reikalingus produktus sumaišyti ištrinti sparnelius bei ketvirčius ir palikti 1-2 valandoms. Vištienai pasimarinavus dedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus.
http://mikaelos.word...eji-patiekalai/
Makaronų užkepėlė
Makaronus kokius mėgstame išvirti(aš viriau spagečius ir smulkius forminius). Kol makaronai verda galima pasidaryti padažą. Kumpį ar dešrą apkepinti keptuvėje(aš kartu apkepinau ir svoguno galvą), dėti sojos padažą, karį, šaukstelį garstyčių), tada dėti šiektiek miltų, viską gerai išmaišyti, įdėti šiektiek grietinės ir vėl viską pamaišyti, truputį pakepinti ir padažas baigtas(į padažą įdėjau du šaukštelius lydyto sūrio). Kai makaronai jau yra išvirę, o padažas baigtas, į paruoštą kepimui indą pilti sluoksnį padažo, tada dėti makaronus (į makaronus dar įmaisiau gorgonzolos sūrio ir pusę pomidoro). Ant makaronų vėl dėti sluoksnį padažo, ant viršaus uždėti siektiek pomidorų padažo bei užbarstyti sūriu.Kepti orkaitėje apie 15 min.Skanaus.
Ceburekai, receptukas is SM berots
Teslai reiks:
puslitrio kefyro ir beveik 800gr miltu,bei druskos pagal skoni. is visko isminkyt tesla,ji turi gautis minskta. jei per minksta dadet miltu.
Idarui,as emiau kalakutienos farso,alia galima belia koki. tai vat farso apie puskilis,svogunas,mairunas,kas neatsiejama nuo cebureku Druskos pipiru ir biski salto vandens,viska sumaisytit,svogunus susmulkintus det
. Na ir daryt ceburekus ir kept aliejuje Man gavosi 25vnt visai nemazi tokie sakyciau
Skanaus
Beliasai, receptukas irgi kazkur is SM imtas
Teslai mums reikes
apie 0.600 ml silto vandens
apie 1.5 kg miltu
40-50 gr mieliu
...ziupsnelio druskos ir cukraus
3 saukstu aliejaus
is visu produktu uzminkyti tesla ir pakildinti ja apie 40min
kol tesla iskils galime pasiruosti ydara
mums reikes farso apie 0.5 kg
keletos svogunu galvu
cesnako 2 skilteles
druskos, pipiru
2 kiausiniu ir salto vandens
viska isminkome iprastu budu ir beminkydamos ipilame salto vandens,tuomet ydaras bus sultingesnis
iskilus teslai dar karteli lengvai permynkome su aliejuotuomis rankomis (MILTU JAU NEREIKES)
is teslos (0.50g) formuojame spurgele i kurios vidu dedame ydara
ir aplankste graziai visus krastelius dedame i padekliuka patepta aliejumi
taip beliasai turi keleta minuciu pakilti
pries dedant i ikaitusi alieju kiekviena beliasa reikia suploti,tada jis geriau ir greiciau iskeps
isvirusius beliasus deti i puoda ar didesni dubeni iklota ranksluosteleliu (popierinis netinka) ir butinai uzdengti dangciu ,taip beliasai nebus kieti.Ju plutele turi suminksteti.Deti visus kol isvirs paskutiniai
Tai cia dvigubai didesnes proporcijos,as is pusiukes dariau
Teslai reiks:
puslitrio kefyro ir beveik 800gr miltu,bei druskos pagal skoni. is visko isminkyt tesla,ji turi gautis minskta. jei per minksta dadet miltu.
Idarui,as emiau kalakutienos farso,alia galima belia koki. tai vat farso apie puskilis,svogunas,mairunas,kas neatsiejama nuo cebureku Druskos pipiru ir biski salto vandens,viska sumaisytit,svogunus susmulkintus det
. Na ir daryt ceburekus ir kept aliejuje Man gavosi 25vnt visai nemazi tokie sakyciau
Skanaus
Beliasai, receptukas irgi kazkur is SM imtas
Teslai mums reikes
apie 0.600 ml silto vandens
apie 1.5 kg miltu
40-50 gr mieliu
...ziupsnelio druskos ir cukraus
3 saukstu aliejaus
is visu produktu uzminkyti tesla ir pakildinti ja apie 40min
kol tesla iskils galime pasiruosti ydara
mums reikes farso apie 0.5 kg
keletos svogunu galvu
cesnako 2 skilteles
druskos, pipiru
2 kiausiniu ir salto vandens
viska isminkome iprastu budu ir beminkydamos ipilame salto vandens,tuomet ydaras bus sultingesnis
iskilus teslai dar karteli lengvai permynkome su aliejuotuomis rankomis (MILTU JAU NEREIKES)
is teslos (0.50g) formuojame spurgele i kurios vidu dedame ydara
ir aplankste graziai visus krastelius dedame i padekliuka patepta aliejumi
taip beliasai turi keleta minuciu pakilti
pries dedant i ikaitusi alieju kiekviena beliasa reikia suploti,tada jis geriau ir greiciau iskeps
isvirusius beliasus deti i puoda ar didesni dubeni iklota ranksluosteleliu (popierinis netinka) ir butinai uzdengti dangciu ,taip beliasai nebus kieti.Ju plutele turi suminksteti.Deti visus kol isvirs paskutiniai
Tai cia dvigubai didesnes proporcijos,as is pusiukes dariau
kaip skaniai atrodo beliasai receptas keliauja i mano receptu uzrasu knyga galvoju ar tik ne siandien gera proga ji isbandyti...
