virtų varškėčių suvalgo daugiau negu brolis, bet verdu juos nedažnai, kartais į savaitę kartą, kartais kas 2sav.
QUOTE(selma @ 2009 10 01, 12:13)
siaip manau, kad nesveika todel, kad i sudeti varsketuku ieina miltai, o tai nera sveika, bet ir as verdu, bent kazkaip norisi paivairint meniu
Aš į varškėčius miltų dedu labai minimaliai, aišku gaunasi tokie pasileidę labiau, bet mažylei tinka. Sau gamindama dedu daugiau miltų.
O kodėl netinka miltai? Kuo jie kenkia vaikui?
mes mielai valgom varske sutrinta su bananu ir jogurtu,virtinukus ir apkepa,kepu su manu kaose.0,5 stikline spieno idedu kokius 5 saukstus manu koses palaukiu kol isbrinks tada paimu 2 pokelius varskes idedu i ja 3 kiausinius 3 saukstus skysto medaus,aguonu,ziupsneli druskos,,cinamono viska ismaisau uzpilu pienu su manu kose jame.ir i orkaite 30 min.
Balti miltai yra "blogieji" angliavandeniai. Cia siaip daug pasakot reiktu, as idedu nuoroda, kur mazdaug apibudinama miltu ir cukraus kenksmingumas, bet siaip yra tikrai nemazai informacijos apie tai, reikia tik pasidomet.
http://dievumaistas....ganizme-17.html
aisku manau nereikia pult i krastutinumus, nes tikrai neliks ka valgyti, bet piknaudziaut irgi nereiktu. As dabar perku rupaus malimo miltus, jie vis maziau apdoroti. Zodziu, kiekvienas pagal save maitinasi ir maitina vaikus
http://dievumaistas....ganizme-17.html
aisku manau nereikia pult i krastutinumus, nes tikrai neliks ka valgyti, bet piknaudziaut irgi nereiktu. As dabar perku rupaus malimo miltus, jie vis maziau apdoroti. Zodziu, kiekvienas pagal save maitinasi ir maitina vaikus
Aš darau varškės leistinukus su manų kruopomis, labai patogu, nes nereikia mynkyti, dedi po šaukštą ant silpnos ugnies, nes kitaip ištyšta. Paskui nukošiu arba išimu, ir su grietine ar padažu su grietineir uogomis. O receptą ėmiau iš knygos Pieniški valgiai M. Teplas , R.Plavcova ir kt.[SIZE=7] Pasidairykit pas mamas tarybiniais laikais daug kas jas turėjo. Na turėjo visi tas pačias knygas.
O joje daug įdomių dalykų galima rasti.
Riekia
250 g varškės, geriau pakeliuose po 200 g
4 šaukštai pieno
kiaušinis
80 g manų
druskytės
Viską sumaišai ir padedi pastovėti apie 1 val. o paskui kabinu su šaukštu ir leidžiu į vandenį, virti ant l. silpnos ugnies.
O joje daug įdomių dalykų galima rasti.
Riekia
250 g varškės, geriau pakeliuose po 200 g
4 šaukštai pieno
kiaušinis
80 g manų
druskytės
Viską sumaišai ir padedi pastovėti apie 1 val. o paskui kabinu su šaukštu ir leidžiu į vandenį, virti ant l. silpnos ugnies.
Mano mergina nelabai valgo varske. Apkepo ne, varskeciu ne, varsketuku taip pat ne. Bet blynus su varske valgo, bet varske turi buti tesloje.
Mes tai virtinukus darydavom.Nedaznai, nes be manes daugiau niekas ju nemegsta Mazyle pora suvalgydavo ir viskas.Labiau visokes darzoviu koses su mesyte megdavo.
Mes pieno gerbėjai, todėl ir varškė pas mus ilgai neužsibūna. Verdam virtinukus, kepam varškėčius, apkepus. Taip pat skanu su uogienėm, grietine trinta varškė.
varskes apkepa kepdama,manu kelis saukstus brinkinu grietineleje,labai skanus apkepas gaunas
maniske irgi varske megsta,lengvai valgo su sv trintom uogom
kazkaip bijojau pradet duot varske, bet ziuriu labai jau patinka mazajai, tai stengiames i diena po varskes sureli suvalgyt