Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

QUOTE(~Beauty~ @ 2011 05 03, 15:57)
Nebežinau, ką čia jai ir besiūlyti g.gif Visgi MP jai skaniausias ir sočiausias maistas wub.gif

Na yra dar ryziai, grikiai, kvieciai (jei nealergiskas vaikas).

Dar i tema del nitratu. Reiktu dar pamineti, kad azotas yra vienas is pagrindiniu augalu maistiniu medziagu, jis dalyvauja fotosintezeje. Todel jo daugiausiai susikaupia saknyse, stiebuose ir lapuose. Todel sakniavaisiai ir lapines darzoves turi daugiausiai nitratu. Taip pat priklauso nuo paros laiko kada nuskinama, t.y. ryte bus didziausias nitratu kiekis, nes per nakti susikaupia saknyse, o diena keliauja i stiebus, lapus, tad maziausiai nitratu bus vakare. Todel net ekologiskos darzoves savyje turi nemazai nitratu.
Atsakyti
As atsiprasau, kad rasau per dvi temas, bet liko tik 8 dienos iki 7 men ir labai reik patarimo - ar reikia 6-7 men kudikiui pieno misinio? Esme tame, kad valge tik MP, bet paskutinius menesius visai neaugo svoris, gydytoja liepe kisti jam kosiu visokiu, tai per menesi gavo ir grudiniu ir darzoviu, bet ir jas nelabai valgo ir pastebejau, kad MP irgi nevalgo, o tik raminasi prie kruties, gydytoja nusprende, kad neturiu pieno ir liepe duot misini, bet jis nei soskes, nei buteliuko nemates, tai apskritai kol pripras ir ar verta?

Beauty, del tu avizu, tai as irgi be jokiu instrukciju dariau taip-pirma kietus sutryniau su blenderiu, tada uzpyliau biski vandens, kad pamirktu ir nereiktu virti iki begalybes (nu kad pabrinktu), tada jau tokia skysta ale kosele uzpyliau dvigubu kiekiu vandens ir ziurejau, kad gausis, tai dar vandens reikejo, nes labai tirsta daresi, bet blenderis nelabai sumale, liko grudeliu tokiu ir galvoju, kad malsiu jau isvirta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2011 05 05, 11:58)
As atsiprasau, kad rasau per dvi temas, bet liko tik 8 dienos iki 7 men ir labai reik patarimo - ar reikia 6-7 men kudikiui pieno misinio? Esme tame, kad valge tik MP, bet paskutinius menesius visai neaugo svoris, gydytoja liepe kisti jam kosiu visokiu, tai per menesi gavo ir grudiniu ir darzoviu, bet ir jas nelabai valgo ir pastebejau, kad MP irgi nevalgo, o tik raminasi prie kruties, gydytoja nusprende, kad neturiu pieno ir liepe duot misini, bet jis nei soskes, nei buteliuko nemates, tai apskritai kol pripras ir ar verta?

zinok, nezinau ka ir patarti tau 4u.gif
ziurek kaip liepia sirdis, jei tau atrodo kad maziukas nepavalgo MP tada duok.
o gal kosiu per dauk primaisei ir del to mazylis nenori ju valgyt? pabandyk koki vaisiu duot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audryta: 05 gegužės 2011 - 11:17
QUOTE(~Beauty~ @ 2011 05 03, 15:57)
Ojej, smagiai pasijuokiau lotuliukas.gif Reiktų rasti, kur dabar nėra tų nitratų... ax.gif

Ne košę pirkau, o avižinius dribsnius mirksiukas.gif (ten LT tik sudėtis ir dar kažkas parašyta, visa kita - kažkokia kita kalba, tikrai ne ENG) Viriau juos pati ax.gif
Įkelk info drinks_cheers.gif

Šiandien bandžiau išvirti kukurūzų krupas - vėl neima į burną doh.gif

Nebežinau, ką čia jai ir besiūlyti g.gif Visgi MP jai skaniausias ir sočiausias maistas wub.gif

mano vienu nevalgo as turiu skanint su tyrelem vaisias
Atsakyti
QUOTE(chorisste @ 2011 05 05, 11:58)
Beauty, del tu avizu, tai as irgi be jokiu instrukciju dariau <...>

Ačiū drinks_cheers.gif
QUOTE(juratux88 @ 2011 05 05, 12:34)
mano vienu nevalgo as turiu skanint su tyrelem vaisias

Aš irgi skaninu, bet vistiek nevalgo...

