Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXI tema

QUOTE(vrb @ 2011 03 28, 20:03)
O jūs žiūriu optimistė, tikit iki rugsėjo, gal ir gerai, aš tai kaip tik galvoju, gaus daugiau alergenų, ir gali tik pablogėti, nes pvz mūsų vieta tai paprastam darže, o su maistu, gal nelabai išeis pasiderinti.

Na taip, as optimiste ir labai tikiu, kad butinai isgysim. Juk homeopatija paremta irgi tikejimu, placebo efektu, ir ziurek kaip kam ir suveikia...tai kodel tada mamos meile ir tikejimas, kad butinai pasveiks vaikiukas, negali suveikti? Svarbu tiketi, o jau, kaip bus istiesu, tai gyvenimas parodys...
Na ir aisku, kaip ir minejau mum yra AD lengva forma, o tokias pasak alergologes, vaikai paprastai isauga...to ir tikimes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rulete: 28 kovo 2011 - 20:40
na siandien tai jau biski nurimus odele.buvom pas alergologe tai kalbejom apie drusku kambarius tai sake kad po paumejimo kada praeina tada geriause eit nes kaip dabar pas mus ta baisine sloga tai sake dar labiau ja suumins.pripazino lengvos formos astma g.gif ryt einam IGm darytis ir dar israse sildimu odelei ,na pamirsau kaip vadinasi.dar sake kad sius i sanatorija po situ proceduru.israse dar purskala i nosi ,bet velnes jis nuo 3metu Nasonex.siandien dar Kiefas skambino teiravosi kaip sekasi lasiukus gert bigsmile.gif tai jau labai nustebus buvau.
Atsakyti
[quote=Osport,2011 03 28, 15:27]
mes ir kai buvom mazi neocate netiko, vis tiek buvom isberti, nors valgem tik neocate, tai jo atsisakem. tai mes metuku daugiau valgem nei dabar lotuliukas.gif kazkaip sinlacas tinka ir nesutinka nieko kito valagyti vakare verysad.gif cia jau kaip ritualas pas ji blink.gif ryziai kadangi labai sukietina viduriukus, tai is kart pasimato ant veiduko. avizas kuri laika valgem, bet nuemiau, nes kraujas rodo beprasidedancia alergija, tai kol kas nesijautrinam su jom. o soras bandem, bet jos siaip labai sunkiai virskinamos ir visos iseina nesuvirskintos per kita gala doh.gif va ir kynva nusipirkom, bet pabandzius isbere, gal sutapo su kuo kitu, reiks dar bandyt
mamytes, o ka darot su topijokos miltais? nes uzsisakiau, bet mastau ka cia is ju reiks daryti? blynus? g.gif
Papildyta:

ryžiai nekietins vidurių, jei jie išvirti iki ištyžimo, dideliame kieky vandens. Soras irgi taip pat verdu - kol nebelieka grūdelių, netirštai, vandens turi būt. ir visai skaniai valgosi su obuoliene smile.gif o su kynva mums buvo taip pat, kaip jums su sorom. o kas tie topijokos miltai, iš ko jie? 4u.gif

Papildyta:
[quote=carramele,2011 03 28, 11:49]

O kas jums tiko geriau nei Neocate?

blink: taigi, tikriausiai, pati puikiai žinote, kad nieko šustresnio už neocate nebėra, bet, deja, ir jis ne visiems yra stebuklas. paprasčiausiai, kai sūnui buvo 1, 1 m., kai jau buvo apmažinti maitinimai juo, nuėmiau visai ir vietoj jo - sriubytę duot pradėjau
Atsakyti
QUOTE(Rulete @ 2011 03 27, 10:58)
Del vibrocil tai mano daktaras grieztas....pasak Jo, tai ne tas vaistas kuris tinkamas vaikams iki 2 metuku, sake laisvai gali suparalyziuot nosies gleivine, o va tada tai bus bedos.... Tai mes Jo nenaudojam, immuwash purskiam  smile.gif
[...]

Oho nezinojau blink.gif Kaip pasitiket tada gydytojais?!
Atsakyti
QUOTE(jumbonis @ 2011 03 28, 20:57)
na siandien tai jau biski nurimus odele.buvom pas alergologe tai kalbejom apie drusku kambarius tai sake kad po paumejimo kada praeina tada geriause eit nes kaip dabar pas mus ta baisine sloga tai sake dar labiau ja suumins.pripazino lengvos formos astma g.gif  ryt einam IGm darytis ir dar israse sildimu odelei ,na pamirsau kaip vadinasi.dar sake kad sius i sanatorija po situ proceduru.israse dar purskala i nosi ,bet velnes jis nuo 3metu Nasonex.siandien dar Kiefas skambino teiravosi kaip sekasi lasiukus gert bigsmile.gif  tai jau labai nustebus buvau.

oho, ir as nustebus, kad jis paskambino smile.gif turbut jus pirmieji smile.gif Tai ka sake?
Atsakyti
QUOTE(aaangelika @ 2011 03 28, 23:03)
Oho nezinojau  blink.gif Kaip pasitiket tada gydytojais?!

