Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

Sveikos, mamytės. Pasisakysiu ir aš šioje temoje. Dabar mums 7 mėn ir 5 d. Kietą maistą pradėjome ragauti nuo 5 mėn. Kadangi maniškis alergiškas, maitindama turėjau stipriai prisižiūrėti maistą, o rezultato jokio nebuvo. Pradėjus primaitinimą kas savaitę įvedinėjau vaikučiui naują produktą, todėl meniu dar skurdus. Maždaug prieš dvi savaites nutraukiau maitinimą, nes nebegalėjau savęs kankinti. Mano laimei, vaikelio išvaizda pradėjo gerėti valandomis valgant PM. Nesigailiu nutraukus maitinimą MP :-)
Taigi... Mūsų meniu:

7-8 val 150-180 ml PM
10-11 val 10-200 ml grūdų košelė (avižos, miežiai, ryžiai, kukurūzai arba soros) + 50-150 ml PM arba vandenėlis (priklauso kiek košės suvalgė)
13-14 val 10-150 ml daržovės ir mėsytė (bulvė, kopūstas, žiedinis kopūstas, cukinija, triušis) + 50-150 ml PM arba vandenėlis (priklauso kiek košės suvalgė)
16-17 val 10-180 ml grūdinės košelės (dažniausiai kelių grūdų) 50-150 ml PM arba vandenėlis (priklauso kiek košės suvalgė)
21-22 val 150-210 PM ir labanakt ;-)

Suvalgomas kiekis labai nevienodas, nes dantukai dygsta tai vaikui nesinori valgyt matyt :-) Tarpuose duodu pagraušt obuoliuko, kukurūzų, bandau ir vaisių tyrelių, bet nevalgo maniškis jų. Bamdžiau obuoliuką kepti, virti ir garuose troškinti, bet paima vieną šaukštelį ir lūpytės užsirakina :-) su bananų tyre tas pats. Pripažįsta tik šviežią obuolį. patarkit, mamytės, kokį užkandį dar pasiulyt savo mažyčiui?
Atsakyti
skaitau, kad daug kas duodat grudines koses, o mums daktare sake, kad tik darzovines duot iki 7 menesiuko, o nuo 7 menesiuko idet po truputi mesyte. Ir dar vaisiu tyreliu ivairiu. O grudiniu dar neduot jokiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2013 06 15, 19:07)
skaitau, kad daug kas duodat grudines koses, o mums daktare sake, kad tik darzovines duot iki 7 menesiuko, o nuo 7 menesiuko idet po truputi mesyte. Ir dar vaisiu tyreliu ivairiu. O grudiniu dar neduot jokiu.  ax.gif

mum nuo 5men liepe jau duoti grudines. bet suejus 7men sake mazinti jas,nes jos labiau tukina vaika nei duoda naudos. verciau sake mesytes, darzoveliu nei grudiniu kosiu. todel dabar taip ir darau,seniau kiekviena diena vis kazkoke virdavau o dabar verdu kas antra diena jas smile.gif bet ji ju nepasigesta,ji kaip as sakau "mesaede":D darzoviu vienu nemeksta pora saukstu suvalgo o poto neykisi...tai taip ir zaidziam:)
Atsakyti

O ką tokiu atveju duodat pusryčiams? Nes aš grūdines vis pusryčiam bandau duoti, be ne megėja maniškė smile.gif Tiesa, apskritai dar tik tik pradėjo valgyti daugiau nei šaukštelį ar du biggrin.gif
Atsakyti
oho kiek daug valgo, mano tik MP valgo, darzovienes i diena suvalgo 2saukstelius biggrin.gif ir tyreles kokia 40g ax.gif
nors savaite prie buvo pora dienu kai darzovienes suvalgydavo puse indelio, bet vel nebepatinka, nezinau ka dar duot unsure.gif
nes kai siulau grudines net neprasizioja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledi: 16 liepos 2013 - 12:13
sveikos mamytės, savo 7 mėn. leliukui noriu įvesti mėsytę. gal turite rekomendacijų, kaip ją tinkamai paruošti? be to, noriu nusipirkti triušienos ir ją užšaldyti, todėl taip pat galvoju, kaip tai padaryti, kad išliktų kuo daugiau vertingų medžiagų...
Atsakyti
Mano sūneliui 7,5 mėn. Kiek kietėja viduriukai, bet kakučių kietų kaip akmenukai nebūna, tai pagal daktarę, viskas normalu.