Vakar grįžom prie daržovienės - jos bent kelis šaukštus suvalgo 4u.gif
Atsakyti
O maniškė valgo tik košes smile.gif. Avižų, speltos. Daržovių nei šaukštelio doh.gif.
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif .na ka stai mum ir 7 menesiukai.valgom daug visko ir skaniai.stai pvz.:rytas MP,po valandos uzpilama kosyte+trintas bananas ar obuolys,vandenukas arba arbatyte.einam mieguciui kokiai 1 h.paskiau po kokios 1 h duodu misinio atsigerti,kartais duodu kokia baranka,kukuruza,ar siaip koki sausaini pakandziot .paskiau einam vel miegot i lauka.atsikelus po kokio 30min valgom darzoviene ,o kas antra diena idedam ir mesyte.po to duodu gramdyto obuoliuko,sako geriau isisavina vitaminus,nezinau kiek teisybes. 4u.gif .po kokios 1h duodu misinio tada vel miegot.taip ateina 6 h vakaro jau tada beduodu ka nors desertui ,kokia tyrele,ar vaikiska jogurtuka,ir tada pora kartu pries miega MP.vat toks musu menu smile.gif .
dar kartais duodu lyztelt kokio nors patiekalo kai pati valgau,kad pajustu skoniu ivairove.
siaip del valgymo buna ivairiai,kitakart daug suvalgo kitakart maziau,bet siaip neverciu ir nepykstu kiek nori tiek valgo .
paminesiu ir tai kad gali kai kam pasirodyt kad valgom labai daug,taciau mano panike labai aktyvi,nuo 6 menesiu ropoja,sedi ,isikibus atsitoja.
Atsakyti
QUOTE(march @ 2011 05 05, 23:04)
Sveikos mamytes  smile.gif  .na ka stai mum ir 7 menesiukai.valgom daug visko ir skaniai.stai pvz.:rytas MP,po valandos uzpilama kosyte+trintas bananas ar obuolys,vandenukas arba arbatyte.einam mieguciui kokiai 1 h.paskiau po kokios 1 h duodu misinio atsigerti,kartais duodu kokia baranka,kukuruza,ar siaip koki sausaini pakandziot .paskiau einam vel miegot i lauka.atsikelus po kokio 30min valgom darzoviene ,o kas antra diena idedam ir mesyte.po to duodu gramdyto obuoliuko,sako geriau isisavina vitaminus,nezinau kiek teisybes. 4u.gif  .po kokios 1h duodu misinio tada vel miegot.taip ateina 6 h vakaro jau tada beduodu ka nors desertui ,kokia tyrele,ar vaikiska jogurtuka,ir tada pora kartu pries miega MP.vat toks musu menu  smile.gif  .
dar kartais duodu lyztelt kokio nors patiekalo kai pati valgau,kad pajustu skoniu ivairove.
siaip del valgymo buna ivairiai,kitakart daug suvalgo kitakart maziau,bet siaip neverciu ir nepykstu kiek nori tiek valgo .
paminesiu ir tai kad gali kai kam pasirodyt kad valgom labai daug,taciau mano panike labai aktyvi,nuo 6 menesiu ropoja,sedi ,isikibus atsitoja.

