Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXI tema

Labukas,

Klausiu jusu patarimo... nzn kas mano maziukei yra, ar cia jau AD ar siaip nesuprasi kas. beria kakliuka tokiais mazais spuogeliais, bet tokiais odiniais, lyg mazyciais odos burbuliukais, kurie susijunge sudaro raudonus plemus. visas pilvukas sausaas ir mazais raudonas spuogiukais nusetas, (atsisakiau vistos tai kiek pagerejo), bet labiau nuberta apatine pilvuko dalis, o blogiausia ties kirksnimis, kur pampis segasui - raudoni spuogeliai tiesiog neisgydomi, kojos virsutinej raukslytej - sausa, raudona oda.
nesuprantu as kaip tas ad atrodo. pas ka geriau kreiptis: dermatologa ar alergologa?
atsisakiau pieno produktu visai, vistienos, pagerejo. nes budavo ir zandukai raudoni ir sausi, o dabar grazus, svelnus smile.gif rankytes ties alkunem kartais pasauseja. ts padeda ta sausuma nuimt, bet pilvukui tai niekas nepadeda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuzil @ 2011 03 20, 12:56)
Labukas,

Klausiu jusu patarimo... nzn kas mano maziukei yra, ar cia jau AD ar siaip nesuprasi kas. beria kakliuka tokiais mazais spuogeliais, bet tokiais odiniais, lyg mazyciais odos burbuliukais, kurie susijunge sudaro raudonus plemus. visas pilvukas sausaas ir mazais raudonas spuogiukais nusetas, (atsisakiau vistos tai kiek pagerejo), bet labiau nuberta apatine pilvuko dalis, o blogiausia ties kirksnimis, kur pampis segasui - raudoni spuogeliai tiesiog neisgydomi, kojos virsutinej raukslytej -  sausa, raudona oda.
nesuprantu as kaip tas ad atrodo. pas ka geriau kreiptis: dermatologa ar alergologa?
atsisakiau pieno produktu visai, vistienos, pagerejo. nes budavo ir zandukai raudoni ir sausi, o dabar grazus, svelnus smile.gif rankytes ties alkunem kartais pasauseja. ts padeda ta sausuma nuimt, bet pilvukui tai niekas nepadeda  doh.gif

Greiciausiai alergija. Pradziai galima pasitart su seimos gydytoju - nurodys ar cia alergija ar koks kontaktinis dermatitas ar atopinis. Tuomet nukreips pas alergologa. Nors manau galima butu ir tiesiai pas alergologa eiti konsultuotis.
Atsakyti
QUOTE(kristuzil @ 2011 03 20, 12:56)
Labukas,

Klausiu jusu patarimo... nzn kas mano maziukei yra, ar cia jau AD ar siaip nesuprasi kas. beria kakliuka tokiais mazais spuogeliais, bet tokiais odiniais, lyg mazyciais odos burbuliukais, kurie susijunge sudaro raudonus plemus. visas pilvukas sausaas ir mazais raudonas spuogiukais nusetas, (atsisakiau vistos tai kiek pagerejo), bet labiau nuberta apatine pilvuko dalis, o blogiausia ties kirksnimis, kur pampis segasui - raudoni spuogeliai tiesiog neisgydomi, kojos virsutinej raukslytej -  sausa, raudona oda.
atsisakiau pieno produktu visai, vistienos, pagerejo. nes budavo ir zandukai raudoni ir sausi, o dabar grazus, svelnus smile.gif rankytes ties alkunem kartais pasauseja. ts padeda ta sausuma nuimt, bet pilvukui tai niekas nepadeda  doh.gif

aciu uz atsakymus del dantuku... bandysim kazkaip istverti... vaistuku vengiu, duodu tik butinu atveju, nes nuo ju mums pablogeja... 4u.gif

