Įkraunama...
Įkraunama...

Alkoholis

QUOTE(konfetee @ 2011 03 08, 16:33)
Sutinku su jumis, geriau turėti per daug, nei per mažai. Juk išgert galima ir vėliau tuos likučius.

smile.gif))) Ir kas gi taip pas jus geria, kad 10 degtinės butelių "likutis" neliktų visam gyvenimui?

Tik nereikia pasakoti, kad Jūsų svečiai, kuriems numatote po butelį žmogui, išeis iš vestuvių nevėmę, nekritę ir šiaip normalios savijautos. Kiek yra tekę būti vestuvėse - galop baisu žiūrėti į žmones darosi, viena bjaurastis, ne šventė. Nebent Jums tas pasvirduliavimas atrodo "nieko tokio", o kitą rytą skaudančios galvos - normalus "šventės atributas"...

Man atrodo, kaip tik geriau turėti "per mažai", nes svečiai, matydami, kad alkoholis "liejasi laisvai", kad jo yra pilnas stalas, jaučiasi kaip ir raginami daugiau gerti. Galiausiai, ką reiškia "per mažai"? "Per mažai", jeigu paskutinėmis pobūvio valandomis nebebus alkoholio? O kas nurodė tokią taisyklę, kad pobūvyje iki pat jo pabaigos reikia gerti?
Atsakyti
QUOTE(Fei @ 2011 03 08, 17:20)
Sakykit, o kiek paprastai per vestuves ''spejama'' isgert sampano prie baznycios, jei jose dalyvauja apie 40 zmoniu? Net nenutuokiu kiek cia skaiciuot, o gal ne visi ir gers...  ax.gif

Vienas butelis - 4 taurės maždaug. 10 tikrai išsigers prie bažnyčios manau.
Atsakyti
QUOTE(toma22 @ 2011 03 08, 20:14)
Vienas butelis - 4 taurės maždaug. 10 tikrai išsigers prie bažnyčios manau.

Dėkoju už atsakymą, aš irgi panašiai skaičiuočiau, čia jau su ''apsidraudimu'' ax.gif Tik įdomu ar gamtoje to šampano išsigers dar daugiau nei prie bažnyčios, ar jau kaip tik mažiau, nes visi jau bus pavaišinti, žais žaidimus ir pan... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fei @ 2011 03 09, 08:01)
Dėkoju už atsakymą, aš irgi panašiai skaičiuočiau, čia jau su ''apsidraudimu''  ax.gif Tik įdomu ar gamtoje to šampano išsigers dar daugiau nei prie bažnyčios, ar jau kaip tik mažiau, nes visi jau bus pavaišinti, žais žaidimus ir pan...  g.gif

Šampanas yra tostinis gėrimas, taip kad gamtoj jis kaip ir nelabai "į temą", gal labiau tiktų sidras ar panašus lenvgas gėrimas. O ir šiaip, alkoholis gamtoje visai nebūtinas, juk važiuojat fotografuotis, o ne pagert.
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2011 03 09, 14:48)
Šampanas yra tostinis gėrimas, taip kad gamtoj jis kaip ir nelabai "į temą", gal labiau tiktų sidras ar panašus lenvgas gėrimas. O ir šiaip, alkoholis gamtoje visai nebūtinas, juk važiuojat fotografuotis, o ne pagert.

isikisiu i "karsta" diskusija 4u.gif
Sorceress daug pasaket teisingu dlyku apie gerimus vestuvese,sutinku su jusu teigimu,kad ne visi ateina i jas tik gerti, o juolab prisigerti iki samones netekimo mirksiukas.gif Taciau buvau n kartu vestuvese ir patikekit maciau tiek alkoholio,kad akyse zaizaravo buteliu spalvingumas lotuliukas.gif
Bet tai nereiskia,kad prisigere ir veme visi,tikrai ne! Pagal mane zmogui niekas nepila per prievarta i gerkle...Visi buvo blaivus kiekvienuose vestuvese,nors dar karta sakau gerimu budavo OHOHO.... mirksiukas.gif
kiekvienas isgeria tiek kiek mano yra gerai,ir tiek kad atrodytu neprisigeres ar pan.
Po vestuviu likdavo daugiau negu puse nupirkto alkoholio,jaunieji ji panaudodavo per Naujus metus,krykstynas vaiku,seimos susiburimus...
Apie gamta stai ka galiu pasakyti: jeigu vestuviu pulke dalyvauja vien jaunimas tai sampana labai gerai laka biggrin.gif Bet vel gi neprisigeria...tas pats ir su limuzinais,jeigu jaunieji nusprendzia visa pulka veztis su savim vienoje masinoje,sampana irgi geria.O sidrai,alus tai labiau antrai dienai(jeigu jaunieji tokia daro) smile.gif
O siaip manau,kad jusu visu paneles diskusijos ir pykciai(ar kazkas panasaus i tai) yra nenormalu smile.gif kiekvienas sprendzia,renkasi,perka ant vestuvinio stalo tiek alkoholio keik mano gerai,vargu ar visos sios paneles kurios raso,kad perka 30-20 degtines mano kad isgers per vestuves.Aisku, kad liks jos...geriau daugiau negu maziau.Musu vestuvese irgi bus alkoholis.bet ne tiek kad sveciai vemtu,to niekada nebuvo kad mano giminiu vestuvese taip nutiktu...ir as niekada nemaciau kad kas taip prisigertu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady*love @ 2011 03 09, 11:58)
Apie gamta stai ka galiu pasakyti: jeigu vestuviu pulke dalyvauja vien jaunimas tai sampana labai gerai laka biggrin.gif Bet vel gi neprisigeria...tas pats ir su limuzinais,jeigu jaunieji nusprendzia visa pulka veztis su savim vienoje masinoje,sampana irgi geria.

