Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

QUOTE(matuske @ 2011 03 21, 09:22)
mums 7 men ir savaite, meniu toks:
7 val MP
9-10 vaisiu ir uogu tyrele
14 val darzoves + mesyte
visa likusia diena MP (kada panorejus)  biggrin.gif

darzoves pradejom nuo 6 men, vaisius ir uogas nuo 6,5 men, o mesyte nuo 7 men. kruopu koses pradesim nuo 8 men.
4u.gif

o jus is pat ryto puolas daryti vaisiu ir uogu tyrele, ar ja bunat is vakaro pasidarius? blush2.gif

QUOTE(~Beauty~ @ 2011 04 20, 06:20)
Priaugam pakankamai, gal netgi per daug sveriam blush2.gif

- - -
Nors iš kitos pusės kai pagalvoji... Dabar čia ieškom savo vaikams tik 'savų' daržovių, ekologiškų gaminių ir pan. ... O kas bus po to? Visą gyvenimą juk nemaitinsim vien ekologišku maistu? Nežinau, ar taip jau verta bijoti tų 'parduotuvinių'? Juk tyrelėmis ir mišinukais vaikus maitinat kai kurios - juk čia irgi 'parduotuvinis' produktas g.gif

o kiek tas per daug? blink.gif

as nesistengiu VISKO pirkti tik ekologisko unsure.gif

QUOTE(Lelina @ 2011 04 23, 08:59)
Mamytes, ar jau duodate savo kleckiukams banano? Mes tik dabar ji pradedame ragauti, nes obuoliuko kazkaip nenori  schmoll.gif Kaip jus duodate banana? Gramdote sauksteliu? O gal jau duodate atsikasti?  4u.gif

As esu girdejus,kad bananas kietina vidurius ir siaip nelabai gerai jis. Vienoj knygoj skaiciau,kad galima duoti obuoliuko, kriauses, meliono, avokado, peach (pamirsau kaip lietuviskai vadinasi blush2.gif ) ir dar slyva. Cia apie 7men meniu rase

QUOTE(Lelina @ 2011 04 26, 16:39)
As taip pat duodu ir baronku ir avizini sausaini, tik kai juos valgo, stovet salia reikia, bes labai daznai perlauzia smile.gif Taip pat nusipirkau tokiu paploteliu be gliuteno, be kiausiniu ir pieno smile.gif Tai juos be baimes gali ir vienas valgyti, nes jie istirpsta  thumbup.gif

As pirkau sausainunus vaikuciams nuo 7men, skaniai jis valgo, jis toks lipnus pasidaro kai suslapma, tirpsta burnytej thumbup.gif

QUOTE(Ramunita @ 2011 04 29, 11:42)
o tai kiek laiko tu ją maitini? aš tai kitą maitinimą įvedžiau,kai jau normaliai valgė daržoves.

o kas yra normaliai? mano mazylis jau visa men gerai valgo darzovytes. Jau reikia kazka keisti, bet nzn ka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 04 30, 23:40)
o kas yra normaliai? mano mazylis jau visa men gerai valgo darzovytes. Jau reikia kazka keisti, bet nzn ka  blush2.gif

nius suvalgo porcija 120-200ml. o dėl keitimo,tai net nežinau,gali kaip nori daryt,aš įvedžiau mėsą,kai mėnesį jis man gerai valgė daržoves,paskui įvedžiau vaisių tyres ir galiausiai grūdų košes.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2011 05 01, 10:53)
nius suvalgo porcija 120-200ml. o dėl keitimo,tai net nežinau,gali kaip nori daryt,aš įvedžiau mėsą,kai mėnesį jis man gerai valgė daržoves,paskui įvedžiau vaisių tyres ir galiausiai grūdų košes.

o jei ir as priadesiu nuo mesos, kaip ja pateikti? suprantu, kad biskuti reikia ideti i darzoviene, bet as irgi per sieteli smulkinti? kaip virti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 05 01, 17:39)
o jei ir as priadesiu nuo mesos, kaip ja pateikti? suprantu, kad biskuti reikia ideti i darzoviene, bet as irgi per sieteli smulkinti? kaip virti?  g.gif

