Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

QUOTE(oncee @ 2011 10 20, 11:21)
o kaip jus verdate tas vaisiu tyreles? vaisius sutarkuojate ar tik supjaustote (kokio dydzio). kiek laiko verdate? pilate vandens? ar sulciu, ar nieko?

Man irgi idomu..
Bandziau kepti obuoli, tai nevalge..
Atsakyti
QUOTE(oncee @ 2011 10 20, 11:21)
o kaip jus verdate tas vaisiu tyreles? vaisius sutarkuojate ar tik supjaustote (kokio dydzio). kiek laiko verdate? pilate vandens? ar sulciu, ar nieko?

Dažniausiai tai taip darau: ketvirtis obuoliuko be odeles,supjaustomas plonom riekelem, apie puse griezineliais supjaustyto banano, kartais koks puse kivio, nektarino ar saldytu uogu. Viska sudedu i maza dubeneli, uzpilu kokius tris saukstus vandens ir verdu kol vaisiai suminkstes (3-5 min). Ir tada su blenderiu susmulkinu.
Atsakyti
QUOTE(mellarin @ 2011 10 06, 16:28)
Sveikutes mamytes! 4u.gif  Ir as jungiuosi i jusu gretas,nors mano mazutei 7men tik pirmadieni ax.gif o musus meniu toks:
8-9h MP apie 160ml
13-14h darzoviu kose apie 200ml (valgytu ir daugiau)
17-18h MP apie 170ml
apie 21h MP apie 250ml
aisku geriam dar tarpuose arbateles,obuoliuko kartasi pagriamziu
Gydytoja sake kad esam per stambios tai neleido nieko daugiau duoti,nei kokio vaisio,nei sulciu skiestu,nei kosiu apie mesyte jau nekalbu.O sverem 6men 9,300kg,tuoj eisim vel tai neaisku ka vel paciulbes doh.gif  Dabar galvoju gal reiktu neklausyt ir duoti savo mazei paragauti kazka naujo,ne vien morka,bulve,moliuga... Kaip jus manote?Nes tokia nerami pasidare,vis zyzia,vis nepatenkinta,visada miegodavo naktim o dabar jau gal kokia savaite zyziana nuo 2-3h nakties iki 6h ryto,net nezinau ka ir daryti... doh.gif Gal kalti dantukai,nes ju dar neturime verysad.gif BUTU LABAI IDOMU SUZINOTI IR JUSU NUOMONE mirksiukas.gif

Sveikos,
musu mazylis ir 6 men svere virs 9 kg. bet as nematau cia del ko reiketu nerimauti. Svoris nuo 6 men. sustoja augti. Per men priauga gal kokius 200-300 g.
Musu mazylis maitinamas ryte kruopu kose, per pietus darzoviu (nors reiketu jau itraukti ir mesyte) o vakare vaisiu tytelemis, MP neriboju valgo tiek kiek nori. Vandens ir jokiu arbatu dar negere. Musu ir pirmasis sunelis 6 men. svere 9 ir antarasis, siuo metu vyresnysis plonas kaip sliekas smile.gif As manau kad vaikai turi saika ir valgo tiek kiek nori. Nors mums gydytoja ir bande sakyti kad riboti MP bet as tik nusisipsodavau
Atsakyti
QUOTE(Eivaite @ 2011 10 27, 09:00)
Sveikos,
musu mazylis ir 6 men svere virs 9 kg. bet as nematau cia del ko reiketu nerimauti. Svoris nuo 6 men. sustoja augti. Per men priauga gal kokius 200-300 g.
Musu mazylis maitinamas ryte kruopu kose, per pietus darzoviu (nors reiketu jau itraukti ir mesyte) o vakare vaisiu tytelemis, MP neriboju valgo tiek kiek nori. Vandens ir jokiu arbatu dar negere. Musu ir pirmasis sunelis 6 men. svere 9 ir antarasis, siuo metu vyresnysis plonas kaip sliekas smile.gif As manau kad vaikai turi saika ir valgo tiek kiek nori. Nors mums gydytoja ir bande sakyti kad riboti MP bet as tik nusisipsodavau

Dekui labai uz nuomone..as per daug ir nesuku galvos,nes man neatrodo kad ta mano mazute jau per stambi ax.gif bet va gydytojai kitaip atrodo..nieko mes daug ir nebepriaugom,tai dabar i normas tas telpam thumbup.gif O del to saiko tai zinokit as nesutinku nes manoji valgytu koses kokius 300g manau,nes ji taip skaniai ja valgo,nustemba net kai indelis tuscias palieka thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mellarin @ 2011 10 28, 21:45)
Dekui labai uz nuomone..as per daug ir nesuku galvos,nes man neatrodo kad ta mano mazute jau per stambi ax.gif  bet va gydytojai kitaip atrodo..nieko mes daug ir nebepriaugom,tai dabar i normas tas telpam thumbup.gif O del to saiko tai zinokit as nesutinku nes manoji valgytu koses kokius 300g manau,nes ji taip skaniai ja valgo,nustemba net kai indelis tuscias palieka thumbup.gif  lotuliukas.gif

