Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(Pupukas24 @ 2011 09 24, 19:14)
sveiki statytojai 4u.gif

norejau uzduot toki klausima... perskaiciau visa tema ir jei kut neapsizioplinau, tai neradau atsakymo i ji  biggrin.gif

ar butinai nustumdyti reikia zoles, ty virsutini dirvozemio sluoksni, pries pradedant statybas? pas mus sklypas  - laukai (busime ukininkai  ax.gif ) vyras buvo susitikes su pora statybos firmu, tai uzsimine, kad kam cia tipo reikia nustumdyti, nei pas tave laukai... mes biski pasimetem... aisku pinigai nesimeto, tai jei imanoma apseiti be to, butu labai gerai...

ir dar... ar butinii grunto tyrimai, jei salia daresi artimas zmogus ir zinoma kad visas laukas yra molis? 4u.gif

zinau kad kiti atsakys, kad zinoma jog butinai ir t.t. bet ar tikrai butina  g.gif

jei pamatus projektuos betonuotojas - uzteks zinoti, kad pagrindas molis.
jei pamatus projektuos inzinierius reikia zinoti pagrindo gruntu charakteristikas, kurios nustatomos atliekant grunto tyrimus. tau rinktis.
Gruntas su organika /dirvozems/ begant laikui tankeja /dideles deformacijos/, todel netinka po grindimis .
Atsakyti
Sveiki statytojai,

Iš karto atsiprašau , jei mano klausimai pasirodys blondiniški, esu visiška profanė statybose ax.gif Bet gal galėtumėt man padėti. Ieškom pirkti namo. Radom lyg ir tenkinantį variantą, tačiau nelabai suprantu kaip ten yra su pamatais. Pardavėjas deklaruoja, kad pamatai yra gelžbetoninių blokų, kadangi gruntas yra molis/žvyras/molis. Klausimas: kiek tokie blokai turi būti įleisti į žemę?

Iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indregu @ 2011 09 25, 10:57)
Sveiki, norėčiau daugiau žinančių pasiteirauti dėl pamatų įrengimo. Ruošiamės statyti nedidelį 1 aukšto su mansarda namą (10,5x6,5m). Taigi reikia padėti pamatus  biggrin.gif  Tačiau pas mus bėda ta, kad sklypas yra labai šlapias, aukštai šaltiniai, bandėme daryti drenažą, tačiau kol kas nusausėjimo ryškaus nesimato. Esmė dar ir tame, kad sunkiasvorės mašinos negali įvažiuoti į sklypą, nes vietomis ir bobcatas užklimpo. Tad dėl šios priežasties neatlikome ir grunto tyrimų. Galvojame kokius pamatus geriau pasirinkti? Norisi, kad būtų ir šilti ir drėgmės nepraleistų...

Skaitinėju visokius variantus ir kažkaip imponuoja plokštuminiai pamatai, ar įmanoma tokius padaryti mūsų atveju? Gal juos galima kažkaip kombinuoti su grežtiniais? Nes kai kasėme tranšėjas drenažui ir kanalizacijai, tai vanduo galima sakyti labai greitai renkasi į jas...

Gal atsiras, kas galėtų patarti?

Manau butų protingiausia nudrenuoti sklypą. Aišku investicija, bet parasčiau nei visą laiką kovoti su drėgme. gal kur netoli yra koks griovys ar dar kas panašaus kur galėtumėte nuvesti drenažą, o kartu manau ir nuo stogo vandenį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2011 09 26, 12:28)
Sveiki statytojai,

Iš karto atsiprašau , jei mano klausimai pasirodys blondiniški, esu visiška profanė statybose  ax.gif Bet gal galėtumėt man padėti. Ieškom pirkti namo. Radom lyg ir tenkinantį variantą, tačiau nelabai suprantu kaip ten yra su pamatais. Pardavėjas deklaruoja, kad pamatai yra gelžbetoninių blokų, kadangi gruntas yra molis/žvyras/molis. Klausimas: kiek tokie blokai turi būti įleisti į žemę?

Iš anksto dėkoju už atsakymus  4u.gif

Manau protingiausia butų susirasti pažįstamą kuris nusimano apie statybas ir pasitikrinti ką sako pardavėjas. Parduodantis daug gali pripasakoti o iš tikro būti visiškai kitaip. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2011 09 26, 12:28)
Sveiki statytojai,

Iš karto atsiprašau , jei mano klausimai pasirodys blondiniški, esu visiška profanė statybose  ax.gif Bet gal galėtumėt man padėti. Ieškom pirkti namo. Radom lyg ir tenkinantį variantą, tačiau nelabai suprantu kaip ten yra su pamatais. Pardavėjas deklaruoja, kad pamatai yra gelžbetoninių blokų, kadangi gruntas yra molis/žvyras/molis. Klausimas: kiek tokie blokai turi būti įleisti į žemę?

Iš anksto dėkoju už atsakymus  4u.gif

juostinis pamatas turi buti igilintas daugiau nei isalo zona t.y. 1.0-1.2m
Atsakyti
QUOTE(Pažarnykas @ 2011 09 26, 16:42)
Manau protingiausia butų susirasti pažįstamą kuris nusimano apie statybas ir pasitikrinti ką sako pardavėjas. Parduodantis daug gali pripasakoti o iš tikro būti visiškai kitaip.  doh.gif

Tai jau teks... Vakar visų žiūrėtų namų savininkai vienu balsu aiškino, kad jų namai tai ant polių stovi. Nors pardavėjai rašė kitaip. doh.gif Ačiū 4u.gif

QUOTE(zigiz @ 2011 09 26, 17:23)
juostinis pamatas turi buti igilintas daugiau nei isalo zona t.y. 1.0-1.2m

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Jei kam reikia brigadele pamatu irengimui, jauna, be zalingu iprociu, dirba Vilniaus rajone 862341177 4u.gif
Mums pries pora savaiciu baige dirbt, tai pamatai(grez. su rostverku 50cm.) su polistirolu,hidroizoliacija,~76m, kainavo 16000lt smile.gif
Atsakyti
Laba diena, gal kas galetu rekomenduoti zmogu -ekskavatorininka sklypo nustumdymui, kasimui, pries dedant pamatus Gargzduose.
Ir gal galetumete rekomenduoti gerus greztiniu pamatu meistrus, kurie dirba uz priimtina kaina?
Is anksto dekoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta222: 04 spalio 2011 - 10:09
Sveiki, ieškau technikos poliams išgręžti. (netoli Zujūnų, Vilniaus r.)
Atsakyti
Sveiki,gal galit pasakyti kokios dabar darbu kainos pamatu apsiltinimo is isores polistirolu?
Atsakyti
MES MOKĖJOM KAIP IR SIENOM: 10LT klijavimas ,10Lt armavimas. Be atkasimo. Patys atkasinėjom.
vieną kart klijavimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 08 spalio 2011 - 19:36
QUOTE(Giedruolė @ 2011 10 08, 20:20)
MES MOKĖJOM KAIP IR SIENOM 10LT KLIJAVIMAS 10LT klijavimas 10Lt armavimas. Be atkasimo. Patys atkasinėjom.

dekoju
Atsakyti