jei reaguoja i jusu valgoma maista, tai atsisakykite visu alergenu: kvieciu, kiausiniu, pieno, grikiu tam tikros mesos ir tta9daugiau info 1 psl)... pakeiskite skalbikli( mes kai pakeitem neutrala mums zymiai pagerejo kunelis, nebebuvo rausvu mazu spuogeliu, taciau skalbiam min 60 laipsniu temp, su papildomu skalavimu bei perskalavimu be milteliu 30 laipsniu temp, pizamas pries dedant nakciai lyginamos)
o prie pampio gali buti ir issutimas, pabandykit kuo daugiau laikyti be jo, mums padedavo bepantenas.
sausa odyte butina drekinti kremais ar aliejais kurie tinka. jei nuo kremo parausta ir ima niezeti tai jis netinkamas. neutralus kremai, kurie daugumai tinka yra aderma exomega, aveeno (jav). is alieju reik bandyti, daugumai gerai taukmedzio sviestas, kokosu aliejus, avokado. tik nelaikykit tos odeles kuri sausa nepateptos, nes gali suskeldeti, o tada jau gali ir kokia infekcija isimesti
Atsakyti
košmaras, bjauri liga tas AD doh.gif kiek mes vargelio apturėjom, nenoriu net prisimint, šiuo metu mano mažiukas atrodo gražiai, aišku čia ilgo darbo rezultatas, kurį pasiekiau per du metus, atsisakėm visų alergologų ir dermatologų, maisto paletė parodė visišką nesamonę doh.gif lotuliukas.gif o tuo metu ja patikėjau, dabar prisiminus juokas ima, nežinau kodėl ji tokia netiksli mums buvo g.gif pati atsirinkau ką duoti ir ko ne.žinau dabar su kuo skalbti, valyti, kuo rengti, kaip maitinti. siaubelis, atsimenu kaip rišdavau ant kūno kompresus, vyniodavau vaiką jais, kad tik naktį nesikasytų, kaip visą naktelę prisistūmus vaiko lovytę, įkišus pro virbus savo ranką laikydavau mažiuko rankytes, kad nesikasytų, kiek bemiegių naktų verysad.gif laikydavau aš tas rankytes ir verkdavau. ir taip kokius metus drąsiai.vieną naktį ramiau, kitą baisiau.šalia pasiguldyt negalėdavau, nes jį labai dirgina sušilimas, negali perkaisti.įdedu foto savo vaiko kaip atrodė, bet ištrinsiu.čia ir tai ne sunkiausiu metu, nes tokių nuotraukų net neturiu, visas ištryniau, nes negaliu žiūrėti.čia paguoda toms, kurių vaikučiai dabar kenčia, bet nieko nėra neįmanoma, šiuo metu mano vaikas baltas, tik būna kartais pablogėjimai, jei kas sudirgina, bet užsigydom gana greitai.beje, aš vis dar nužiūrinėju kitų vaikų veido odą, ar ji išberta ar ne, matyt įprotis iš tų dienų, kai pavydėdavau kitiems, kad mano vaikas plemėtas, kenčia, o kiti tokie gražūs...savanaudiška biški doh.gif rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spensera1: 20 kovo 2011 - 12:41
QUOTE(spensera1 @ 2011 03 20, 13:40)
košmaras, bjauri liga tas AD doh.gif kiek mes vargelio apturėjom, nenoriu net prisimint, šiuo metu mano mažiukas atrodo gražiai, aišku čia ilgo darbo rezultatas, kurį pasiekiau per du metus, atsisakėm visų alergologų ir dermatologų, maisto paletė parodė visišką nesamonę doh.gif  lotuliukas.gif o tuo metu ja patikėjau, dabar prisiminus juokas ima, nežinau kodėl ji tokia netiksli mums buvo g.gif pati atsirinkau ką duoti ir ko ne.žinau dabar su kuo skalbti, valyti, kuo rengti, kaip maitinti. siaubelis, atsimenu kaip rišdavau ant kūno kompresus, vyniodavau vaiką jais, kad tik naktį nesikasytų, kaip visą naktelę prisistūmus vaiko lovytę, įkišus pro virbus savo ranką laikydavau mažiuko rankytes, kad nesikasytų, kiek bemiegių naktų verysad.gif laikydavau aš tas rankytes ir verkdavau. ir taip kokius metus drąsiai.vieną naktį ramiau, kitą baisiau.šalia pasiguldyt negalėdavau, nes jį labai dirgina sušilimas, negali perkaisti.įdedu foto savo vaiko kaip atrodė, bet ištrinsiu.čia ir tai ne sunkiausiu metu, nes tokių nuotraukų net neturiu, visas ištryniau, nes negaliu žiūrėti.čia paguoda toms, kurių vaikučiai dabar kenčia, bet nieko nėra neįmanoma, šiuo metu mano vaikas baltas, tik būna kartais pablogėjimai, jei kas sudirgina, bet užsigydom gana greitai.beje, aš vis dar nužiūrinėju kitų vaikų veido odą, ar ji išberta ar ne, matyt įprotis iš tų dienų, kai pavydėdavau kitiems, kad mano vaikas plemėtas, kenčia, o kiti tokie gražūs...savanaudiška biški doh.gif  rolleyes.gif
user posted image

