Įkraunama...
Įkraunama...

Viskodara

QUOTE(Junetė @ 2012 02 28, 16:16)
Taip aš irgi supratau, tik suabejojau, gal jiems galioja koks buhalterinis įstatymas, darbo laiko apskaitos ar pan. Nes mūsų buhalterės griežtai sako, kad reikia dėti ir diskusijų net negali būti, o kuom remiantis reikia dėti, taip ir nesugebėjo paaiškinti.


Nuoroda iš VDI puslapio: http://www.vdi.lt/in...php?-1547610394

Dėl grafikų sudarymo. Darbuotojai privalo dirbti darbo (pamainų) grafikuose nustatytu laiku. Darbo (pamainų) grafikus tvirtina administracija, suderinusi su įmonės, įstaigos, organizacijos darbuotojų atstovais (DK 19 straipsnis) arba kolektyvinėje sutartyje nustatyta tvarka. Darbo (pamainų) grafikai skelbiami viešai įmonių ir jų padalinių informaciniuose stenduose ne vėliau kaip prieš savaitę iki šių grafikų įsigaliojimo. Darbdavys, sudarydamas darbo (pamainų) grafiką, turi užtikrinti, kad darbuotojai nedirbtų daugiau kaip keturiasdešimt aštuonias valandas per savaitę ir dvylika valandų per darbo dieną (pamainą), bei užtikrinti tolygų pamainų keitimąsi (DK 149 straipsnio 1 dalis, 147 straipsnio 1 ir 3 dalys).

Paminėtina, kad dokumento patvirtinimo sąvoka yra pateikta Dokumentų rengimo taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos archyvų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinio direktoriaus 2001 m. kovo 30 d. įsakymu Nr. 19 „Dėl dokumentų rengimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2001, Nr. 30‑1009; 2006, Nr. 60‑2169), 33.4 punkte, kuriame nurodyta, kad kai tvirtinama įstaigos vadovo parašu, tvirtinimo žymą sudaro žodis „tvirtinu“, įstaigos vadovo pareigų pavadinimas, parašas, vardas ir pavardė.

Atkreiptinas dėmesys, kad darbuotojų darbo (pamainų) grafikų sudarymo tvarką gali numatyti ir darbo tvarkos taisyklės, kuriose be DK 147 straipsnio 3 dalyje įtvirtinto imperatyvaus reikalavimo, gali būti numatyta ir papildoma šių grafikų skelbimo tvarka, pavyzdžiui, kiekvienam darbuotojui elektroniniu paštu išsiunčiant darbo (pamainų) grafiką elektroniniu formatu. Darbo (pamainų) grafikų skelbimas ir patvirtinimas kitokiu būdu, nei tai numato DK 147 straipsnio 1 dalis (ir darbo tvarkos taisyklės), yra laikytinas DK 147 straipsnio 1 dalies pažeidimu, už kurį taikoma administracinė atsakomybė (Lietuvos Vyriausiojo administracinio teismo 2011 m. gegužės 23 d. nutartis, priimta administracinėje byloje Nr. N-575-756/2011).

Atsakyti
tai nesupratau, reikia antspaudo ant darbo grafikų ir tabelių, ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2012 03 05, 12:11)
tai nesupratau, reikia antspaudo ant darbo grafikų ir tabelių, ar ne? g.gif

susipainiojai? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Aš remsiuos antra pastraipa, atsispausdinsiu ir pakišiu po nosim tongue.gif
Atsakyti
Labas merginos, matau temutė merdėja. Gaila. Na bet gal kas užsuks dar. Man reikėtų, kad kas pagelbėtų parašyti charakteristikas. Jau tokie nuvalkioti mano pavyzdžaiai, gal kas galėtų pasidalinti savais?
Atsakyti
Sveika 4u.gif

Kaip vaikštosi papasakok mirksiukas.gif

Pas mane irgi tik tai kas internete, mažai čia ką prigalvosi, maždaug su darbu susieji ir pagiri biggrin.gif

Atsakyti
vaikštosi po truputi... smile.gif puškenu, nugara mano probleminė, tai nežinau kaip čia bus, pusiaukelę daėjau, o sunkiausia dalis dar prieš akis.

Tai vat kad reikia rašyt tokiems darbuotojams, kuriems ranka nekyla rašyt. O reikia. Būtų koks neutralus darbuotojas, tai dzin, bet dabar yra biški asmeniškumų...
Atsakyti
o kam reikalingos charakteristikos?
Atsakyti
QUOTE(zizliuke @ 2012 04 10, 11:29)
Tai vat kad reikia rašyt tokiems darbuotojams, kuriems ranka nekyla rašyt. O reikia. Būtų koks neutralus darbuotojas, tai dzin, bet dabar yra biški asmeniškumų...

Tai ir rasyciau - Vardas Varduzis buvo konfliktiska asmenybe, su kolegomis nesutare ir venge bendradarbiavimo, komandinio darbo. Nebuvo suinteresuotas kompanijos augimu ir klestejimu. Nerode iniciatyvos atlikdamas asmenines uzduotis. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 10 balandžio 2012 - 14:44
ojej... net pati išsigandau beskaitydama... taip baisiai niekam niekad nesu rašiusi...
Atsakyti
o kai mūsų prašo charakteristikos dėl vairuotojo teisių atgavimo - mes nerašom schmoll.gif prisidirbai ir srėbk
Atsakyti
na viskodaristės, ar dar gyvos?
Atsakyti
Gyvos gyvos, lekuojam is karscio...
Atsakyti