Tai seniai aisku, kad juos valdo farmacijos vilkai...man vienas pazystamas medikas yra pasakes....,,tik neleiskit vaiko gydyt taip, kaip gydomi statistiniai vaikai,, , tai ka manot tai reiskia?
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 03 29, 08:51)
oho, ir as nustebus, kad jis paskambino smile.gif turbut jus pirmieji smile.gif Tai ka sake?

klausinejo kaip sekasi gert vaistukus ,ar buvo pablogejimas ar dozes ne per dideles ar nors kiek matosi poveikis.sake kita menesi vel paskambins pasiteiraut bigsmile.gif .o as pamirsau paklaust pas ji ar padeda lasiukai ir nuo alergines slogos.reiks meila rasyt ir dometis ar sitie pagaminti lasai tiks asmai slopinti ir slogai?ar reiks pagal astma daryt lasiukus.
o merginos ziurekit IGm tai daromas is veninio kraujo?jau pamirsau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jumbonis: 29 kovo 2011 - 09:20
[quote=Nr1,2011 03 28, 23:27]
[quote=Osport,2011 03 28, 15:27]

ryžiai nekietins vidurių, jei jie išvirti iki ištyžimo, dideliame kieky vandens. Soras irgi taip pat verdu - kol nebelieka grūdelių, netirštai, vandens turi būt. ir visai skaniai valgosi su obuoliene smile.gif o su kynva mums buvo taip pat, kaip jums su sorom. o kas tie topijokos miltai, iš ko jie? 4u.gif

[/quote]

nu reiks prisiruosti pabandyti kaip jus isvirti, gal is tikro taip ir tiks... tik kai taip verdi kazin ar ten belieka kokiu vituminu verysad.gif
topijokos miltus pirkau is cia http://www.tikraibe.lt/node/329
cia mum yra nerealiu dalykeliu, vienas is ju yra avizu makaronai thumbup.gif
beje dabar va parsisiunciau is http://www.naturalis.lt/ mieziu makaronu ir kukuruzu dribsniu. kas nezinojote ar pamirsote, tai prasom paskanauti, nes mus tai tikras issigelbejimas tie makaronai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(jumbonis @ 2011 03 29, 10:00)
klausinejo kaip sekasi gert vaistukus ,ar buvo pablogejimas ar dozes ne per dideles ar nors kiek matosi poveikis.sake kita menesi vel paskambins pasiteiraut bigsmile.gif .o as pamirsau paklaust pas ji ar padeda lasiukai ir nuo alergines slogos.reiks meila rasyt ir dometis ar sitie pagaminti lasai tiks asmai slopinti ir slogai?ar reiks pagal astma daryt lasiukus.
o merginos ziurekit IGm tai daromas is veninio kraujo?jau pamirsau  blush2.gif

man rodos is veninio, nes is pirsto tai tik bendra mums darydavo. o ka parodo tas IGM? infekcija? blush2.gif
Atsakyti
man rodos is veninio, nes is pirsto tai tik bendra mums darydavo. o ka parodo tas IGM? infekcija? blush2.gif
[/quote]
jis yra mikoplazmos bakterija ,gal ja mes turim ir del to tas snarglys.jai is venos tai jauciu tada tuo paciu darysim viska ir IGe ir IGm ir bendra kraujo nes jau senei darem.
Atsakyti
sveikos mamytes,

