Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXI tema

QUOTE(Nedulia @ 2011 03 30, 00:35)
Sveikos  4u.gif

Labai noriu tiketi, kad rashau ne i tema....
Mano istorija tokia:

Gyvenu Airijoje. Turiu 5 men suneli. Tiksliai dabar negaliu pasakyti kada prasidejo tie berimai ir odeles sausejimas ant veiduko, nes is pradziu turejome vadinama hormonini 1 menesiuko berima. Turbut kitokio tipo berimai atsirado po 2 men (negaliu pasakyti pries ar po skiepo). Is pradziu sausejo kaktyte ( ypac ryte tai matydavosi, nes nakti netepdavau jokiu kremu, o diena tai padepdavau) veliau persimete ant skruostu. 3 men patikrinime pasake, kad tas paraudimas normalu kai dygsta dantukai, svarbiausia drekinti odele ir pasiule 4 kremukus. Pabandziau viena is ju - padetis nei blogejo nei gerejo kuri laika. Viena ryta neapsikentusi nuejau pas sheimos gydytoja - nustate seborejini dermatita. Israshe 4 kremukus ( is ju 1 turejo tikti, tik reikejo isisaishkinti kuris paciai) ir jei labai blogai bus - hormonini tepala. Pasiziurejau as i tuos kremukusvaistineje, ju sudeti - man jie eiliniai kremai apsirode su daug chemijos. Nusipirkau Weledos drekinamaji krema. Velgi atrodo jau pagerejimas ir vel isberdavo stipriau.Isplito uz ausu, pradejo metyti plemais kuneli - bet neniezejo. Pries kelias savaites pabandziau vienos paneles rekomenduota E45 kremuka. Pradzioje atrode, kad viskas tik blogeja. Ziauriai nusausejo odele, pradejo luptis, atrode baisiai, bet vistiek tepiau, nes pasak seimos gydytojo jei odele valosi atrodo baisiai, bet veliau pagereja. Taip ir buvo. Paraudimas dingo, liko tik paberimai ant skruostuku. Atejo laikas 4 men skiepams. Nuejau skiepytis ir uzklausiau sesutes apie padidejusi limfmazgi  at sunelio spranduko. Ji pasikviete sheimos gydytoja ir jis uzdraude skiepus kol tas limfmazgis nesumazes. Pasake, kad padidejes limfmazgis rodo infekcija teisingiau, kad organizmas kovoja su infekcija. Kad infekcija isgydyti  - skyre antibu ir priedo hormonini tepala odelei. Nors as bandziau su juo kalbetri, kad antibai paastrina berimus, o hormoninis tepalas nesalina berimu priezasties. Pasake, kad infekcija reikia gydyti. Nenurimau. pradejau skambineti i Lietuva klausti ka LT gydytojai mano. Liepe pasidaryti kraujo tyrima, kad pamatyti rodo infekcija ar nea, bet Airijoje pasidaryti kraujo tyrima kudikiui - misija neimanoma. Kitas gydytojas patare butinai gerti antibus, kol nepadidejo limfmazgiai kitose kuno vietose. Kaip saules blyksnis nusvito kai pavyko rasti netoliese gyvenancia lietuve pediatre vaiku alergologe. apsilankem pas ja. Ji nustate egzema. Klausiau ar tai ne AD sake nea. Nors kiek skaitau dabar internete tai vienas ir tas pats. Paskyre gydyma.Nusiraminau... Iki sio vakaro. Tik paskaicius anotacija supratau, kad veiduka tepu ne tik antibiotiniu, bet ir hormonu turinciu kremuku Fucidinu H, nors ji pati sake, kad veido tepti hormoniniu kremu negalima. Ant kunelio dingo berimai per 4 dienas, bet ko noret tepiau atskiestu  kortizono tepalu. Israshe ir Zyrtek, jei nuo kokio naujo kremo sualergizuotu. Dar nenaudojau. Taip pat gydytoja sake, kad nesupranta kodel neleido skiepyti.  Fucidina H israshe 7dienom. Kol nezinojau, kad jis hormoninis sirdis neskaudejo, o dabar nezinau ka daryti.
Aplamai nebezinau ka daryti, kuo tiketi. Dar kaip tycia shiandien nzn nuo ko paumejo berimai, atsirado keistoje vietoje ant kaktytes tokie raudoni spuogeliai. Tokiu dar nebuvo toje vietoje.

