Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėn. vaikelio mityba III

QUOTE(nefriukas @ 2011 09 07, 10:33)
gal neklausyt tos daktares?

thumbup.gif ypac del pieno produktu.
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Mano mazutei jau septyni men.ir 12d. Prasau jusu patarimu.... Valge maze koses darzovines labai noriai. Budavo ir po 200 g suvalgydavo. O viena diena gal tik 20-30 g. Ir taip jau kokias 3 savaites. Nezinau ka daryti. Visos darzovienes jai nepatinka, o jau kai su mesyte padariau, tai is vis ziaukcioja ir tik kokius 3 saukstelius eina ikisti. Burnyte uzdaro ir viskas.
Kaip patartumete pasielgti? Kaip vel pripratinti dukryte prie darzovieniu? g.gif
Kruopines koses valgo labai noriai.
Atsakyti
kaip mamytes ar jus duodat savo maziukams makaronu.. nu i kosyte idedat kelis ar dar ne
Atsakyti
QUOTE(nkarolina @ 2011 10 01, 10:23)
kaip mamytes ar jus duodat savo maziukams makaronu.. nu i kosyte idedat kelis ar dar ne

As dar nededu. Uztenka jai ir taip naujienu. Pazindinasi su mesyte. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(samiene @ 2011 09 30, 06:56)
Sveikos mamytes.
Mano mazutei jau septyni men.ir 12d. Prasau jusu patarimu.... Valge maze koses darzovines labai noriai. Budavo ir po 200 g suvalgydavo. O viena diena gal tik 20-30 g. Ir taip jau kokias 3 savaites. Nezinau ka daryti. Visos darzovienes jai nepatinka, o jau kai su mesyte padariau, tai is vis ziaukcioja ir tik kokius 3 saukstelius eina ikisti. Burnyte uzdaro ir viskas.
Kaip patartumete pasielgti? Kaip vel pripratinti dukryte prie darzovieniu?  g.gif
Kruopines koses valgo labai noriai.

o nepradėjo nebevalgyti daržovienių būtent tada kai kruopienės atsirado valgiaraštyje? gal pasirinko mažė kas jai skaniau???? manau tada imčiausi gudrybių - dukra valgydavo kruopienes tik jei pakabindavau ant šaukšto galo vaisių tyrelės doh.gif - kitaip lūpos sučiauptos ir nea biggrin.gif gal kažkiek paskaninti daržovytes pabandyti - krapų, petražolių (jei neskaudės pilvelio nuo jų) ar tos pačios druskytės truputi įdėti - gal pradės valgyti - gal į kruopienes įmaišyti šiek tiek daržovių g.gif sėkmės 4u.gif žodžiu kažką keisti - nes jai kažkas rimto būtų - nevalgytų nieko manau g.gif
Papildyta:
QUOTE(leilutee @ 2011 09 11, 09:23)
Sveikos, turiu ir aš tokią problemėlę, maniškis naktimis jau gal kokia 3 savaitę kaip bludina. is labai įdomiai pamiega iki kokių 12 ar 1 nakties, tada pradeda vartytis, atsiverčia kaip kad kniupščias ir pradeda spirtis į priekį miegodamas, pradeda inkšti, atsistoja lovytėje įsikibes ir pradeda virkauti. Kažkaip apgalvojau  sakau gal čia kaltas kad apie 8 valandas vakaro paduodu kruopienę ir jam gal apsisunkina skrandukas,nes nežinau atrodo ateina vakaras ir man jau prasideda linksmoji dalis. Arba sakau gal pripratinau prie saves miegoti, bet kada neapsikentusi isikelių pas sve į lovą jis vistiek ta pati daro tiktai tiek kad galiu palaikyti ir užspausti kad nesiduotu jisai.  Nu žodžiu daug čia prirašiau bet gal suprasite?

