Įkraunama...
Įkraunama...

Herberto Šeltono sveikos mitybos principai - 3

Gal kur yra tokių lentelių nusipirkti ar atsispausdinti-būtų užtikrinta, kad viskas teisingai sudėliota..
Atsakyti
Sveikos:) bera gyvų šioj temoj? Norėtusi ir man prisijungti prie jusu,ir būtų šaunu jai būtų su kuo padiskutuot:) nes kolkas jaučiuos kaip balta warna:D
Atsakyti
QUOTE(Chimeraaa @ 2013 01 10, 18:13)
Sveikos:) bera gyvų šioj temoj? Norėtusi ir man prisijungti prie jusu,ir būtų šaunu jai būtų su kuo padiskutuot:) nes kolkas jaučiuos kaip balta warna:D

Sveika smile.gif

Retai kada kas cia uzsuka smile.gif Man tai sunkiausia rytais vaisius valgyti, kai taip salta norisi kazko silto smile.gif
Atsakyti
o aš iki šiol pusryčiams tik vaisius renkuosi, thumbup.gif kitas maistas nelenda, nebent po ranka nėra vaisių ( namuose tai labai retas atvejis) pvz. kur kitur pusryčiauti ten ir pan. bigsmile.gif
Atsakyti
man dar tik trecia diena,bet waisiai pusryciam man kaip tik. Siandienos meniu:
pusryciam bananas
priespieciam taip pat
pietums trinta daržoviu sriubyte
pavakariams pora kiviu
o vakarienei grikiai su troskinta cukinina,morkyte ir pomidoru.
Kaži kaip tas mano meniu? Lb sunku man ta derinima isisavinti:)
Atsakyti
irmulia, neatmenu, gerai, o pagal sheltoja, iki 12 val. kas GERIAU? vaisius vartoti (jei jau engali nevalgyti), ar geriau isvis nevalgyti... g.gif nes dar vyskta salinimo procesai, prasideje nuo 4 ryto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 10 sausio 2013 - 21:35
given444, pagal H,Šeltoną - vaisiai ar jų sultys ( tie patys žalieji kokteiliai) iki 12 val. mirksiukas.gif o kad visiškai nevalgyt iki 12 val. - tai pirmą kartą girdžiu... blink.gif

Šeltonas dėl to ir rekomenduoja rinktis vaisius kaip labai greitai ir lengvai virškinamą maistą, nes būtent jie netrukdo dirbti šalinimo sistemai. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Chimeraaa @ 2013 01 10, 21:25)
man dar tik trecia diena,bet waisiai pusryciam man kaip tik. Siandienos meniu:

Kaži kaip tas mano meniu? Lb sunku man ta derinima isisavinti:)

geras tas meniu mirksiukas.gif neriekia norėti iš karto pasiekti 100 % derinimo, mirksiukas.gif beje, vakarais geriau vaisių nevalgyti ( jei yra galimybė) vis tik tai angliavandeniai, vakare geriau baltyminis maistas mirksiukas.gif + daržovės- tai irgi angliavandeniai, bet kitokie mirksiukas.gif
Atsakyti
ačiū už mintis:) o gal pasidalintum receptukais? Aš be pc,tai sunku ieskot:)
beje ka jus apie soja manot? Man lb patinka soju pupeliu makaronai su sojos padazu ir pekino kopustu:)
Atsakyti
jei be pc tai ir SM būtų neįmanoma rašyti biggrin.gif

dėl konkrečių receptų, tai nemažai jų esu savo blog'e sukrovusi, aišku tai nėra visi 100 % suderinti, bet pagrindas aiškus - kuo daugiau ląstelienos (t.y. daržovių), kuo mažiau rūgštinančių produktų kaip : miltiniai pvz.

