Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(Linetė @ 2011 04 12, 17:23)
Sveiki,
už 100kv. m. namuko pamatus (poliai, rostverkas) nori virš 20 000Lt, mano galva tikrai daug.

Kosmosas doh.gif smile.gif
Su kosmonautikos diena juos pasveikinkit tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 12 balandžio 2011 - 17:54
QUOTE(sausas @ 2011 04 12, 18:38)
O kas skaiciavo pamato konstruktyva? Is patirties tai niekam dar neteko irengineti greztiniu poliu 20 cm skersmens. Kas per armaturos karkasas bus tokiose poliose smile.gif

Na projektą namo architektas darė, o konstruktyvą konstruktorius skaičiavo tos pačios komandos, namas kartotinis, na sakau gal neįvėlė klaidų, bet 20 cm yra vidinis polio skersmuo, išorinis 30cm, tai gal tada viskas gerai? nors va statybininkai prikibo ir dėl to vidinio 20. Patarkit man naujokei statybose ar čia vidinis turi būt 30 cm. Ir va dar vienas niuansas, man aiškina, kad rostverkui daryt vien medienos išeis 3kūbai, nu nesuvokiu kur jie tiek sukiš jos, paskaičiavus pagal rostverko aukštį na nelabai realu yra tiek medienos, na bet gal aš apsirinku. Pamatų bus apie 58 bėginius metrus, rostverkas 30cm pločio ir 60cm aukščio. Jaučiu kol pati nesusiskaičiuosiu kiek armatūros maždaug eis į viską, kiek medienos, tai mane dabar išdūrinės g.gif
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2011 04 12, 18:53)
Kosmosas  doh.gif  smile.gif
Su kosmonautikos diena juos pasveikinkit  tongue.gif

Tai aš ir pasakiau, kad čia nereali kaina, gi ne dviejų aukštų namas ir ne 300 kv. šîaip va kiti pasiūlė 15 000 lt, bet mano galva kad irgi brangokai. Kike dabar gali kainuot tokie pamatai g.gif Kaip čia neapsišaut.
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2011 04 12, 20:32)
Tai aš ir pasakiau, kad čia nereali kaina, gi ne dviejų aukštų namas ir ne 300 kv. šîaip va kiti pasiūlė 15 000 lt, bet mano galva kad irgi brangokai. Kike dabar gali kainuot tokie pamatai  g.gif Kaip čia neapsišaut.

Grubiai 600-700lt/m3 -gręžtiniai pamatai su darbais ir medžiagom. Pas mus nedaug kūbų tai skaičiavo po 700 lt/m3 . smile.gif
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2011 04 12, 20:41)
Grubiai 600-700lt/m3 -gręžtiniai pamatai su darbais ir medžiagom. Pas mus nedaug kūbų tai skaičiavo po 700 lt/m3 . smile.gif

Ačiū labai už info, bus lengviau gaudytis. O jums jau padarė pamatus?
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2011 04 12, 21:52)
Ačiū labai už info, bus lengviau gaudytis. O jums jau padarė pamatus?

Prašom smile.gif .Ne nepadarė, darys kitą savaitę .
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2011 04 12, 18:32)
Kike dabar gali kainuot tokie pamatai  g.gif Kaip čia neapsišaut.

mes ka tik pasidareme pamatus su greztiniais poliais 2,5 m ir rostverku 30 cm plocio, 50 cm aukscio, tai mums su viskuo (darbai ir medziagos, dar samdeme didele betonveze su siurbliu) kainavo apie 8500 lt, naujo namo dalis apie 90 m2. o nenorite darytis rostverko is pvz Haus pamatiniu blokeliu? nes nereikia jokios medienos..
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2011 04 12, 19:32)
Na projektą namo architektas darė, o konstruktyvą konstruktorius skaičiavo tos pačios komandos, namas kartotinis, na sakau gal  neįvėlė klaidų, bet  20 cm yra vidinis polio skersmuo, išorinis 30cm, tai gal tada viskas gerai? nors va statybininkai prikibo ir dėl to vidinio 20. Patarkit man naujokei statybose ar čia vidinis turi būt 30 cm. Ir va dar vienas niuansas, man aiškina, kad rostverkui daryt vien medienos išeis 3kūbai, nu nesuvokiu kur jie tiek sukiš jos, paskaičiavus pagal rostverko aukštį na nelabai realu yra tiek medienos, na bet gal aš apsirinku. Pamatų bus apie 58 bėginius metrus, rostverkas 30cm pločio ir 60cm aukščio. Jaučiu kol pati nesusiskaičiuosiu kiek armatūros maždaug eis į viską, kiek medienos, tai mane dabar išdūrinės  g.gif

