Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(Kaunas2011 @ 2012 02 22, 22:27)
xps. kuo storesnis polisterolas tuo geresne varza,

Jai galima sukonkretink. Tas xps buna geltonas, melynas nuo 300 iki 700 kuri konkreciau naudot?

Kaip det po rostverku?
50
50+50
100
50+50+50
100+50

Del skaldos tai granitine skalda berods, sakiau tiekejui jog pamatams... Kaina sake 900lt uz 14m3

Del uzpildo. Kiek ziurejau polistirolu jie dauguma salyginai ploni iki 100mm. Ar verta juos 4 sluoksniais det ir siaip speju kad uz vata kurkas brangiau gautus.
Papildyta:
QUOTE(Raituzas @ 2012 02 22, 21:52)
dar klausimas prie to pacio...
kuom siulytumete uzpilti pamatu vidu?
Paroc breziniuose rodoma, kad rosverku perimetru pilama skalda, o toliau visur smelis.
Koki sluoksni pilti tos skaldos ir kaip manot, gal geriau visu plotu pilti skaldos sluoksni, o ant virsaus smeli(zvyra), ar geriau viska atvirksciai, kad sutrombuoti butu lengviau, nes esant apacioj skaldai, smelis ses i skaldos tarpelius?

Pvz cia
http://www.veikme.lt...45/dir2/7_1.php

ant skaldos jau niekas nebesipila smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 vasario 2012 - 08:26
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 08:29)
Jai galima sukonkretink. Tas xps buna geltonas, melynas nuo 300 iki 700 kuri konkreciau naudot?

Kaip det po rostverku?
50
50+50
100
50+50+50
100+50

Del skaldos tai granitine skalda berods, sakiau tiekejui jog pamatams... Kaina sake 900lt uz 14m3

Del uzpildo. Kiek ziurejau polistirolu jie dauguma salyginai ploni iki 100mm. Ar verta juos 4 sluoksniais det ir siaip speju kad uz vata kurkas brangiau gautus.
Papildyta:
Pvz cia
http://www.veikme.lt...45/dir2/7_1.php

ant skaldos jau niekas nebesipila :)

Jo, buna visokio ,reiketu klausineti gamintoju arba kas iveza jo rusis,analogu, bet as dazniausiai su Finnfoam FL-300,tai yra analogas EPS 300 rostverkui, su apkrovom manau pats tas, grindim aisku tokio stipraus nereikia uztektu EPS 100, nezinau tegul daro ta veikme su vata, gal jiems taip pigiau ar geriau, bet kaip ir kas minejo nesinoretu kad ten kauptusi vanduo, nes kai sugniauzi vata o is ten vanduo jausmai ne kokie. Koki geriau naudoti reiketu skaiciuoti rostverko apkrovima, speliojant kuris geriau nepasakysiu, ta turejo padaryti konstruktorius,ir del varzu taip pat.( bent 100 mm)
Neciupinejas neklojas as tos vatos, bet skalda turetu buti pries tai sutankinta.Aisku galima ir be žvyro, bet su zvyru maloniau dirbt :)

Skalda buna dolomitine ir granitine nepamenu kuri pigesne 900lt/14 m3 truputi riebokai, ieskok turetum rast pigiau,gal :)

Atsakyti
QUOTE(Kaunas2011 @ 2012 02 23, 12:11)
Koki geriau naudoti reiketu skaiciuoti rostverko apkrovima, speliojant kuris geriau nepasakysiu, ta turejo padaryti konstruktorius,ir del varzu taip pat.( bent 100 mm)

Tai ir paskaiciavo EPS 100 (50mm). Jo uzduotis buvo judejima kompensuot o ne siluma izoliuot. Konstruktoriu samdziau ne as o firma irenginejanti pamatus, meginsiu susirast ta konstruktoriu ir padiskutuot apie galimybe deti storesni sluoksi nes darbu vykdytojas sako man taspac koki pasakysi toki sudesim smile.gif
Atsakyti
Kaip jums toks cokolio mazgas? Pakomentuokit ka neteisingai mastau smile.gif

user posted image
Atsakyti
Sveiki,
Gal kas galetu patarti. Galvojame apie juostinius pamatus. Sklypas ant kalno, molis.
Kokio gylio ir storio reiktu daryti pamatus? Namas 9*10 su mansarda, murysim is silikato.
Ir galvoju garaza su rusiu daryt. Kokio storio rusio sienas planuot?
Atsakyti
QUOTE(inga* @ 2012 02 25, 17:54)
Sveiki,
Gal kas galetu patarti. Galvojame apie juostinius pamatus. Sklypas ant kalno, molis.
Kokio gylio ir storio reiktu daryti pamatus? Namas 9*10 su mansarda, murysim is silikato.