Antibu vartoti bijau, hormoniniais tepalais tepti nenoriu. airis sheimos gydytojas skiria antibus +hormonini tepala. Lietuve pediatre antibiotini ir hormoni tepala. Ka daryti su skiepais?

Maitinu pati tik MP. Sakiau iki 6 men jokio kieto maisto. Atsisakiau daug produktu. Visu cia minetu pagrindiniu galimu alergenu ( pieno produktu, kiausiniu, kvieciu, citrusiniu vaisiu, kakavos produktu, riesutu ir t.t.)

Suneliui keik suprantu kolkas neniezti, bet vistiek turiu migdyti suvystyta, nes trina rankytemis akytes, sisibudina, neramiai miega. 

Labai bijau, kad nepablogetu viskas dar labiau, nepradetu niezeti. Blogiausia, kad nesu tikra, kokia tikroji diagnoze.

laiko ieksotis internete nelabai turiu, nes sunelis neramus, kalasi dantukai. Aukoju naktini miego laika.  I Lietuva gryshim tik liepa.

Pasipasakojau, gal bent kiek lengviau ant sirdies bus... Begu pas suneli, nes jau turetu buditnis valgyti..

Gryshiu cia kai laiko rasiu  4u.gif  4u.gif  4u.gif

QUOTE(Amelita @ 2011 03 31, 10:19)

O kokiam mieste jus gyvenat? Kokio istaigoj lankotes? Ar pas alergologa, ar pas odos gyd?

cia mano istorija. As Airijoje.Pas mus kita sistema. Visu pirma eini pas seimos gydytoja ir jis jei mato reikala siuncia kazkur kitur pagal situacija. Maniskis pats israse antibu ir hormonini krema. Susiradau lietuve pediatre vaiku alergologe laikausi jos gydymo.

Gal kas is cia besilankanciu yra is Klaipedos? koki dermatologa ar alergologa rekomenduotut? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simpatuuke @ 2011 03 31, 11:40)
Gal kuri mama su muilo riesutais skalbia? Ar issiskalbia jums nesvarumai? Man tai kazkaip po menesio laiko ju naudojimo visi drabuzeliai papilkejo ir isvis prarado spalvas sad.gif Kokioje temperaturoje su jais skalbiat?

Ne stebuklas jie, bet naturalus produktas. Reikia jiem aukstesnes temperaturos 75laipsniu. Drabuzelius perplaukit "normaliais" milteliais karta atsiplaus. Man is esmes nepatiko schmoll.gif tik del vaiko ir ligos..
Atsakyti
QUOTE(Meskute26 @ 2011 03 31, 12:14)
Ne stebuklas jie, bet naturalus produktas. Reikia jiem aukstesnes temperaturos 75laipsniu. Drabuzelius perplaukit "normaliais" milteliais karta atsiplaus. Man is esmes nepatiko  schmoll.gif tik del vaiko ir ligos..

Na turiu ir as tokia minti, kad reikia bent karta neutralu kokiu isplaut. As ne tik maziukes, bet ir savo su jais skalbiu, nes jei ji prisiliecia prie musu ir drabuziai skalbti kokiu Tid'u, tj nurausta zandukai sad.gif Bandziau ir su taip burbulais plaut, bet man
nepatiko....su jais negalima aukstoj temperaturoj, o zemoj drabuzeliai taip pat nupilkeja.
Gal kuri mamyte Amway firmos miltelius naudojat?
Atsakyti
QUOTE(Simpatuuke @ 2011 03 31, 12:24)
Na turiu ir as tokia minti, kad reikia bent karta neutralu kokiu isplaut. As ne tik maziukes, bet ir savo su jais skalbiu, nes jei ji prisiliecia prie musu ir drabuziai skalbti kokiu Tid'u, tj nurausta zandukai sad.gif  Bandziau ir su taip burbulais plaut, bet man
nepatiko....su jais negalima aukstoj temperaturoj, o zemoj drabuzeliai taip pat nupilkeja.