Vakar gaminau Ules armonika is sprandines. Na, tiesiog FANTAAASTIKA, LAAABAI SKANU, greitai paruosiama, visa seimyna liko suzaveeeeta, gaminsiu dar ir dar karta Aciu Ule
Orkaitėje keptas Camembert'as su skrudintų lazdyno riešutų plutele
* 1 didelis natūralus Camembert'as (170 g)
* 1 kiaušinis
* maltų skrudintų lazdyno riešutų (be odelės)
* miltų
* aisbergo salotų
* bruknių (arba spanguolių) uogienės/džemo
Kaip paruošti lazdyno riešutų trupinukus:
riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti kepti ~10 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje , karts nuo karto pavartyti. Ištraukti iš orkaitės, atvėsinti, riešutus patrinti tarp rankų (arba rankšluostyje) kad nuimti tamsią odelę.
Riešutus be odelės su berti į smulkintuvą ir sumalti iki trupinukų.
Camembert'o kepimas:
inde išplakti kiaušinį, į išplaktą kiaušinį pamirkyti prieš tai miltuose apvoliotą sūrį, tada apvolioti maltais lazdynų riešutais.
Sūrio kepsnelį sudėti į kepimo skardą, kepti ~ 20-30 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Patiekti iš karto, su aisbergo (arba kitomis žaliomis) salotomis ir bruknių (spanguolių) uogiene ar džemu.
Skanaus
* 1 didelis natūralus Camembert'as (170 g)
* 1 kiaušinis
* maltų skrudintų lazdyno riešutų (be odelės)
* miltų
* aisbergo salotų
* bruknių (arba spanguolių) uogienės/džemo
Kaip paruošti lazdyno riešutų trupinukus:
riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti kepti ~10 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje , karts nuo karto pavartyti. Ištraukti iš orkaitės, atvėsinti, riešutus patrinti tarp rankų (arba rankšluostyje) kad nuimti tamsią odelę.
Riešutus be odelės su berti į smulkintuvą ir sumalti iki trupinukų.
Camembert'o kepimas:
inde išplakti kiaušinį, į išplaktą kiaušinį pamirkyti prieš tai miltuose apvoliotą sūrį, tada apvolioti maltais lazdynų riešutais.
Sūrio kepsnelį sudėti į kepimo skardą, kepti ~ 20-30 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Patiekti iš karto, su aisbergo (arba kitomis žaliomis) salotomis ir bruknių (spanguolių) uogiene ar džemu.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2011 03 23, 12:51)
Atrodo labai skaniai. Sakykit ar nesigauna sis patiekalas riebus?
londonas noriu paklausti del beliasu,jeigu rasote apie 1.5kg miltu,kokia turetu gautis tesla? Planuoju daryti,bet tik susilaikau del miltu,kad nepadauginciau
GRIKIU KOSE IDARYTI MALTINUKAI
0.5kg zuvies farso,1 v.s.majonezo,aliejaus,druskos,maltu pipiru.Idarui:100g grikiu,saukstas sviesto,aliejaus,svogunas,kiausinis,zalumynu,druskos.
Grikius isplauti,uzpilti stikline vandens,lieti sauksta aliejaus,gardinti druska ir sutinti ant mazos ugnies 20min.Virta kiausini sukapoti,smulkinta svogunapakepinti ant aliejaus,zalumynus susmulkinti.Grikius sumaisyti su kiausiniu,keptais svogunais,zalumynais ir sviestu.Malta zuvi isminkyti su majonezu,gardinti druska ir pipirais.Lipdyti maltinukus,juos idaryti grikiu kose ir iskepti aliejuje.Skanaus!
0.5kg zuvies farso,1 v.s.majonezo,aliejaus,druskos,maltu pipiru.Idarui:100g grikiu,saukstas sviesto,aliejaus,svogunas,kiausinis,zalumynu,druskos.
Grikius isplauti,uzpilti stikline vandens,lieti sauksta aliejaus,gardinti druska ir sutinti ant mazos ugnies 20min.Virta kiausini sukapoti,smulkinta svogunapakepinti ant aliejaus,zalumynus susmulkinti.Grikius sumaisyti su kiausiniu,keptais svogunais,zalumynais ir sviestu.Malta zuvi isminkyti su majonezu,gardinti druska ir pipirais.Lipdyti maltinukus,juos idaryti grikiu kose ir iskepti aliejuje.Skanaus!
