sveikos kepėjėlės naujokė aš tiek tortų kepime, tiek šiame forume, todėl nelabai įsivaizduoju ar čia pataikiau, bet gal galėtumėte patarti kuom puoštas šis tortas (pagrindas)?
http://www.part.lt/p...cc60a8e2283.jpg
QUOTE(rututex @ 2011 03 22, 16:17)
mmg,pastilazas dengimui...
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 22, 16:32)
Arba gerai išlygintas kremas ( rausvame ) ......arba labai prastai apdengta mase ( žydrame ) ....lieku prie kremo .
as irgi kiek suabejojau ziuredama i rozini tortuka,bet ziurint i zydra-lyg ir mase ten.gal vienas taip,kitas kitaip dengti
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 22, 16:32)
Arba gerai išlygintas kremas ( rausvame ) ......arba labai prastai apdengta mase ( žydrame ) ....lieku prie kremo .
as irgi uz krema
Cipciuk, as visada seile varvinu i jusiskius ziuredama, siandien ne isimtis
O jau kiek orchideju zydi pavasari Jurate-b
QUOTE(jurate_b @ 2011 03 22, 16:06)
Grozis man sito tipo tortukai. Tik vis galvoju, kaip jus istatot ta gelyte ir ji neisvirsta .
QUOTE(rivera @ 2011 03 22, 17:25)
Grozis man sito tipo tortukai. Tik vis galvoju, kaip jus istatot ta gelyte ir ji neisvirsta .
Aciu mergaites uz grazius atsiliepimus
Kotui prilaikyti ten ismeigtas pagaliukas, ir dar prisegtas segtukas , tai viskas laikosi
QUOTE(rututex @ 2011 03 22, 17:37)
Apie kokį kremą eina kalba?
oi as dar tiek neismanau tik is padidintos nuotraukos atodo kaip mentele ar peiliu butu tepta, o ne dengta
P.S. ka tik praardziau drugeliu formeles ir bandziau tris padaryti nezinau ar kas gavosi, dziusta su krakmolu nesigavo, tepiau cooking spray
QUOTE(Milux @ 2011 03 21, 20:53)
Ka tik isbandziau keletas spalvu is firmos Sugarflair , tai super spalvos kokios turi but tokios ir isgaunamos, aiskus dar galimi varijantai sviesesniu ir tamsesniu atspalviu, beje man reikalinga bordine tai uzisakiau is tu rubby, jai mazai idedi tai grazi ryski raudona gaunasi , o daugiau tada bordine.Kazkaip niekas cia neminedavo nieko apie siuos dazus tai buvo labai idomu, nes Americolor(jai teisingai parasiau ) tai problematiska uzsisakyt, o va situos tai lengviau.Gal juos dar kas naudojate?
aš naudoju ko gero visas Sugarflair spalvas (na keleto žalių dar nesu išbandžius). Tikrai geri dažai, o svarbiausia - be skonio. Ir ant jų yra galiojimo laikas nurodytas
Americolor atradau kaip gerą dažą tik tai pirktinei masytei dažyti. Nes americolor dažai turi kartų skonį, tačiau nepramuša masytės saldumo.
QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 21, 21:23)
na nesigavo man sunaudojau visa turima sokolada.. nezinau aks ne taip! gaunasi trapus..
aš seniai bedariau jau, bet man atrodo, kad tos masės jau niekaip neatgaivinsit. Jūs ją jau pirmu bandymu perkaitinot, ir viskas. Tai tas pats, kaip bandyt sudaigint virtą bulvę.
Imkit kitą porciją ingredientų ir darykit iš naujo. Tik darykit ant garų, ir kad joks lašelis vandens nepapultų į šokoladą, ir leiskit tam šokoladui ramiai ištirpti - sutrupinkit smulkiai, ir kai jau beveik pusiau bus ištirpęs, nukelkit nuo garų ir pamaišykit, likusi dalis ištirps nuo bendros šilumos.