O kodel burbulais negalima aukstoj skalbt? Raso bet kokioj temperaturoj g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rulete @ 2011 03 31, 12:55)
O kodel burbulais negalima aukstoj skalbt? Raso bet kokioj temperaturoj  g.gif

Na tuos, kuriuos as turiu, raso ne aukstesneje nei 60 temperaturoje.
Atsakyti
QUOTE(Simpatuuke @ 2011 03 31, 12:24)
Na turiu ir as tokia minti, kad reikia bent karta neutralu kokiu isplaut. As ne tik maziukes, bet ir savo su jais skalbiu, nes jei ji prisiliecia prie musu ir drabuziai skalbti kokiu Tid'u, tj nurausta zandukai sad.gif  Bandziau ir su taip burbulais plaut, bet man

mb sesuo naudoja ir yra jais patenkinta, nes pati turi bėdų su oda ir jai paprasti milteliai netinka, o šie gerai (amway) bet aš pati neneaudoju, nes nemegstu miltelių pavidalo skalbimo priemonių... skalbiu tik skystais, bet mano zuikiui ypatingos reakcijos nėra į skalbiklius tai tik šiaip švelnesnes priemones renkuosi
Atsakyti
QUOTE(Simpatuuke @ 2011 03 31, 09:46)
Mamukai,

kur perkat miezinius miltus?

As avizinius miltus pasidarau namuose: avizinius dribsnius su kavamale susimalu, gaunasi aviziniai miltai. Gal ir miezinius miltus is mieziniu dribsniu taip galima pasidaryti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 31 kovo 2011 - 13:32
Klaudi, norėjau tavęs paklaust dėl histaglobulino. Vienos pažįstamos pažįstama biggrin.gif savo vaikiukui tas ampules siuntėsi iš Rusijos. Kai pagooglinau tuo pavadinimu, radau tavo žinutę čia forume apie tai. Gal turi kažkokios informacijos, kas tai per vaistukai, nes aš jokio aprašymo, nieko nerandu. Ar pavyko tada juos gaut?

Atsakyti
QUOTE(Nedulia @ 2011 03 31, 12:11)
cia mano istorija. As Airijoje.Pas mus kita sistema. Visu pirma eini pas seimos gydytoja ir jis jei mato reikala siuncia kazkur kitur pagal situacija. Maniskis  pats israse antibu ir hormonini krema. Susiradau lietuve pediatre vaiku alergologe laikausi jos gydymo.

Gal kas is cia besilankanciu yra is Klaipedos? koki dermatologa ar alergologa rekomenduotut?  4u.gif

Labas 4u.gif aš iš Klaipėdos. šiaip visada ėjom pas Dumbrauskienę, Vaikų poliklinikoj, nebloga tokia, bent turi realų supratimą kas tai yra,o ne vien teorija. Yra ir Savickienė, ją visi giria, bet pas ją nebuvom, nors gal ir reiks kada nueit. neprisiruošiam 4u.gif
ką pasakyt galiu - žiūrėt pačiai maistą labai reikia. Nevalgyt vištienos, pieno produktų, kefyro man leisdavo tik 0,5 stiklinės, nu ir visų kitų alergenų. Odelė ne iš karto mums pagerėdavo, tad gali reikti ilgesnio laiko stebėt nuo ko tai. o gal nuo kokių šampūnų, aliejų?
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 03 31, 13:33)
Klaudi, norėjau tavęs paklaust dėl histaglobulino. Vienos pažįstamos pažįstama  biggrin.gif savo vaikiukui tas ampules siuntėsi iš Rusijos. Kai pagooglinau tuo pavadinimu, radau tavo žinutę čia forume apie tai. Gal turi kažkokios informacijos, kas tai per vaistukai, nes aš jokio aprašymo, nieko nerandu. Ar pavyko tada juos gaut?