Mes tai turime toki aparata, kur garuose darzoves isverda, o po to iskracius is tokio sietelio iskart galima jas ir susmulkinti, man tai labai patogu smile.gif As mesyte atskirai issiverdu ir po to kartu su darzovemis tame aparate susmulkinu ir i lekstute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2011 05 02, 09:07)
Mes tai turime toki aparata, kur garuose darzoves isverda, o po to iskracius is tokio sietelio iskart galima jas ir susmulkinti, man tai labai patogu smile.gif As mesyte atskirai issiverdu ir po to kartu su darzovemis tame aparate susmulkinu ir i lekstute  4u.gif

o jeigu neturiu tokio aparaciuko, kaip tada? g.gif
Papildyta:
kaip paruosti mesyte gal pravers wink.gif
Atsakyti
Mamytės, gelbėkit! Mano mažoji atsisako viską valgyti išskyrus kruopas. Daržovių neima, šiandien su mėsa padariau, galvoju jau tikrai ims. Nu niekaip neįkišu aš jai maisto į burną.. Kaip jūs darote? Pasidalinkite patirtimi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistukazz @ 2011 05 02, 10:10)
Mamytės, gelbėkit! Mano mažoji atsisako viską valgyti išskyrus kruopas. Daržovių neima, šiandien su mėsa padariau, galvoju jau tikrai ims. Nu niekaip neįkišu aš jai maisto į burną.. Kaip jūs darote? Pasidalinkite patirtimi sad.gif

As manau, jei nenori, nekis per prievarta. Palauk kelias dienas ir bandyk vel rolleyes.gif
O kaip darzoviu koses konsistensija? Mano vaikas irgi nevalgo,jei buna ne skysta blush2.gif
Atsakyti
Dariau pati, išbandžiau visokias, su visokiomis daržovėmis (bulvė, moliūgas, morka, žiedinis kopūstas). Pirkau iš stiklainiukų. Niekaip. aptinę lūpą įsikanda ir viskas.. Tai gyva MP ir ryžių koše, kai iš nevilties jau padarau...
Atsakyti
QUOTE(Aistukazz @ 2011 05 02, 12:10)

Maniske irgi nevalgo. Suvalgo 2-3 arbatinius saukstelius tyreles/koses ir viskas. Kazkuria diena jau suvalge 40 ml ryziu koses, o paskui vel stop. Ryziu koses duot visa laika nenoriu, nes ir taip labai retai pradejo tustintis, kas 2-3 dienos. Bet kadangi jauciasi gerai, per daug nepergyvenu.
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2011 05 02, 12:05)
o jeigu neturiu tokio aparaciuko, kaip tada?  g.gif
Papildyta:
kaip paruosti mesyte gal pravers wink.gif

ir as atkeliauju jau i sita tema. mes tai valgom darzovienes ir kruopas duodu. dazniausiai verdu bulve su kopusteliu ar brokoliu, labai megsta. ( nuo morkos ir moliugo beria, nededu), o is kruopu tai grikius, kukuruzus, avizas ragavo bet ir biski pabere. galvoju kada mesa duoti ragauti. perskaiciau Dolytes nuoroda, tai vistiena nuo 8 men rekomenduoja. tai gal reikes bandyt nuo versienos ar jautienos.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 05 02, 13:18)
Maniske irgi nevalgo. Suvalgo 2-3 arbatinius saukstelius tyreles/koses ir viskas. Kazkuria diena jau suvalge 40 ml ryziu koses, o paskui vel stop. Ryziu koses duot visa laika nenoriu, nes ir taip labai retai pradejo tustintis, kas 2-3 dienos. Bet kadangi jauciasi gerai, per daug nepergyvenu.

Va va, maniškė - tas pats doh.gif Bet aš irgi nepergyvenu, bet jau mąstau gal šiandien avižinių dribsnių košytę išvirti (gal jau jai tos daržovės nusibodo lotuliukas.gif )
Beje, gal kas papasakos, kaip virti košytę (gyvenime nevalgiau ir neviriau avižinių dribsnių blink.gif ) - t.y. kokiu santykių dribsnių ir vandens, kiek laiko virti, kaip juos susmulkinti (ar jie suverda), ar iš karto virti skystesnę, ar vėliau skiesti? g.gif

Tik vat visai nebežinau, ar tą košytę duoti jai per pietus vietoj daržovienės? Ar ir tą, ir tą siūlyti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Beauty~: 02 gegužės 2011 - 13:18
QUOTE(Aistukazz @ 2011 05 02, 12:10)

mano pazistamos mergyte nevalgo darzoviu koses jai jau metukai bus si men tai ir neduoda,viena karta duoda kruopas kom nors paskanintas saldziai,o kita karta su mesa mirksiukas.gif neversk vaiko nes po to pamates saukstuka isvis gali neisizioti,as ryziu vengiu nes kieteja viduriai valgom avizninius dribsnius bet pries tai juos sumalu blenderiu tada isverdu idedu kokio hipp jogurto su vaisiais kartais banana ar melyniu ir paskaninu misinuku bet turi buti skysta kaip sriuba tada tik valgo mirksiukas.gif
Atsakyti