Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus pyragus ir kitus skanėstus

sveikos kepėjėlės smile.gif naujokė aš tiek tortų kepime, tiek šiame forume, todėl nelabai įsivaizduoju ar čia pataikiau, bet gal galėtumėte patarti kuom puoštas šis tortas (pagrindas)? 4u.gif

http://www.part.lt/p...cc60a8e2283.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rututex: 22 kovo 2011 - 15:17
QUOTE(rututex @ 2011 03 22, 16:17)
gal galėtumėte patarti kuom puoštas šis tortas (pagrindas)?  4u.gif
http://www.part.lt/p...cc60a8e2283.jpg

mmg,pastilazas dengimui...
Atsakyti
Arba gerai išlygintas kremas ( rausvame ) ......arba labai prastai apdengta mase ( žydrame ) ....lieku prie kremo .

user posted image..user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 22, 16:32)
Arba gerai išlygintas kremas ( rausvame ) ......arba labai prastai apdengta mase ( žydrame ) ....lieku prie kremo .

as irgi kiek suabejojau ziuredama i rozini tortuka,bet ziurint i zydra-lyg ir mase ten.gal vienas taip,kitas kitaip dengti mastau.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Atnesu ir as savaitgalini darbeli - gelyte , daryta draugei gimtadieniui 4u.gif
Labai suvargau su tom raidem, vos issieme is tos juosteles doh.gif
Zozefina, Cypciuko pastiliazas, "zemes" - tarkuotas sokoladas, svoris apie 1.9 kg 4u.gif


user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 22, 16:32)
Arba gerai išlygintas kremas ( rausvame ) ......arba labai prastai apdengta mase ( žydrame ) ....lieku prie kremo .


as irgi uz krema 4u.gif

Cipciuk, as visada seile varvinu i jusiskius ziuredama, siandien ne isimtis biggrin.gif

O jau kiek orchideju zydi pavasari wub.gif Jurate-b thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurate_b @ 2011 03 22, 16:06)

Grozis man sito tipo tortukai. Tik vis galvoju, kaip jus istatot ta gelyte ir ji neisvirsta blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2011 03 22, 17:20)
as irgi uz krema 4u.gif




Apie kokį kremą eina kalba? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2011 03 22, 17:25)
Grozis man sito tipo tortukai. Tik vis galvoju, kaip jus istatot ta gelyte ir ji neisvirsta blush2.gif .


Aciu mergaites uz grazius atsiliepimus 4u.gif
Kotui prilaikyti ten ismeigtas pagaliukas, ir dar prisegtas segtukas , tai viskas laikosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurate_b: 22 kovo 2011 - 16:56
QUOTE(rututex @ 2011 03 22, 17:37)
Apie kokį kremą eina kalba?  blush2.gif



oi as dar tiek neismanau blush2.gif tik is padidintos nuotraukos atodo kaip mentele ar peiliu butu tepta, o ne dengta blush2.gif

P.S. ka tik praardziau drugeliu formeles topsecret.gif ir bandziau tris padaryti blink.gif nezinau ar kas gavosi, dziusta unsure.gif su krakmolu nesigavo, tepiau cooking spray unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bossi: 22 kovo 2011 - 17:30
QUOTE(Milux @ 2011 03 21, 20:53)
Ka tik isbandziau keletas spalvu is firmos Sugarflair , tai super thumbup.gif spalvos kokios turi but tokios ir isgaunamos, aiskus dar galimi varijantai sviesesniu ir tamsesniu atspalviu, beje man reikalinga bordine tai uzisakiau is tu rubby, jai mazai idedi tai grazi ryski raudona gaunasi , o daugiau tada bordine.Kazkaip niekas cia neminedavo nieko apie siuos dazus tai buvo labai idomu, nes Americolor(jai teisingai parasiau blush2.gif ) tai problematiska uzsisakyt, o va situos tai lengviau.Gal juos dar kas naudojate?

aš naudoju ko gero visas Sugarflair spalvas (na keleto žalių dar nesu išbandžius). Tikrai geri dažai, o svarbiausia - be skonio. Ir ant jų yra galiojimo laikas nurodytas rolleyes.gif
Americolor atradau kaip gerą dažą tik tai pirktinei masytei dažyti. Nes americolor dažai turi kartų skonį, tačiau nepramuša masytės saldumo.

QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 21, 21:23)
na nesigavo man sad.gif sunaudojau visa turima sokolada.. nezinau aks ne taip! gaunasi trapus..

aš seniai bedariau jau, bet man atrodo, kad tos masės jau niekaip neatgaivinsit. Jūs ją jau pirmu bandymu perkaitinot, ir viskas. Tai tas pats, kaip bandyt sudaigint virtą bulvę.