Nu šaunuolė jūsų panelė kad taip valgo. maniškiui jau irgi tuo 7 mėn, bet valgyt košių tai oi kaip nenori, nebent su daug tyrelės vaisių, arba šeip vaisių kokių trintų. O svoris vos mažesnis už jūsiškę. Beje pirmas sūnus buvo 6 mėn virš 9 kg. O dabar plonas plooonas lotuliukas.gif Tad nepergyvenkit tikrai ir duokit ko ji nori mirksiukas.gif
Ir išvis manau svorį lemia genai, na arba čipsai kokie ir greitmaistis. Bet gi vaikams mes to neduodam. Kartais vaikai mažiukai būna ir labai storuliukai, bet nuo metų tas svoris susinormalizuoja ir iki kokių 2-3 metukų kūdenom tampa. Tad kad vaikas vos storesnis tai čia dar joks rodiklis. Gražu gi kai tie mažiukai kaip burbuliukai wub.gif minkštučiai, šiltučiai ir kvepiantys - nors imk ir suvalgyk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2011 11 02, 12:11)
Nu šaunuolė jūsų panelė kad taip valgo. maniškiui jau irgi tuo 7 mėn, bet valgyt košių tai oi kaip nenori, nebent su daug tyrelės vaisių, arba šeip vaisių kokių trintų. O svoris vos mažesnis už jūsiškę. Beje pirmas sūnus buvo 6 mėn virš 9 kg. O dabar plonas plooonas  lotuliukas.gif  Tad nepergyvenkit tikrai ir duokit ko ji nori  mirksiukas.gif
Ir išvis manau svorį lemia genai, na arba čipsai kokie ir greitmaistis. Bet gi vaikams mes to neduodam. Kartais vaikai mažiukai būna ir labai storuliukai, bet nuo metų tas svoris susinormalizuoja ir iki kokių 2-3 metukų kūdenom tampa. Tad kad vaikas vos storesnis tai čia dar joks rodiklis. Gražu gi kai tie mažiukai kaip burbuliukai  wub.gif minkštučiai, šiltučiai ir kvepiantys - nors imk ir suvalgyk  biggrin.gif

Dekui dar kart 4u.gif O man paciai kaip smagu kai vaikui ka paduosi tas tinka ir patinka valgyti thumbup.gif Taip skaniai kartais tas koses valgo,kad kaip neduosi daugiau...Jau geriau tegul valgo negu kai kitu pasiklausau su saukstu laksti visa diena kad tik ka suvlgytu..Manau ir as kad daug ka lemia genai,bet va gydytojai tai tik i standartus teziuri,viska vertina pagal skaiciukus...As kai pasiziuriu kokia buvau maza tai vajetaaaauuu doh.gif Toks burbulas kad mano mazei dar toli grazu lotuliukas.gif Ir nieko dabar jau manes niekas net po gimdymo storulka nepavadina blush2.gif O jusiskis tai manau isibeges su kosem irgi,tereikia laiko...Nu bet zinot jie ir nori kur skaniau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mellarin @ 2011 11 04, 15:29)
O jusiskis tai manau isibeges su kosem irgi,tereikia laiko...Nu bet zinot jie ir nori kur skaniau  lotuliukas.gif

Niekur nedings, turės įsibėgėt biggrin.gif Bet va kaip skiriasi vaikai - pirmas viską valgė, o šis jau nee. Kaži ar neteks man paskui jį ir su šaukštu palakstyt, kad mėsos košės suvalgytų, nes geležies tai jiems gan greit gali pritrūkti.
Bet kaip jis skanėstus skiria doh.gif vos pamato tyrelės indelį ir jau žiojasi lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutės

Mūsų pupai ryt 7mėn, svarstau apie trečios košės įvedimą, tik niekaip nesugalvoju kuriuo laiku geriau g.gif
Mažosios tvarkaraštis
7/8 MP
10/11 grudų košė
13/14 MP
16/17 daržovių košė
19/20 MP
1/2 MP
4/5 MP
Mėsytės dar neįvedinėsiu. O trečią košę ir galvoju gal reikia daržovienę, nes lengviau virškinasi. Turim bėdą su viduriukais, baisiai kieti verysad.gif , avižos tik truputi gelbsti

Ką duodate savo gamybos gerti, maniškė gan sunkiai apart MP geria, mažu išmėginčiau smile.gif

Ačiū už patarimą dėl tyrėlės gaminimą, mum labai skanu nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, mes irgi jau turim septynis mėnesiukus. Mes valgom daržovienę labai puikiai, jau bandėm mėsytės įdėt, kalakutienos labai skaniai valgė. Bėda mum su kruopom visom, nenori ji valgyt. Pirktinių nupirkau tų kur užpilti reikia tik vandenuku tai net žiaukčioja. Paragavau, tai kad jos visos saldžios doh.gif , o mano mergytė nenori saldžiai visai. gal kas perkat ir geriau žinot ar yra vaikučiams košių nesaldžių ir kokios geriau?
Tiesa, bananą tai valgo vieną, jei sumaišau su obuoliu tai nevalgo, obuolį irgi valgo tik tada jei paskuti su šaukšteliu, o tarkuotas netinka doh.gif
Mes ragavom jau ir makaronų košės. Labai patiko jai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2011 11 08, 12:53)
gal kas perkat ir geriau žinot ar yra vaikučiams košių nesaldžių ir kokios geriau?

Mes valgome Nordik košes, paskaninu sviestuku
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2011 11 08, 13:53)
užpilti reikia tik vandenuku tai net žiaukčioja. Paragavau, tai kad jos visos saldžios doh.gif , o mano mergytė nenori saldžiai visai. gal kas perkat ir geriau žinot ar yra vaikučiams košių nesaldžių ir kokios geriau?

milupos 7 grudu nesaldi be pieno, gali gardintkuo nori, maniske pasigardziuodama ja valgo, as dedu obuoliene su juodais serbentais tai mum thumbup.gif
Atsakyti
Ačiuks, pabandysim. 4u.gif
Atsakyti