QUOTE(cuname @ 2008 06 22, 15:17)
Sveikutes ir as galvoju apie ausyciu pradurima savo mazulei.Skaitineju jusu pasisakymus.Na kai kurios sakote, kad gal kai uzaugs ir nenores tu auskariuku,bet neuzmaciau nei vienos, kad ir kuri turite didesne panelyte ir kuri mergaite butu pasakiusi kad nenori ju.Didesne ar mazesne 4 ar 6 metuku jau prasosi auskariuku.Nesu sutikusi nei vienos kuri ju nenoretu,o jei nenores gales nenesioti ir issiverti.
Man labai grazu kai mergytes su auskariukais
Man labai grazu kai mergytes su auskariukais
Pamenu, ir aš prašiausi tokio amžiaus. bet mano mama labai gražiai mane atkalbėdavo, sakydama, kad auskarus nešioja čigonės, afrikietės ir... karvutės.
Jei jau labai norėdavau auskaruota pabūti, įsegdavo savo klipsus. Manau, kad šiais laikais tuo labiau pilna įsegamų ir prilipdomų auskariukų mažosioms "afrikietėms" (kol dar neaktualu, tai neieškojau).
Tiesa, aš vis dėlto ausis prasidūriau. 9 klasėje. Bet tada supratau, kad auskarai tikrai nepadaro mergaitės ar moters gražesne. Jei esi baidyklė, jokie auskarai nepagražins. O jei tu gražutė, tai ir be jų būsi lyg saldainukas.
Tai po to žaidžiau su tom ausim - tai panešioju kiek, tai numetu kur nors. Skylės užauga, po to su kokiu auskaru prakrapštau iš naujo.
Dabar jau kokius 5 metus nebenešioju, ir nemanau, kad dar kada nešiosiu - nenoriu tiesiog
Dar čia vienoje temoje skaičiau, kaip buvo kritikuojama šeima, kuri vaikų auginimo laimę siejo su Dievu. Tipo, negalima vaiko religiškai auklėti, nes taip bandoma jam primesti savo valią, nuomonę ir pan. O auskarų vėrimas kūdikėms - ar nėra savo nuomonės ir valios primetimas?
Su religija paprasčiau - nenori būti krikščione, tampi krišnaite, ateiste ar dar kuo. Nuo to nenukenti. O ką daryti su sužalotomis ausimis? Blin, man taip ir liko "bumbulai" po pradūrimo...
Dar. Auskaruota mergaitė nebegali pareikšti savo nenoro - nebent auskarų nenešioti. O sveikomis ausytėmis gali ir nenorėti.
O aš esu girdėjusi pokalbį tarp mergaitės (kokių 10 metų) ir jos mamos ar kažkokios kitos "ciocės", kuri klausė: "Tai kokia tu mergaitė, kad auskariukų nenori?"
Negirdėjau, ką atsakė ta mergaitė. Bet faktas, kad ir mergaitės gali auskarų nenorėti.
Ir dar. Neskaičiau visos temos, bet r nebuvo diskusijų apie vienos ausytės pradūrimą berniukams. Juk auskaruotam tėčiui ta idėja turėtų labai patikti. O be to, ar tai ne lyčių diskriminacija?