as pasimetus nebezinau ka daryti. sedi mazius dabar ant bulviu dietos , bet visvien ji beria, tik berimas kazkoks kitoks spuogeliai smulkus raudoni, visas pilvukas toks ir ant veiduko yra ir kojytos tokios, sparndas. uzdaviau as jam bakteriju Erce flora, parekomendavo, kad geros , taip pat kremu kitu tepu Oilatum nupirkau si karta, atrodo kaip ir geriua drekina, nes veidukas labai siurkstus buvo, bet nemanau, kad nuo kremo. nebeduodu jau 2 dienos tu bakteriju, bet berimo kaip ir nemazeja. bulvei niekad alergijos nebuvo, nuemiau visas kruopas, nors tik avizine ir kukuruzus tevalgem pries tai, daviau grikiu homeopate sake, kad jie tinka, o meginys rode nedidele alergija , tai daviau tada is kruopu vien grikius, dabar jokiu kruopu negauna.
tai tada misinuka gal isimti , mes NAN NR 1 geriam, nes jo pakuote preis kuri laika siek tiek pasikeite, gal ten kazko kitko prideta.
arba dar svarstau, kad gali buti kalta ir pirktine bulve, nes pries tai valge namines visad, dabar nebeturim naminiu doh.gif
nezinau pasimetus esu ...
pas gydytojus jau nebenesa kojos, nes Vaiciulionienes gydymas menesi gert Zyrtek doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nurija: 29 kovo 2011 - 10:21
QUOTE(Amelita @ 2011 03 28, 13:41)
Jei niekuom netepu, tai oda buna  sausa, kai kur atrodo kaip po svitrinio popieriaus patrinimo, kai kur sutrukineja, yra sausu, raudonu demeliu. Buvo ir spuogais ismete, tipo nuo per daug tepliojimo Bioderma, tai dabar su juo netepu. O tepu su kitu Physiogel losjonu, du kart per diena. Gyd. sako AD. Vaikui tik 6 men. Nesikaso. Arba dar nemoka...Dabar odele, jau kaip ir nieko. Apsitvarke, bet manau nuo hormoninio tepalo cultivate, jei gerai parasiau pavadinima. Kol kas negauna nieko tik MP, pati ziuriu ka valgau, labai grieztai. Mazutei rado alergija kiausinio baltymui. Tai dabar kiausiniu namie neturim. Nevartojam visi draugiskai.

Maniškis irgi tokio amžiaus beveik nesikasė. Tiksliau tik kaktą pasikasydavo, nors skruostai blogiausioj būklėj buvo. Po to, gal 7 mėn pradėjo kasytis skruostus.

Man db klausimas su grūdais/kruopomis. Tik visiškai jų atsisakius situacija pradėjo gerėti. Žinau, kad netinka ryžiai, avižos ir rugiai. Tad galvoju ką bandyti? Soras, kukurūzus? Žinau, kad kiekvienam individualiai, bet įdomu ką jūsų vaikai valo?

Beje kokias daržoves šiuo metų laiku valgote. Aš daugiausiai turiu prisišaldžius moliūgų ir cukinijų, bet netinka doh.gif . Dar truputį turiu kalafioro bei burokėlių, bulvių (tik kietina vidurius). Ar duodate vaikams iki metų šaldytas daržoves iš PC - pvz. brokoliai, žirneliai?
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Vis nebuvo laiko prisėsti ir atrašyti į Ruletes užduotą klausimą. Greitomis šiandien perbėgau per visus temos puslapius - daug naujų veidų temoje, kas tikrai liūdna verysad.gif , o ir kai kurie senieji nikai niekaip iš temos nedingsta verysad.gif

QUOTE(Rulete @ 2011 03 17, 12:13)
Gal gali placiau aprasyt savo pasveikimo istorija? Kokiais budais to pasiekete? blush2.gif

Pirmiausia įkeliu savo vaiko foto - štai taip mes kažkada atrodėme ("senosios" mamos manau jau yra matę šias foto, nes kažkada jas jau rodžiau temoje)

user posted image
user posted image

Ant kojų - atviros šlapiuojančios žaizdos, tose vietose pėdkelnės/kelnės šlapios būdavo ir vėliau sukietėdavo. Veidukas, ausys - gyva žaizda.

Mūsų pasveikimo istorija... Pirmiausia gal trumpai apie mano vyresnį sūnų, kuris taip pat turėjo AD, tik, skirtingai nuo mažojo sūnaus, pas jį AD buvo nuo gimimo. Tuomet turėjome labai puikią pediatrę, aš buvau "žalia" mama, tad pediatrės pagalba buvo neįkainojama, nes šeimoje dar nebuvo tekę susidurti su AD (beje, tuo metu tai net ir nebuvo įvardinama kaip dermatitas, tiesiog - alergija). Pirmiausia, ką padarė pediatrė - uždraudė absoliučiai visus skiepus iki tol, kol AD nepradės trauktis. Tad iki metų mano sūnus augo neskiepytas (vienintelis skiepas, kurį jis buvo gavęs, tai gimdymo namuose nuo tuberkuliozės) ir tik kai maždaug nuo metų AD ėmė trauktis, tuomet labai atsargiai pediatrė pradėjo skiepyti. Jokių baisių reakcijų į skiepus vaikui nebuvo, bet prieš kiekvieną skiepą mes gerdavom truputį tavegilio. Antra - pediatrė griežtai uždraudė naudoti hormonus, mat kartą aš, kaimynės patarimu, nupirkau vaistinėje "stebuklingo" tepaliuko ir patepiau vaiko odą ir, aišku, oda labai greitai pasidarė graži bigsmile.gif . Bet kai parodžiau pediatrei tą "stebuklingą" tepaliuką, tai gavau barti ir daugiau nei karto netepiau vaiko hormonais. Trečia - turėjom Klinikose nuostabią alergologę, kuri mums sudarinėjo individualų meniu, jį laikas nuo laiko koreguodavo. Kas dėl maisto, aš MP neturėjau, todėl nuo gimimo maitinamas vaikas buvo mišinukais. Netiko nei vienas, net sojų. Todėl jau nuo 3,5mėn pradėjom įvedinėti kietą maistą. Jokių mišinukų nebeduodavom, nes puikiai jam tiko kefyras. Kas dėl kažkokių tyrimų, tai kažkur apie 2 metukus vaikui darė odos dūrius ant rankytės - absoliučiai jokios alergijos niekam neparodė. Žodžiu, išaugo mano vaikas tą AD/alergiją, tik ilgą laiką dar turėjo sausą odą, ypač rankų. Bet ilgainiui ir tai susitvarkė. Sūnui dabar beveik 18m.