QUOTE(kisule @ 2011 03 23, 14:16)
londonas noriu paklausti del beliasu,jeigu rasote apie 1.5kg miltu,kokia turetu gautis tesla? Planuoju daryti,bet tik susilaikau del miltu,kad nepadauginciau
As is puses porcijos dariau,tai tesla tokia minkstute gaunasi, kaip gumine,rankas aliejum pasitepiau,kad neliptu ir formavau rankom toki plona blynuka,dejau farso ir uztaisiau galus,kad gautisi kaip zemaiciu blynas panasiai Gal aiskiai parasiau
Recepta radau Darbstuoles zurnaliuke,tai taip ir pavadinkim....
Darbstuoles pyragas
26 cm formai reikes:
puse pakelio saldytos bemieles sluoksniuotos teslos
apie 300 gr rukytos vistienos(as dejau puse krutineles dvigubos)
puse indelio(to melyno ) pievagrybiu
svogunu laisku
fermentinio surio gabaliuko nedidelio
3 kiausiniu
4 v.saukstu majonezo
3 v.saukstu miltu
prieskoniu
Forma pabarstom miltais,isklojam teslos lakstais,subadom sakute ir lengvai apkepam orkaitej.Tuo tarpu susipjaustom vistiena kubeliais,pievagrybius ir svogunu laiskus.Kiausinius isplakam su majonezu,miltais ir prieskoniais.Isimam is orkaites forma su tesla,beriam vistiena su grybais ir svogunais,uzpilam kiausiniais,truputeli tarkuoto surio ant virsaus ir kepam 180l apie 45 minutes.iseme,leidziam kiek atvest.As prapjoviau iskart karsta,tai vidus toks palaidas atrodo.Per 10 min susistovejo ir atrode graziau
Ir temai paspalvint atnesu orandzzzines sriubos
Ryziu-pomidorine sriubyte
Is gabaliuko jautienos ir prieskoniu issiviriau apie 3,5 L sultinio.Ant keptuves pakepinau viena svoguno galva,2 skilteles cesnako,viena didele morka,kai suminkstejo sukreciau didele skardine konservuotu pomidoru.Pakepinau 5 minutes.Visa keptuves turini sutryniau blenderiu ir i puoda.Kai uzvire,i puoda supyliau stikline ryziu.Viskas,verdam kol ryziai suminkstes.Greita ir skanu
Darbstuoles pyragas
26 cm formai reikes:
puse pakelio saldytos bemieles sluoksniuotos teslos
apie 300 gr rukytos vistienos(as dejau puse krutineles dvigubos)
puse indelio(to melyno ) pievagrybiu
svogunu laisku
fermentinio surio gabaliuko nedidelio
3 kiausiniu
4 v.saukstu majonezo
3 v.saukstu miltu
prieskoniu
Forma pabarstom miltais,isklojam teslos lakstais,subadom sakute ir lengvai apkepam orkaitej.Tuo tarpu susipjaustom vistiena kubeliais,pievagrybius ir svogunu laiskus.Kiausinius isplakam su majonezu,miltais ir prieskoniais.Isimam is orkaites forma su tesla,beriam vistiena su grybais ir svogunais,uzpilam kiausiniais,truputeli tarkuoto surio ant virsaus ir kepam 180l apie 45 minutes.iseme,leidziam kiek atvest.As prapjoviau iskart karsta,tai vidus toks palaidas atrodo.Per 10 min susistovejo ir atrode graziau
Ir temai paspalvint atnesu orandzzzines sriubos
Ryziu-pomidorine sriubyte
Is gabaliuko jautienos ir prieskoniu issiviriau apie 3,5 L sultinio.Ant keptuves pakepinau viena svoguno galva,2 skilteles cesnako,viena didele morka,kai suminkstejo sukreciau didele skardine konservuotu pomidoru.Pakepinau 5 minutes.Visa keptuves turini sutryniau blenderiu ir i puoda.Kai uzvire,i puoda supyliau stikline ryziu.Viskas,verdam kol ryziai suminkstes.Greita ir skanu
nebepamenu kurios mamytes receptukas cia,bet labai skanus gavosi
as tik i padaza dadejau spinatu ir ant virsau pabarsciau virtais dziovintais grybais,nu laaabai skanu gavosi
Mėsos tefteliai padaže
Tefteliams:
500 gr. faršo
100 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėsos prieskonių
druskos
pipirų
Padažui:
0.5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
druska
mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!
as tik i padaza dadejau spinatu ir ant virsau pabarsciau virtais dziovintais grybais,nu laaabai skanu gavosi
Mėsos tefteliai padaže
Tefteliams:
500 gr. faršo
100 gr. ryžių (nevirtų svoris)
1 svogūnas
1 morka
1 šaukštas majonezo
mėsos prieskonių
druskos
pipirų
Padažui:
0.5 stiklinės vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
druska
mėgstami prieskoniai
Ryžius išvirti (nepervirti, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti. Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Faršą sumaišyti su ryžiais, morkom, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių. Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą. Sumaišyti padažo ingridientus ir užpilti kukulius. Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200 C apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu. Skanaus!