Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis

Įsijungiu į jūsų pokalbį, tik nežinau kiek tai padės. Radau vieną neblogą straipsnį. Gal kuriai ir praves mirksiukas.gif
"Daniel McCarthy, knygos "Išsirink tinkamą vyną" autorius, sugalvojo paprastą formulę, pagal kurią perkamas vynas didesniems pobūviams.
25 ar daugiau žmonių, jei pobūvis tęsiasi:
1-2 valandas 200 ml žmogui;
2-3 valandas 300 ml žmogui;
3-4 valandas 350 ml žmogui.
Šią formulę galimą pritaikyti bet kokiam skaičiui svečių. Štai kaip apskaičiuoti vyno kiekį 50-ties žmonių pobūviui:
1. Nuspręskite, kiek valandų tęsis pobūvis
(pvz., 3 valandas, arba 300 ml vienam žmogui_
2. Nuspręskite, kiek bus žmonių
(pvz., 50 žmonių)
3. Padauginkite mililitrų skaičių iš žmonių skaičiaus
(pvz., 300 ml x 50 žmonių = 15 litrų (15000 ml)
4. Padalinkite bendrą mililitrų skaičių iš 750 mililitrų - tiek telpa butelyje
( pvz., 15000:750= 20 butelių)

Visas šis paskaičiavimas tinka ir šampanui."

Kiek porcijų yra butelyje?

Stiprūs gėrimai 750 ml butelyje - 16 ; 1l butelyje - 22
Vynas ir šampanas atitinkamai 5 ir 10

Sėkmės skaičiuojant mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2005 03 23, 12:10)
o kas tas alkosepter? kur ji galima nusipirkt, kokios kainos ir koks veikimas?


tai tox medikamentas, kuris skaldo alkocholį ir neleidžia jo įsisavinti organizmui(sorry, nesu medikė, nežinau, kaip protingai aprašyti). Todėl ilgą laiką gali neapsinešti (aišku, tai nereiškia, kad geriu kibirais, o sėdžiu žvali, kaip agurkėlis).
Jau esu išbandžiusi, todėl ir šįkart juo pasinaudosiu, nes bijau, kad jaudulys darys savo, o ir TĄ svarbų rytą galiu nespėti papusryčiauti....
Tas vaistas parduodamas visose vaistinėse be recepto, tik nesumaišyk su priemone, skirta pagirių simptomams lengvinti biggrin.gif
Pasakysi, ko reikia ir duos. Tik dabar dėl pavadinimo truputį abejoju ar alkosepter, ar alkocepter........ kažkas manašaus blush2.gif
Atsakyti
Alkoholio mes galvojam pirkti ne mažiau 30 butelių šampano, alaus iš baro, kol palyos svečiai lauks ir degtinės po 0,5 žmogui, ir bobelinės -0,5 irgi žmogui. bet dar gal degtinės skaičių mažinsim, bu geriantys iš 30 gal 5 atsiras, bet baisu, kad nepritrūktų.. o dėl brenžių ir vinų galvojam gal nereik maišyt..
Atsakyti
Aš manau, kad vinciaus turėtų truputį būti. Visąlaik atsiranda tetulytės ar dėdžiai, kurie mėgsta, ką nors silpniau pasriūbčioti.
Per mūsų vestuves bus baltos, spalvotos, šampano, truputis vinciaus ir truputis alaus (kol visi svečiai susirinks).
Į sveikatą drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na o pas mus planuose kol kas balta, bet tik nelabai daug, nes galwojam prašyti giminaičių pagalbos, norim daryti tokias kaip trauktines, na nežinau kaip čia tiksliai pawadinus. Jis gal kokių 38 laipsnių bet laaabai skanus gėrimas. Daro jį su wisais filtrais ir t.t Be šio gėrimo dar brendžio ir alaus, na žinoma dar šampano. Problema ta kad pas mus swečių skoniai labai skiriasi, wieni balta geria, kitiems trauktinės patinka, dar kitiems tik brendis...
Atsakyti
ai beje gal kas gera punča kokį žinot? na kokteiliuką, kuris kokiam dideliam inde galėtų būti, ir samteliu semiamas? nes panelės pas mus martinį mėgsdta, o jo daug nepripirksi tai sakau kažka kitokį pasiūlyt
Atsakyti
na o jei i tema, taj as skaiciau, kad gerimus reikia skaiciuoti taip:
1 žmogui-1butelis stipraus(degtinės, brendžio......, pagal kiekvieno galimybes)
ir 1butelis silpnesnio (vyno,trauktinės, likerio.......)gėrimo thumbup.gif
taigi mes stengsimės taip ir daryt.aisku cia dar priklauso kiek laiko sventi.(siaip cia jei 1,5dienos).
aisku dar galima atsargumo dėlei kokias keleta bonkeliu priedo pasislept, kad netycia neiskiltu nepatogumu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2005 03 29, 19:06)
ai beje gal kas gera punča kokį žinot? na kokteiliuką, kuris kokiam dideliam inde galėtų būti, ir samteliu semiamas? nes panelės pas mus martinį mėgsdta, o jo daug nepripirksi tai sakau kažka kitokį pasiūlyt

