Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

QUOTE(Tiffany @ 2012 08 13, 23:10)
gal kuri susiduret - mano maze protestuoja pries vandenuka, bandziau sultytes, kompotukus - vos ne paciai isgerti lieka  unsure.gif ka jus darot, kaip priverciat gerti?  unsure.gif isbandziau sauksteli, puodeli, ivairius buteliukus  doh.gif

Ir mano dukryte nieko is nieko negeria, juokiasi ir viskas, pila is burnytes lauk. Bet as nepergyvenu, kada nori gauna MP ir atsigeria. O kitu skysciu gi gauna su tyrele, vaisiais. Ateis laikas ir gers 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Revla @ 2012 06 18, 12:55)
Nzinau, kiek zinau vaiku, visi labai pripazista sita dalyka 4u.gif  savo 7men. dukterieciai vakar padovanojau..tai visa diena su juo..tai obolio, tai banano ten idedavom.

na, mano spirgiukui irgi šitas dalykas nepatiko smile.gif

QUOTE(Tiffany @ 2012 08 13, 22:10)
gal kuri susiduret - mano maze protestuoja pries vandenuka, bandziau sultytes, kompotukus - vos ne paciai isgerti lieka  unsure.gif ka jus darot, kaip priverciat gerti?  unsure.gif isbandziau sauksteli, puodeli, ivairius buteliukus  doh.gif

maniškis taip pat jokio noro nerodo smile.gif bandžiau visaip vandenuką, arbatytę, iš buteliuko, iš gertuvės, su šaukšteliu.. nea, nenori. Tai dabar vis pasiūlau, bet nekankinu vaiko. Negeria ir nereikia. Tikriausiai MP už-tenka smile.gif

O mūsų meniu toks:

10 - košė (dažniausiai avižų)

14 - daržovės su mėsa (kol kas tik triušis)

17 - tyrelė, ar šiaip vaisių (dažniausiai obuoliukas)

19 - košė (kukurūzai, 4 grūdų, grikiai, avižos)

Ir tarpuose, kai tik nori (o nori dažnai, naktį net ir kas valandą būna smile.gif ) MP

šiaip po truputi jau esam ragavę banano, braškės, slyvos, arbūzo skystimėlio, šviežio agurko.
Atsakyti
QUOTE(Tiffany @ 2012 08 13, 23:10)

Vienintelis dalykas, ka geria be MP, tai sultinukas (ir tik siltas!), kur lieka nuo virtu darzoviu su mesyte: kosyte suvalgo, o sultiniu uzsigeria smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės smile.gif
auginu antra berniuka ir jau pasimeciau. blink.gif Pirma auginau su PM, tai kosytes viriau su misinuku, o antras ziogutis valgo MP, du kartus per diena valgo koses, gaminu pati, neperku uzpilamu, viena kart darzoviene apie 140ml, kita- grudine, suvalgo net iki 230, jas verdu ant vandenuko. O dabar pasiskaiciau, kad kitos maitina MP ir su kosem duoda PM g.gif As visada bijojau duoti misinuko net ragaut, kad paskui neatsisakytu MP. Tai kaip jums sekasi tai derinti?
Ziogutis pas mane naktim blogai miega, dar plius pilvo bedos. Gydytoja vis sako, kad taip bus, kol pati maitinsiu. Jau gundausi nebeduoti MP, nes be proto pavargau. Puse metu ismaitinau.Gal pastebejote kuri, kai nustojot maitinti MP, gal jusu vaikeliai irgi nurimo?
Atsakyti
QUOTE(saulyra @ 2012 10 11, 13:42)
auginu antra berniuka ir jau pasimeciau. blink.gif Pirma auginau su PM, tai kosytes viriau su misinuku, o antras ziogutis valgo MP, du kartus per diena valgo koses, gaminu pati, neperku uzpilamu, viena kart darzoviene apie 140ml, kita- grudine, suvalgo net iki 230, jas verdu ant vandenuko. O dabar pasiskaiciau, kad kitos maitina MP ir su kosem duoda PM g.gif As visada bijojau duoti misinuko net ragaut, kad paskui neatsisakytu MP. Tai kaip jums sekasi tai derinti?

