QUOTE(Dezdemona* @ 2012 01 10, 07:40)
Man isvis keista kai mamos sako "dedu druskos nes vaikui neskanu be jos jei man neskanu", "neblenderiuoju nes neskanu". Jums vaikai pasake kad neskanu?
man koses kurias verdu dukrytei irgi neperskaniausios, savo malonumui tokiu nevalgyciau, o ji kerta tik duok
Butent, pritariu tikrai.
Kas mums atrodo neskanu, tai nebutinai turi buti neskanu ir musu vaikams.
As pati nemegstu brokoliu, kalafijoru...bet kai savo vaikams isvirdavau su jais kosyte valge patenkinti.
Papildyta:
QUOTE(sidrulka @ 2012 01 10, 08:14)
paragaukit žuvų taukus be priedų- fui, o oi, kaip juos noriai geria mano 2m vyresnėlė
ir vis prašo ,,da vaistukų"
aha, dėl to, kas mažiams skanu, neskanu, aš jau norėjau anksčiau rašyti, bet susilaikiau, sakiau dar kas įsižeis: ,,tai duokit kotletukų ar cepelinų, kurie ir mums patiems oi kaip skanu".... bet tikrai niekas neįsižeiskit, turiu bent keletą pavyzdžių, kai mamos pasakojo, jog 6-7 mėn kūdikėliai oi, kaip purkštavo nuo košių, o labai noriai lapnojo kotletus, cepelinus
kaimynystėj gyvena moteris užauginusi 6 vaikus, sakau pasitarsiu dėl maitinimo- tai patarė
: ,,duokit viską iš eilės nuo savo stalo- aš nė su vienu vaiku nesiterliojau su jokiom košėm"
mano mama, man auginat vyresnėlę, jau nuo kokio 9 mėn klausinėjo, o tai cepelino neduodi paragaut, o tai medaus, o tai saldainio (čia anytai aktualu, nes pas ją saldainių rezervai kilogramais)
na ir ką, ir užaugino mus- reta kuri mama žindė, šėrė klijukais, karvės pienu, manais... ir užaugom... tik kažin ar neatsilieps tai mūsų sveikatai... anyta išsižiojo,,o ką tu su tuom moliūgu darysi? tu turbūt pieno neturi, kad tau taip dažnai žinda?"... -žodžiu... turbūt ir jūs esat panašias situacijas patyrę...
Pas mus ta pati situacija...
Kai vyresneliai suserga, jiems duodu vaitu, o vidurinelis negauna, tai buna didziausios asaros, nes taaaip jam patinka vaistai, kad ko gero padavus buteliuka, visa ji ir isragautu.
Zuvu taukus taip pat geria su malonumu ir dar net pasiskanaudamas.
Na, o kas liecia ankstesniu laiku maista, tai ne labai tikiu, kad jis atsilieps mums is blogosios puses, kadangi tada viskas buvo kitaip...chemijos tiek nebuvo, ir oras geras, o dabar kas dedasi... Juk netgi yra daugybe leliuku, kuriuos zindo MP, bet jie vistiek siaubingai viskam alergiski, cia jau aplinka ir oras ko gero kaltas. Be to, juk ir mama valgo :"parduotuvini" maista, kuris kaip zinom, siais laikais ne is geruju.
Zodziu, cia daug "bet" yra.