Sveikos mamytes,
pradedu dometis apie alergija, ir net nezinau, ar sioje temuteje "turiu teise" rasyt
Mano 7 men duktytei pirma karta pasireike berimai. Isbere kelis taskiukius vidine vienos rankytes puseje (lenkiant per alkune), ta pacia diena kai pamaciau dar ir paskiepijome, ir tada jau berimas pradejo dideti. Vedizua pas daktare seimos, tai ji patare tepti rankyte Bepanten tapeliuku, ka as ir dariau.....taciau berimas didejo, pletesi, apsijunge tie spogeliai, taciau nesupuliavo, ir dabar jau siek tiek geriau, ant rankytes yra tokia tamsesne zyme nuo tu spuogeliu, taciau spuogiukai lyg ir nebesidaugina. Taciau ju atsirado ant kojyciu ilinkiu, vienoje daugiau, kitoje maziau.....is pradziu tik pavieniai, o dabar vis daugiau. Dar karteli ejau pas daktare, tai hormoninio tepaliuko dar nerasemes, parate tepti tuo paciu
bepanten, dar israse
dr. Wolff basis kremas (vesina, nesukelia alergijos), taciau juo patepus kazkaip paraudo spuogeliai, nebetepiau.....o siandien, t.y. po keliu dienu vel patepiau, gal siek tiek geriau. Dar pati anksciau tepiau
exsipial losjonu, turinciu 4% urea, ir man jis neblogejosi, taciau daktare pasake, kad jis gali pabloginti situacija, sake to
urea, turi buti kuo maziau. Dabar nsusipirkau dar
Exsipial tepala migdolu su aliejumi(kol kas netepiau) ir
Emolium special kremas (ant jo raso 3% urea), nors vaisitininke dave testeriuka to paties kremuko, nepasiziurejusu sutepiau, o ten parasyta 5% urea, ir kazkaip nelabai tiko. Dar vaikuti maudziau vaikiskoje jurs druskoje su ramunelemis ir medetkomis, ir manau , kad vsia neblogai, pasviesejo. tai tiek apie tepaliukus......
Mazyle maitinu pati, kai visada odele buvo svari, tai ir maista pati visoki valgiau, ir kazkaip itariu, akd tas paberimas galejo atsirasti man suvalgius tuno, dar sausainuku su zems riesutais (zinau, kad jie alergizuoja, bet nieko anksciau vaikui nepasireiske). Jau menesiuka amzyle valgo koses, nuo kuriu taip pat nepastebejau jokio berimo. VAlgome bulve, kopusta, brokoli (tas gal alergizuoja?)morkos jau neduodu (nors nuo jos ir nebere)moliuga (labai retai), cukinija, dak leikis kartus buvau i kose idejus saldytu zaliu zineliu.
Auginu antra vaikeli, pirmajai nebuvo jokiu reakciju, o dabar va turime torkiu rupesteliu......
Buciau labai dekinga, jei kuri mamyte parasytumet, kaip ir ka tureciau toliau daryt...., esu pasimetusi ir pergyvenu.
Busiu labai dekinga, ir nepykite, kad cia taip viska smulkiai isdesciau (gal ir ne visai tiksliai)
Neatsiprasinekit, visi cia turi teise rasyti, be to jums kiek suprantuprasideda atopinis dermatitas. Nesvarbu,kad anksciau viska valget ir nerode jokiu pozymiu, alergenai kaupiasi iki puses metu, va ir prasiverze.Pirmiausia reikia laikytis dietos, as netgi pieno produktu, kiausiniu grynu, nebent kepiniuose, atsisakyciau jusu vietoj, nes jie kalciausi cia buna. O veliau teks tirtis, jei nepraeis, aisku, nepaknktu geruju bakteriju duoti maziukei. Cia beveik mes visos savo atopikams duodam.Ir svarbiausia drekinti ir drekinti odele, i diena po keliskart terliotis.