Bijuna, kai idomiai atrodo spygliuotis
Va man idomu suzinot ir nuomone ar tas bezas cia ne per skystas nu spygliukus laiko lyg, bet kur su kitu angaliu tai bent nesimato formos gal tik nesimato
O as kai darau sviestini kema maisau 1:1, t.y. 200 g. sviesto ir 1 indelis kondensuoto. Tai is kur as toki recepta istaukiau nu neprisimenu, bet galvoje ipaisytas
QUOTE(Bossi @ 2011 03 23, 10:27)
O as kai darau sviestini kema maisau 1:1, t.y. 200 g. sviesto ir 1 indelis kondensuoto. Tai is kur as toki recepta istaukiau nu neprisimenu, bet galvoje ipaisytas
Yra toks kremas , jis tinka kremui -pertepti tortams , nes ne toks riebus , o aptepimui , reiktų , kad šlapio produkto būtų kuo mažiau , tai kondencuoto pieno imama mažiau .
Visai drėgmės neduoda kremai ...sviestas plaktas su cukraus pudra , arba sviestas plaktas su šokoladu ( šokoladinis - sviestinis ) ....ant tokio pagrindo masės netirpsta , nešlapiuoja .
kas del sviestinio, tai kai dedu i torta dedu 1:1 pakelis sviesto ir atitinkamai gramu sviesto, bent jau as taip suprantu sia formule 1dalis sviesto, 1 dalis kondensovkes, imu lygias dalis gramais
o kai tepu sviestiniu, tai dedu pakeli sviesto, ir 100gr kondensovkes, nes kitu atveju kremas gaunasi perskystas ir bent jau man, dengiant mase issiskiria kondensuotas ir per apacia islenda lasiukai pastoviai tai tepu tvirtesniu, labiau sviestiniu, ir mase ant tokio graziau pasidengia
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 23, 11:39)
Yra toks kremas , jis tinka kremui -pertepti tortams , nes ne toks riebus , o aptepimui , reiktų , kad šlapio produkto būtų kuo mažiau , tai kondencuoto pieno imama mažiau .
Visai drėgmės neduoda kremai ...sviestas plaktas su cukraus pudra , arba sviestas plaktas su šokoladu ( šokoladinis - sviestinis ) ....ant tokio pagrindo masės netirpsta , nešlapiuoja .
Visai drėgmės neduoda kremai ...sviestas plaktas su cukraus pudra , arba sviestas plaktas su šokoladu ( šokoladinis - sviestinis ) ....ant tokio pagrindo masės netirpsta , nešlapiuoja .
interneto platybese radau dar viena recepta 'buttercream icing' ieina sviestas, pudra ir baltymas... galvoju ar jis aptepimui tiktu? nepabegtu mase? na bent jau bezas ant tokio turetu stovet
QUOTE(julioske @ 2011 03 23, 10:44)
kas del sviestinio, tai kai dedu i torta dedu 1:1 pakelis sviesto ir atitinkamai gramu sviesto, bent jau as taip suprantu sia formule 1dalis sviesto, 1 dalis kondensovkes, imu lygias dalis gramais
o kai tepu sviestiniu, tai dedu pakeli sviesto, ir 100gr kondensovkes, nes kitu atveju kremas gaunasi perskystas ir bent jau man, dengiant mase issiskiria kondensuotas ir per apacia islenda lasiukai pastoviai tai tepu tvirtesniu, labiau sviestiniu, ir mase ant tokio graziau pasidengia
Papildyta:
interneto platybese radau dar viena recepta 'buttercream icing' ieina sviestas, pudra ir baltymas... galvoju ar jis aptepimui tiktu? nepabegtu mase? na bent jau bezas ant tokio turetu stovet
o kai tepu sviestiniu, tai dedu pakeli sviesto, ir 100gr kondensovkes, nes kitu atveju kremas gaunasi perskystas ir bent jau man, dengiant mase issiskiria kondensuotas ir per apacia islenda lasiukai pastoviai tai tepu tvirtesniu, labiau sviestiniu, ir mase ant tokio graziau pasidengia
Papildyta:
interneto platybese radau dar viena recepta 'buttercream icing' ieina sviestas, pudra ir baltymas... galvoju ar jis aptepimui tiktu? nepabegtu mase? na bent jau bezas ant tokio turetu stovet
Plakti reikia pirma sviesta iki visisko purumo, tada po sauksta kondensuota piena deti, ir vis plakti po kiekvieno sauksto. Tada nebuna skysta mase. O kad islenda kondensuotas, tai reiskia, kad buvo ne vienodu temperaturu produktai.
julioske , ar čia tik nebus tas kremas , kur labai lygiai aptepami tortai ( ne masei dengti ) , būna be galo lygus ....aš vienoje knygoje turiu tokį receptą , neatskirsi ar ten masė ar kremas apteptas, tik iš torto kraštelio smailumo , galima spręsti , kad ten kremas , jis kaip nupjautas būtų .
QUOTE(Cipciukas @ 2011 03 23, 11:49)
julioske , ar čia tik nebus tas kremas , kur labai lygiai aptepami tortai ( ne masei dengti ) , būna be galo lygus ....aš vienoje knygoje turiu tokį receptą , neatskirsi ar ten masė ar kremas apteptas, tik iš torto kraštelio smailumo , galima spręsti , kad ten kremas , jis kaip nupjautas būtų .
as apie sita kalbu http://www.5min.com/...Icing-142090098
o su tuo sviestiniu kremu, jei dedi sviesto 200gr pakeli ir to kondensuoto pieno kokio dydzio torta aptepti gali?
QUOTE(dorme @ 2011 03 23, 12:07)
o su tuo sviestiniu kremu, jei dedi sviesto 200gr pakeli ir to kondensuoto pieno kokio dydzio torta aptepti gali?
man dviems tortams 24 cm užtenka
cipciuk buvai tisi, radau net kaip taip lygiai su situo kremu padengti http://www.youtube.c...h?v=iqvL4zhVbE8
QUOTE(Milux @ 2011 03 23, 11:25)
Bijuna, kai idomiai atrodo spygliuotis
Va man idomu suzinot ir nuomone ar tas bezas cia ne per skystas nu spygliukus laiko lyg, bet kur su kitu angaliu tai bent nesimato formos gal tik nesimato
Va man idomu suzinot ir nuomone ar tas bezas cia ne per skystas nu spygliukus laiko lyg, bet kur su kitu angaliu tai bent nesimato formos gal tik nesimato
Cia daryta su Maximinio ( pigiako) svirksto antgaliu. Turiu tokiu antgaliuku, juos kisu i perkirpta maisiuka ir gaunasi kazkas As gi tik megeja, neturiu tu visokiu "zaisliuku". O pats bezas gal ir skystas, nezinau koks turi buti , bet dzibuota is vakaro tai forma laike ir net visai nepakito.