Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

QUOTE(Marzzipi @ 2012 04 06, 18:34)
Skaitau ir ziuriu, kad daugiausiai visos mamytes pasakoja, kiek duoda koses ar vaisiu, o kiek jusu vaikuciai isgeria vandens per diena? na, ar kitokio geralo (isskyrus pienuka/misinuka). Mano mazyle, kai pradejo valgyti kieta maista tris kart per diena, pradejo labai daznai keltis naktimis. Mastau, gal truksta per diena isgertu skysciu? Patarkite, prasau  blush2.gif

Mes irgi nalabai ka ir geriame. Duodu vandenuko, sultyciu, bet kelis kartus patraukia ir tuo baigiasi. Nakti irgi daznai keliames, bet kazkaip vis galvojau, kad gal cia dantukai kalti del kelimosi paskutiniu metu
Atsakyti
QUOTE(Marzzipi @ 2012 04 06, 19:34)
Skaitau ir ziuriu, kad daugiausiai visos mamytes pasakoja, kiek duoda koses ar vaisiu, o kiek jusu vaikuciai isgeria vandens per diena? na, ar kitokio geralo (isskyrus pienuka/misinuka). Mano mazyle, kai pradejo valgyti kieta maista tris kart per diena, pradejo labai daznai keltis naktimis. Mastau, gal truksta per diena isgertu skysciu? Patarkite, prasau  blush2.gif

Maniske per diena apie 150ml virinto vandenuko isgeria. Kai pavalgo kose, tai jau MP neikisi, o vandenuka geria. As daznai pasiulau atsigert. O nakti irgi vandeni geria, keliasi kokius 2-3 kartus atsigert ir isgeria apie 100ml per nakti, tik apie 6 ryto jau MP valgo.
Atsakyti
QUOTE(teryte1 @ 2012 04 10, 13:00)
Maniske per diena apie 150ml virinto vandenuko isgeria. Kai pavalgo kose, tai jau MP neikisi, o vandenuka geria. As daznai pasiulau atsigert. O nakti irgi vandeni geria, keliasi kokius 2-3 kartus atsigert ir isgeria apie 100ml per nakti, tik apie 6 ryto jau MP valgo.

Saunuole mergyte, kad net nakti geria vandenuka! 4u.gif Manoji nepripazista buteliuku, tai puoduka su snapeliu nakti nelabai ir ikisi schmoll.gif
Atsakyti
Maniškis vandenuko geria kaip kada, bet vis pasiūlau.
O kokias sultytes vaikučiams duodat? Ar duodat savo spaustų sulčių?
Atsakyti
QUOTE(Svirple @ 2012 04 17, 09:00)

Daviau ragaut skiestu naminiu obuoliu sulciu, bet nelebai gere, matyt rugstu, mazei arbateles geriau tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svirple @ 2012 04 17, 08:00)

As daviau abuoliuku vaikisku sultyciu, bet kad ir praskiedziau su vandenuku, visvien rugstoka ir nlb patiko
Atsakyti
QUOTE(Marzzipi @ 2012 04 06, 19:34)

Maniske apart misinuko daugiau jokiu skysciu negeria...
Nakti miega gerai...
Net neisivaizduoju kiek priklauso isgerti skysciu per diena, bet matomai uztektinai atsigeria ax.gif
Atsakyti
Mano gydytoja sako, kad jau nuo trecio menesio reiketu tarp maitinimu duoti atsigerti vandenuko. Nedaug, koki 10ml per diena. Kol gere tik MP, tai nesukdavau galvos, bet dabar, kai jau yra bevek normalaus maisto valgytoja, tai rodos ir vandenuko turetu gerti, bet vat negeria doh.gif pastebejau, kad pradejo sauseti jos odyte ir mastau, ar tai gali buti susije? Gal vaikui truksta skysciu?
Atsakyti
QUOTE(Marzzipi @ 2012 04 19, 20:53)
Mano gydytoja sako, kad jau nuo trecio menesio reiketu tarp maitinimu duoti atsigerti vandenuko. Nedaug, koki 10ml per diena. Kol gere tik MP, tai nesukdavau galvos, bet dabar, kai jau yra bevek normalaus maisto valgytoja, tai rodos ir vandenuko turetu gerti, bet vat negeria  doh.gif  pastebejau, kad pradejo sauseti jos odyte ir mastau, ar tai gali buti susije? Gal vaikui truksta skysciu?

Mano viena dukra irgi negere pradzioj ne laso vandens ar arbateliu, sulciu, bet kai ivedziau pietums mesyte -pradejo gerti, bet tik vandeni, jokiu sulciu, arbatu nepripazysta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gerule @ 2012 04 20, 20:16)
Mano viena dukra irgi negere pradzioj ne laso vandens ar arbateliu, sulciu, bet kai ivedziau pietums mesyte -pradejo gerti, bet tik vandeni, jokiu sulciu, arbatu nepripazysta  smile.gif

Mums lygiai taip pat. Pradejom valgyt mesyte ir pradejo gert vandenuka smile.gif
Atsakyti
Jungiuosi i diskusijas smile.gif tikiuosi priimsit 4u.gif Mazaja primaitinti pradejau kazkur 5 men ir savaites, nes per 4ta men vos labai mazai svorio priaugom, is pradziu kelias savaites daugiau zaidem ir bandem. Mano mazes meniu:
7-8 val. - MP
10 val. - bepiene grudine kose apie 100-120 g (kartais su priedais, kartais be). Perku tas "miltelines"
13 val. - darzoviene apie 150-180 g (mixai - bulves, morkos, moliugas, ziedinis kopustas, brokolis, topinambas (saldi bulve) - ragavom ir truputi spinato ir sparagines pupeles), siandien pridejom jau ir mesyte (triusiena), paskui duosiu ir kalakutienos.
16 val. - MP
19 val. - pieniska grudine kose apie 120-150 g.
21 val. - MP
Nakti 1-2 k. MP

I tarpus duodu tyreliu (dazniausiai darau pati, pvz obuolys/bananas plius kelios saldytos avietes/melynes; kartais is maitintuvo duodu obuoliuko/banano/hipp sausainiuka. Reikes dar kukuruzu lazdeliu nesaldintu bandyt. Taip pat duodu silpnos silpnos liepu arbatos/"silpno" obuoliu kompotuko, kartais hipp arbatos (siaip vengiu tu granuliuotu, bet girdejau, kad zoleliu (vaistazoliu) daug lialiukams duoti nesveika, nebent kaitalioti)/virinto vandenuko. Per diena vandenuko isgeria apie 100 ml.

Turim uosvius kaime bei del ekologijos pasimaisusia tetule, tad dauguma darzoviu namines, jei jau kazko neturim, perkam ukininku turgelyje.

Turiu kelis klausimukus:
1. Ar uzsigerti po maisto duodat iskart, ar laukiat? Skaiciau, kad lyg ir reiketu laukti apie pusvalandi, ar cia kliedziu kazka? g.gif
2. Is ko pajautet/supratot, kad jau galima duoti paciam vaikiukui valgyti ranka na tarkim banana/sausaini/kukuruza? Mane kazkokia nesveika baime kankina, kad vaikas gali paspringt verysad.gif nors bendraamziai matau sekmingai po truputi savarankiskai jau skanauja rolleyes.gif baisu, kad nebutu paskui kokiu bedu su kramtymu, bet kazkokia nesveika ta paspringimo baime doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lurute: 06 gegužės 2012 - 19:18
Pas visas man rodos ta baime buvo biggrin.gif
Atsakyti