Imkit kitą porciją ingredientų ir darykit iš naujo. Tik darykit ant garų, ir kad joks lašelis vandens nepapultų į šokoladą, ir leiskit tam šokoladui ramiai ištirpti - sutrupinkit smulkiai, ir kai jau beveik pusiau bus ištirpęs, nukelkit nuo garų ir pamaišykit, likusi dalis ištirps nuo bendros šilumos.

QUOTE(ziulyte @ 2011 03 21, 23:54)
Sveikos, mielosios. O as pas jus su turbut visai kvailu klausimu - ar tortui - barbei lele perkat paprastam zaislu skyriuj ar ju yra kur jau paruostu tik iki liemens  blush2.gif Na ir gal kas bandet barbe kept ne is meducio? Jei koki rafaelo daryciau - nenugriutu ji man? Ar tureciau rafaelo aptepti vien sviestiniu kremu pries dedama pastiliaza, ar tiktu ir tas maisytas pusiausu su plakta grietinele? Aciu

Būna užsieniuos paruoštų lėlių pirkti. O aš tai pirkau paprastam žaislų skyriuj. Nori - kojas išimi, nenori, suvynioji į maistinę plėvelę ir įtaisai į tortinį "sijoną".

Manau, kad jeigu valgysit tortą tą pačią puošimo dieną, tai laisvai galit dėti pastilažą ant grietinėlės. Tačiau jeigu tortas lauks kitos dienos, tikrai praverstų šioks toks sviestinio kremo "gruntas" pastilažui.
AR nenugriūtų iš rafaelo? nenugriūtų. Jeigu turit nuojautą kaladėlių statyme į aukštį (na mano mažiausias tai stato į aukštį ir rėkia, kai anos nuvirsta), tai turėsit nuojautą ir torto kūrime 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 22, 17:32)
Arba gerai išlygintas kremas ( rausvame ) ......arba labai prastai apdengta mase ( žydrame ) ....lieku prie kremo .


aš tai sakyčiau, kad žydras tortas yra dengtas mase, o ružavas tikrai yra dengtas kremu. Ir to kremo receptūra yra labai panaši į šitam forume vadinamą Šarlot kremą rolleyes.gif (viena amerikietė man buvo kažkur parašius tą receptą, na bet tarp > 5000 email tikrai tingiu ieškot topsecret.gif )
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2011 03 22, 11:05)
laikyk,sausoje vietoje dezuteje,nieko joms nenutiks,nesuges,o mase sukietes i gumula,bet idesi i,, mikruske,,  lotuliukas.gif keliolikai sekundziu  ir vel suminkstes

Aciu 4u.gif tai tuomet gerai, sudejau i plastikine dezute ir i spintele, daugumoje nuotrauku pastebejau ant grudu ar ryziu sudetos, tai i ta dezute ryziu ipyliau biggrin.gif net nezinau ar reikejo, bet kad dauguma maciau taip daro tai ir as paskui visas biggrin.gif

QUOTE(VitMetil @ 2011 03 22, 11:06)
as viska ka pasidarau is anksto laikau sausai spinteleje, likucius irgi suvinioju i maistine plevele ir laikau spinteleje dezuteje. i saldytuva nekisu, kai vel reikia tai atgaivinu arba minkydama o jai labai suketejo tai keliom sekundem i mikrobangu krosnele . o laikyti nzn kiek laiko galima bet manau pakankamai ilgai kol prireiks dar  ax.gif


Dekui 4u.gif tap ir padariau 4u.gif as dar torto nesiruosiu pergreiciausiai kepti, tiesiog mokinuosi daryt gelytes, tortas nusimato uz kokiu poros savaiciu dar tik. Del to ir pergyvenau kad neuzdeciau pasenusiu geliu atpnt torto hihihi.gif
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 22, 12:46)
Laba diena visoms .


neatsiziuriu i jusu tortus bigsmile.gif wub.gif

QUOTE(naitas @ 2011 03 22, 18:47)

aš seniai bedariau jau, bet man atrodo, kad tos masės jau niekaip neatgaivinsit. Jūs ją jau pirmu bandymu perkaitinot, ir viskas. Tai tas pats, kaip bandyt sudaigint virtą bulvę.

Imkit kitą porciją ingredientų ir darykit iš naujo. Tik darykit ant garų, ir kad joks lašelis vandens nepapultų į šokoladą, ir leiskit tam šokoladui ramiai ištirpti - sutrupinkit smulkiai, ir kai jau beveik pusiau bus ištirpęs, nukelkit nuo garų ir pamaišykit, likusi dalis ištirps nuo bendros šilumos.

Dekui 4u.gif siandien parsiveziau is parduotuves dar 2 sokoladus doh.gif nu noriu ismokt ir viskas.. Man tos sokoladines geles toookios nepakartojamai grazios wub.gif darysiu kaip ir patarete 4u.gif
Atsakyti