o kodel jus MP ir misinuka duodat? g.gif As manau arba tai arba tai. O valgot super, nors mano vaikas irgi aktyvus, visa diena turi ka veikti, veiklos pas ji pilna biggrin.gif , bet valgom tik viena karta darzovienes ir vaisiu piure, sausainiuka pagrauzia ax.gif
Atsakyti
MP ir misinuka maisau del to kad uz kokiu poros menesiu noreciau atjunkyti savo mergaite,ir kad nekiltu problemu su misiniu.siaip ispradziu negere misinio bet dabar jokiu problemu ,ar misinys ar MP.tai manau kai ateis laikas atjunkyti nebus jai psichologinio ir fiziologinio soko.o beto kai reik palikti mazaja teciui jis gali duot misinio ir del to nekyla problemu.
Atsakyti
QUOTE(Aistukazz @ 2011 05 02, 09:10)
Mamytės, gelbėkit! Mano mažoji atsisako viską valgyti išskyrus kruopas. Daržovių neima, šiandien su mėsa padariau, galvoju jau tikrai ims. Nu niekaip neįkišu aš jai maisto į burną.. Kaip jūs darote? Pasidalinkite patirtimi sad.gif

cia ziuriu visos tik savo gamybos koses duodat.. blush2.gif as tai perku. pradzioj, kai tik pradejom ragauti, tai viriau pati darzoves, bet ju nemegsta mazasis. gydytoja pasiule duoti paragauti kosytes uzpilamos (avizos/ryziai su kokiais vaisiais). tai jau antra ragavimo diena suvalge visa porcija smile.gif taip tokias koses ir valgom. dar duodu vakarine kose: avizos, ryziai ir makaronai sumalti, ji tokia pieniska, tai irgi suvalgo visa porcija. vis pabandau kokia darzoviu kose iduoti, bet nevalgo... bandziau su mesyte- vimcioja.... tai vakar nupirkau Hipp kosyte: avizos, morkos, kukuruzai ir ji tokia pieniska, galvojau, kad eilini karta eis viskas i siuksliu deze.... nieko panasaus, suvalge beveik visa 190 g stiklainiuka bigsmile.gif zodziu, maniskis - pieniskas vaikis biggrin.gif dabar, reiks dandyti virti paciai tokia su misinuku smile.gif

tai siulau ieskoti to kas patiktu mazajai. valgykit kruopas, o koki karta per savaite vis duok paragauti ka nors, gal atrasit smile.gif
Atsakyti
Pasakykit jus man,ka as darau ne taip:

per pietus mazylis suvalgo darzoviu kosytes, sakyciau nemazai, atsigeria vandenuko, kai baigia valgyti, po kurio laiko pradeda zyzti, matau kad nori miego, bandau migdyti, bet jis zyzia tol, kol nepasiulau MP, tada ramiai uzmiega. Vat man klausimas iskilo, ar jis nedavalgo? Ar jam tik nusiraminimui manes reikia?
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 05 06, 16:59)
Pasakykit jus man,ka as darau ne taip:

per pietus mazylis suvalgo darzoviu kosytes, sakyciau nemazai, atsigeria vandenuko, kai baigia valgyti, po kurio laiko pradeda zyzti, matau kad nori miego, bandau migdyti, bet jis zyzia tol, kol nepasiulau MP, tada ramiai uzmiega. Vat man klausimas iskilo, ar jis nedavalgo? Ar jam tik nusiraminimui manes reikia?

1. vaikas iprates pries miega gauti MP
2. zirzia nes nori miego
vadinasi nusiramina tik prie papuliuko, nes taip iprates ir uzmiega.

mum panasiai buna, bet jau nemaitinu pati, tai geriausias uzmigimas arba lauke paveziojant arba pasupant arba vel ieskai kokiu nors metodu wink.gif

cia i kita tema: sakykit kas kokiu misinuku maitinate? ir kokia mesa ragauti pradejote. nes jau planuoju ivesti bet nzn ar versiena bandyti ar ieskoti namines vistytes kas parduoda.

as koses visas verdu pati, nes manau kad taip sveikiausia ir geriausia vaikui. ir dar kol kas ragaujam tik po viena ingridienta tarkim kruopu, duodu viena diena grikius, kita kukuruzus, dar kita ryzius, kartais idedu razinu pora, viska sublenderiuoju ir kerta vaikas skaniausiai. veliau gal maisysiu, dabar dar noriu isitikinti ar niekas nealergizuoja, nes kai avizu uzvalgem, tai man atrodo truputi pabere, vat taip.
Atsakyti