Histaglobulina galima parsivezti is Kaliningrado.
Mes taip ir nesiryzom tam vaistui. Klausiau Kudzytes, ar jis musu atveju padetu del astmos ir dermatito, ji kazkaip nelabai uztikrintai paaiskino: sunku pasakyti, kiekvieno organizmas individualus, vieniems padeda, kitiems nelabai. Zodziu, nepatikino, kad musu atveju jis butinas, o as pati nesiryzau spresti del vaisto butinumo.
Apie histaglobulina galima pasiskaityti cia:
Histaglobulinas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 31 kovo 2011 - 14:44
QUOTE(Nr1 @ 2011 03 31, 12:39)
Labas 4u.gif aš iš Klaipėdos. šiaip visada ėjom pas Dumbrauskienę, Vaikų poliklinikoj, nebloga tokia, bent turi realų supratimą kas tai yra,o ne vien teorija. Yra ir Savickienė, ją visi giria, bet pas ją nebuvom, nors gal ir reiks kada nueit. neprisiruošiam 4u.gif
ką pasakyt galiu - žiūrėt pačiai maistą labai reikia. Nevalgyt vištienos, pieno produktų, kefyro man leisdavo tik 0,5 stiklinės, nu ir visų kitų alergenų. Odelė ne iš karto mums pagerėdavo, tad gali reikti ilgesnio laiko stebėt nuo ko tai.  o gal nuo kokių šampūnų, aliejų?

O ka galetum pasakyti apie Sidlauskiene ar dermatologe Kajutyte?

As atsisakiau vistienos, pieno produktu, kvieciu produktu, kiausiniu, raudonu darzoviu (valgiau tik morkas is juu, bet reik ir jas ismest), riesutu, citrusiniu vaisiu, brashkiu, egzotiniu vaisiu, kakavos produktu, kopustu, zirniu ir kt. kas pust gali pilvuka. Geriu arbatas, kava ryte 1puoduka ir tai ne visada, vandeni, nealk. alu.
Pas mus odele dabar jau galima sakyt OK. Kai pradejau naudot e45 savaite luposi baisiai, bet dabar jau geriau like tik keli ruozai paraudusiu spuogeliu ant skruostu ir uz ausyciu ir ant kojytes per sulenkima.

Maudauvandentiekio vandeniu, prileidziu pilna vonia, dedavau lakisiaus arbatos puoduka, plaudavau tik galvyte weledos sampunu, bet turbut pradesiu plaut vandenuiu tik.

Alieju jokiu nenaudojau tik po paskutinio maudymo istepiau migdolu aliejumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedulia: 31 kovo 2011 - 14:36
QUOTE(Nedulia @ 2011 03 31, 14:32)
O ka galetum pasakyti apie Sidlauskiene ar dermatologe Kajutyte?

As atsisakiau vistienos, pieno produktu, kvieciu produktu, kiausiniu, raudonu darzoviu (valgiau tik morkas is juu, bet reik ir jas ismest), riesutu, citrusiniu vaisiu, brashkiu, egzotiniu vaisiu, kakavos produktu, kopustu, zirniu ir kt. kas pust gali pilvuka. Geriu arbatas, kava ryte 1puoduka ir tai ne visada, vandeni, nealk. alu.
Pas mus odele dabar jau galima sakyt OK. Kai pradejau naudot e45 savaite luposi baisiai, bet dabar jau geriau like tik keli ruozai paraudusiu spuogeliu ant skruostu ir uz ausyciu ir ant kojytes per sulenkima.

pas dermatologus nebuvom, o Sidlauskienės nežinau 4u.gif
Atsakyti