koks grazuolis 4u.gif 4u.gif 4u.gif ne viena jus tokia savanaude... as ir nuziuriu vaikiukus, cia manau iprotis doh.gif mums kojytes buvo panasiai kaip nuplikytos kai pradejom damaitinti. dabar pagalvoju, tai turbut itakojo labiausiai bulve, o gal ir ne... kai buvo istisai isbertas, tai net nezinojau kas itakoja, nes mus bere net nuo neocate lotuliukas.gif
o tai jau galit ankstesnius alergenus valgyti, ar ta ka atsirinkot ir nieko daugiau nebevalgot? kuo tepat, prausiat, rengiat? prasom pasidalinti savo sekmes istorija thumbup.gif
Atsakyti
oi, išbandyta beveik viskas. tiesa, mums bulvė taip pat labai netiko, šiuo metu kerta cepelinus, kugelį, bulvinius blynus.matyt išaugo. bulvių nedaviau iki kol vaikui suėjo 2 metukai. visiškai jų nedaviau. buvau pakeitus bulves į kalafiorus, brokolius, cukinija.duodavau prie mesytės. stengiausi pirkti tik iš bobučių turgeliuose, o žiemą buvau prisišaldžiusi kameroje, kad nereiktų pirkti iš prekybos centro, nes alegizavo visos pirktinės daržovės iš prekybos centrų. agurkai, pomidorai tabu dar ir dabar. riešutai netinka.gali jau valgyti šokoladą.pagaliau thumbup.gif thumbup.gif bet sudėtyje negali būti nei gramo riešutų.mano vaikas iki 2 metų nežinojo kas yra šokoladas, saldainiai. griežtai šie skanumynai buvo slėpiami.namie jų pas mus nerasdavai rolleyes.gif dabar negali valgyti vis dar kiaušinio, nei baltymo nei trynio, net jei yra sudėtį.pvz bandelės, duona, makaronai.skaitau griežtai sudėtį. labai tinka kukurūzų kruopų košė, kukurūzų makaronai.jie mums labai gelbėjo.mėsa tik triušiena buvo ilgą laiko tarpą.netiko niekas.ypač vištiena.šiuo metu valgo visas mėsas.vegiau bet kokių E, gliuteno.labai padėjo jūros vanduo, parsiveždavau iš palangos bambaliais ir maudydavau jame kartas nuo karto.lakišiaus žolės vonelės jam tiko. tepalų išbandžiau begales. šiuo metu apsistojom ties koybišku alyvuogių aliejumi, nivea universaliu tuo senoviniu kremu ir Ievos tepalu, kurį ištepiau kilogramais tikriausiai lotuliukas.gif skalbiu tik bobo milteliais, kiti netinka.tiek vaiko, tiek savo ir vyro rūbus.pas mus namuose nei minkštiklių, nei kitų skalbimo priemonių nebėra.drėkinu kambarį šlapiais rankšluosčiais, pakabinu ant radiatoriaus.nes pas mus sausokas oras.nėra nei vieno minkšto žaislo, visi sukišti į maišus ir paslėpti.ir dar daud daug visko.bet šiuo metu esu pagaliau laiminga.aišku, būna kad paberia, bet tikrai ne visą kūną, ir greitai praeina.tiesiog visko nepavyks atsisakyti. beje griežtai atsisakiau bet kokių hormonų, prednizolono, net ir per pablogėjimus.verkdavau bet netepdavau.maudau su tindi vaikišku muilu, galvytę su tindi šampūnų, kiti mums netiko, nei sebamed, nei iwostin.ir dar kas tikrai labai padėjo, vasarą drastiškai laikiau pliką vaiką ant saulės, palaipsniui vis prailgindavau laiką, kad nenudegtų per daug.saulė mums labai pagelbėjo.matyt oda sutvirtėjo, sustorėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spensera1: 20 kovo 2011 - 13:11
Saunuole Spencera, esate tikrai super mamyte thumbup.gif drinks_cheers.gif Labai dziaugiuosi uz jus 4u.gif Taip ir toliau
Atsakyti