as duodu grudine kose su misinuku, nors maitinu dar ir MP. mazius net nesiruosia atsisakyti MP biggrin.gif vieno misinuku visiskai negeria schmoll.gif nemanau kad ir jusiskis atsisakytu MP g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyra @ 2012 10 11, 15:42)
Ziogutis pas mane naktim blogai miega, dar plius pilvo bedos. Gydytoja vis sako, kad taip bus, kol pati maitinsiu. Jau gundausi nebeduoti MP, nes be proto pavargau. Puse metu ismaitinau.Gal pastebejote kuri, kai nustojot maitinti MP, gal jusu vaikeliai irgi nurimo?

Aš irgi savo pirmagimę maitinau PM, tai ji turėjo daug daugiau problemų su virškinimu ir pilveliu iki šiol turi sveikatos problemų. Kažkaip keistai nuskambėjo, kad kol pati maitinsite, tol ir bus bėdos su pilveliu. Mano nuomone, gryniausia netiesa. Nėra nieko geriau už MP, nors tai tikrai atrodo nuvalkiota frazė blush2.gif Man trūksta MP, todėl savo antram pipirui košeles įvedinėti pradėjau nuo 5 mėn. Bijau ir laukti dienos, kai reikės pradėti duoti mišinį doh.gif Nuo mišinių jautresniems kūdikiams prasideda problemos - viduriukų kietėjimas, atpylinėjimai, o baisiausia alergija karvės pienui. Aš jūsų vietoje ir toliau maitinčiau tik MP ir į košeles šiek tiek nutraukti MP. Aš suprantu, kad pavargote, bet dėl savo mažylio sveikatos tikrai verta įdėti daugiau pastangų. Jeigu nuo MP pilvelio problemos, tai pabandykite labiau paderinti savo mitybą. Nieko neperšu, tiesiog nuoširdžiai pasvarstau blush2.gif 4u.gif

Atsakyti
Maniškis septynių mėnesių su trupučiu vyrukas apetitu nesiskundžia lotuliukas.gif mūsų meniu toks:
apie 8-9 val. MP
apie 12-13 val. daržovienė + mėsytė (jautiena, triušiena), suvalgo 200-260 g.
apie 16-17 val. vaisių tyrelė (moliūgas+obuolys, bananas+obuolys, kartais įmetu kokių savų šaldytų uogų), suvalgo apie 100 g.,kartais gauna tik obuolio arba banano... po to atsigeria MP
apie 19-20 val. kruopienė, jos suvalgo iki 100 g.
Visa kita tik MP.

Prieš savaitę pradėjau duoti vandenuko, iš pradžių tik po gurkšnelį kitą išgerdavo, dabar jau per diena iki 50 ml po truputuką pageria. Duodu tarpuose tarp valgymų, kokią valandą prieš valgį.
Nors maitinu MP, daržovienę pradėjom valgyti nuo 4 mėn., kruopas nuo 5,5 mėn.
Mėsą nuo 7 mėn.
Atsakyti
padekit patarimais, dukrytei 7men, nuo 6men ragaujam darzoviene, dabar ir vaisiu tyreliu, bet suvalgo duok Die 4-5saukstelius, verdu ir metu lauk, i diena po truputuka vis paragaujam skirtingu skoniu bet valgymu to niekaip nepavadinciau (lyginu, kaip pirmas vaikas valge) jau nebezinau ka ir daryti, apie gerima isvis ne nekalbu, nes neimam jokiu buteliuku, soskiuku ir t.t. is saukstelio spajuna lauk is puoduko paburbuliuoja pasijuokia ir tuom viskas baigiasi, jau nebezinau ka ir kaip beduoti, gal kam taip yra buve, gal as ne viena taip kankinuosi???? 4u.gif
beja, svorio priaugam gerai, valgo MP
Atsakyti
QUOTE(emamyte @ 2012 12 26, 20:04)
padekit patarimais, dukrytei 7men, nuo 6men ragaujam darzoviene, dabar ir vaisiu tyreliu, bet suvalgo duok Die 4-5saukstelius, verdu ir metu lauk, i diena po truputuka vis paragaujam skirtingu skoniu bet valgymu to niekaip nepavadinciau (lyginu, kaip pirmas vaikas valge) jau nebezinau ka ir daryti, apie gerima isvis ne nekalbu, nes neimam jokiu buteliuku, soskiuku ir t.t. is saukstelio spajuna lauk is puoduko paburbuliuoja pasijuokia ir tuom viskas baigiasi, jau nebezinau ka ir kaip beduoti, gal kam taip yra buve, gal as ne viena taip kankinuosi???? 4u.gif
beja, svorio priaugam gerai, valgo MP