isorinis skersmuo 30cm, vidinis - 20cm, tuomet gaunasi g/b vamzdis?
jei tokia poliu konstrukcija tai 20k normali kaina.
Atsakyti
sveiki, as visiskai naujoke dar situose reikaluose. norim paskaiciuot mazdaug kiek mums kainuotu pamatus pasidaryti. gal kas galit pakomentuoti.projekte raso taip: juostiniai pamatai irengiami1,20m gylyje nuo zemes pavirsiaus. juos sudaro monolitine pamatu plokste (betonas C20/25) ir pamatu siena is betono C20/25, arba is betoniniu rusio sienu bloku. stulpiniai pamatai - monolitiniai, papedes aruotos ristais tinklais is armaturos 12 S400 kas 20 cm. stulpai armuojami 4 14 S400 klases armatura. skersdine armatura 6 S240 zingsniu 20 cm. jeigu cia i tema parasiau. namuko ismatavimai 9*13 kazkurtai. dar man klausimas iskilo ar negalima poliniu pamatu daryti vietoj juostiniu g.gif . ir ydomu kas pigiau?
Atsakyti
QUOTE(daluzeviciute @ 2011 04 13, 11:08)
sveiki, as visiskai naujoke dar situose reikaluose. norim paskaiciuot mazdaug kiek mums kainuotu pamatus pasidaryti. gal kas galit pakomentuoti.projekte raso taip: juostiniai pamatai irengiami1,20m gylyje nuo zemes pavirsiaus. juos sudaro monolitine pamatu plokste (betonas C20/25) ir pamatu siena is betono C20/25, arba is betoniniu rusio sienu bloku. stulpiniai pamatai -  monolitiniai, papedes aruotos ristais tinklais is armaturos 12 S400 kas 20 cm. stulpai armuojami 4 14 S400 klases armatura. skersdine armatura 6 S240 zingsniu 20 cm. jeigu cia i tema parasiau. namuko ismatavimai 9*13 kazkurtai. dar man klausimas iskilo ar negalima poliniu pamatu daryti vietoj juostiniu g.gif . ir ydomu kas pigiau?

kainos skaiciavimus reikia patiketi rangovams, padalinkit norintiems pamatu projekto /keliu skirtingu tipu/ brezinius su medziagu specifikacijomis ir gausit kainu pasiulymus.
Atsakyti
Sveiki,

Gal yra nusimananciu apie apsiltinima pamatu?
Situacija tokia:
user posted image
kaip galima butu saugiai apsiltinti pamata is
isores?
Ar nevirs i vidu pamatas nuo isorines zemes spaudimo?
kiek reiketu deti putplascio ir kokiu gyliu reikia kasti kad nepersaltu pamatas?
kokia hidroizoliacine plevele cia tiktu?

Aciu
Atsakyti
Sveiki, kolegos,

Jei galite padekite. Statau vieno auksto nama, darau greztinius polius ir rostverka. Rostverkas grubiai 25(plotis)x60(aukstis). Poliai D300 kas 1.5 metro. Pagrindines armatūras dėsiu tiek i poliu, tiek i rostverka 12mm diametro.

Klausimas
1.kokios klasės turi būti pagrindinė armatūra?
2.Kokio diametro armatūra reikia perrišinėti, ar užtenka 8 mm?
3.kokios klasės perrišimo armatūra turi būti.

Jei kam nors iš nusimanančių nesunku ir galėtu brukštelti, būtų didelis ačiūūūū 4u.gif

P.s. Jokiu paskaiciavimu konstrukciniu neturiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juzukas: 14 balandžio 2011 - 10:10
QUOTE(Juzukas @ 2011 04 14, 11:09)
Sveiki, kolegos,

Jei galite padekite. Statau vieno auksto nama, darau greztinius polius ir rostverka. Rostverkas grubiai 25(plotis)x60(aukstis). Poliai D300 kas 1.5 metro. Pagrindines armatūras dėsiu tiek i poliu, tiek i rostverka 12mm diametro.

Klausimas
1.kokios klasės turi būti pagrindinė armatūra?
2.Kokio diametro armatūra reikia perrišinėti, ar užtenka 8 mm?
3.kokios klasės perrišimo armatūra turi būti.

Jei kam nors iš nusimanančių nesunku ir galėtu brukštelti, būtų didelis ačiūūūū 4u.gif

P.s. Jokiu paskaiciavimu konstrukciniu neturiu blush2.gif

1 armavimas buna isilginis ir skersinis /abu pagrindiniai/ bei papildomas pagal atskirus reikalavimus.
isilginio armavimo strypu stiprio klase S400, skersinio - S240.
2 skersinio armavimo strypu zingsnis ir skersmuo parenkamas skaiciavimais pagal stiprumo salyga istrizame pjuvyje nuo skersiniu jegu.
jei atramos /poliai/ kas 1.5m tai rostverko 25x60 reikia min armavimo.
Atsakyti