Keliasi 6-7, eina miegoti tarp 20-21

Valgymo eilės seka:

- Mišinukas
- Duoną pamirkau vandenuke ir sutrinu, labai valgo
- Mišinukas (kartais prieš tai duodu kokią virtą daržovę - morką ar moliūgą)
- Daržovės su mėsa. Šiandien pradėsiu duoti jautieną, šiaip jau valgo kalakutieną, morką, moliūgą, bulvę ir užsigeria obuolių sultimis. Marmaliūzių nevalgo. Visas daržovės sutrinu atskirai ir mėsą atskirai. Maitindama pakabinu mėsos ant šaukšlelio galo ir daržovių (tai vienos, tai kitos) ir suvalgo. Ir šiaip stengiuosi duoti bulvės, tada vieną daržovę (ar max dvi)ir mėsos. Nes man tos makaliūzės iš 4 daržovių atrodo nesąmonė (pati tiek nevalgau per vieną valgymą, tai ir vaiko taip nemaiinu).
- Mišinukas

Labai valgo vaisius, gali iš karto suvalgyti vieną obuolį ir dar pusę banano. Tai nusprendžiau, kad geriau per dieną padalinti tą kiekį. Tai imu 1,5 obuolio ir 1 bananą ir po valgio kaip desertą duodu 3 katus (po vakarienės daržovių neduodu, nes atsigeria sulčių). Gal vėliau vietoj vieno užkandžio kokį sausainį ar jogurtą įvesiu, gyd. sakė, jau galiu duoti jogurto.
Papildyta:
QUOTE(Leila6 @ 2013 07 18, 17:50)
sveikos mamytės, savo 7 mėn. leliukui noriu įvesti mėsytę. gal turite rekomendacijų, kaip ją tinkamai paruošti? be to, noriu nusipirkti triušienos ir ją užšaldyti, todėl taip pat galvoju, kaip tai padaryti, kad išliktų kuo daugiau vertingų medžiagų...

Kadangi siūloma virti ne mažesnius nei 100 gr mėsos gabaliukus tai taip siūlau ir šaldyti po 100 gr.
O dėl virimo skaičiau, kad mėsą reikia dėti į verdantį vandenį (įdėjus vanduo nustoja burbuliuot, bet ugnies nedidinti) ir jeigu atsiranda putos verdant, reiškias ant per didelės ugnies verdama.
Papildyta:
Mamos, o tai kiek kartų per dieną iš esmės duoti grūdinių košių 1 ar 2?
Atsakyti
- Duoną pamirkau vandenuke ir sutrinu, labai valgo

g.gif Čia kas rekomendavo ar pati sumąstėt unsure.gif

Sūneliui lygiai 7mėnesiai. Valgom pagrinde MP, vieną kartą per dieną košės-ryžių, grikių, arba daržovienės(morka, moliūgas, brokolis..).Kartais paskanaujam troškinto obuolio, kriaušės. Užsigeriam vandenuku.
Atsakyti
QUOTE(Ledi @ 2013 07 16, 12:11)
oho kiek daug valgo, mano tik MP valgo, darzovienes i diena suvalgo 2saukstelius biggrin.gif  ir tyreles kokia 40g ax.gif
nors savaite prie buvo pora dienu kai darzovienes suvalgydavo puse indelio, bet vel nebepatinka, nezinau ka dar duot unsure.gif