o man atrodo kad per miegus vaikas bando atkartoti ką naujo išmoko per dieną biggrin.gif wub.gif būna taip - per miegus verčiais po to stojasi biggrin.gif nemanau kad su maistu susiję smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo opalė: 06 spalio 2011 - 08:20
Sveikutes mamytes! 4u.gif Ir as jungiuosi i jusu gretas,nors mano mazutei 7men tik pirmadieni ax.gif o musus meniu toks:
8-9h MP apie 160ml
13-14h darzoviu kose apie 200ml (valgytu ir daugiau)
17-18h MP apie 170ml
apie 21h MP apie 250ml
aisku geriam dar tarpuose arbateles,obuoliuko kartasi pagriamziu
Gydytoja sake kad esam per stambios tai neleido nieko daugiau duoti,nei kokio vaisio,nei sulciu skiestu,nei kosiu apie mesyte jau nekalbu.O sverem 6men 9,300kg,tuoj eisim vel tai neaisku ka vel paciulbes doh.gif Dabar galvoju gal reiktu neklausyt ir duoti savo mazei paragauti kazka naujo,ne vien morka,bulve,moliuga... Kaip jus manote?Nes tokia nerami pasidare,vis zyzia,vis nepatenkinta,visada miegodavo naktim o dabar jau gal kokia savaite zyziana nuo 2-3h nakties iki 6h ryto,net nezinau ka ir daryti... doh.gif Gal kalti dantukai,nes ju dar neturime verysad.gif BUTU LABAI IDOMU SUZINOTI IR JUSU NUOMONE mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mellarin @ 2011 10 06, 17:28)
Sveikutes mamytes! 4u.gif  Ir as jungiuosi i jusu gretas,nors mano mazutei 7men tik pirmadieni ax.gif o musus meniu toks:
8-9h MP apie 160ml
13-14h darzoviu kose apie 200ml (valgytu ir daugiau)
17-18h MP apie 170ml
apie 21h MP apie 250ml
aisku geriam dar tarpuose arbateles,obuoliuko kartasi pagriamziu
Gydytoja sake kad esam per stambios tai neleido nieko daugiau duoti,nei kokio vaisio,nei sulciu skiestu,nei kosiu apie mesyte jau nekalbu.O sverem 6men 9,300kg,tuoj eisim vel tai neaisku ka vel paciulbes doh.gif  Dabar galvoju gal reiktu neklausyt ir duoti savo mazei paragauti kazka naujo,ne vien morka,bulve,moliuga... Kaip jus manote?Nes tokia nerami pasidare,vis zyzia,vis nepatenkinta,visada miegodavo naktim o dabar jau gal kokia savaite zyziana nuo 2-3h nakties iki 6h ryto,net nezinau ka ir daryti... doh.gif Gal kalti dantukai,nes ju dar neturime verysad.gif BUTU LABAI IDOMU SUZINOTI IR JUSU NUOMONE mirksiukas.gif