Siaip tai konstruktorius tuos dalykus ,,planuoja'' smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 02 25, 14:01)

Hidroizoliacijos po grindim nera, rostverka apsiltinti is priekio storesniu sluoksniu reiktu,sijonelio reiktu aplink pamata,vata pakeisti EPS ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 25 vasario 2012 - 18:33
QUOTE(inga* @ 2012 02 25, 15:54)
Sveiki,

Jei namas ne daugiabutis, juostinių gal ir nėra tikslo daryti, galite apsieiti ir su gręžtiniais.Bet kaip ir paminėjo Korida tą tiksliai pasako ir suskaičiuoja konstruktorius.Ir dar norėčiau pabrėžti,geras konstruktorius-gerai suskaiciuoja smile.gif
Garažas su rūsiu geras dalykas, bet, ipatingai molyje kuris linkes laikyti vandenį, i ta rusy gali norėti patekti vanduo... i tai reikėtu atsisžvelgti , priklausomai nuo to koks bus to rusio tikslas.... jei iš patirties tai žmonės kurie pasistato židini jį užkuria max 3 kart metuose, tai ar verta ... jums spresti.. Jei virš garažo bus gyvenama patalpa, tai iš rusio visa drėgmė nores i ten patekti.. vel papildomos medžiagos ir darbas... ir t.t.
Atsakyti
[quote=***,2012 02 25, 12:01]

user posted image
[/quote

Žvyras ir skalda + tankinimas dedami keliams ir plokštuminiams pamatams nes visa plokštė nešančioji konstrukcija, šiuo atvėju kadangi tvirtai nusprendei daryti gręžtinius, tai verta pilti tik skalda, žvyras manau beprasmis... skalda nelaikys drėgmės, iš kitos puses neleis kapiliarinei praisikverbti, tai žvyras nereikalingas.Didesniai garantijai dėl drėgmės galima kloti geotekstile,sujungiant su drenažu, pagal masteli isivaizuoduju kad polistirolo numates deti 400 ? Verta 400 , jei sienas planuoji is 500-600mm polisterolo, bet varzos R efektyvumas kazkur ties 10 baigiasi, o plius dar žemelė motulė turi šiokia tokią varža, tai neverta pamatus daryti šiltesnius nei kad sienas planuoji. R pas tave taip turėtu būti 9-10 na dar plius betono sluoksnis 0,5 , tai sienu varža planuok bent R=11, ir visą vaizda,bent jau man asmeniskai gadina poliai smile.gif bet cia jau kiekvieno asmeninis reikalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 02 25, 18:31)
Hidroizoliacijos po grindim nera, rostverka apsiltinti is priekio storesniu sluoksniu reiktu,sijonelio reiktu aplink pamata,vata pakeisti EPS ...

Gal gali nurodyt kokia butent reiktu klot (ty preke) ir kurioi vietoi pagal mano paisyta mazga ji klotus? Po polistirolu virs skaldos?

sijonelio reiktu aplink pamata
sitai daryciau kartu su drenazu. Problema kad nera kur nuvest drenazo kolkas. Ieskau spendimu.

vata pakeisti EPS Nesu kategoriskai nusistates kolkas bet kazkaip noretus man sienose bei stoge turet vata kazkodel. Polistirolas asocijuojas su kondensato (rasos) kaupimusi, gal klystu.

Papildyta:
QUOTE(Kaunas2011 @ 2012 02 25, 20:28)
Žvyras  ir skalda  + tankinimas dedami keliams ir plokštuminiams pamatams nes visa plokštė nešančioji konstrukcija, šiuo atvėju kadangi tvirtai nusprendei daryti gręžtinius, tai verta pilti tik skalda, žvyras manau beprasmis...  skalda nelaikys drėgmės, iš kitos puses neleis kapiliarinei praisikverbti, tai žvyras nereikalingas.Didesniai garantijai dėl drėgmės galima kloti geotekstile,sujungiant su drenažu,

Zvyro tai bus labai mazai pagrinde skalda. Pas viena is kaimynu ikrito juodgrines. Aisku tai brokas statybininku vienok po juodgrindem gruntas apie 20cm buvo sukrites. Po sios ziemos mano "statybiniai" vartai pavaziavo kokia 10cm, zodziu nekas.

