Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

QUOTE(luzere @ 2012 01 09, 01:01)
O tai atrenkat bulves nuo kitu darzoviu ar kaip? Ar verdat atskirai?
As tai ilgiau paverdu ir trumpai trinu su blenderiu, nes per sieteli uzsiknisimas. Gal labai smulku nusipirkau, nieko nepertrinu...

o as visada bulve blenderiuoju su kitomis darzovemis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luzere @ 2012 01 09, 01:01)
O tai atrenkat bulves nuo kitu darzoviu ar kaip? Ar verdat atskirai?
As tai ilgiau paverdu ir trumpai trinu su blenderiu, nes per sieteli uzsiknisimas. Gal labai smulku nusipirkau, nieko nepertrinu...

Bent jau as, atrenku bulvytes ir dubenelyje jas su sakute sutrinu, labai greitai ir lengvai susitrina, gaunasi be jokiu gumuliuku ir visai ne tasi kaip, kad su blenderiu.
O jus pabandykit sau kai bulviu kose ruosiat, sublenderiuokit bulves, matysit koks "skonis'' ir kaip "noresis" tokia kose valgyti. Juk tikrai nesunku atskirai tas bulvytes sutrinti, juk brangiausiam zmoguciui duodat valgyti.

O musu meniu yra toks:
~9val.grudu kosyte
~13val.MP
~16val.darzoviene (jau kelis kart bandziau su mesyte) + sultys
~18val.MP
~20val.vaisiu tyrele
~21.30val. MP
~03val.MP
~06val.MP
Atsakyti
QUOTE(Laiminga_saule @ 2012 01 09, 11:45)
Bent jau as, atrenku bulvytes ir dubenelyje jas su sakute sutrinu, labai greitai ir lengvai susitrina, gaunasi be jokiu gumuliuku ir visai ne tasi kaip, kad su blenderiu.
O jus pabandykit sau kai bulviu kose ruosiat, sublenderiuokit bulves, matysit koks "skonis'' ir kaip "noresis" tokia kose valgyti. Juk tikrai nesunku atskirai tas bulvytes sutrinti, juk brangiausiam zmoguciui duodat valgyti.

O musu meniu yra toks:
~9val.grudu kosyte
~13val.MP
~16val.darzoviene (jau kelis kart bandziau su mesyte) + sultys
~18val.MP
~20val.vaisiu tyrele
~21.30val. MP
~03val.MP
~06val.MP

O kodel galvojat, kad blenderiuota bulviu kose neskani? biggrin.gif Man asmeniskai ir mano seimos nariams tokia blenderiuota bulviu kose paaati skaniausia. mirksiukas.gif Juk visu valgymo iprociai skirtingi.
As blenderiuoju viska kartu ir tai darau jau ketvirtam savo vaikuciui, taip kad nematau as cia nieko blogo ir nieko keisto. mirksiukas.gif O ir mano dukriukas budama 7men. sveria 9.5kg, tai manau maistas jei tikrai tinkamai paruosiamas ir skanus. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 09 sausio 2012 - 23:31
Man isvis keista kai mamos sako "dedu druskos nes vaikui neskanu be jos jei man neskanu", "neblenderiuoju nes neskanu". Jums vaikai pasake kad neskanu? lotuliukas.gif man koses kurias verdu dukrytei irgi neperskaniausios, savo malonumui tokiu nevalgyciau, o ji kerta tik duok thumbup.gif
Atsakyti
paragaukit žuvų taukus be priedų- fui, o oi, kaip juos noriai geria mano 2m vyresnėlė thumbup.gif ir vis prašo ,,da vaistukų" lotuliukas.gif