Vaiko alkano irgi nelaikysi.
Mes esame irgi dideli, berniukas 6,1 men. 72 cm, 10,5 kg.
Duodu viska.
9 val. MP
12.30 darzoviene su arbata ~ 100-160 g (stengiuosi nedeti bulviu, jei verdu darzoviene idedu vos viena vidutine, jos paprastai daug vitaminu neturi o tukina, mielai valgo morka su cukinija, kopustu, moliugu, brokoliu, truputi mesytes kalakutienos, dedu ir sviestuko truputi ar alyvuogiu aliejaus laseli ir juoduotos druskytes pora grudeliu, pradesiu po truputi deti koki krapa, ar petrazoles lapeli kol yra svieziu)
15.30 vaisiai (puse ar trecdalis banano (jis kaloringas) su nedideliu obuoliuku sublenderiuoju, pirktines koseles (ivairias) ypac abrikosu, persiku megsta, dazniausiai trecdali indelio palieka mamai smile.gif
18.30 MP
21.30 grudu kosele ~ 160+ g (pirktines su pieno misiniu, kurias tik vandeniu uzpilti reikia) su arbatele
(jei isalksta duodu truputi sulciu, dazniausiai skiestu, arbateles irgi nelabai saldzios, bet ivairios).
Vaikas svori isauga, o vitaminu gali pritrukti.
Dar vienas toks atradimas, pora grudeliu druskos (juk jodas irgi reikalingas) ir pradejo mano vaikas labai noriai valgyti (pirmas koseles viriau be druskos, sviestuko tai ziaukciojo unsure.gif ).
Juk jei paciai neskanu (man pirtines isvis beskones), negi vaika apgausi?! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keirin @ 2011 10 06, 21:04)
Vaiko alkano irgi nelaikysi.
Mes esame irgi dideli, berniukas 6,1 men. 72 cm, 10,5 kg.
Duodu viska.
9 val. MP
12.30 darzoviene su arbata ~ 100-160 g (stengiuosi nedeti bulviu, jei verdu darzoviene idedu vos viena vidutine, jos paprastai daug vitaminu neturi o tukina, mielai valgo morka su cukinija, kopustu, moliugu, brokoliu, truputi mesytes kalakutienos, dedu ir sviestuko truputi ar alyvuogiu aliejaus laseli ir juoduotos druskytes pora grudeliu, pradesiu po truputi deti koki krapa, ar petrazoles lapeli kol yra svieziu)
15.30 vaisiai (puse ar trecdalis banano (jis kaloringas) su nedideliu obuoliuku sublenderiuoju, pirktines koseles (ivairias) ypac abrikosu, persiku megsta, dazniausiai trecdali indelio palieka mamai smile.gif
18.30 MP
21.30 grudu kosele ~ 160+ g (pirktines su pieno misiniu, kurias tik vandeniu uzpilti reikia) su arbatele
(jei isalksta duodu truputi sulciu, dazniausiai skiestu, arbateles irgi nelabai saldzios, bet ivairios).
Vaikas svori isauga, o vitaminu gali pritrukti.
Dar vienas toks atradimas, pora grudeliu druskos (juk jodas irgi reikalingas) ir pradejo mano vaikas labai noriai valgyti (pirmas koseles viriau be druskos, sviestuko tai ziaukciojo  unsure.gif ).
Juk jei paciai neskanu (man pirtines isvis beskones), negi vaika apgausi?!  4u.gif

oij dekui labai jums uz pasidalinta nuomone!!! thumbup.gif stengsimes po truputuka ir mes ragauti jau ivairesnio maisto... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, smagu, kad atradau sia temute. Mums neseniai suejo 7 men. Tad pradejom valgyt dvi grudines ir darzoviene su mesa. Pries tai mazgys vis keldavosi naktim, zyzdavo, verkdavo. Nauju dantuku nesimato, mastem, kad nedavalgo, bet po sotesnio maisto naktys kaip ir pries tai, su paverkimais ir buteliu misinio. Pasiskaicius jusu postus, supratau, kad musiskis cia toks "naktinukas" ne vienas. Turbut toks periodas. Seip manasis nelabai valgus. Gydytoja rekomenduoja duot vitaminu, tik kaskodel man ju visai nesinori kist g.gif Surasau musu meniu.
6-7h -misinukas
9-10h - grudine kose su vaisiu tyrele+misinukas
12-13h -misinukas
15-16h - darzoviene su mesa+arbata
18-19h - misinukas
21-22- grudine kose+misinukas
nakti ponas gauna misinio, keliasi kartais karta ar du doh.gif
Atsakyti
Ar jau duodate savo mazyliams varske? Kokia? Kaip?
Atsakyti
QUOTE(doruta @ 2011 10 19, 15:02)
Ar jau duodate savo mazyliams varske? Kokia? Kaip?

As jau kelios savaites kaip duodu varske.Kai verdu vaisiu tyrele (is bananu,kraiusiu,obuoliuko ir t.t.),pries pat baigiant virt idedu gera sauksta varskes(perku ekologiska ir parduotuves,kartais gaunu is ukininko) ir viska sublenderiuoju.Maniskiui patinka ir dziaugiuosi,kad nebuvo jokiu paberimu.Gal nebus alergiskas pieno produktam.
Atsakyti
o kaip jus verdate tas vaisiu tyreles? vaisius sutarkuojate ar tik supjaustote (kokio dydzio). kiek laiko verdate? pilate vandens? ar sulciu, ar nieko?
Atsakyti