maniškis valgė lygiai taip pat smile.gif nei buteliuko, nei košių nenorėjo. tai iš buteliuko išmoko gerti tik neseniai, dabar mums 11 mėnesių. ir košes valgo gal tik porą mėnesių normaliai, iš pradžių tai spjaudydavosi, žiaugčiodavo, bet priprato ir dabar viskas gerai smile.gif
Atsakyti
mums 6,5men. valgom kieta maista jau nuo 4 men, nors dar tebemaitinu ir savo pienu. poreikis maitinti kosemis buvo labai didelis, tai jautesi ir pasiteisino. kai pradejo valgyti koseles pasidare linksmesnis. nors po siai dienai dar ir musu kasnius suskaiciuoja, nieko negalime prie jo kramsnoti, nes iskart i burna ziuri ir zirzia. o kai kose pasiruosiu jam, tai atidares burna sedi, mirk is juoko lotuliukas.gif musu meniu siai dienai toks:

nakti mano pienukas, kiek tik nori tiek ir duodu, miega su papuku ir del to nzn dar ka daryt

10val kosyte ( kukuruzu, manu, grikiu, kartais bananas su obuoliu, kitu kosiu nevalgo)

13VAL ( mesyte, kaitalioju kasdien vistiena, kiauliena, kitos nemegsta, su darzovemis)

16val ( tas pats kaip ir 13val)

19val ( vaisiai, dazniausiai obuolys su bananu ( be banano nevalgo), arba naturalus jogurtas su saldytomis braskemis is sodo).

i tarpus megsta pagrauzt didele baranka, kitko negaliu duot nes turi 2 dantis ir labai greitai atkanda.

geriame vandenuka arba obuoliu sultis. is buteliuko geria mazai, bet neimu i galva nes i tarpus gauna mano pieno.

siandien ragavome naminiu koldunu, paruosti naturaliai ir sutrinti, visai patiko.

atrodytu labai didelis meniu tokiam mazam, bet visko nesuvalgo, buna kelis kasnius tik paima, tai ir duodu dazniau. svorio daug nepriaugom, per 2men tik 1kg, i ugi gal labiau. Labai dziugauja kai valgyt gauna, matosi kad vaikutis alkanas buna.
Atsakyti
Sveikos mamytės mūsų pupa jau didelė ir senai valgo košes ( 7,5 mėn). Nors ir MP gauna sočiai. Nakti 2 kartus ir 1 kartą dieną. Režimas:
9 val keliames ir 10 val. būtinai Holle bepiene avižų košė 120-150 gr.+arbatelė 60 ml
13 val Organic tyrelė arba bananas
14:30 15:00 val - pietus daržovienė su triušiena ( dar tik pridėjau mėsą)+arbatelė
17 val MP pirieš antrą miegelį iš abiejų krūtų
20 val košė įv. +arbatėlė
22 val 150 mišinio pieno

Valgo viską smile.gif ir kt to patie linkime
P.S arbatėlė spec.virškinimui. Geria tiek kiek nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lenastar17: 07 sausio 2013 - 16:10
Merginos, mano maziukei 7,5 men, dar neragavom kruopyciu, nuo kokiu geriausia pradeti? maitinu pati.
Atsakyti