Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

Sveikos mamytes, gal galit patarti kokias naturalias arbateles maziukui duodate? Tik nesiulykit pirktiniu schmoll.gif
Atsakyti
Na mano mergytei uz savaites 7menesiai drinks_cheers.gif
Primaitinu nuo 3men ir 1sav.
Valgom darzoves (bulve, cukinija, moliuga, spinatus, brokolius, kalafijorus, zirnelius, kopusta, avokada, tik nuo morkos beria)
Kruopas (soru,avizu,triju grudu dribsnius, ryzius, nuo grikiu beria)
mesa (triusiena, kalakutiena, vistiena)
Duodu ivairiu vaisiu tyreliu nes gryno obolio ar banano nevalgo, sausainiu (gaidelio arba vaikisku), duonos paciulpti

Dienos meniu mazdaug toks:
7val. 200ml misinuko
11val. 150-200ml kruopu koses + po pusvalandzio 100ml arbatos
3val. 150-200ml darzoviu koses su mesa + po puzvalandzio 100ml arbatos ar sulciu
6val. - 150ml vaisiu tyreles
9val. - 200ml misinio

(tarpuose dar kartais jei nori duodu arbatos, per visa diena isgeria kokius 300ml + nakti neduodu misinio, o jei atsikelia duodu arbatos, tai per nakti kokiuss 200ml isgeria)

Rytoj galvoj pabandyti naturalu jogurta
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 12 18, 23:57)
Na mano mergytei uz savaites 7menesiai  drinks_cheers.gif
Primaitinu nuo 3men ir 1sav.
Valgom darzoves (bulve, cukinija, moliuga, spinatus, brokolius, kalafijorus, zirnelius, kopusta, avokada, tik nuo morkos beria)
Kruopas (soru,avizu,triju grudu dribsnius, ryzius, nuo grikiu beria)
mesa (triusiena, kalakutiena, vistiena)
Duodu ivairiu vaisiu tyreliu nes gryno obolio ar banano nevalgo, sausainiu (gaidelio arba vaikisku), duonos paciulpti

Dienos meniu mazdaug toks:
7val. 200ml misinuko
11val. 150-200ml kruopu koses + po pusvalandzio 100ml arbatos
3val. 150-200ml darzoviu koses su mesa + po puzvalandzio 100ml arbatos ar sulciu
6val. - 150ml vaisiu tyreles
9val. - 200ml misinio

(tarpuose dar kartais jei nori duodu arbatos, per visa diena isgeria kokius 300ml + nakti neduodu misinio, o jei atsikelia duodu arbatos, tai per nakti kokiuss 200ml isgeria)

Rytoj galvoj pabandyti naturalu jogurta

jūs daug labai valgote mirksiukas.gif bet tai labai gerai, nereikia vargti su valgymais smile.gif
o mums irgi jau tuoj tuoj 7 mėn, tai jau daviau kiaušinio trynį paragauti. tik ketvirtuką.
iš mėsytės valgome triušį ir kalakuto krūtinėlę. greit bandysime veršieną ir jautieną.tik bėda kad daržovių su mėsyte mano mažė nelabai nori valgyti, suvalgo kelis šaukštus ir paskui laiko burnelėje.
doh.gif
ai dar sausainiukų nupirkau milupos, tai duodu po 2 vnt pamirkytus piene. smile.gif o tuos tai noriai kerta, thumbup.gif
Atsakyti
Jetau kaip jum pavydziu... Mum 7men maitinu mp dar tik pratinames prie darzovieniu nuo 5men ... Musu meniu mp mp mp maximum 3saukstukai darzovienes per asaras . Nezinau ka daryt nei naminiu nei pirktiniu. Bandziau uzpilama ryziu kose valgo gerai,bet paskaiciau kad negalima pirmiausia darzoviene reik isivest... Patarkit man kazka . sad.gif
Atsakyti
QUOTE(br@ske @ 2011 12 27, 00:45)
Jetau kaip jum pavydziu... Mum 7men maitinu mp dar tik pratinames prie darzovieniu nuo 5men ... Musu meniu mp mp mp maximum 3saukstukai darzovienes per asaras . Nezinau ka daryt nei naminiu nei pirktiniu. Bandziau uzpilama ryziu kose valgo gerai,bet paskaiciau kad negalima pirmiausia darzoviene reik isivest... Patarkit man kazka . sad.gif

