Sveikutės
Vis nebuvo laiko prisėsti ir atrašyti į Ruletes užduotą klausimą. Greitomis šiandien perbėgau per visus temos puslapius - daug naujų veidų temoje, kas tikrai liūdna
, o ir kai kurie senieji nikai niekaip iš temos nedingsta
QUOTE(Rulete @ 2011 03 17, 12:13)
Gal gali placiau aprasyt savo pasveikimo istorija? Kokiais budais to pasiekete?
Pirmiausia įkeliu savo vaiko foto - štai taip mes kažkada atrodėme ("senosios" mamos manau jau yra matę šias foto, nes kažkada jas jau rodžiau temoje)
Ant kojų - atviros šlapiuojančios žaizdos, tose vietose pėdkelnės/kelnės šlapios būdavo ir vėliau sukietėdavo. Veidukas, ausys - gyva žaizda.
Mūsų pasveikimo istorija... Pirmiausia gal trumpai apie mano vyresnį sūnų, kuris taip pat turėjo AD, tik, skirtingai nuo mažojo sūnaus, pas jį AD buvo nuo gimimo. Tuomet turėjome labai puikią pediatrę, aš buvau "žalia" mama, tad pediatrės pagalba buvo neįkainojama, nes šeimoje dar nebuvo tekę susidurti su AD (beje, tuo metu tai net ir nebuvo įvardinama kaip dermatitas, tiesiog - alergija). Pirmiausia, ką padarė pediatrė - uždraudė absoliučiai visus skiepus iki tol, kol AD nepradės trauktis. Tad iki metų mano sūnus augo neskiepytas (vienintelis skiepas, kurį jis buvo gavęs, tai gimdymo namuose nuo tuberkuliozės) ir tik kai maždaug nuo metų AD ėmė trauktis, tuomet labai atsargiai pediatrė pradėjo skiepyti. Jokių baisių reakcijų į skiepus vaikui nebuvo, bet prieš kiekvieną skiepą mes gerdavom truputį tavegilio. Antra - pediatrė griežtai uždraudė naudoti hormonus, mat kartą aš, kaimynės patarimu, nupirkau vaistinėje "stebuklingo" tepaliuko ir patepiau vaiko odą ir, aišku, oda labai greitai pasidarė graži
. Bet kai parodžiau pediatrei tą "stebuklingą" tepaliuką, tai gavau barti ir daugiau nei karto netepiau vaiko hormonais. Trečia - turėjom Klinikose nuostabią alergologę, kuri mums sudarinėjo individualų meniu, jį laikas nuo laiko koreguodavo. Kas dėl maisto, aš MP neturėjau, todėl nuo gimimo maitinamas vaikas buvo mišinukais. Netiko nei vienas, net sojų. Todėl jau nuo 3,5mėn pradėjom įvedinėti kietą maistą. Jokių mišinukų nebeduodavom, nes puikiai jam tiko kefyras. Kas dėl kažkokių tyrimų, tai kažkur apie 2 metukus vaikui darė odos dūrius ant rankytės - absoliučiai jokios alergijos niekam neparodė. Žodžiu, išaugo mano vaikas tą AD/alergiją, tik ilgą laiką dar turėjo sausą odą, ypač rankų. Bet ilgainiui ir tai susitvarkė. Sūnui dabar beveik 18m.
Dėl mažiuko AD... Pas jį situacija buvo sudėtingesnė nei pas vyresnį sūnų. Iki 7mėn vaikas augo sveikas ir be jokio AD. Skiepijau nuo gimimo. Bet kai nuo 7mėn pradėjo lįsti AD (pirmiausia ant veiduko), skiepus nutraukiau ir nebeskiepijau daugiau. Buvom ir pas dermatologą, ir pas alergologą. Kas dėl dermatologo, tai praktiškai visi jo žodžiai buvo teisybė mūsų atveju, nors tą dermatologą daug kas "bizūnu" vanoja
. Bet mūsų atveju jis buvo teisus. Alergologė... Buvom du kartus. Kadangi mudviejų požiūriai į AD gydymą išsiskyrė, tai daugiau nebesilankėme. Iš tyrimų darėm dūrius ant rankytės - absoliučiai niekam jokios alergijos neparodė. Bet AD buvo. Ir stiprus. Ir šiuo atveju vėl buvo teisus dermatologas, kuris mums sakė - netampyk vaiko, nekankink su tais kraujo tyrimais, tai odos liga. Taigi, mums labai pasisekė - vaikas nebuvo alergiškas niekam (nors pradžioje tai aš panikavau dėl daug ko, nes atrodė, jog vaiką beria nuo visko, deja, iš tiesų tai man tik taip atrodė), tiesiog mūsų AD buvo konkrečiai odos liga. Po laiminga žvaigžde gimėm. Kai supratau, jog maistas ir kiti dalykai mano vaiko AD įtakos nedaro, nustojau dėl to nervintis ir užsiėmiau tik odos gydymu. Sunkiai mums tas gydymasis ėjosi. Minimaliai, bet teko ir hormonais tepti ir net visą veiduką tepėm, ir visokiais kitokiais tepalais (labai sunkiai gydymui pasidavė ant kojų buvusios atviros šlapiuojančios žaizdos), ir tais sintetiniais kremais su negerom sudėtinėm dalim, ir natūraliais aliejais, sviestais, maudžiau lakišiaus nuovire, žodžiu - labai daug visko tepėm, bandėm. Vasarą būdavo geriau, atėjus rudeniui, žiemai - pablogėdavo. Bet vaikas augo ir pablogėjimai mažėjo. Galutinai įsitikinau, kad joks maistas ir kiti dalykai (dulkių erkutės, kvapai ir pan) nedaro absoliučiai jokios įtakos mano vaiko AD, bet vat metų laikas - taip. Kas liečia maistą - jau seniai valgom absoliučiai viską, neperku jokių ten ekologiškų maisto produktų, bet visada atidžiai žiūriu etiketes ir neperku produktų, kuriuose yra daugiau nei 3E, o tai reiškia, kad neperku labai daug ko
(aišku, praktiškai neduodu to, kas, mano manymu, ir taip nėra sveika - pvz čipsai, majonezas ir pan.). Rudenį/žiemą pasausėja vaiko oda - kojos ir veidukas. Jei netepu kremu ir leidžiu stipriai išsausėti - paberia ir vaikas pradeda kasinėtis, bet jei tik tepam drėkinančiais kremais, tuomet viskas ok. Vaikui dabar daugiau nei 3 metai.
Pabaigai - po laiminga žvaigžde gimę tie vaikai, kurių AD nesusijęs su alergija. Tokiu atveju ir tas gydymasis visai kitoks. Ir pasveikimo/išaugimo procentas žymiai didesnis. Labai sunku vaikams, kurie turi stiprią alergiją + AD
. Belieka visoms mamoms palinkėti kuo didžiausios stiprybės ir neprarasti vilties
Dar turiu pasižymėjusi ne vieną postą komentarams, bet jau vėliau parašysiu