aha, dėl to, kas mažiams skanu, neskanu, aš jau norėjau anksčiau rašyti, bet susilaikiau, sakiau dar kas įsižeis: ,,tai duokit kotletukų ar cepelinų, kurie ir mums patiems oi kaip skanu".... bet tikrai niekas neįsižeiskit, turiu bent keletą pavyzdžių, kai mamos pasakojo, jog 6-7 mėn kūdikėliai oi, kaip purkštavo nuo košių, o labai noriai lapnojo kotletus, cepelinus doh.gif kaimynystėj gyvena moteris užauginusi 6 vaikus, sakau pasitarsiu dėl maitinimo- tai patarė biggrin.gif : ,,duokit viską iš eilės nuo savo stalo- aš nė su vienu vaiku nesiterliojau su jokiom košėm" doh.gif lotuliukas.gif mano mama, man auginat vyresnėlę, jau nuo kokio 9 mėn klausinėjo, o tai cepelino neduodi paragaut, o tai medaus, o tai saldainio (čia anytai aktualu, nes pas ją saldainių rezervai kilogramais) doh.gif doh.gif doh.gif na ir ką, ir užaugino mus- reta kuri mama žindė, šėrė klijukais, karvės pienu, manais... ir užaugom... tik kažin ar neatsilieps tai mūsų sveikatai... anyta išsižiojo,,o ką tu su tuom moliūgu darysi? tu turbūt pieno neturi, kad tau taip dažnai žinda?"... -žodžiu... turbūt ir jūs esat panašias situacijas patyrę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 10 sausio 2012 - 08:18
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 01 10, 07:40)
Man isvis keista kai mamos sako "dedu druskos nes vaikui neskanu be jos jei man neskanu", "neblenderiuoju nes neskanu". Jums vaikai pasake kad neskanu? lotuliukas.gif  man koses kurias verdu dukrytei irgi neperskaniausios, savo malonumui tokiu nevalgyciau, o ji kerta tik duok  thumbup.gif

Butent, pritariu tikrai. smile.gif Kas mums atrodo neskanu, tai nebutinai turi buti neskanu ir musu vaikams. mirksiukas.gif As pati nemegstu brokoliu, kalafijoru...bet kai savo vaikams isvirdavau su jais kosyte valge patenkinti. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(sidrulka @ 2012 01 10, 08:14)
paragaukit žuvų taukus be priedų- fui, o oi, kaip juos noriai geria mano 2m vyresnėlė thumbup.gif  ir vis prašo ,,da vaistukų" lotuliukas.gif

aha, dėl to, kas mažiams skanu, neskanu, aš jau norėjau anksčiau rašyti, bet susilaikiau, sakiau dar kas įsižeis: ,,tai duokit kotletukų ar cepelinų, kurie ir mums patiems oi kaip skanu".... bet tikrai niekas neįsižeiskit, turiu bent keletą pavyzdžių, kai mamos pasakojo, jog 6-7 mėn kūdikėliai oi, kaip purkštavo nuo košių, o labai noriai lapnojo kotletus, cepelinus doh.gif  kaimynystėj gyvena moteris užauginusi 6 vaikus, sakau pasitarsiu dėl maitinimo- tai patarė  biggrin.gif : ,,duokit viską iš eilės nuo savo stalo- aš nė su vienu vaiku nesiterliojau su jokiom košėm" doh.gif  lotuliukas.gif  mano mama, man auginat vyresnėlę, jau nuo kokio 9 mėn klausinėjo, o tai cepelino neduodi paragaut, o tai medaus, o tai saldainio (čia anytai aktualu, nes pas ją saldainių rezervai kilogramais) doh.gif  doh.gif  doh.gif na ir ką, ir užaugino mus- reta kuri mama žindė,  šėrė  klijukais, karvės pienu, manais... ir užaugom... tik kažin ar neatsilieps tai mūsų sveikatai... anyta išsižiojo,,o ką tu su tuom moliūgu darysi? tu turbūt pieno neturi, kad tau taip dažnai žinda?"... -žodžiu... turbūt ir jūs esat panašias situacijas patyrę...

Pas mus ta pati situacija... biggrin.gif Kai vyresneliai suserga, jiems duodu vaitu, o vidurinelis negauna, tai buna didziausios asaros, nes taaaip jam patinka vaistai, kad ko gero padavus buteliuka, visa ji ir isragautu. doh.gif Zuvu taukus taip pat geria su malonumu ir dar net pasiskanaudamas. thumbup.gif
Na, o kas liecia ankstesniu laiku maista, tai ne labai tikiu, kad jis atsilieps mums is blogosios puses, kadangi tada viskas buvo kitaip...chemijos tiek nebuvo, ir oras geras, o dabar kas dedasi... Juk netgi yra daugybe leliuku, kuriuos zindo MP, bet jie vistiek siaubingai viskam alergiski, cia jau aplinka ir oras ko gero kaltas. Be to, juk ir mama valgo :"parduotuvini" maista, kuris kaip zinom, siais laikais ne is geruju.
Zodziu, cia daug "bet" yra. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 10 sausio 2012 - 13:12
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 01 10, 07:40)
Man isvis keista kai mamos sako "dedu druskos nes vaikui neskanu be jos jei man neskanu", "neblenderiuoju nes neskanu". Jums vaikai pasake kad neskanu? lotuliukas.gif  man koses kurias verdu dukrytei irgi neperskaniausios, savo malonumui tokiu nevalgyciau, o ji kerta tik duok  thumbup.gif

