Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXI tema

QUOTE(klaudi @ 2011 04 11, 05:44)

Todel ir pirkau inhaliatoriu, kad kaip nors palenvinti kosuli, kad lengviau butu islaukti  valandas tarp Ventolino purskimu. Paprastai jeigu issilaikom be hormonu dvi dieneles, bukle pradeda gereti, vaikas pradeda koseti slapiai, mazeja pats kosulys, bukle pradeda gereti.

Tai pas jus gal labai sunkiai su tais kosuliais 4u.gif Man tai tie kosuliai dusimai baime kelia, nesinori pumpuot vaistu ir baisu uzdelst
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif

Siandien buvom pas dermotologe. Nuvaziavau nes nuo to laiko kai nustate alergija (pries menesi) odos bukle dar labiau pablogejo, nugaryte, kaklas, pilvas, nugara, kojytes, visas kunelis sausas, su sausom demelem, kai kur lyg ir spuogeliai, per sulenkimus ant kojyciu ir rankyciu raudona, visas kunelis nudraskytas verysad.gif Atrodo kas alergizuotu nieko nebeduodu, pasake, negerti netgi sojos pieno ( nors sojai ner alergijos) pora savaiciu. Taigi gydytoja israse Biodermos kremuka atopinei odai ( nepasake butent kuri tai nupirkau su cinku, ir nezinau ar gerai padaraiu doh.gif ) bei prausikli biodermos, ir dar israse krema SEDAX dideliems plotams. Gal apie ji daugiau atsiliepimu yra ? Sake tepti dvi savaites, tris dienas tris kartus per diena, veliau du kartus per diena.
Atsakyti
QUOTE(bangelė @ 2011 04 11, 15:47)
Sveikos mamytes,

pradedu dometis apie alergija, ir net nezinau, ar sioje temuteje "turiu teise" rasyt blush2.gif

Mano 7 men duktytei pirma karta pasireike berimai. Isbere kelis taskiukius vidine vienos rankytes puseje (lenkiant per alkune), ta pacia diena kai pamaciau dar ir paskiepijome, ir tada jau berimas pradejo dideti. Vedizua pas daktare seimos, tai ji patare tepti rankyte Bepanten tapeliuku, ka as ir dariau.....taciau berimas didejo, pletesi, apsijunge tie spogeliai, taciau nesupuliavo, ir dabar jau siek tiek geriau, ant rankytes yra tokia tamsesne zyme nuo tu spuogeliu, taciau spuogiukai lyg ir nebesidaugina. Taciau ju atsirado ant kojyciu ilinkiu, vienoje daugiau, kitoje maziau.....is pradziu tik pavieniai, o dabar vis daugiau. Dar karteli ejau pas daktare, tai hormoninio tepaliuko dar nerasemes, parate tepti tuo paciu bepanten, dar israse dr. Wolff basis kremas (vesina, nesukelia alergijos), taciau juo patepus kazkaip paraudo spuogeliai, nebetepiau.....o siandien, t.y. po keliu dienu vel patepiau, gal siek tiek geriau. Dar pati anksciau tepiau exsipial losjonu, turinciu 4% urea, ir man jis neblogejosi, taciau daktare pasake, kad jis gali pabloginti  situacija, sake to urea, turi buti kuo maziau. Dabar nsusipirkau dar Exsipial  tepala migdolu su aliejumi(kol kas netepiau) ir Emolium special kremas (ant jo raso 3% urea), nors vaisitininke dave testeriuka to paties kremuko, nepasiziurejusu sutepiau, o ten parasyta 5% urea, ir kazkaip nelabai tiko. Dar vaikuti maudziau vaikiskoje jurs druskoje su ramunelemis ir medetkomis, ir manau , kad vsia neblogai, pasviesejo. tai tiek apie tepaliukus......

Mazyle maitinu pati, kai visada odele buvo svari, tai ir maista pati visoki valgiau, ir kazkaip itariu, akd tas paberimas galejo atsirasti man suvalgius tuno, dar sausainuku su zems riesutais (zinau, kad jie alergizuoja, bet nieko anksciau vaikui nepasireiske). Jau menesiuka amzyle valgo koses, nuo kuriu taip pat nepastebejau jokio berimo. VAlgome bulve, kopusta, brokoli (tas gal alergizuoja?)morkos jau neduodu (nors nuo jos ir nebere)moliuga (labai retai), cukinija, dak leikis kartus buvau i kose idejus saldytu zaliu zineliu.

Auginu antra vaikeli, pirmajai nebuvo jokiu reakciju, o dabar va turime torkiu rupesteliu......

Buciau labai dekinga, jei kuri mamyte parasytumet, kaip ir ka tureciau toliau daryt...., esu pasimetusi ir pergyvenu.

