Įkraunama...
Įkraunama...

Įveriami auskarai

QUOTE(cuname @ 2008 06 22, 15:17)
Sveikutes ir as galvoju apie ausyciu pradurima savo mazulei.Skaitineju jusu pasisakymus.Na kai kurios sakote, kad gal kai uzaugs ir nenores tu auskariuku,bet neuzmaciau nei vienos, kad ir kuri turite didesne panelyte ir kuri mergaite butu pasakiusi kad nenori ju.Didesne ar mazesne 4 ar 6 metuku jau prasosi auskariuku.Nesu sutikusi nei vienos kuri ju nenoretu,o jei nenores gales nenesioti ir issiverti.
Man labai grazu kai mergytes su auskariukais wub.gif

Pamenu, ir aš prašiausi tokio amžiaus. bet mano mama labai gražiai mane atkalbėdavo, sakydama, kad auskarus nešioja čigonės, afrikietės ir... karvutės.
Jei jau labai norėdavau auskaruota pabūti, įsegdavo savo klipsus. Manau, kad šiais laikais tuo labiau pilna įsegamų ir prilipdomų auskariukų mažosioms "afrikietėms" (kol dar neaktualu, tai neieškojau).

Tiesa, aš vis dėlto ausis prasidūriau. 9 klasėje. Bet tada supratau, kad auskarai tikrai nepadaro mergaitės ar moters gražesne. Jei esi baidyklė, jokie auskarai nepagražins. O jei tu gražutė, tai ir be jų būsi lyg saldainukas.
Tai po to žaidžiau su tom ausim - tai panešioju kiek, tai numetu kur nors. Skylės užauga, po to su kokiu auskaru prakrapštau iš naujo.
Dabar jau kokius 5 metus nebenešioju, ir nemanau, kad dar kada nešiosiu - nenoriu tiesiog smile.gif

Dar čia vienoje temoje skaičiau, kaip buvo kritikuojama šeima, kuri vaikų auginimo laimę siejo su Dievu. Tipo, negalima vaiko religiškai auklėti, nes taip bandoma jam primesti savo valią, nuomonę ir pan. O auskarų vėrimas kūdikėms - ar nėra savo nuomonės ir valios primetimas?
Su religija paprasčiau - nenori būti krikščione, tampi krišnaite, ateiste ar dar kuo. Nuo to nenukenti. O ką daryti su sužalotomis ausimis? Blin, man taip ir liko "bumbulai" po pradūrimo...

Dar. Auskaruota mergaitė nebegali pareikšti savo nenoro - nebent auskarų nenešioti. O sveikomis ausytėmis gali ir nenorėti.
O aš esu girdėjusi pokalbį tarp mergaitės (kokių 10 metų) ir jos mamos ar kažkokios kitos "ciocės", kuri klausė: "Tai kokia tu mergaitė, kad auskariukų nenori?"
Negirdėjau, ką atsakė ta mergaitė. Bet faktas, kad ir mergaitės gali auskarų nenorėti.

Ir dar. Neskaičiau visos temos, bet r nebuvo diskusijų apie vienos ausytės pradūrimą berniukams. Juk auskaruotam tėčiui ta idėja turėtų labai patikti. O be to, ar tai ne lyčių diskriminacija? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 23 birželio 2008 - 02:44
mano dukrytei ketveri flirt.gif prieš gerą pusmetį mažoji pradėjo kalbėti apie ausyčių pradūrimą ,mat darželyje daug mergaičių vaikšto su auskariukais.įtikinėjo gal porą mėnesių doh.gif o aš visaip kaip atkalbėjau umn.gif bet mažoji išsireikalavo mirksiukas.gif nuėjom ir su šautuvuku mums ausytes prašovė blink.gif bijojau,kad bus ašarų,rėkimo ir pan. bet... matyt labai reikėjo ir visą tai iškentė kaip didvyrė 4u.gif stebėjosi visas grožio salonas bigsmile.gif dabar labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(reksnyte @ 2008 06 23, 20:31)
mano dukrytei ketveri  flirt.gif prieš gerą pusmetį mažoji pradėjo kalbėti apie ausyčių pradūrimą ,mat darželyje daug mergaičių vaikšto su auskariukais.įtikinėjo gal porą mėnesių  doh.gif o aš visaip kaip atkalbėjau  umn.gif bet mažoji išsireikalavo 

MAtysiu, kaip man bus. Kadangi aš pati nebenešioju, močiutės irgi, tai gal pavyks "atsipirkti" klipsiukais ir prilipdomais auskariukais g.gif

Na bet bet kuriuo atveju, 4 metų pana jau pati pareiškia savo nuomonę, ir skylės ausyse prašaunamos jos noru. O ne taip, kaip viena "mama" gyrėsi, kad 2 dienų naujagimį subadė gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 23 birželio 2008 - 22:17
na mano drauge savo mergickai 3.5 metu pradure nes ta labai norejo ir kiekviena diena po n kartu zyze. tai su sautuvuku pradure, viskas lyg ir normaliai buvo nei verke nei ka, bet kai jau veziau jas namo, atsisuku ziuriu mergyte visa isbalus, bloga pasidare, bet tylejo nes pati labai norejo auskariuku ir gal matyt nesuprato kas darosi.
bet dabar tai maivosi ir labai patenkinta tais auskarais. jau metai laiko kai juos nesioja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lavista @ 2008 06 20, 15:57)
bet turbut ir nepadeda  mirksiukas.gif
o pakenkti gali (zr. aprasymus virsuje)