QUOTE(ziulyte @ 2011 03 21, 23:54)
Sveikos, mielosios. O as pas jus su turbut visai kvailu klausimu - ar tortui - barbei lele perkat paprastam zaislu skyriuj ar ju yra kur jau paruostu tik iki liemens Na ir gal kas bandet barbe kept ne is meducio? Jei koki rafaelo daryciau - nenugriutu ji man? Ar tureciau rafaelo aptepti vien sviestiniu kremu pries dedama pastiliaza, ar tiktu ir tas maisytas pusiausu su plakta grietinele? Aciu
Būna užsieniuos paruoštų lėlių pirkti. O aš tai pirkau paprastam žaislų skyriuj. Nori - kojas išimi, nenori, suvynioji į maistinę plėvelę ir įtaisai į tortinį "sijoną".
Manau, kad jeigu valgysit tortą tą pačią puošimo dieną, tai laisvai galit dėti pastilažą ant grietinėlės. Tačiau jeigu tortas lauks kitos dienos, tikrai praverstų šioks toks sviestinio kremo "gruntas" pastilažui.
AR nenugriūtų iš rafaelo? nenugriūtų. Jeigu turit nuojautą kaladėlių statyme į aukštį (na mano mažiausias tai stato į aukštį ir rėkia, kai anos nuvirsta), tai turėsit nuojautą ir torto kūrime
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 22, 17:32)
Arba gerai išlygintas kremas ( rausvame ) ......arba labai prastai apdengta mase ( žydrame ) ....lieku prie kremo .
aš tai sakyčiau, kad žydras tortas yra dengtas mase, o ružavas tikrai yra dengtas kremu. Ir to kremo receptūra yra labai panaši į šitam forume vadinamą Šarlot kremą (viena amerikietė man buvo kažkur parašius tą receptą, na bet tarp > 5000 email tikrai tingiu ieškot )
QUOTE(Pintikė @ 2011 03 22, 11:05)
laikyk,sausoje vietoje dezuteje,nieko joms nenutiks,nesuges,o mase sukietes i gumula,bet idesi i,, mikruske,, keliolikai sekundziu ir vel suminkstes
Aciu tai tuomet gerai, sudejau i plastikine dezute ir i spintele, daugumoje nuotrauku pastebejau ant grudu ar ryziu sudetos, tai i ta dezute ryziu ipyliau net nezinau ar reikejo, bet kad dauguma maciau taip daro tai ir as paskui visas
QUOTE(VitMetil @ 2011 03 22, 11:06)
as viska ka pasidarau is anksto laikau sausai spinteleje, likucius irgi suvinioju i maistine plevele ir laikau spinteleje dezuteje. i saldytuva nekisu, kai vel reikia tai atgaivinu arba minkydama o jai labai suketejo tai keliom sekundem i mikrobangu krosnele . o laikyti nzn kiek laiko galima bet manau pakankamai ilgai kol prireiks dar
Dekui tap ir padariau as dar torto nesiruosiu pergreiciausiai kepti, tiesiog mokinuosi daryt gelytes, tortas nusimato uz kokiu poros savaiciu dar tik. Del to ir pergyvenau kad neuzdeciau pasenusiu geliu atpnt torto
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 22, 12:46)
Laba diena visoms .
neatsiziuriu i jusu tortus
QUOTE(naitas @ 2011 03 22, 18:47)
aš seniai bedariau jau, bet man atrodo, kad tos masės jau niekaip neatgaivinsit. Jūs ją jau pirmu bandymu perkaitinot, ir viskas. Tai tas pats, kaip bandyt sudaigint virtą bulvę.
Imkit kitą porciją ingredientų ir darykit iš naujo. Tik darykit ant garų, ir kad joks lašelis vandens nepapultų į šokoladą, ir leiskit tam šokoladui ramiai ištirpti - sutrupinkit smulkiai, ir kai jau beveik pusiau bus ištirpęs, nukelkit nuo garų ir pamaišykit, likusi dalis ištirps nuo bendros šilumos.
Dekui siandien parsiveziau is parduotuves dar 2 sokoladus nu noriu ismokt ir viskas.. Man tos sokoladines geles toookios nepakartojamai grazios darysiu kaip ir patarete