Busiu labai dekinga, ir nepykite, kad cia taip viska smulkiai isdesciau (gal ir ne visai tiksliai) 4u.gif  ax.gif  blush2.gif  verysad.gif

Neatsiprasinekit, visi cia turi teise rasyti, be to jums kiek suprantuprasideda atopinis dermatitas. Nesvarbu,kad anksciau viska valget ir nerode jokiu pozymiu, alergenai kaupiasi iki puses metu, va ir prasiverze.Pirmiausia reikia laikytis dietos, as netgi pieno produktu, kiausiniu grynu, nebent kepiniuose, atsisakyciau jusu vietoj, nes jie kalciausi cia buna. O veliau teks tirtis, jei nepraeis, aisku, nepaknktu geruju bakteriju duoti maziukei. Cia beveik mes visos savo atopikams duodam.Ir svarbiausia drekinti ir drekinti odele, i diena po keliskart terliotis.
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2011 04 11, 23:16)
nepaknktu geruju bakteriju duoti maziukei. Cia beveik mes visos savo atopikams duodam.Ir svarbiausia drekinti ir drekinti odele, i diena po keliskart terliotis.

O bakterijas galima duoti alergiskiems vaikuciams kurie alergiski karves pienui, visam kiausiniui ir kvieciam g.gif Maciau yra be laktozes, tai kaip suratau karves pienas ieina, ar klystu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 04 11, 21:31)
Tai pas jus gal labai sunkiai su tais kosuliais  4u.gif Man tai tie kosuliai dusimai baime kelia, nesinori pumpuot vaistu ir baisu uzdelst

As kiekvienakrt sveriu, kas blogiau-antibai ar Ventolinas ir Flixotide. Musu atveju - visada yra sausas kosulys, kuris buna istisai visa diena be sustojimo, jei virusas rimtesnis- sloga baisi, tempa, tai ir su kosuliu sunku. Apsivemia daznai kosedamas/ As turiu ji suslapint, jei per pora dienu nesuslapeja, neatkosi vaikas, sako jau zenklas, kad prastai. Man viena mama, kuri turi ta problema sake, kad labai baisu, kai svokscia, tai jau paskutine stadija, kai labai sunku, truksta oro, jos nuomone, uztenka sauso kosulio, jei va ir apsivemia, tipo - nekankinti vaiko ir duoti triuba Ventol.ino, nelaukti tu svokstimu.
Papildyta:
QUOTE(mamamia* @ 2011 04 11, 22:19)
O bakterijas galima duoti alergiskiems vaikuciams kurie alergiski karves pienui, visam kiausiniui ir kvieciam  g.gif  Maciau yra be laktozes, tai kaip suratau karves pienas ieina, ar klystu?  blush2.gif

Klausimai kartojasi nuolatos. biggrin.gif
Mes duodam Gefilus alergiskiems arba is uzsieniu -BioGaia (Lietuvoj nera).
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2011 04 11, 23:22)

Klausimai kartojasi nuolatos.  biggrin.gif
Mes duodam Gefilus alergiskiems arba is uzsieniu -BioGaia (Lietuvoj nera).

Na atsiprasau, uz tai kad pasikartojau. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Viltė @ 2011 04 11, 21:22)
As kiekvienakrt sveriu, kas blogiau-antibai ar Ventolinas ir Flixotide. Musu atveju - visada yra sausas kosulys, kuris buna istisai visa diena be sustojimo, jei virusas rimtesnis-  sloga baisi, tempa, tai ir su kosuliu sunku. Apsivemia daznai kosedamas/ As turiu ji suslapint, jei per pora dienu nesuslapeja, neatkosi vaikas, sako jau zenklas, kad prastai. Man viena mama, kuri turi ta problema sake, kad labai baisu, kai svokscia, tai jau paskutine stadija, kai labai sunku, truksta oro, jos nuomone, uztenka sauso kosulio, jei va ir apsivemia, tipo - nekankinti vaiko ir duoti triuba Ventol.ino, nelaukti tu svokstimu.

ta mama buvo tikrai teisi, kai švokščia, tikrai takai labai susiaurėję ir nebegauna deguonies pakankamai smegenys. man pačiai tai ir galūnės atšalą, ištisai jauti egzitencinę baimę, tai aš jau tikrai geriau manau ta chemija, nei tokia savijauta vaikui. juk nematom, ir kiek deguoneis trūkumas kenkia organizmui, tikrai manau ne mažiau, nei vaistai.

