Gal kur yra tokių lentelių nusipirkti ar atsispausdinti-būtų užtikrinta, kad viskas teisingai sudėliota..
Sveikos:) bera gyvų šioj temoj? Norėtusi ir man prisijungti prie jusu,ir būtų šaunu jai būtų su kuo padiskutuot:) nes kolkas jaučiuos kaip balta warna:D
QUOTE(Chimeraaa @ 2013 01 10, 18:13)
Sveikos:) bera gyvų šioj temoj? Norėtusi ir man prisijungti prie jusu,ir būtų šaunu jai būtų su kuo padiskutuot:) nes kolkas jaučiuos kaip balta warna:D
Sveika

Retai kada kas cia uzsuka


o aš iki šiol pusryčiams tik vaisius renkuosi,
kitas maistas nelenda, nebent po ranka nėra vaisių ( namuose tai labai retas atvejis) pvz. kur kitur pusryčiauti ten ir pan.


man dar tik trecia diena,bet waisiai pusryciam man kaip tik. Siandienos meniu:
pusryciam bananas
priespieciam taip pat
pietums trinta daržoviu sriubyte
pavakariams pora kiviu
o vakarienei grikiai su troskinta cukinina,morkyte ir pomidoru.
Kaži kaip tas mano meniu? Lb sunku man ta derinima isisavinti:)
pusryciam bananas
priespieciam taip pat
pietums trinta daržoviu sriubyte
pavakariams pora kiviu
o vakarienei grikiai su troskinta cukinina,morkyte ir pomidoru.
Kaži kaip tas mano meniu? Lb sunku man ta derinima isisavinti:)
irmulia, neatmenu, gerai, o pagal sheltoja, iki 12 val. kas GERIAU? vaisius vartoti (jei jau engali nevalgyti), ar geriau isvis nevalgyti...
nes dar vyskta salinimo procesai, prasideje nuo 4 ryto...

given444, pagal H,Šeltoną - vaisiai ar jų sultys ( tie patys žalieji kokteiliai) iki 12 val.
o kad visiškai nevalgyt iki 12 val. - tai pirmą kartą girdžiu...
Šeltonas dėl to ir rekomenduoja rinktis vaisius kaip labai greitai ir lengvai virškinamą maistą, nes būtent jie netrukdo dirbti šalinimo sistemai.
Papildyta:
geras tas meniu
neriekia norėti iš karto pasiekti 100 % derinimo,
beje, vakarais geriau vaisių nevalgyti ( jei yra galimybė) vis tik tai angliavandeniai, vakare geriau baltyminis maistas
+ daržovės- tai irgi angliavandeniai, bet kitokie


Šeltonas dėl to ir rekomenduoja rinktis vaisius kaip labai greitai ir lengvai virškinamą maistą, nes būtent jie netrukdo dirbti šalinimo sistemai.

Papildyta:
QUOTE(Chimeraaa @ 2013 01 10, 21:25)
man dar tik trecia diena,bet waisiai pusryciam man kaip tik. Siandienos meniu:
Kaži kaip tas mano meniu? Lb sunku man ta derinima isisavinti:)
Kaži kaip tas mano meniu? Lb sunku man ta derinima isisavinti:)
geras tas meniu




ačiū už mintis:) o gal pasidalintum receptukais? Aš be pc,tai sunku ieskot:)
beje ka jus apie soja manot? Man lb patinka soju pupeliu makaronai su sojos padazu ir pekino kopustu:)
beje ka jus apie soja manot? Man lb patinka soju pupeliu makaronai su sojos padazu ir pekino kopustu:)
jei be pc tai ir SM būtų neįmanoma rašyti
dėl konkrečių receptų, tai nemažai jų esu savo blog'e sukrovusi, aišku tai nėra visi 100 % suderinti, bet pagrindas aiškus - kuo daugiau ląstelienos (t.y. daržovių), kuo mažiau rūgštinančių produktų kaip : miltiniai pvz.
žiemos metu norisi kažko šilto tai puikiai tinka garuose virtos daržovės su liesesne mėsa ( jei procentaliai, tai mės turi būti 100 g prie 300 g daržovių) o dar geriau žuvimi
įvairūs daržoviniai patiekalai ir pan. Internete tikrai nemažai receptų, tiesiog tuo verta pasidomėti ir pasiieškoti kas labiau prie širdies
bet kad derinimas veikia 100 % - galiu tik užgarantuoti, savo kailiu patyriau perėjau ir esu visomis keturiomis už maisto derinimo principus mityboje
Sojos - viskas ok, tik nepadauginti, nes tikrai sunku rasti nemodifikuotos sojos
makaronai - stiprus angliavandenių šaltinis, reikia žiūrėti į jų sudėtį, jei ten tik iš sojos ok - jei yra kviečių ir pan. - geriau atsisakyti
sojos padažas - tikras sojos padažas yra gerokai specifinio skonio ir kvapo, bet ir tai geriau naudoti kuo natūralesnius produktus ir padažus
pekino kopūstas- valio