Kad geria, tai faktas, bet ar realiai to reikia? Čia jau gal labiau filosofinis ar moralinis klausimas, bet ar tikrai reikalingas alkoholis, kad jaunimas linksmai gamtoje praleistų kelias valandas? Man rodos, kad visgi ne, juk visi smagioj euforijoj būtent dėl to, kad jiems artimi žmonės pasidalina sau svarbia švente su jais visais, tam nei šampanas, nei degtinaitė tikrai nereikalinga, nors šiais laikais bet kokia šventė iš karto su alkoholiu siejasi, nes toks gi "formatas", o tie, kurie jo neislaiko iškart išvadinami bambukais, blaivininkais ir t.t.
Atsakyti
O Jums nepikta, kad prisigerimas laikomas norma? Kaip gi dar traktuoti patarimus pirkti po buteli stipraus kiekvienam zmogui?

Taip, man pikta, kad nuotakos rupinasi, kaip nugirdyti svecius. Tokia matematika, kaip 30 buteliu shampano 12-ai zmoniu prasilenkia su sveiku protu. Ir koks skirtumas tuomet, ar po 5 butelius skaiciuoti vienam asmeniui, ar po 1, ar po 20 - bet kuriuo atveju kalbama apie per didelius kiekius.

Stai dabar pacios pazymite, kad tu gerimu lieka kone puse, kai susirenka kulturingi sveciai. Tai kam tuomet ju tiek pirkti? Ateina pulkas patareju, ir visi kaip vienas siulo po buteli zmogui, nors visiems tokio kiekio aiskiai per daug. Tai tokiu atveju pasisiukime po 3 vestuvines suknias, gaminkime po 3 poras ziedu ir uzsakykime po 7 karstus patiekalus - kad tik ginkdie netruktu...

Jeigu jau yra forume tema, kur galima pasitarti del alkoholio kiekio, tai gal ir vertetu kalbeti apie realius kiekius, o ne maksimalius? Visoms lieka daugybe gerimu po vestuviu, bet vis viena visiems terupi, kiek nera per mazai, ir visai nesvarbu, ar nebus per daug?

Mes apskritai su suzadetiniu negeriame, tad tikrai yra prasmes pirkti alkoholio lygiai tiek, kiek reikia. Alkoholizmas nejuokinga problema Lietuvoj, labai puikus ir inteligentiski zmones baliuose galvas pameta, tad visai matyciau prasme skaiciuoti alkoholio kieki is pozicijos "ne per daug", o ne "ne per mazai".
Atsakyti
Visiškai pritarčiau vylabuslei ir Sorceress, mąstau identiškai kaip jūs, kad išvis galėtų nebūt tos šnapšės ant svieto, geriau gyvent būtų biggrin.gif Bet vasarą veselė, žmonės įvairūs, vieni daugiau geria, kiti - mažiau, kaip ir visur. Vestuvės vienos dienos ir kitą dieną pusryčiai-kažkam paxmielas. Hm.

Vestuvės ~60 žmonių. Planuose 25l degtinės, 20but. šampano, kokie 6 vyno buteliai, 7 but. brendžio ir alaus bačka (nors šito gali ir nebūt). Neturėtume pritrūkti. Visas viltis dedu į vedėją, kuris, tikiuosi, užims liaudį.
Papildyta:
QUOTE(vylabusle @ 2011 03 10, 14:33)
O Jums nepikta, kad prisigerimas laikomas norma? Kaip gi dar traktuoti patarimus pirkti po buteli stipraus kiekvienam zmogui?

Na, aš gal nebūčiau kategoriška tokia. Nes tas pats butelis 0.5l ant galvos visos dienos bėgy tikrai nėra daug, ypač jei žmogus nemaišo gėrimų. Tai viso vakaro eigoj normali dozė. Aišku, jei kalbama apie 1l, tai gerokai daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 10 kovo 2011 - 20:38
na ziuriu tikrai stiprios diskusijos, del bendro pasisakysiu ir as: pas mus 35-40 zmoniu,

50 sampano
50 vyno
5 likero keglevic
mineralinio 40 buteliu
brendzio 30
degtines 40

manau kad liks, svrbiausai kad nepriturktu, o zmones kaip ir visi, isgeria ir moka linksmintis smile.gif
Atsakyti
Liepuke, siūlau iškart vestuves reanimacijoj švęst su tokiais kiekiais gėralų. Nebūkit gi durni, po 5 butelius gėrimų vienam žmogui, ar pasiutot? doh.gif
Atsakyti
tai cia dveiju dienu...cia paskaiciuota, kaip atlygi po bteli tiek mergaitem kurios dirbs, tiek padavejom, tiek seiminikui, tiek foto nu ir kitiems tai biskiuka atsibarstys..
kadangi rugojuti ir rugseji turim daug svenciu tai kas liks susivartos...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liepuke777 @ 2011 03 11, 13:30)

Na, aš nemoralizuosiu dėl prisigėrimo ar didelių kiekių, bet tiesiog patariu pataupyt. Visų stiprių drąsiai mažinkit 10-čia butelių, kai tiek žmonių - per akis, juolab, kad ir patys atsiveš. Bent taupumo sumetimais tai mažinčiau ryškiai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nińa_del_viento: 28 kovo 2012 - 13:53