Labai puiki mintis dėl punšo. Punšai (Punshes) - stiprūs arba silpni vaisiniai gėrimai, kuriuos galima pateikti kaip karštuosius arba šaltuosius gėrimus su kvapniaisiais priedais.Šalti punšai gaminami tiesiog puodukuose ar taurėse, didesniuose induose ir patiekiami su dideliu ledo kiekiu ir vaisiais.
Punšas labai idealus pobūvio pradžiai, arba "pauzėms" tarp valgymų. Panašiai kaip tradiciškas alaus baras. Punšo receptų yra įvairiausių - ir bealkoholiniai, ir su alkoholiu. Keletas receptų yra skyrelyje Kulinarinės idėjos temoje GĖRIMAI. Pora galiu parašyti ir čia: Taigi,
Karališkas punšas
2 puodukai apelsinų sulčių

2 puodukai citrinų sulčių
2 puodukai ananasų sulčių
65 g cukraus
1 butelis romo
2 buteliai vaisvandenių
ledo gabaliukų
Paimti punšui skirtą indą ir supilti apelsino, citrinos ir ananasų sultis bei cukrų.
Maišyti, kol cukrus ištirps (saldumas pagal skonį).
Supilti romą.
Tiekiant į stalą palengva supilti vaisvandenius ir sudėti ledus.
Paįvairinimui, tiekiantį stalą, į kiekvieną stiklą įdėti po gabaliuką ananaso ar ploną apelsino griežinėlį.

arba

Vyno punšas
3 l raudonojo vyno
0,25 l romo
1 citrina
2 apelsinų sultys
8 gvazdikėliai
1 cinamono lazdelė (apie 4 cm ilgio)
4 šaukštai cukraus

Puode sumaišyti raudonąjį vyną ir romą. Citriną nuplauti po karštu vandeniu, tuomet nusausinti. Plonai nulupti jos žievelę, po to išspausti sultis.
Citrinos skiltis kartu su išspaustų apelsinų sultimis, gvazdikėliais, cinamono lazdele ir cukrumi sudėti į puodą. Punšą pašildyti beveik iki virimo (bet jokiu būdu neužvirinti). Punšą pastatyti ant spiritinės liepsnelės (kad neatauštų) ir pateikti karštą.(4 porcijos) drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kažkur esu girdėjusi, kad 1 dienos vestuvėms skaičiuojama yra 0,5L ant galvos, 2 dienų - 0,7l ant galvos. Atsižvelgiama ar bus alaus. Pagaliau, juk ne visi degtinę mauks.
Be to, svečiai irgi dažniausiai kažką geriamo atsiveža. Nors tuo pasikliauti nereikėtų cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 28 kovo 2012 - 12:49
P.S. Perkelta iš pasiplepėjimo temos. Bella

Kadangi atsirado susidomėjusių, papasakosiu, kokie yr apagrindiniai šampano skirtumai... Pagrindiniai ir esminiai skirtumai yra keturi, t.y. šampaną grubiai į keturias kategorijas galima suskirstyti:
1. natūralios fermentacijos šampanas (kuris yra užraugiamas mielių pagalba ir laikomas gal kokį pusmetį, ko pasekoje visi tie burbuliukai atsiranda būtent nuo raugimo, o ne angliarūgšties prisotinti). Toks šampanas gaminamas iš natūralaus vynuogių vyno. Į Briut rūšį visiškai nededama cukraus, į sausą nepamenu ar dedamas, o į kitas rūšis tai po truputį deda, priklausomai, ar tai pusiau saldus, ar saldus ir t.t.
2. šampanas, pagamintas iš natūralaus vynuogių vyno, į jį pridedama dar kokių nors kvapų, cukraus ir viskas prisotinama angliarūgšte, kad kaip limonade burbuliukai būtų.
3. šampanas, pagamintas iš natūralaus vynuogių vyno, tik be visokių priedų ir angliarūgšties į jį dar ir vandens pilama. Na, ten naudojamas kiek stipresnis vynas kaip žaliava, o paskui dar kažkiek vandens pilama. Ant kontretiketės (gale, kur barkodas būna), tori būti rašoma, kad tai yra šampanizuotas gėrimas.
4. šampanas, pagamintas ne iš natūralaus vynuogių vyno, o iš fermentizuotų obuolių sulčių, pridėjus visus priedus, angliarūgštę ir vandenuką.