pagal masteli isivaizuoduju  kad polistirolo numates deti 400 ? Verta 400 , jei sienas planuoji is 500-600mm polisterolo, bet varzos  R   efektyvumas kazkur ties 10 baigiasi, o plius dar žemelė motulė turi šiokia tokią varža, tai neverta pamatus daryti šiltesnius nei kad sienas planuoji. R pas tave taip turėtu būti  9-10 na dar plius betono sluoksnis 0,5 , tai sienu varža planuok bent R=11, ir visą vaizda,bent jau man asmeniskai gadina poliai smile.gif  bet cia jau kiekvieno asmeninis reikalas smile.gif

Ar verta ir man idomu, as tiesa pasakius tom pasyviom skaiciuoklem naudotis dar neperpratau, tai kolkas is akies viska... smile.gif 400 gal daugoka 200 kaip ir mazoka, gal ties 300 apsistosiu.

Sienas seip planavau nedaugiau kaip 350. Kazkodel isivaizuoju kad silumos nuostoliai didziausi per grindis ir stoga. Stogas 500 bus. Praktiskai visi langai i pietus tai kazkiek dengs nuostolius per vitrinas.

bent jau man asmeniskai gadina poliai smile.gif
Jie jau pastatyti nieko nepakeisi. Gal ju ilgis kazkiek kompensuos nuostolius visgi 6m slapiam grunte smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 25 vasario 2012 - 21:57
QUOTE(*** @ 2012 02 25, 20:55)
Gal gali nurodyt kokia butent reiktu klot (ty preke) ir kurioi vietoi pagal mano paisyta mazga ji klotus? Po polistirolu virs skaldos?

sitai daryciau kartu su drenazu. Problema kad nera kur nuvest drenazo kolkas. Ieskau spendimu.

vata pakeisti EPS Nesu kategoriskai nusistates kolkas bet kazkaip noretus man sienose bei stoge turet vata kazkodel. Polistirolas asocijuojas su kondensato kaupimusi, gal klystu.
Papildyta:
Zvyro tai bus labai mazai pagrinde skalda. Pas viena is kaimynu ikrito juodgrines. Aisku tai brokas statybininku vienok po juodgrindem gruntas apie 20cm buvo sukrites. Po sios ziemos mano "statybiniai" vartai pavaziavo kokia 10cm, zodziu nekas.
Ar verta ir man idomu, as tiesa pasakius tom pasyviom skaiciuoklem naudotis dar neperpratau, tai kolkas is akies viska... smile.gif 400 gal daugoka 200 kaip ir mazoka, gal ties 300 apsistosiu.

Sienas seip planavau nedaugiau kaip 350. Kazkodel isivaizuoju kad silumos nuostoliai didziausi per grindis ir stoga. Stogas 500 bus. Praktiskai visi langai i pietus tai kazkiek dengs nuostolius per vitrinas.

bent jau man asmeniskai gadina poliai smile.gif
Jie jau pastatyti nieko nepakeisi. Gal ju ilgis kazkiek kompensuos nuostolius visgi 6m slapiam grunte smile.gif

Koks kondensatas, is kur? Jeigu nori problemu dek vata, mokykis is kitu klaidu, o ne is savu. As dar negyvenu name, o daug ka daryciau kitaip, vatos nadociau minimaliai, o ant fasado tai tiksliai ne vata.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 25, 23:55)

Polistirolas asocijuojas su kondensato (rasos) kaupimusi, gal klystu.

1.Po polistiroliu 200 mikronu plevele .
2. taip sijonelis tik po drenazo
3.Klystat ,atvirksciai vatoje kondensatas tai tikrai gali kauptis smile.gif
Noriukas gerai pastebejo mokinkites is kitu...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 02 25, 21:39)
1.Po polistiroliu 200 mikronu plevele .
2. taip sijonelis tik po drenazo
3.Klystat ,atvirksciai vatoje kondensatas tai tikrai gali kauptis  smile.gif
Noriukas gerai pastebejo mokinkites is kitu...

Norejau paklausti, kaip ten sijonelis tik po drenazo, ziurint nuo virsaus - drenazo vamzdelis ir po to puta, taip supratau?, nes man vienas gudragalvis papaises, kad drenazo vamzdis eina salia putos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 25 vasario 2012 - 22:51