dėl konkrečių receptų, tai nemažai jų esu savo blog'e sukrovusi, aišku tai nėra visi 100 % suderinti, bet pagrindas aiškus - kuo daugiau ląstelienos (t.y. daržovių), kuo mažiau rūgštinančių produktų kaip : miltiniai pvz.
žiemos metu norisi kažko šilto tai puikiai tinka garuose virtos daržovės su liesesne mėsa ( jei procentaliai, tai mės turi būti 100 g prie 300 g daržovių) o dar geriau žuvimi


bet kad derinimas veikia 100 % - galiu tik užgarantuoti, savo kailiu patyriau perėjau ir esu visomis keturiomis už maisto derinimo principus mityboje

Sojos - viskas ok, tik nepadauginti, nes tikrai sunku rasti nemodifikuotos sojos


sojos padažas - tikras sojos padažas yra gerokai specifinio skonio ir kvapo, bet ir tai geriau naudoti kuo natūralesnius produktus ir padažus

pekino kopūstas- valio

ačiū už mintis Irmulia:)
o per telefona eina rašyt:D naudojant opera mobile:P
o ant pakelio tu raso kad mungi pupeliu krakmolo yra ir bulviu krakmolo:)
Kiek laiko tu jau taip gyveni?
o per telefona eina rašyt:D naudojant opera mobile:P
o ant pakelio tu raso kad mungi pupeliu krakmolo yra ir bulviu krakmolo:)
Kiek laiko tu jau taip gyveni?
As tai saldytuva apsikarsciau lapeliais : vienas- tinkami deriniai, kitame netinkami deriniai. Paskui kitame kas yra kas . Zodziu atsistoju pries saldytva kaip pries altoriu ir meldziuosi, burbuliuoju sau po nosei. Vyrui labai juokinga.
Daba kertu pamela. Pietums daba visada mesa ( dazniausiai virta krutinele) su darzovemis( pomidorai, paprika, agurkas, kad sociau butu kartais truputuka alyvuogiu ar avokado idedu) be ruksteles- kas man atrode neimanoma. Vietos ruksties daba dedu daugiau pipiru ir
liuks. Pavakariams jogurta su linu selenomis valgau- kad zarnynui butu lengviau . O grizus is darbo truputuka po 18 val labai gerai buna . jeigu buna namie sriubyte. Tai as daugiau skystimuko piluosi. ARba kokios varskes , surio salotos su darzovem. Nu ir mineralinio pliurinu per diena 2-2.5 litro .
Siandien pasidariau salotas is to ka turejau, nezinau dar kas gavosi, ar bus valgomos: saliero saknis, paprika, pomidoras, alyvuoges
Va oks mano gyvenimelis kas liecia maista.
Daba kertu pamela. Pietums daba visada mesa ( dazniausiai virta krutinele) su darzovemis( pomidorai, paprika, agurkas, kad sociau butu kartais truputuka alyvuogiu ar avokado idedu) be ruksteles- kas man atrode neimanoma. Vietos ruksties daba dedu daugiau pipiru ir

Siandien pasidariau salotas is to ka turejau, nezinau dar kas gavosi, ar bus valgomos: saliero saknis, paprika, pomidoras, alyvuoges

Va oks mano gyvenimelis kas liecia maista.
QUOTE(Chimeraaa @ 2013 01 11, 09:17)
ačiū už mintis Irmulia:)
o per telefona eina rašyt:D naudojant opera mobile:P
o ant pakelio tu raso kad mungi pupeliu krakmolo yra ir bulviu krakmolo:)
Kiek laiko tu jau taip gyveni?
o per telefona eina rašyt:D naudojant opera mobile:P
o ant pakelio tu raso kad mungi pupeliu krakmolo yra ir bulviu krakmolo:)
Kiek laiko tu jau taip gyveni?
tada taip


na bulvės - pusėtinas dalykas, yapč jų krakmolas, mat dėl to ir yra sunkūs deriniai su kitomis produktų grupėmis

beje, panašyk temoje, rasi iš ties puikų nepamainomą derinių sąrašą- pagal kurį tikrai bus lengviau ir visokius suderintus patiekalus ruošti


derinu maistą? gan senai, bus porą metų tikrai, iki tol buvo šlamštmasčio atsisakymas, vėliau atradau derinimą, dabar jis yra kiek pasyvesnis/mažesnis dėl kitų paskatų, bet pats mitybos pagrindas išliko iki šiol