Dėl mažiuko AD... Pas jį situacija buvo sudėtingesnė nei pas vyresnį sūnų. Iki 7mėn vaikas augo sveikas ir be jokio AD. Skiepijau nuo gimimo. Bet kai nuo 7mėn pradėjo lįsti AD (pirmiausia ant veiduko), skiepus nutraukiau ir nebeskiepijau daugiau. Buvom ir pas dermatologą, ir pas alergologą. Kas dėl dermatologo, tai praktiškai visi jo žodžiai buvo teisybė mūsų atveju, nors tą dermatologą daug kas "bizūnu" vanoja biggrin.gif . Bet mūsų atveju jis buvo teisus. Alergologė... Buvom du kartus. Kadangi mudviejų požiūriai į AD gydymą išsiskyrė, tai daugiau nebesilankėme. Iš tyrimų darėm dūrius ant rankytės - absoliučiai niekam jokios alergijos neparodė. Bet AD buvo. Ir stiprus. Ir šiuo atveju vėl buvo teisus dermatologas, kuris mums sakė - netampyk vaiko, nekankink su tais kraujo tyrimais, tai odos liga. Taigi, mums labai pasisekė - vaikas nebuvo alergiškas niekam (nors pradžioje tai aš panikavau dėl daug ko, nes atrodė, jog vaiką beria nuo visko, deja, iš tiesų tai man tik taip atrodė), tiesiog mūsų AD buvo konkrečiai odos liga. Po laiminga žvaigžde gimėm. Kai supratau, jog maistas ir kiti dalykai mano vaiko AD įtakos nedaro, nustojau dėl to nervintis ir užsiėmiau tik odos gydymu. Sunkiai mums tas gydymasis ėjosi. Minimaliai, bet teko ir hormonais tepti ir net visą veiduką tepėm, ir visokiais kitokiais tepalais (labai sunkiai gydymui pasidavė ant kojų buvusios atviros šlapiuojančios žaizdos), ir tais sintetiniais kremais su negerom sudėtinėm dalim, ir natūraliais aliejais, sviestais, maudžiau lakišiaus nuovire, žodžiu - labai daug visko tepėm, bandėm. Vasarą būdavo geriau, atėjus rudeniui, žiemai - pablogėdavo. Bet vaikas augo ir pablogėjimai mažėjo. Galutinai įsitikinau, kad joks maistas ir kiti dalykai (dulkių erkutės, kvapai ir pan) nedaro absoliučiai jokios įtakos mano vaiko AD, bet vat metų laikas - taip. Kas liečia maistą - jau seniai valgom absoliučiai viską, neperku jokių ten ekologiškų maisto produktų, bet visada atidžiai žiūriu etiketes ir neperku produktų, kuriuose yra daugiau nei 3E, o tai reiškia, kad neperku labai daug ko doh.gif (aišku, praktiškai neduodu to, kas, mano manymu, ir taip nėra sveika - pvz čipsai, majonezas ir pan.). Rudenį/žiemą pasausėja vaiko oda - kojos ir veidukas. Jei netepu kremu ir leidžiu stipriai išsausėti - paberia ir vaikas pradeda kasinėtis, bet jei tik tepam drėkinančiais kremais, tuomet viskas ok. Vaikui dabar daugiau nei 3 metai.

Pabaigai - po laiminga žvaigžde gimę tie vaikai, kurių AD nesusijęs su alergija. Tokiu atveju ir tas gydymasis visai kitoks. Ir pasveikimo/išaugimo procentas žymiai didesnis. Labai sunku vaikams, kurie turi stiprią alergiją + AD verysad.gif . Belieka visoms mamoms palinkėti kuo didžiausios stiprybės ir neprarasti vilties 4u.gif

Dar turiu pasižymėjusi ne vieną postą komentarams, bet jau vėliau parašysiu 4u.gif

Atsakyti