Čia grupes suskirsčiau ne atsitiktina tvarka, o nuo geresnio iki prastesnio. Natūralios fermentacijos šampanas man asmeniškai tai pats skaniausias, tačiau jo kaina kiek aukštoka verysad.gif . Ta prasme kad visą vestuvių stalą tik juo padengti (nors pas mane tai tik jis ir bus ax.gif ). Maximoje toks šampanas kainuoja apie 12 litų (čia aš kalbu apie to gamintojo, kurio kainas geriausiai žinau, t.y. kur dar neseniai dirbau, nes visų gamintojų kainų tikrai nežinau smile.gif ). Tačiau jeigu ką sudomės ir neišsigasite kainų, galėsiu pasakyti, kur to šampaniuko po kokius 9 litus galima nusipirkti. Jis labai gražiuose buteliuose yra. Dar yra pir pigesnis variantas - pats šampanas toks pat natūralus, tik supilstytas į paprastus, t.y. standartinius, butelius.

O kas norite pigesnio varianto, siūlyčiau vis tik iš natūralaus vynuogių vyno šampaną rinktis, o ne iš fermentuotų obuolių sulčių. Skonis tikrai skiriasi. Geriau jau kad ir gėsimą išsirinkite, kur būna šampanizuotas gėrimas. Prie stalo to tikrai niekas nepajaus, nes aš tai taip ir neišmokau skirti 2 ir 3 punkto šampanus, nors 4 metus gamykloje išdirbau, tik tiek, kad ne degustatore buvau biggrin.gif . O jau paksutinį variantą siūlyčiau tik toms rinktis, kam tikrai aplamai problematiška yra kelti vestuves, nes vis tik ne visų finansiniai pajėgumai yra vienodi... Paskutinis tas šampanas parduotuvėse laisvai gali kainuoti apie 2-3 litus. Bet tikrai ne atsitiktina tokia jo kaina - ji atitinka ir skonį... O tie vidutiniai, tarpiniai šampnaiukai tiesą pasakius ne labai žinau, bet manau, kad Maximoje gali kainuoti apie 6 litukus, o firminėje gamyklos parduotuvėje gal kokius 4 litukus g.gif .

Klausėte, kokį šampaną geriau rinktis, tai siūlyčiau kiekvieną Jums patikusį buteliuką apsukti ir pažiūrėti, iš ko gi jis pagamintas. Kaip minėjau, nesu aš didelė visų gamintojų specialistė, ir žinau tik lietuviško gamintojo didesnį asortimentą. Tai benš jau mano nuomone siūlyčiau rinktis kokį "Auksinį Muskatą", "Sovetskoje Igristoje", "Sovetskoje Zolotoje", "Sovetskoje Polusladkoje", "Muskatas" šampaniukus. Bent jau šitų kokybę žinau smile.gif. Kas gali truputį brangiau sumokėti (sorry, nemačiau Maximos kainų, o gamyklos irgi neprisimenu), tai idealiausia būtų rinktis "Vice Italiana" šampaną - jis yranatūralios fermentacijos, ir supilstytas į klasikinius šampano butelius. Na, ir, žinoma, kas gali sau leisti truputį paišlaidauti, tai patarčiau keletą gražesnių butelių pasirinkti, pvz. "Bajorkiemio Briutas", "Bajorkiemio pusiau sausas" ir t.t.. Bent jau daugai, kai darė vestuves, tai pirko ir pigesnio šampano, o ant stalo nupirko keletą buterliukų to natūralaus šampano gražiuose buteliuose, nes jie tikrai labai papuošia stalą, palyginus su standartiniais buteliais.

Tai gal tiek kol kas apie gėrimus smile.gif. Jei kam nors dar yra klausimų, klauskite smile.gif. Kuom galėsiu, tuo padėsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mus ant 70 žmonių jau yra 60 butelių degtinės. Plane dar yra alus, brendis ir šampanas. Nu šampano tai irgi kokių 60 butelių reikia. Ai, alkoholis tai ne maistas, neprapuls. wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 28 kovo 2012 - 12:49
As nelabai nusimanau kiek cia reiks tu gerimu, tai maniskis viska perka. sake kad jau uzsake 3 dezes baltos ten po 20 buteliu. na zinoma ir visokiu spalvotu reiks ir beabejo sampano, bet kiek situ pirksim tai dar nezinau. Pas mus bus 35 zmones. Ir svesim 2 dienas.
Atsakyti