tik kartais tie mūsų gyd irgi "geri fruktai", rašo ventoliną vien jau pasakius, kad vaikas kosti naktimis. esu susidūrusi, su ne vienu tokiu atveju, ir vyresnėliui, kuris visiškai neturi problemų su obstrukcijom jau nekartą yra išrašyta, o tik paskutinį kartą pavartojom, nes tuomet tikrai buvo dėl ko.
Sunku iš tikro pačiai mamai atsirinkt.. gerai, kai aš ausį turiu su patirtim, ir pati iš savęs žinau, kaip būna, bet pradžioj tikrai sunku buvo suprast, kas vaikui vyksta... o mano mažajai kartais būna priepoliai vienkartiniai, ir tarpuose nieko, jokių švilpesių ar kt, ką galėtų gyd išklausyti ir suprast. arba tik naktį pvz jaučias...
geriau jau su šitu nesusidurt doh.gif
Atsakyti
Fedes, tai va, kaip mane uzkniso viskas - tai negaliu. Kiekvienakart sedim su vyru ir klausomes, bijom antibu gauti, bijom duoti Ventolina be reikalo, bijom ir nepaduoti, o gal ir reikia. Nu zodziu, kaskart, kad nori turi lekti i ligonine pas pulmonologa, as privaciai vezdavau, taip pernai darem, tai apsveike patikrai nuvaziave, ligoninej nauja virusa pasigaudavom. Taip be susotjimo sirgom pernai istisai, galvojau nuprotesiu. Vaikas sirgo ausu uzdegimu, mazius bronchais, per ligonines, parvezem namo gripa visi, begeriant dickiui antibus po savaites kankyniu su ausu uzdegimu visi iskritom gripu, ir tas dickis su antibais uzsikrete nuo musu, sukarsciavo is naujo 5 diena, o pries tai dar 5 paras po 40 gulejo su ausim. Nu bl... nesikeikus, bijau ir i ligonines vaziuoti dabar.
Papildyta:
QUOTE(mamamia* @ 2011 04 11, 22:31)
Na atsiprasau, uz tai kad pasikartojau. Aciu.

Nieko tokio, reikia 1 puslapi atnaujinti, neskaitys gi mamos po 50 puslapiu kaskart, jei nuolatos cia neilenda. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltė: 11 balandžio 2011 - 22:16
QUOTE(Viltė @ 2011 04 11, 22:14)
. Nu bl... nesikeikus, bijau ir i ligonines vaziuoti dabar.

suprantu... aš jau išnaglėjau su tuo neperstojamu sirgimu, jei matau, kad nebežinau kū daryt, o naktis artėja, tai vežu, kol dar ne po vidurnakčio, kad nežadint piktų sesučių smile.gif ir prašau, kad kraują darytų, gultis pasirašau , kad atsisakau doh.gif žinau, akd negalima tiap būt naglai, bet taip pat kaip jums, ką daryt, kai temperatūra 40, nesimuša, su tempa priepoliai, nežinai, ar čia virusas, ar bakterinis... kažkaip geriau jau taip, nei paskui jau garantuotai į ligoninę...

ir dar kažkaip riek išgyvent tą periodą, nes mums tai ne tik kad nuvažiavimas į poliklinką ar ligoninę, bet tik išlendi per mėnesį pirmą kartą kur, ar svečiai ateina, ir iš karto pasigauna virusą, net atrodo nuo sveikų žmonių... tia manau čia imunitetas toks jau pageibęs... tuoj vasara, bus geras metas grūdintis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 04 11, 22:03)
ta mama buvo tikrai teisi, kai švokščia, tikrai takai labai susiaurėję ir nebegauna deguonies pakankamai smegenys. man pačiai tai ir galūnės atšalą, ištisai jauti egzitencinę baimę, tai aš jau tikrai geriau manau ta chemija, nei tokia savijauta vaikui. juk nematom, ir kiek deguoneis trūkumas kenkia organizmui, tikrai manau ne mažiau, nei vaistai.

geriau jau su šitu nesusidurt  doh.gif

Tai va tas tiesa, butu normalus gydytojai, kuriais pasitiket galima, jau jei reik vaisto tai tikrai eik, o ne taip kad vos sukosti ir ventolinas, nesamone.
Fedes gal tu zinai, kam jie raso Flixotida po 2 sav. ta kursa? Ar neuztektu pvz., maziau dienu papurkst? g.gif
O tikrai cia su situ nenusisidurti, kazkaip jau Ad perpratom, o sitie astmatiniai bronchitai tai man baisoka doh.gif

Vilte, sveikatytes jusu seimynelei, sunkiai jus cia sergat, reik kazkaip imuniteta stiprint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 04 11, 20:31)
Tai pas jus gal labai sunkiai su tais kosuliais  4u.gif Man tai tie kosuliai dusimai baime kelia, nesinori pumpuot vaistu ir baisu uzdelst

Kai sergam, tai jau sunkiai mes su tais kosuliais verysad.gif Ventoline blogio nematau, daug baisiau kai vaikui oro truksta. Negerai tada, kai Ventolino neuztenka, bukle negereja ir reikia naudoti hormonus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 12 balandžio 2011 - 06:41
QUOTE(Amelita @ 2011 04 10, 18:49)
Sveikos, o sakykit ar sergant AD pagerejimas buna toks, kai visa odele pasidaro
grazi ir net vonioj neisryskeja raudonos demeles ir t.t. Ar jau laikote pagerejimu, jei odele pvz. sausa atrodo gan gerai.

Ir pvz. kai buna tokios raudonos demes, suragejimai ar jie praeina jei daug daug tepi drekinanciais kremais ar tik pagereja tos tokios negeros zonos nuo hormoninio tepalo? Nes ilga laika tepiau drekinanciais kremais, tai odele pagerejo, tokia jau svelni, bet yra tokiu raudonu demiu, jos siurkstokos ir ypac isryskeja vonioje. Galvoju ar cia tik hormonas jau pades tokioms vietoms ar dar tepliot tais drekinanciais kremais?

Gal vis del to man kas atsakys... blush2.gif
Atsakyti