Pamaciau spensera mazyli ir supratau, kad mum tik gelytes pries jus, praktiskai net geda pasidare skustis doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rulete: 20 kovo 2011 - 16:27
Labas,
Spensera1, šaunuolė 4u.gif
O mums ir pagerėjo, jau kokios trys savaitės. Svarbiausia , kad ir gimtadienį šventėm, ir torto valgėm, bet tikiuosi neišlys to pasekmės. O viską verčiu avižoms, dabar jas visiškai išbraukiau, verdu kvietines, miežines kruopas.
Atsakyti
[quote=*Fler*,2011 03 20, 12:23]
mes ir dabar gerem antibus,jau sie metai tai nenormalus kiekviena men antibai.tai angina puliuojanti tai bronhitas tai bakterija nosi cia dabar kazkokia bakterija slogoj rado ji pakankamai seniai bujoja .tyremes alergine sloga tai ikvepemi atsirado katei ir dulkiu erkutei,ko anksciau nebuvo cia sia ziema atsirado.
lilosan ir jus minit kad geret misinukus.o mes tai negerem neoceita gerem iki 1,4 tiek mum uzteko(pasitaupem) nes israsinejo Kudzyte tik iki 1metu po to sake bandykit kefyra ar ozkos piena ir aplamai tipo vaikui jau nereik misinio.
Spensera 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jumbonis: 20 kovo 2011 - 18:23
ačiū už pagyras blush2.gif manau, kad kiekviena mama nori padaryti viską kas įmanoma dėl savo vaikų, jeigu jie kenčia ir yra nelaimingi.
Rulete, žinok ir maža dėmelė gali labai lengvai išplisti trint AD, net per kelias valandas, todėl normalu, kad tu pergyveni, nes AD tuom ir bjaurus, kad smogia kada mažiausiai tikiesi. Beje, mums taip pat ir vaisiai netiko, ypač bananas.dabar jau gali visus daugmaž valgyti, tik išskyrus bananą, nes ten tai oi kiek š...privaryta schmoll.gif beje, ar bandėt kas melynes duoti? mums jos visada labai tiko, kiek konsultavausi tai visi teigia, kad yra tik laaabai maža dalis vaikų, kuriems jos netinka.manau tai puiki išeitis tiems vaikams, kurie negali valgyti uogų ar vaisių, pasisemia nors kiek vitaminų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(spensera1 @ 2011 03 20, 18:18)
Rulete, žinok ir maža dėmelė gali labai lengvai išplisti trint AD, net per kelias valandas, todėl normalu, kad tu pergyveni, nes AD tuom ir bjaurus, kad smogia kada mažiausiai tikiesi.

Tai taip, buvo CIA mum vienu metu visa kuna isbere raudonom demelem, net I priimamaji lekem, issigandom, kad kokia liga nebutu, bet patikino, kad berimas alerginis ir isleido namo unsure.gif tai tada iskart pas alergologe lekem, o ten Ir nustate AD. Va tada ir pradejau dometis, bei atradau Sita tema. Labai dziaugiuosi, kad CIA galima rasti daug informacijos, nes pas alergologe, tai tik hormonini tepala gali issirasyt ir net nesiteikia perspet kuo jis pavojingas, israsineja, kaip paprasta nekalta kremuka doh.gif

Maniskio bukle dabar gana stabili, zandukai kartais parausta , bet nesu tikra, kad del alergijos, nes paprastai po miegelio taip buna....ir odele nuo seniau likusiu demiu iki galo nesusitvarko, nors ir blankios tos demes, nebe raudonos, o tik rausvos, bet vistiek primena kas buvo seniau ir kaip nusidraskes vaikas buvo verysad.gif niu ka, tepam toliau avokadu sviestu ir tikimes geru rezultatu rolleyes.gif
Atsakyti