QUOTE(rumsasr @ 2011 06 13, 19:24)
skaitinejuos apie pamatus, nes ju reikes jau greit, na tikiuosi kad visus popierius dabaigsim ir tada jau reiks... taigi pamatai is haus blokeliu? kokia jusu nuomone?
Per brangiai gaunasi,as statysiuos nama is Haus blokeliu,pamatai pigiau gaunasi greztiniai.
QUOTE(Cole @ 2011 06 13, 16:26)
Supratau. Aš tavo vietoje mesčiau tuos visus akmenis ir plytas į šoną ir liečiau naujus. O dėl visų niuansų, ką daryti dėl projekto įforminimo, patars architektas. Daugiausiai patirties tokiais klausimais turi architektai, kurie užsiima statybų laidimų gavimu
Na tai atliekat grunto tyrimus ir pagal tai projektuojat ir statot siuolaikinius pamatus.
Dekui taip ir bandom, ryt einu pas architekta, nes ant tu nesamoniu ( nors namukas gal 100 metu prastovejo ) net mintis nekilo statyti.
O gal kas apie pamatų apdailą daug visko žinot? pas mus sienos - dekoratyvinis tinkas, o pamatas tik apšiltintas polistiroliu ir uždėtas tinklelis - dabar nežinom kokią apdailą rinktis... Mūsų manymu vienas pigesnių variantų - akmens masės plytelės, bet ar jos gražu? gal kas klijavotės ir turite nuotraukėlių? ką dar būtų galima pasirinkti? kad pamatas nebūtų platesnis nei siena turim tik maždaug 1cm
Sveiki visi,turiu klausima,gal per galva neduosit blondinei su architektu sunkiai susisneku,grunto tyrimam gaila pinigu, kasam sulini tai puikiai matosi,kad nuo 1,5m praideda molis... architektas daves 2m greztinus + 60x30 rostverka,namukas planuojamas 120 kv.m. vieno auksto,blokeliai Arko M18(gal M15 dar galvoju ) Tai va, galvoju ar geras gylis? Ir is vis, jei geras gruntas, gal juostinius darytis? pigiau ka mielosios ir mielieji patartumet?
QUOTE(Bagira 2 @ 2011 06 13, 21:49)
Sveiki visi,turiu klausima,gal per galva neduosit blondinei su architektu sunkiai susisneku,grunto tyrimam gaila pinigu, kasam sulini tai puikiai matosi,kad nuo 1,5m praideda molis... architektas daves 2m greztinus + 60x30 rostverka,namukas planuojamas 120 kv.m. vieno auksto,blokeliai Arko M18(gal M15 dar galvoju ) Tai va, galvoju ar geras gylis? Ir is vis, jei geras gruntas, gal juostinius darytis? pigiau ka mielosios ir mielieji patartumet?
Tai kad tas smelis ar molis nieko nesako, gal tik isalo zona, moli 1,5m, smeli 1,2m, tai ir viskas.Tiek moliu tiek smeliu buna skirtingu rusiu... o moduliai kokie? kaip nustatyti kitus rodiklius ? Kiek galima sutaupyti ant grunto tyrimu ? 400-800 lt ? Sutaupe sita suma, investuosite i pastata ne viena tukstanti litu....? paliksit viena svarbiausiu rizikos faktoriu.... ? gerai kai gerai.... o jei kas negerai ka kaltinsite ? tik pamastymui
QUOTE(Bagira 2 @ 2011 06 13, 22:49)
Piginimas prie gero neprives, cia kaip ir paminejo - vien faktas molis ar smelis mazai ka pasako. Ir siaip liaudis, kuri ne prie statybu - atsakykit kas stipriau - molis ar smelis?
Kitas dalykas - muro sienos, nors ir vieno auksto namukas, bet as sunkiai isivaziduoju kad isipaisysit i 150mm plocio blokelius. Neisivaizduoju kuom remdamiesi jus imat ir pakeiciat? Savo pinigines turini taupot?
QUOTE(Daynews @ 2011 06 13, 19:39)
Sveiki,
Man kelia klausimų grindų sumuštinio variantas. Ar ne per žemai apšiltinimo sluoksnis?
Man kelia klausimų grindų sumuštinio variantas. Ar ne per žemai apšiltinimo sluoksnis?
Ten kur bus durys į lauką arba vitrinos iki 0,00 tai gausis šalčio tiltas. Jei niekas per daug neriboja, tai kelčiau grindis 10cm, kad šiltalas paeitų po durim.
Papildyta:
Vat ir man įdomu kodėl gi tie 15cm silikatiniai blokeliai neįsipaišo į rinką? ar tik ne dėl sustabarėjusio požiūrio. Ypač vieno aukšto name. Dar patarčiau statant 15 ar 18 blokeliais kad projekte būtų suskaičiuotos armatūros sąramoms. Kai man reikėjo, nieko gatavo (sąramų) nebuvo šiuo klausimu.
QUOTE(Giedruolė @ 2011 06 14, 08:49)
Ten kur bus durys į lauką arba vitrinos iki 0,00 tai gausis šalčio tiltas. Jei niekas per daug neriboja, tai kelčiau grindis 10cm, kad šiltalas paeitų po durim.
Papildyta:
Vat ir man įdomu kodėl gi tie 15cm silikatiniai blokeliai neįsipaišo į rinką? ar tik ne dėl sustabarėjusio požiūrio. Ypač vieno aukšto name. Dar patarčiau statant 15 ar 18 blokeliais kad projekte būtų suskaičiuotos armatūros sąramoms. Kai man reikėjo, nieko gatavo (sąramų) nebuvo šiuo klausimu.
Papildyta:
15cm blokeliai per siauri, nes imant juos apribosime auksto auksti, nes siena bus per liauna. Na galima bandyti kazkaip kombinuoti, bet tada sienos aukstis nuo rostverko gali siekti maksimum 3m, sienu ilgis irgi ribojamas. Nu vienu zodziu gausi vieno auksto alytuka, su 3x4m patalpomis
QUOTE(rumsasr @ 2011 06 13, 19:24)
skaitinejuos apie pamatus, nes ju reikes jau greit, na tikiuosi kad visus popierius dabaigsim ir tada jau reiks... taigi pamatai is haus blokeliu? kokia jusu nuomone?
Neblogas varijantas jei jum uztenka tokio plocio. Tiesa,nepats pigiausias pamatu varijantas,bet mane viliojo kad sienos iseina lygios ir poto siltinima priklijuoti lengva.
o gal kas gali vilniuje rekomenduoti zmogu kuris pamatus suprojektuotu pagal grunto tyrimus. ir gal zinot kokia sio malonumo kaina apytiksliai