Tas aprašymas viršuje yra iš bobučių srities. Pirma, kiek teko kalbėtis su meistrėm, tas šautuvas neliečia ausies, nes visas dūrimas vyksta su auskariukus, o dezinfekuojamas jis yra privalomai tokiu pat būdu, kaip visos šukos (plastikinės) ir kiti darbo įrankiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes pradurem ausytes metuku. Man labai grazu, vyras labai svajojo. Uzgijo labai greitai, be problemu, o ir asaru buvo nedaug, labiau verkdavo kai uzsigaudavo, o proceduriniam kur duremes ausytes kabejo labai grazus didelis paveikslas, tai grei pamirsom kas nutiko tongue.gif
Atsakyti
labas vaklarėlis ,o mūsų pupai uogai šiandien didelis įvykis kelias dienas vis prašė auskariukų na tai šiandien sakau nuvešim,bet turbūt išsigąs ir nebenorės,bet kur gi tau.Didvyriškai atkišo ausytes ir kantriai laukia ,ramiai sau sėdi kol durs... ir tik pykšt pirmas auskaras ausyse,o tada suverkė ir tik pykšt kantriai kitą,štai ir dabar vaikšto patenkinta su auskariukais!

Nors visada ,kai tik užsimanydavo skiau ,kadf kai duria skauda,bet jai tai nesvarbu ,matyt labai norėjo ir buvo tam jau pasirengusi mirksiukas.gif
Nors sakiau ,kad tikrai dar nedursiu,nebent tik pati to norės ,tai taip ir buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
O man kazkaip nevaikiska atrodo tas auskaru verimas mazom mergaitem g.gif Gal cia as senamadiska?
Atsakyti
Taip čia jau kaip kam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zifke @ 2008 06 15, 18:48)
vaikas turi buti vaiku, nei ji supranta nei ka.... tai kam tada to reikia??? blink.gif

Vaikas ir krikšto nesupranta, bet mes juos krikštijam... nes taip reikia. Kvailas palyginimas ax.gif Bet vaikas (ne kūdikis) tikrai supranta kas tai yra auskarai ir kam jie naudojami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2008 07 01, 20:19)
labas vaklarėlis ,o mūsų pupai uogai šiandien didelis įvykis kelias dienas vis prašė auskariukų na tai šiandien sakau nuvešim,bet turbūt išsigąs ir nebenorės,bet kur gi tau.Didvyriškai atkišo ausytes ir kantriai laukia ,ramiai sau sėdi kol durs... ir tik pykšt pirmas auskaras ausyse,o tada suverkė ir tik pykšt kantriai kitą,štai ir dabar vaikšto patenkinta su auskariukais! 

Nors visada ,kai tik užsimanydavo skiau ,kadf kai duria skauda,bet jai tai nesvarbu ,matyt labai norėjo ir buvo tam jau pasirengusi  mirksiukas.gif
Nors sakiau ,kad tikrai dar nedursiu,nebent tik pati to norės ,tai taip ir buvo  mirksiukas.gif

Labai smagu, kai mamos palaukia iki kol vaikas pats auskarų prašys. Tada mergytė bent jau supranta ar iš tikrųjų nori, ko nori ir kaip visa tai vyks. Be to, vaikui didesnis džiaugsmas kai gauna tai, ko prašo, (gal čia jo didžiausia svajonė
), negu kad tiesiog nusiveda ir praduria.
Man toks variantas priimtinas,kai vaikas jau prašosi,
nors pati gal būčiau leidus dar kokius metus pazyzti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Buziaka @ 2008 07 02, 11:37)
Vaikas ir krikšto nesupranta, bet mes juos krikštijam... nes taip reikia. Kvailas palyginimas  ax.gif  Bet vaikas (ne kūdikis) tikrai supranta kas tai yra auskarai ir kam jie naudojami  smile.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(Žirklutės @ 2008 07 02, 11:41)
Labai smagu, kai mamos palaukia iki kol vaikas pats auskarų prašys. Tada mergytė bent jau supranta ar iš tikrųjų nori, ko nori ir kaip visa tai vyks. Be to, vaikui didesnis džiaugsmas kai gauna tai, ko prašo, (gal čia jo didžiausia svajonė
),  negu kad tiesiog nusiveda ir praduria.
Man toks variantas priimtinas,kai vaikas jau prašosi,
nors pati gal būčiau leidus dar kokius metus pazyzti  ax.gif

Tai tikrai gerai kai jau supranta,ir manau tikrai visiems gražu tik toiesiog sau meluoja mirksiukas.gif
Galiu pasakyti kas man tikrai negražu kai iš jaunų mergaičikų padaroma subrendusi moteris,t.y. ir auskarų ir rūbų ikr avalynės atžvilgiu mirksiukas.gif
Atsakyti