as tai manau kad duokit tos ryziu kosytes, ar kokios kitos kruopu ir nesukit galvos, aisku vis bandykit salia dar ir darzoviene virti ir pratinti, bet juk buna vaiku kurie tam tikru kosiu nevalgo, tai nemanau kad jau tada butinai reiktu ivedineti darzoves pirmiau jeigu vaikas ju visiskai atsisako. Juk jau 7men tai puikiai kruopas galite duoti smile.gif tik tiek kad pvz mesa geriau isisavinama su darzovemis, bet jus bandykit virti pvz kazkokia darzoves ar dvi, truputi ryziu ir mesytes ir viska sumaisykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(br@ske @ 2011 12 26, 23:45)

braske,
mano zosei 8 men tuo bus ir irgi ne per kur .... jau truksta tik cirko elemetu. takus minu nuo 6 men. bet va padariau stai ka kas padejo truputi - savaite nebesiuliau kosiu. tai po savaites ji bent po 6 -7 saukstelius suvalgo! tai cia jau ohgo koks pasiekimas. ai va, tik kriauses valgo issijuosus - tiek ciela, tiek ir tyrele. kiek duotum tiek surytu smile.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus,man tai taip sazine griauzia vis galvoju kad kazka blogai dariau. Bet kazkada juk tikrai valgys gerai musu vaikuciai wink.gif Siandien duosiu pupai ryziu koses pietums. O kaip jus jas verdat? As tai uzpilamas. O noreciau su tom kur pati valgau bet nemoku.
Atsakyti
QUOTE(br@ske @ 2011 12 27, 12:52)
Aciu uz patarimus,man tai taip sazine griauzia vis galvoju kad kazka blogai dariau. Bet kazkada juk tikrai valgys gerai musu vaikuciai wink.gif  Siandien duosiu pupai ryziu koses pietums. O kaip jus jas verdat? As tai uzpilamas. O noreciau su tom kur pati valgau bet nemoku.

as verdu viska pati, tiesiog uzverdu vandeni idedu ryziu, isverdu ir sublenderiuoja, blenderiuojant galima pilti mp, misinuko ar vandens kad padaryti tyres konsistencijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(br@ske @ 2011 12 26, 23:45)

Laba diena, mums irgi su darzoviene buvo bedu Mp ir daugiau nieko nenorejo. Virdavau saziningai kiekviena diena nuo 5,5 men. gal menesi ar daugiau, o rezultato jokio ima po kelis saukstus ir mano darbas perniek viska lauk ispildavau. Visi kartoja kantrybes as kantriai viriau laukiau ir nieko. Po to nutariau pereiti prie kosiu , nes svorio maziau pradejo priaugti. Prie ju priprato ne taip sunkiai, o dar po 2 sav. vel nutariau bandyti darzoves ir nepatikesite- valgo labiai noriai, ivedus mesyte darzoves dar labiau pradejo patikti tik duok. Mums 8 men. dabar valgome 2 kartus koses, 1 karta darzoves su mesyte , tyreles banana, o buoliuka, sausainiuku, zodziu visko po truputi. Tai gal bandykite jus koses ir nesukite sau galvos... Sekmes newyear.gif
Atsakyti
i kaip verdate spinatus?
Atsakyti
QUOTE(bemsiuke @ 2011 12 27, 15:53)
i kaip verdate spinatus?

spinatus idedu i verdamas darzoves likus 2-3min iki virimo pabaigos
Papildyta:
nuo praeitos savaites saviskei duodu naturalu jogurta, valgo viena arba su bananu - labai skaniai thumbup.gif siandien duosiu ekologiska jogurta su misko uogomis smile.gif peer kaledas ragavo meleono kuri vos atemem paskui lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniškei prieš kelias dienas 7 mėn suėjo, tai galvoju jau mėsytės duoti. Planuoju nuo triušienos pradėt, nes uošviai kaime triušius augina smile.gif Tik galvoju kiek pradžiai tos mėsytes į daržovienę reikėtų dėti? Ar po truputi vis didinti normą?
Kas galėtų patarti? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 12 27, 12:56)
as verdu viska pati, tiesiog uzverdu vandeni idedu ryziu, isverdu ir sublenderiuoja, blenderiuojant galima pilti mp, misinuko ar vandens kad padaryti tyres konsistencijos  smile.gif

O aš košes (ryžius, grikius ar avižas) iš vakaro užpilu vandeniu, kad iki ryto išmirktų, tada ryte tik užverdu ir tada blenderiuoju (kartais pieno mišinio pilu) 4u.gif
Atsakyti