žiemos metu norisi kažko šilto tai puikiai tinka garuose virtos daržovės su liesesne mėsa ( jei procentaliai, tai mės turi būti 100 g prie 300 g daržovių) o dar geriau žuvimi thumbup.gif įvairūs daržoviniai patiekalai ir pan. Internete tikrai nemažai receptų, tiesiog tuo verta pasidomėti ir pasiieškoti kas labiau prie širdies mirksiukas.gif

bet kad derinimas veikia 100 % - galiu tik užgarantuoti, savo kailiu patyriau perėjau ir esu visomis keturiomis už maisto derinimo principus mityboje thumbup.gif

Sojos - viskas ok, tik nepadauginti, nes tikrai sunku rasti nemodifikuotos sojos doh.gif makaronai - stiprus angliavandenių šaltinis, reikia žiūrėti į jų sudėtį, jei ten tik iš sojos ok - jei yra kviečių ir pan. - geriau atsisakyti mirksiukas.gif

sojos padažas - tikras sojos padažas yra gerokai specifinio skonio ir kvapo, bet ir tai geriau naudoti kuo natūralesnius produktus ir padažus mirksiukas.gif

pekino kopūstas- valio thumbup.gif

Atsakyti
ačiū už mintis Irmulia:)
o per telefona eina rašyt:D naudojant opera mobile:P
o ant pakelio tu raso kad mungi pupeliu krakmolo yra ir bulviu krakmolo:)
Kiek laiko tu jau taip gyveni?
Atsakyti
As tai saldytuva apsikarsciau lapeliais : vienas- tinkami deriniai, kitame netinkami deriniai. Paskui kitame kas yra kas . Zodziu atsistoju pries saldytva kaip pries altoriu ir meldziuosi, burbuliuoju sau po nosei. Vyrui labai juokinga.
Daba kertu pamela. Pietums daba visada mesa ( dazniausiai virta krutinele) su darzovemis( pomidorai, paprika, agurkas, kad sociau butu kartais truputuka alyvuogiu ar avokado idedu) be ruksteles- kas man atrode neimanoma. Vietos ruksties daba dedu daugiau pipiru ir thumbup.gif liuks. Pavakariams jogurta su linu selenomis valgau- kad zarnynui butu lengviau . O grizus is darbo truputuka po 18 val labai gerai buna . jeigu buna namie sriubyte. Tai as daugiau skystimuko piluosi. ARba kokios varskes , surio salotos su darzovem. Nu ir mineralinio pliurinu per diena 2-2.5 litro .
Siandien pasidariau salotas is to ka turejau, nezinau dar kas gavosi, ar bus valgomos: saliero saknis, paprika, pomidoras, alyvuoges g.gif
Va oks mano gyvenimelis kas liecia maista.
Atsakyti
QUOTE(Chimeraaa @ 2013 01 11, 09:17)
ačiū už mintis Irmulia:)
o per telefona eina rašyt:D naudojant opera mobile:P
o ant pakelio tu raso kad mungi pupeliu krakmolo yra ir bulviu krakmolo:)
Kiek laiko tu jau taip gyveni?

tada taip lotuliukas.gif galima biggrin.gif

na bulvės - pusėtinas dalykas, yapč jų krakmolas, mat dėl to ir yra sunkūs deriniai su kitomis produktų grupėmis mirksiukas.gif

beje, panašyk temoje, rasi iš ties puikų nepamainomą derinių sąrašą- pagal kurį tikrai bus lengviau ir visokius suderintus patiekalus ruošti thumbup.gif Pamenu, dar pačioje pradžioje jį atsispausdinus vos ne atmintimai mokiausi, kad iki galo "daeitų" kas su kuo geriau, kas su kuo prasčiau dera, ko iš viso vengti hihihi.gif

derinu maistą? gan senai, bus porą metų tikrai, iki tol buvo šlamštmasčio atsisakymas, vėliau atradau derinimą, dabar jis yra kiek pasyvesnis/mažesnis dėl kitų paskatų, bet pats mitybos pagrindas išliko iki šiol thumbup.gif
Atsakyti