Mano pamasi situacija doh.gif pradejau primaitinti nuo 5 men ( iki to vien MP ), nes mazai priaugo unsure.gif tai pirma menesi nieko nenorejo schmoll.gif 6 men kazkaip po biski pradejo valgyti thumbup.gif labai apsidziaugiau, o veltui verysad.gif dabar 7 men ir 1 sav nieko nenori valgyti schmoll.gif per pietus suvalgo siek tiek moliugu tyreles ( namines ) o kitu darzoviu atsisako g.gif tiesa pora dienu jau idedu labai mazai jautienos, kad nepajustu skoni ( gydytoja liepe duoti). O vaisiu tyreliu, trintu vaisiu, grudu kosiu atsisako unsure.gif Deja pas mane pienuko pradejo mazeti, tai ji alkana, irzli, bet vistiek nerori kieto maisto sad.gif nuo vakar pabandziau duoti misinuko - su apetitu isgere 50 gr.

Papildyta:
QUOTE(Skraido @ 2013 08 08, 10:16)

Papildyta:
Mamos, o tai kiek kartų per dieną iš esmės duoti grūdinių košių 1 ar 2?

Mano gydytoja sake duoti 2 k, ryte ir vakare
Atsakyti
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2013 09 27, 12:31)
Mano pamasi situacija  doh.gif pradejau primaitinti nuo 5 men ( iki to vien MP ), nes mazai priaugo  unsure.gif  tai pirma menesi nieko nenorejo  schmoll.gif 6 men kazkaip po biski pradejo valgyti  thumbup.gif labai apsidziaugiau, o veltui  verysad.gif dabar 7 men ir 1 sav nieko nenori valgyti  schmoll.gif per pietus suvalgo siek tiek moliugu tyreles ( namines ) o kitu darzoviu atsisako  g.gif tiesa pora dienu jau idedu labai mazai jautienos, kad nepajustu skoni ( gydytoja liepe duoti). O vaisiu tyreliu, trintu vaisiu, grudu kosiu atsisako  unsure.gif Deja pas mane pienuko pradejo mazeti, tai ji alkana, irzli, bet vistiek nerori kieto maisto sad.gif nuo vakar pabandziau duoti misinuko - su apetitu isgere 50 gr.

Papildyta:
Mano gydytoja sake duoti 2 k, ryte ir vakare

Gal jinai irzli ne del alkanumo.Kaip gali mazeti pienuko jei zindzia tiek pat kartu,o kaip suprantu tai greiciausiai taip yra,nes kito maistuko nelabai valgo.Patikekit,pienuko jums nemazeja,gerkit skyscius ir ramiai duokit papuli dukrytei.Va jei misinuka gersit tai pienulio tikrai mazes mirksiukas.gif

Irzlumas gali buti del daugelio kitu priezasciu.Augimo suolis,dantukai neramina,o gal siaip nuotaika nekokia.
Valgys ir kita maisteli ei po truputuka vis pasiulysite ivairesni.Mano panyte valge toki kuris skanus ir man budavo.Ta prasme biski druskytes,i vaisines cinamoniuko ir pan. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledi @ 2013 07 16, 12:11)
oho kiek daug valgo, mano tik MP valgo, darzovienes i diena suvalgo 2saukstelius biggrin.gif  ir tyreles kokia 40g ax.gif

Labai panasi į mūsų situaciją.. kai paskaičiau, kiek ir ko 7 men vaikai suvalgo net susirūpinau.. maniškis valgo PM po 170-180ml ir vieną kartą dienoj daržovių košytę kol kas dar ir be mėsos.. na, dar gauna žalio obuoliuko ir viskas. Grūdinių košių nemėgsta, žiaukčioja, tamposi lotuliukas.gif nežinau, kaip įsiūlyti.
Atsakyti
QUOTE(Spingsuliukas @ 2013 09 27, 19:05)

Didelis aciukas uz patarymus aciuks.gif pradejau gerti daug skysciu ir su pienuku reikalai susitvarke thumbup.gif be to atradau viena kose, kuria siek tiek valgo (tfu tfu tfu)
sakute sutrinu banana ir sumaisau su Hipp grikiu kose be pieno ir cukraus 1:1
Atsakyti