o man atrodo, kad vaikučiui "neskanu", reiškia jis "nevalgo" smile.gif

dedu aš druskos (labai maižai aišku), nors tai prieštarauja mano nuostatoms...bet kai vaikas visiškai atsisakė valgyti daržovienę su mėsa, teko imtis kažkokių skaninimų, nes mėsos reikėjo būtinai dėl žemo hemoglobino.
Atsakyti
aš verdu daržovienę su mėsyte be druskos, tik aliejuko kelis lašus pilu ir pritariu nuomonei, kad nei druskos, nei jokiu kitu priedu leliukams nereikia.

O kas del skonio, tai musu suaugusiuju skoniai jau yra sugadinti arba priesingai labai išlavinti ir kiekvieno skirtingai, todel mums viena skanu, kita neskanu, o musu mazyliai juk niekada neragave nei druskos, nei kitokio maisto, tik pienuko ar misinuko, todel jie negali zinoti kas skaniau su druska ar be jos, as manau, kad jie raukosi ir nevalgo ne todel kad neskanu, o todel, kad toks maistas jiems yra naujiena.
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 01 04, 11:59)
Viena karta jau bandem makaronus - lyg ir viskas tvarkoje, nebere...

Dezdemona, o kokius jus makaronus bandete?
Atsakyti
QUOTE(Dygiukas @ 2012 01 11, 01:01)
Dezdemona, o kokius jus makaronus bandete?

paprastus smulkius makaronus, kuriuos valgome patys smile.gif jokiu alergiju nesukele (nors mano mergyte linkusi i jas siek tiek) bet ir nebuvo didelio malonumo valgant, gal tik 120-130ml tesuvalge smile.gif
Papildyta:
QUOTE(September_Lady @ 2012 01 10, 20:09)
o man atrodo, kad vaikučiui "neskanu", reiškia jis "nevalgo"  smile.gif

dedu aš druskos (labai maižai aišku), nors tai prieštarauja mano nuostatoms...bet kai vaikas visiškai atsisakė valgyti daržovienę su mėsa, teko imtis kažkokių skaninimų, nes mėsos reikėjo būtinai dėl žemo hemoglobino.

ne tai aisku jei nevalgo kitas reikalas, bet jei mamos deda druskos nes JOMS taip skaniau yra kitas reikalas smile.gif as nesu susidurusi su vaiko nevalgumu, maniske nuo 2men misinio po 210ml gerdavo, pirma karta koses 50ml suvalge, po savaites jau 120ml, dabar suvalgom 200-250 kruopieniu ir darzovieniu tad man tai nera aktualu, bet gal ir pati budama jusu vietoje elgciausi taip kaip jus smile.gif
pvz vakar musu dienos meniu:
7val. - 150ml misinuko
9val. - 180ml soru kruopu su sviestuku
10.30 - "miau" jogurtuko 100ml
1val. - 130ml makaronu su kalakutiena, brokoliais ir krapais
3val. - 80ml obuoliu tyreles
5val. - 150ml uzpilamos avizu koses su avietemis
9val. - 180ml misinuko
ir dar 1k nakti misinuko 150ml smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 01 11, 11:47)
paprastus smulkius makaronus, kuriuos valgome patys  smile.gif

O jus juos blenderiu smulkinote ? Jie isbrinksta ir pakankamai dideli pasidaro.
Atsakyti
Oho kaip jus jau visko duodat 4u.gif Mano tik krutis ir per pietus mesa su darzovem, dar sulciu gauna ir koki banana tame mukcin sietelyje paciulpti smile.gif
Atsakyti